Komentari

diogenovabacva.blog.hr

Dodaj komentar (36)

Marketing


  • marionetta

    z( .)( .)m na srce?

    avatar

    22.01.2015. (12:40)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Intencija joj je takva da bu si jadna nosa razbila

    avatar

    22.01.2015. (13:15)    -   -   -   -  

  • Neverin

    lovely-jobly što bi reko Delboy

    avatar

    22.01.2015. (13:41)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    MARIONETTA - bravo za uoč grafostilističkog aspekta zOOma :))
    ALEXXL - tendencija kretanja, ha :))
    NEVERIN - ma poanta je baš u tome da sve skupa nije lovely-jubbly; lovely bi bilo kad ne bi bilo jubbly: da su sise tu samo sise, umjesto alibi i rekvizit koječega

    avatar

    22.01.2015. (14:08)    -   -   -   -  

  • junac

    ima ona neka reklama: stisni za play? :D
    na prvoj slici sam mislio da se radi o nekakvom pogrešnom printu zastave, grešci s grbom ili tko zna čime ;)

    avatar

    22.01.2015. (15:12)    -   -   -   -  

  • Neverin

    a štaš prikazati na rukometnoj utakmici? tipa što čita knjigu? a i ti se hvataš svega :D

    avatar

    22.01.2015. (15:37)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Dok ona "srcem", umom i osmijehom navija, naići će
    neki što nema kredit u Švicarcima i izbavit malu. Ako
    je to cilj..., viđam puno gora sredstva:))

    avatar

    22.01.2015. (18:42)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    E, jebogasad i ti, Neverin, naravno da mi ne smeta sâmo to da vidim razbacanu pucu. K'o što i rekoh: ''da su sise tu samo sise'' - riječ da bih reko.
    Priložio sam link na fotogaleriju. Gornja slika je 1/18, slijedi ju kao 2/18 ova donja. Pitanje od kojeg post kreće: zašto je ''režiser'' dodao i tu drugu? Cirka su identične, samo je druga približenija, zumirana. Primijeti i na koji način: tako da približavanje kadra ide taman dotle da još obuhvati određene atribute. Ali da ne bi ispalo da to baš tek tako i čisto zato (a je čisto zato - nema druge svrhe ponavljanja u 99% istom prizoru, samo zOOmiranijem), onda intenciju kamuflira u širi kadar. E, ali gesta kamufliranja je stoga nabijena latentnom komikom, koja prosto zove da ju se izvlači na površinu. Komična je, dakle, ta potreba da se izigrava (kadriranjem) kako ponavljanje slike tobože uopće nije do sisa - i (to je važno) ne kao intrinzična stidljivost nego kao konveniranje normi o tobožnjem stidu. Usklađivanje s konvencijom koja traži od nas da se pravimo kako se stidimo otvoreno pokazati da nam oko odlazi baš tamo, ajmoreći.
    Zato sam učinio ''prevođenje'' kadra na autorovu pravu intenciju.
    Ali, naravno, nije sam lažni stid (lažni moral) još ono što stvar čini tako ne-lovely. Nego što je to učinjeno za potrebe proizvodnje tisuća klikova. Jer suvremeni portali i novine ne prodaju se čitateljima, nego obratno: prodaju čitatelje; prodaju ih oglašivačima; broj čitatelja je proizvod kojeg nude. A kao što znamo, ništa tako ne generira čitatelje kao najniže strasti.
    Sex sells, to je poznato. Daleko bilo da bih seks kao takav smatrao niskom strašću - to valjda i ne moram dokazivati, zna se da sam sve prije nego pobornik teologije istočnog grijeha. Ali seks marketinški eksploatiran je već nešto drugo: turbo niska strast, i to s ugrađenim dodatnim nesimpatičnostima. ''U kasnograđanskoj pornografiji već poodavno nema ni traga nekog osobnog obračuna sa zaprekama, erotičkim idealizmima i seksualnim tabuima.'' To Sloterdijka citiram: ''Cinizam našeg novinstva grudi i bedara nipošto nije u tome što ono općem promatranju izlaže više ili manje zgodne gole ženske, nego u tome što neprestance restaurira zastarjele odnose spolova i s visokim stupnjem svjesnosti radi na rafiniranu zaglupljivanju.''
    No, stvar i ne staje na retrogradnoj formi seksualnog cinizma, nego je tu i još niža strast, ona koja spada među najniže: apstraktni, simbolički patriotizam (po definiciji patvorena emocija).
    Sise su tu zapravo u funkciji zastave - to je bit. Ali opet ne u ime samog patriotizma, nego je i taj patriotizam (s upakiranim sisama) eksploatiran za marketinške potrebe, kao po mjeri izrađen, u cijelom paketu, vlažni san narajcanog rukometnog fanbasea.
    Pa od tebe bih zadnjeg očekivao čuđenje ako kažem da mi takvo jubbly baš i nije lovely.
    Ali slažem se, ne treba se toga hvatati s prekrutom ozbiljnošću. Zato se ja i nisam uhvatio s krutom ozbiljnošću. :) Uhvatio sam se s karikiranjem, izvrgavanjem fotogalerije onom ugrađenom smijehu koji latentno nosi u sebi. (Samo ne preotvorenom. Ironijskom.)

    avatar

    22.01.2015. (20:45)    -   -   -   -  

  • j.

    kratko sam se bavio igrom "pronađi razlike", ali osim pikselacije razlike stvarno nema, dakle, koliko razumijem: "običan" prizor navijača ne bi bio poticajan u tolikoj mjeri da prikazan u fotogaleriji isprovocira puuuno unosnih klikova... nasuprot tome, ženske grudi su, neupakirane ili pak upakirane u ovakvom kontekstu sredstvo zarade... pozdravljam otkrivanje tog mehanizma, koji mi se ipak čini toliko ozbiljnim da zavređuje krutost, npr. u pravcu ne-klikanja ili ne-kupovanja novina; mislim... je li, hm, krutost :) ... što ima loše u tome da se ne potrebuje i ne troši, nego da - u zdravoj mjeri u kojoj to dopušta naš želudac - lebdi duh nad vodama? :)

    avatar

    23.01.2015. (09:47)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    lajkala bi ti (pero - ako se slučajno ne podrazumijeva) ovaj zadnji komentar od glave do pete, da morem, al ne morem. :D
    utješno je pročitati da i jedno muško doživljava kao ja ovakve fotke :)
    mene nekako uvijek deprimiraju zato što ih prodaju muškarcima (umotaj u seks što god i prodat će se) pa se onda stalno moram truditi održati mišljenje o njima na pristojnoj razini. sreća pa ne volim generalizirati. :Đ
    ne znam radi li se o svjesnom rafiniranom zaglupljivanju (ne volim vjerovati da postojeći intelektualni i emotivni vrijednosni sistemi bivaju kompromitirani dugotrajnim utjecajem manje naprednih sistema) ili se samo radi o komercijalnom iskorištavanju postojeće i čini se samoodržive emotivne plitkoće.

    avatar

    23.01.2015. (11:01)    -   -   -   -  

  • Hlapićka

    Još je bolja od svega njena namjera: ona crta po faci, oblači tu majicu, lakira nokte u boje svoje domovine i drži zastavu baš ZATO da bi bila uhvaćena na "kandid" i dobila tisuće lajkova. Baš prije godinu dana ili tako nekako novinski je članak izašao u Jutarnjem o navlas istoj djevojci koja je postalo zaštitno lice Loreala:
    http://www.mozzartsport.com/vesti/devojke-idite-na-utakmice-mozete -da-dobijete-sjajan-posao-video/80271/
    I još garnirano mačističkom spikom "Devojke, idite na utakmice". Ona je zapravo sretan spoj SVIH stereotipnih želja jednog prosječnog muškarca. Seks, sport i domoljublje, s tim da je "djevojka koja voli nogomet" jedna od onih stvari na koje muškarci vrlo često onaniraju jer su rijetke.

    avatar

    23.01.2015. (12:53)    -   -   -   -  

  • DOBAR, LOŠ, ŠTRACA

    Mislim da je poanta u tome da su to hrvatske sise !?!?

    Šta ima ljepše jel'te od ovakvih sisa na rvackom stijegu, pa možemo svi skupa zapivat :" ... boj se bije, bije, hrvatski se barjak vije..."

    avatar

    23.01.2015. (13:01)    -   -   -   -  

  • alkion

    Ejmi & Hlapićka: rasturiste mi planirani komentar u papar, a upravo se spremah priupitat: A gdje joj je pamet (uuups - glava) na najdonjijoj fotki zoooomirane intrinzičnosti?
    Fako seksistički komentar sam želio od mladijeh dana plasirati...:)))

    avatar

    23.01.2015. (13:21)    -   -   -   -  

  • DOBAR, LOŠ, ŠTRACA

    Odlično zapažanje Alkion, dakle poruka ove fotografije je zapravo:

    U hrvatskoj (zastava) nema mozga (glava), samo goli kurac (sise)!!!

    avatar

    23.01.2015. (14:02)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    alkion, kako si primijetio da joj fali glava?? :P

    avatar

    23.01.2015. (14:22)    -   -   -   -  

  • alkion

    DLZ: poruka je zapravo kruha i igara, samo bez kruha...
    Ejmi: čistom metodom eliminacije... Znaš ono ima-nema
    sise - ima
    noge - nema
    ruke - ima
    GLAVA ???? - nemaaaa!!!

    avatar

    23.01.2015. (16:05)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    i nakon ovog prvog "ima" ti si išao dalje?? nemoj se ljutit ali baš si čudan. :Đ

    avatar

    24.01.2015. (09:26)    -   -   -   -  

  • poveznica

    ovaj post , i komentar, pero, me zapitao, koja je sličnost ili duboka razlika njegova sa sličicom koja ilustrira ovaj blog, stražnjica koja sjedi na izbezumljenoj glavi?

    avatar

    24.01.2015. (09:39)    -   -   -   -  

  • alkion

    Cjelina, Ejmi cjelina. Vaik sam prefera doživljaj u kompletu. Pogleč joj samo srednjega prsteka na gorinje dvije slije!!!!

    avatar

    24.01.2015. (10:00)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    Napeto, napeto... I to višestruko :-)))...

    avatar

    24.01.2015. (11:19)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    Vaik sam prefera doživljaj u kompletu. - to te čini tim čudnijim. ne ukopavaj se više! :D
    viš vraga, ovo sa srednjim prstom me se gotovo dojmilo, dok nisam skužila da joj je i kažiprst u istoj boji. bojim se da je samo išla sistemom "svaki drugi prst". :)

    avatar

    24.01.2015. (11:51)    -   -   -   -  

  • alkion

    Ejmi, nikako da dođemo do srži i bitka mojih interesa! Guza, dušica draga, guza je na prvom mjestu...:)))

    avatar

    24.01.2015. (14:04)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    J. - Ma ne znam, to je borba s vjetrenjačama: aktivno ne klikati, ne trošiti... Je, okej, pod pretpostavkom obrane sebe, da se sam ne bude destabiliziranim, no ne može polučiti ničime u smislu destabilizacije prakse. Ne treba imati o tome iluzija. Previše je onih koji će uvijek klikati. Osobno se ne trudim ni za svoj račun ulagati napor volje u ne-klikanje, pošto nisam nešto ugroziv, teško me destabilizirati, ne osjeti mi se duh napadnutim. Tek opazim komiku situacije, pa mi dođe eksplicirati je, istaći. Po naravi podvlačenje komike nije pristup krute ozbiljnosti, no to ne znači da ne sadrži karakterističnu ozbiljnost satire. :)

    avatar

    24.01.2015. (22:02)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    EMI - Sumnjam da ijedno (heteroseksualno) muško baš doživljava fotke kao ti. Da se razumijemo, nigdje nisam rekao da sam imun na ženske draži - a nekako sumnjam da ti nisi. :D
    (Znam, znam, da si drugačije to mislila.)
    Nisam siguran koliko je u pitanju prodaja samo muškarcima. Ne treba smetati s uma ni međuženske fiksacije - također će mnoštvo ženskih pogleda pljuštati po onoj koja je tu u funkciji magnetiziranja mnoštva muških pogleda.
    Sigurno da se radi i o ''komercijalnom iskorištavanju postojeće plitkoće'', ali to je pomalo kokoš-jaje pitanje. Otkud postojeća plitkoća? Okej, recimo da je ona default, a ne nešto što treba posebno stvarati. No, što čini da kritične mase ostanu na defaultu? I ''cinizam našeg novinstva grudi i bedara'' je nesumnjivo jedan od krupnih faktora.

    avatar

    24.01.2015. (22:17)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    HLAPIĆKA - Bez daljnjega, sve je to namjerno poduzela da bi bila uslikana i završila na naslovnicama - radi produciranja, a možda i iz ambicija.

    garnirano mačističkom spikom "Devojke, idite na utakmice"
    Kolo u kojem djevojke iskorištavaju utakmice i žurnalizam za samopromociju, žurnalizam djevojke i sportski (lokal)patriotizam za klikove, a pivska industrija žurnalistički marketing i djevojke za mamuzanje sportskog patriotizma.

    s tim da je "djevojka koja voli nogomet" jedna od onih stvari na koje muškarci vrlo često onaniraju jer su rijetke
    Šteta što obratno ne vrijedi ni s približnom učestalošću: rijetki muškarci koji ne vole nogomet kao da su odmah pod sumnjom za smanjenu muškost, umjesto u prljavim mislima svake djevojke. :)

    avatar

    24.01.2015. (22:49)    -   -   -   -  

učitavam...