Komentari

starateta.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • stara teta

    yap!

    avatar

    21.01.2015. (11:35)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Apsolutno je jasno : u ljubavi ne bi trebalo biti ni prevara, ni sumnji , ni jada.
    Život kroji drukčije , pa svaki odmak od stvarnosti dobro dodje !

    avatar

    21.01.2015. (11:39)    -   -   -   -  

  • Neverin

    da jasnije ne može biti :)

    avatar

    21.01.2015. (11:45)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Hvala na posjeti i komentaru....ma piši ono što je Tebi ljepo...drago!!!

    avatar

    21.01.2015. (11:54)    -   -   -   -  

  • magle dolaze

    A zašto ne napišeš makar jednu ljubavnu?

    avatar

    21.01.2015. (12:20)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    ja sam beskrajno romantična osoba i pišem pjesme od moje dvanaeste godine, dakle, već jako dugo vremena, ali sam uvijek u ljubavnim pjesmama nalazila svoj svijet...

    što sam kasnije sazrijevala, počela sam pisati drugačije pjesme, nekako vise introspektivne, nego ljubavne, ali se uvijek obraćam svojoj srodnoj duši u njima...

    volim ljubavne pjesme, u njima Duša piše iz in-spiro sfere, a da ni sama ne zna otkud joj je to došlo i kako je to napisano, ali Duša se izrazila...

    avatar

    21.01.2015. (13:06)    -   -   -   -  

  • stara teta

    @soul - i mene je od malih nogu ispunjavala poezija, kako ljubavna, tako i druge tematike. naravno, ljubavne su nam riječi nekako najnježnije, najtoplije, i često pretačemo sve svoje čežnje, iskustva, ideale, i baš nekako nam je najbliskija i najprisnija tema ljubavi. kako se odrasta i kako se ispunjavamo novim spoznajama, iskustvima, uvidima i idejama, tako u nama sazrijeva i sposobnost i znanje izražavanja osjećaja. jer, i osjećaje treba spoznati, možda i ne tako precizno, znanjem, činjeničkim rasprostiranjem, nego intuitivnim prihvaćanjem onoga što u sebi nosimo. a onda vrsnog pjesnika stvara upravo sposobnost i vještina pretakanja osjećanja u misli, riječi, a onda u pisani stih. moje romantičarstvo definitivno nije idealističkog, rousseauovskog tipa, niti zadojeno veltšmercom. netko mi je nedavno prigovorio da nek ne osjećam mozgom, nego srcem! onda mi je bilo prenaporno tumačiti da je srce jedna obična mišićna pumpa. a da ni ono ne bi kucalo da nije živčanih vlakana i vitalnih centara u meduli oblongati. hm, no, dobro, svakako da u mozgu pjesnika, slikara , glazbenika i znanstvenika postoje neki dijelovi nedostupni svima, osim onima koji znaju i osjećaju to isto. srce ili um? i jedno i drugo, jedno bez drugoga propadne, a jedno drugo podupire. da nemamo misaonost nikad ne bismo mogli iskristalizirati i shvatiti ono što osjećamo. a da nema osjećaja ne bismo bili žive duhovne osobe. o znanstvenim detaljima ne bih ovom prigodom. ostanimo na romantici!
    @maglič, evo samo za tebe stavit ću jednu ljubičku, samo da dojdem do svoje zbirkice :)
    @modronebesnice, ne hvali na pohvalama, čisti je užitak i duševno ispunjenje čitati lijepu riječ
    @annaboni, potpuno si u pravu, čistoća osjećaja, misli, namjera i postupaka. samo tako ljubav može postojati. inače je zakulisna igra, promjena strana, puna neodlučnosti, prenemaganja, predbacivanja i nedostojna da se ljubavlju zove. na stranu filozofiranja kako u jednoj vezi ili braku uvijek ima čarki i nepodudarnosti. naravno, ali ne s predumišljajem, vaganjem i kalkulacijama.

    avatar

    21.01.2015. (13:36)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    @stara teta, lijepo si to opisala, upravo je tako... ne znam otkud dolaze te moje pjesme, mislim da se i mnogi pjesnici tako osjećaju..

    o nečijim pjesmama ne mogu donositi nikakve ni sudove ni ocjene, mogu samo pročitati i vidjeti, postoji li onaj duboki osjećaj ganuća dok čitam neku pjesmu ili ne postoji...

    upravo taj osjećaj me i vodi na neke od blogova, da ostavim trag, jer je nečija pjesma ili neki lijepi tekst ostavio baš taj duboki osjećaj ganuća u meni...

    srdačno,
    Shadow

    avatar

    21.01.2015. (13:46)    -   -   -   -  

  • stara teta

    @ soul, kao da je to ganuće u nama ono što čini umjetnost, sposobnost doživljaja nekog drugog bića, kroz njegovu pjesmu, riječ, boju ili oblik. sposobnost zapažanja da netko osjeća, i spoznaja da mi osami osjećamo ono što je netko drugi u sebi nosio.

    avatar

    21.01.2015. (13:56)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    @stara teta, u potpunosti se slažem sa tvojim komentarom... to je - to...

    avatar

    21.01.2015. (15:40)    -   -   -   -  

  • Frederick

    A koje druge postoje ?

    avatar

    21.01.2015. (16:09)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Prvo i prvo.. skroz na skroz sam v neverici kak vsi of put razmeju o čemu tu škrabaš.. VIš kolko vredi standardizacija jezika..
    Drugo.. priznaj.. si imela na sebi minicu do riti i bluzicu z cvetekima dok si ovo zmišlavala...ha.. Znaš.. to bi spadalo v red protestnih popefki z početka šezdesetih.. Eeee.. da je živ Ivek Peroan.. mam bi ju uglazbil ...
    A kaj se dotikavle ljubavnih popefki.. prafzapraf.. nit jenu Tvoju nis videl.. kam ih skrivleš.. kom ih pošilaš.. No.. pa još nit ni vreme za lubavna cvrkutanja.. makar lastavice obletavaju naokol.. još ni proletje.. ..
    Imaj se dobro..Teta ...

    avatar

    21.01.2015. (17:18)    -   -   -   -  

  • stara teta

    jaj, jaj, kak ste smešni vas dva, pa za lubaf i srcedrapatelne pesmice ne treba ni proletje ni kakve leteče živine, dost su same bumbari f trbuhu. ja sem se nadobivala ovog leta i jeseni dost takvih, baš su bile lepe. i činile su mi se baš onak, od srca. to kaj morti i nisu bile, hja, ti poeti su ti u stajnu svakaj zmislit pa da zvuči lepo.

    a sve osim kajkavštine mi je na standardiziranom jeziku to bu saki lektor potvrdil.

    avatar

    21.01.2015. (18:35)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Jezušek..kaj ti je od oveg leta trbuh nabubril.. pa ni valjda da si... Aaaaa.. krivo sam videl.. bumbare maš v trbuhu.. I grdo se varaš.. fest su važne leteče živine.. ni lubavne poeme brez labuda.. slavuja.. lastavic.. švraka.. kokoši.. hmmm.. kokoši ne letiju.. i tak dalše.. no.. more i kakšna lopata.. Prafzapraf.. ništ ti se ja v to ne razmem.. znaš.. moram trajvane rivat ...Bok.

    avatar

    21.01.2015. (18:59)    -   -   -   -  

  • meroveus

    Maat važe samo srce vanproporcionalno svim smislenim razgovorima između tijela i duha(še). Tko zna kamo će scijentolozi, a kamo ultradesni hedonisti nakon odvagivanja? Postoji tu neka kozmička pravda, zamišljeni alterego raju, koja bi trebala biti u malom polučena odvaga. To zamišlja sebičnost, kada prebraja sve svoje uskrate zadovoljstvima i traži nagradu dobročinstvima. Avaj, uvijek se bore pakao i raj.
    Između svega stoji neobjašnjiva potreba za biti voljen, u onom najnepatvorenijem izdanju intaktnosti. Stoga riječi i stoga pjesma kad čin je srcu nedohvatan. Potvrđuje se kako pjev najljepši ima ptica u krletci.

    avatar

    21.01.2015. (19:08)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Ha..si vidla..zna Johan da su važne leteče živine..

    avatar

    21.01.2015. (19:12)    -   -   -   -  

  • stara teta

    nema, @johannes, pjesma iz krletke je lijepa, ali i bolna, tužna i pjeva o daljinama. nedostižnima. a pjesma slobodnog grla je zvuk radosti. i možda to nije bila ptica, @mekon, leteče živine imaju i kljun i čaporke, a i seruckaju posvuda osim u svom gnijezdu.
    i perce maatino neki dočekuju s ushitom. ne zbog sitnog iščekivanja nagrade, žrtve da bi se zaradilo na sitnom cjenkanju. niti zbog pravednog stupanja u redove neprikosnovenih. nego od konačne sreće i spokoja. o ostalom odlučuje anubis.

    avatar

    21.01.2015. (19:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...