Komentari

zgmazoretkinje.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • ?

    Da li se postavilo pitanje kako je moglo doći do krađe ako se sve zaključava kad počinje trening? Očito nije, već se sve zataškalo vraćanjem novca curama kojima je novac nestao i nikom ništa. Što ako se tako nešto ponovi? Šef će i dalje vaditi novce iz svog džepa i dijeliti curama? Cure moje, vidim da ste oduševljene šefovim postupkom, i ja bi da sam na vašem mjestu jer je ispalo kao da se ništa nije dogodilo, ali pripazite na iznos vašeg sljedećeg honorara.

    avatar

    30.01.2015. (07:58)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    1. Vrata nisu zaključana sve do momenta dok ne izađu prethodni koristnici, a to je negdje do 20.30. Onda se vrata zaključavaju.

    2. Curama je nemalo puta rečeno da ne ostavljaju stvari u garderobi upravo radi toga što je dvorana jedno vrijeme nezaključana. Rečeno im je, napisano im je, ponavljano nekoliko puta. Nije mi jasno zašto dobar dio cura nosi torbe, mobitele, novčanike i ostale vrijednosti gore u dvoranu, a neke to nisu učinile. Dakle znaju pravilo i nisu ga se pridržavale.

    3. Honorare ne raučnam ja nego Doroteja uz pomoć Viktorije, honorari su više nego transparentni, računaju se prema ključu koji je definiran ugovornim obvezama, može ih u svakom momentu prekontorlirati tko god hoće. Zbog recesije u posljednjih šest honorara novci koji su se skupili od komercijalnih nastupa su bili toliko skromni, da smo morali "nadopuniti" honorare sa preko 20.000,00 kn svaki puta (to je preko 100.000,00 kn u zadnjih 6 honorara). Potvrdile su to i Doroteja i Vikrotija prije tri treninga.

    Zasigurno ovome želite nadodati i stipendije koje već 20 godina dajemo iako ne bi trebali, i koji znače par desetaka tisuća kuna iz buđeta tima, i sve troškove uniformi, hotela, autobusa, prehrane, kotizacije, priprema, team buildinga, fizioterapeuta i lječnika, čaščenja, vizažista, frizera, sportske i druge opreme... koje cure ne plačaju niti lipe, nego sve to pronalazi Šef (mogao bi kao i svi drugi to stavljati u đep). Još jednom naglašavam da to ne radi aposulutno nitko drugi u Hrvatskoj, a niti u Europi. Ili možda želite spomenuti koliko je desetaka tisuća kuna potrošeno na Martinik prošle godine? Koje druge mažoretkinje u Hrvatskoj znate da primaju stipendije i honorare?

    Šef prošle godine nije bio na godišnjem nego tjedan dana u kampu, ništa u prošloj godini nije kupio, ni najmanju stvar za kućanstvo ili svoju obitelj, a stanje računa je toliko da nemamo ni za osnovne troškove (ovo je bar lako za provjeriti). No svejedno su djevojke bile na Martiniku, spavale na Državnom u hotelu sa 4****, dobile stotine tisuća kuna honorara i stipendija... 48,3% naših rashoda su trškovi honorara i stipendija. Opće je poznato da taj trošak ne smije biti preko 40%. No, zato Šef radi svaki vikend, svaki dan do 2 u noći, godišnji odmor mu traje ne više od tjedan dana svake godine...

    Svakom normalnom na vašem mjestu sad bi bilo neugodno...

    avatar

    30.01.2015. (08:46)    -   -   -   -  

  • zg

    volim sefe kada ovako nekoga dobrano poklopis argumentima. svatko tko je u timu zna kako je u timu i sto sve mi dobivamo a drugi ne. ne obaziri se na ove gluposti.

    avatar

    30.01.2015. (09:45)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Nije problem nekoga poklopiti kada imaš brojke i rezultate na svojoj strani. Zagrebačke mažoretkinje imaju uvjete koje nitko drugi nema. Dobivaju stipendije i honorare koje nitko drugi ne dobiva. Imaju sve plačeno, dok drugi moraju sami plačati za odlaske na prvenstva i opremu. Tim ima daleko više nego svi ostali zajedno (od izljepljenog busa, što košta, do pratećih osoba, što košta, najboljeg smještaja, što košta, dvorana, 40 kg opreme, team buildinga, turneja...).

    I tu se rasprava dalje može voditi samo kroz neargumentirane zlobne komentare, argumenti na strani onih koji se trude uvesti nemir u tim ne postoje. Samo neargumentirane provokacije, čime svaki, ali baš svaki puta, ispadnu smješni.

    avatar

    30.01.2015. (10:04)    -   -   -   -  

  • :)

    kako se to bira najbolja predvodnica mislim na tom savezu kako cete odabrati najbolju, po kojim kriterijima ?

    avatar

    30.01.2015. (10:29)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Način izbora sam napisao u postu:

    Nominacije Upravni odbor koji broji 7 članova iz cijele Hrvatske
    Potom su glasovali članovi HMS-a. Glasovanju se odazvalo čak 30 timova.

    Kriteriji za najbolju predvodnicu su:
    1. Formalni uspjesi predvodnice (natjecanja, titule)
    2. Ostali uspjesi predvodnice
    3. Popularnost među drugim mažoretkinjama
    4. Opća prepoznatljivost
    5. Liderstvo u vlastitom timu (napredovanje tima, broj mažoretkinja, nastupi, turneje… za koje je zaslužna i predvodnica)
    6. Predvodnica ne mora više biti aktivna plesačica

    avatar

    30.01.2015. (10:31)    -   -   -   -  

  • lady

    dali ce se ikad desit i dali postoji svjetsko prvenstvo? :)

    avatar

    30.01.2015. (11:27)    -   -   -   -  

  • pozdrav

    Sa zlobnim komentarima dosadni ste i Bogu i ljudima, nađite si svoj život i učinite nam svima uslugu i okanite se ovog bloga ako mislite pljuvat po zagrebačkim mažoretkinjama i alenu. Taj čovjek daje sve za ovaj tim i više nego što je potrebno stoga ako svoje tvrdnje ne možete potvrditi činjenicama , molim vas prestanite! Samo klevetat znate.
    Čestitam na nominacijama!

    avatar

    30.01.2015. (12:14)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    lady:
    Problem nije u organizaciji Svjetskog prvenstva ili komunikaciji sa savezima na drugim kontinentima, nego u troškovima. Imamo dva rješenja:

    1. Napraviti "svjetsko prvenstvo" na kome se pojave samo europski sastavi i onda ih proglasiti Svjetskim prvacima iako nema nikoga izvan Europe (kao što to rade drugi savezi).

    2. Napraviti stvarnu Svjetsku asocijaciju, i sve je super za nas dok jer Svjetsko prvenstvo u Europi. Ali tko od timova iz Europe, Afrike i Azije bi imao novaca da sa 70-tak osoba ode u npr. SAD. Avionske karte bi za tako što koštale barem 63.000 EUR ili oko 500.000,00 kn. Tko si to može priuštiti?

    avatar

    30.01.2015. (12:50)    -   -   -   -  

  • Oscar

    Tko je jos nominiran u kategoriji najbolje predvodnice?

    avatar

    30.01.2015. (12:52)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Matea Baltorinić, Jastrebarsko
    Ivana Rakić, Rijeka
    Doroteja Kukolja, Zagreb
    Lana Magdić, Osijek
    Marija Sremić, Glina

    avatar

    30.01.2015. (12:59)    -   -   -   -  

  • ozren

    Sefe,kolko ste ono smrsavili?

    avatar

    30.01.2015. (19:26)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    21 kg, zašto je to bitno?

    avatar

    30.01.2015. (20:31)    -   -   -   -  

  • Mažoretkinja

    Zašto je europsko opet u Francuskoj??

    avatar

    31.01.2015. (18:21)    -   -   -   -  

  • Majda

    Imam jedno pitanjce.koja je razlika izmedu punopravnih i pridruzenih clanova hms-a? Pozz :)))

    avatar

    31.01.2015. (23:29)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Mažoretkinja:
    Zato što su se oni kandidirali, a drugi kandidat (Sarajevo) nije podnio adekvatne garancije pa nije niti uzet u razmatranje.

    Majda:
    Statut definira punopravne i pridružene članove. Vrlo pojednostavljeno i skračeno, pridruženi nemaju pravo glasa, i Upravni odbor odlučuje hoće li im dozvoliti natjecanje ili ne. Pridruženi su oni koji se učlane između dvije skupštine (pa ih Upravni odbor primi u pridružene do prve iduće skupštine koja ih jedina može primiti u punopravno članstvo), oni koje skupština tako proglasi (jer im fali neki od elemenata de facto funkcioniranja iako de iure imaju sve dokumente), oni koji nisu imali aktivnosti tri godine uzastopce u HMS-u (nisu izlazili na natjecanja i na smotre), te oni koji nisu platili članarinu više od dvije godine. Od 55 članova HMS-a pridruženih ima 13 (pri čemu će tri danas postati punopravni).

    avatar

    01.02.2015. (00:43)    -   -   -   -  

  • francuz

    Veselim se danasnjoj skupstini i okupljanju prekrasnih djevojaka iz cijele RH :-)

    avatar

    01.02.2015. (08:26)    -   -   -   -  

  • lady

    koliko ima jos vijesti i dali najbolju cuvate zadnju il?

    avatar

    01.02.2015. (11:16)    -   -   -   -  

  • ozren

    Sef je smrsavio 21 kg.To je bitna informacija pa se ne brise sa bloga nego stoji.Sve ostalo sta njemu ne pase vrlo brzo nestane sa bloga.

    avatar

    01.02.2015. (15:25)    -   -   -   -  

  • ****

    Hahahahahha.. :)))))

    avatar

    01.02.2015. (18:25)    -   -   -   -  

  • francuz

    Cestitke na osvojenim nagradama na svecanoj skupstini, ali moram priznati da sam ocekivao da ce Doroteja osvojiti nagradu za najbolju predvodnicu. Malo razocaravajuce, no dobro..
    Ne moze se bas uvijek sve osvojiti! :)
    Lp

    avatar

    01.02.2015. (23:55)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    lady:
    Strpljenja... gdje vam se žuri?

    ozren:
    Odgovoreno vam je na pitanje, čak štoviše pitao sam što je to bitno. Izbrisani su komentari koji su kleveta ili neistina i to nakon što se ponavljaju iako su nekoliko puta objašnjeni. A dozvoliti klevetanje ili neistine nakon argumentiranog objašnjavanja bilo bi vrlo neinteligentno. Ne razumijem zašto netko ima potrebe naškoditi timu ili unositi nemir u tim. Što dobro za tim iz toga može izači. Ako netko ima problem onda ga može riješiti razgovorom, a za to uvijek ima prilike u timu. No, ljubomornih i zlobnih ljudi uvijek ima. A i svaki veliki tim ima neprijatelje. Nažalost.

    francuz:
    Hvala na čestitkama. Tako je odlučila Skupština HMS-a.

    avatar

    02.02.2015. (08:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...