Komentari

starateta.blog.hr

Dodaj komentar (34)

Marketing


  • stara teta

    annaboni, dušo, jel treba slikica, pjesmica? volim stavljat pjesmice :)

    avatar

    17.01.2015. (19:51)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Ne.....

    Tvoju sliku znam : vidjeh je na blogu @Sijedoga : bila si u nekoj smiješnoj, rasplesanoj pozi , u crnom , plavokosa.

    Samo jedno ne kužim : što me to ti , koja nisi studirala književnost, imaš naučiti o poeziji , poetici ili običnoj tehnici pisanja obično-pismenih ljudi s ovog bloga ?

    Slijedeći ovaj tvoj tekst s umetcima pitam se, što zapravo želiš?

    mene kritizirati...............ne znam zašto
    mene naučiti.................." "
    meni imputirati..............." "


    Da voliš pisati pjesme vidjela sam : svidjaju mi se.
    Da voliš podjebavati ljude koje (ne)znaš i znaš i to znam
    Da te voli administrator -i stavlja onaj " prcajući" tekst na naslovnicu ........i to je sljepcima vidljivo. Čak je i vrlo neukusno od administratora , pa se čudim , koji je to svoj ukus toliko devalvirao da je tvoj tekst stavljen kao " poseban "?!

    I još nešto ne znaš : nemam ništa protiv tebe , jer meni još uvijek nisi stala na žulj, a stanaš li . lav u meni će se probuditi. Postoji ona poslovica ; Čuvaj se lava kad spava, a lavice----uvijek"

    avatar

    17.01.2015. (20:21)    -   -   -   -  

  • stara teta

    samo sam odgovorila na tvoje pitanje što znači pjesma. pa sam odgovorilao nak kak sam znala: laički. jer si to pitala.

    ona tri boldana pitanja su dakle suvišna.
    ne volim podjebavat ljude uopće. ak se osjećaju podjebano, to znači samo da nisu u stanju odgovoriti na zahtjeve komunikacije.
    voli li mene admin ili ne, to nije do mene nego do njega (iako iskreno sumnjam u tu verziju). ovo o devalvaciji adminovog ukusa bi netko možda smatrao i uvredom, no ne vjerujem da su tak bedasti da reagiraju.
    drago mi je da nemaš ništa protiv mene, nemam ni ja. dok se ostaje u okviru blogiranja, sve je ok. sve ostalo tipa prijetnje i sl. je inkriminirajuće. nitko nikomu nije stao na žulj, a pogotovo ne esejčićima i pjesmuljicama. i nije mi jasno zbog čega se već unaprijed pripremaš na nekakav okršaj? potpuno nepotrebno. zahtijevala si da ti objasnim pjesmu jer je ne razumiješ. to sam učinila. gotova priča.

    a mogla si me i redovno, gotovo svakodnevno viđati na tom blogu, jer se stalno pisalo i slikalo gdje smo bili, što smo radili, kako smo se veselili, smijali i zabavljali. jedan dio toga je netragom nesstao. valjda zato da ne bude zamjerki, no nije bitno. ionak nisam neki naročiti komad za naslikavanje.

    avatar

    17.01.2015. (20:39)    -   -   -   -  

  • analiza

    Lijep igrokaz !

    avatar

    17.01.2015. (21:07)    -   -   -   -  

  • stara teta

    hja, za drame baš nisam neki majstor. više mi idu znanstveni radovi i pjesmice.

    avatar

    17.01.2015. (21:17)    -   -   -   -  

  • Annaboni


    Hvala ti na odgovoru
    !

    @analiza ...ovo nije igrokaz , kako umilno misliš: ovo je verbalizacija bez kave .
    Još uvijek stojim na stajalištu ( i ovo mi je prilika da ti ti ponovim ) onaj PRCAJUĆI TEKST nije za naslovnicu! Uostalom, pametna si ženskica i vjerojatno si se iznenadila izljevom ljubavi administratora prema njemu, jel da ?
    Kao što si iznenadjena nagradom u Sv Marinu ob Muri čim si se pojavila na blogu, jel da ? To su neke moje, proizvoljne indicije, da neki vrag postoji u medjusobnoj " ljubavi" tvog nika i uredništva. Ali, to je il' tempo passato !
    Ponavljam ; jezičava sam u komentarima , ali zbilja ne ujedam.
    Ana

    avatar

    17.01.2015. (21:27)    -   -   -   -  

  • Čuvarica pinkleca

    dobro ti ide poezija i pisanje ( po mom skromnom, laičkom sudu ), rasčlanila si pjesmu i objasnila u detalje ..... trud i izvršeno obećanje je za pohvalu , ali ja više volim upijati cjelinu pjesme.....uživati u doživljaju pjesme i pustiti joj da me preplavi osjećajima, mislima, sjećanjima, razmišljanjima, maštanjima.....
    kaj morem, ima nas sake fele...pozdrafček

    avatar

    17.01.2015. (21:28)    -   -   -   -  

  • Mela

    Sama napisala, sama analizirala. Ne može to svatko.

    avatar

    17.01.2015. (21:42)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    MELA : pa kad piše tešku poeziju , teško shvatljivu , prepunu metafora ....svaka naša analiza bila bi traljava i ne bismo znali " što je pisac htio reći"

    Lako ti je sa Cesarićem ili Ujevićem izać' na kraj, ali sa @starom tetom....hmmm -----------jok !

    avatar

    17.01.2015. (21:50)    -   -   -   -  

  • magle dolaze

    Majstorska zamjena teza, raščlamba koja to nije i namjerno krivi zaključak koji jasno otkriva majstorsku zamjenu teza, raščlambu koja to nije i namjerno krivi zaključak koji jasno otkriva majstorsku zamjenu teza, raščlambu koja to nije itd, itd...

    Stara teta? Ma daj. Opasna teta!
    Za koga radiš? Brzo! Za koga?

    avatar

    17.01.2015. (21:54)    -   -   -   -  

  • stara teta

    djevojke, jako mi je drago da ste tako dobro vrednovale i pjesmu i pokušaj analize. iako sam i ja kao i pinklica, više volim uživati u dobrojh riječi, melodiji, ritmu, nosi me u neke daleke krajeve, gdje su želje ostvarive, a priroda pitoma i topla, gdje dodiri nisu opasni niti sokovi gorki. da sam se htjela baviti književnošću i općenito umjetnošću kao zanimanjem, vjerojatno ne bih pisala po blogu.

    ana, ženo, uopće ne sumnjam u blagost tvoje naravi, u biti, sve su to samo metode za izbacivanje sumnji, trenutnih napetosti, možda i osjećaja da nešto nije u redu, možda nije pravedno.

    znam da mi nećepš vjerovati, no admine ovog bloga uopće ne poznajem, niti sam komunicirala s njima. i priključila sam se blogerima na nagovor sedoga, iako su tko zna koji razlozi bili u pozadini. nema veze, sad se osjećam kao član ove male vesele zajednice, ne osjećam obavezu da piskaram svakodnevno, nit imam vremena niti me zanima. ponekad mi je žal kaj nemrem detaljnije spročitat sve kaj ima tu pametno i lepo za sproučit, no, morti bum, kad odem v pemziju, i to mogla. najte kaj zameriti, ali nit se osečam ugroženo, a nit koga ugrožavam. samo ne kužuim zakaj se moj tekstić o nekim devijacijama ljudskog ponašanja smatra prcajućim. doduše, svatko ima pravo na svoje mišlenje, kaj ne. pozdrav

    avatar

    17.01.2015. (21:59)    -   -   -   -  

  • Frederick

    Meni nekad idu na živce moje predugačke rečenice, a poezija, možda je ipak najteže pisati poeziju čini mi se da je autor u formi poezije najranjiviji jer teško se pozicionirati između banalizirajuće jednostavnosti i onog nečeg iritantno komplicirajućeg
    A socijalne anomalije ne bi komentirao inače bi pohvalio vještinu izričaja a u polemike na blogu se ne upuštam nego kažem što imam i završim ne smatram ga platformom pogodnom za suvislu komunikaciju barem je ja do sada nisam primjetio u ovom carstvu gdje ne postoji samo verbalni delikt već i delikt pretpostavljenog mišljenja zbog silne spisobnosti blogera da čitaju tuđe misli

    avatar

    17.01.2015. (22:03)    -   -   -   -  

  • analiza

    S moje strane gledista ovo je ipak igrokaz
    jer slicnih scenarija vidih vec na pretek i uvjek
    skoro na isti kalup.... a i glavne uloge vode skoro
    uvjek iste osobe davajuci do znanja drugima
    da se ne dira u njihovu uzvisenost koja je studirala
    knjizevnost cetiri godine u tri grada ....

    avatar

    17.01.2015. (22:05)    -   -   -   -  

  • stara teta

    analiza, možda je za neke to nalik na scenario. a već sam navela da je to vrlo uobičajena priča i pjesnički komentar na vrlo uobičajene svakodnevne događaje među ljudima. dakelm, situacija deja vu. stvar je, kako me je naučila moja draga profesorikca književnosti, da nije pitanje o čemu se govori, nego kako. u umjetnosti se uvijek vrte neke iste teme: ljubav, sretna, nesretna, ovakva, onakva, rodoljublje, filozofiranje o smislu života, pejzažna, dječja, poučna, šaljiva, bla, bla, tematika. i svi o tomu pišu. no pitanje je individualne obrade, upotrebe vlastitih maštovitih kolopleta riječi, misli, asocijacija.

    a u profesionalnoj književnosti, kao često i u drugim fahovima, situacija je slična: nekoliko nedodirljivih, a svi ostali bijedni crvi. a znaš li tko su bili nedodirljivi? u indijskom kastinskom sistemu parije, oni koji su bili toliko nnisko da ih je bilo zabranjeno i gledati, da se ne bi slučajni gledalac okaljao. eto.

    nisam studirala književnost. nikad. potpuno sam druge struke. samo volim umjetnost i ponešto se kužim u književnost, glazbu, likovnu. eto, samo to.

    mogla si, analizo, po blogovima i forumima nailaziti na slične ljubavničko-izdajničke priče. u prozi ii stihovima, svejedno. no vrlo neskromno mislim da pišem poprilično dobro i zanimljivo. i to me jako veseli. i piskaranje i to što mi uspijeva! juhuuuuu!

    avatar

    17.01.2015. (22:30)    -   -   -   -  

  • stara teta

    @magličak, mislim da bi ti bio/bila dobar/ra za pisanje krimića! suspens! skriveno značenje, dvostruki likovi! aaah! bolji od larsona. hičkok! ima par dobrih romana od ludluma na tu temu, iako baš ne šmekam romane iz doba hladnog rata. no, priča se o tipu koji je živio višestruki život. undercover za više strana. jako dobar roman. ne sjećam se više kak se zove, ali osnovni smisao mi je ostao u glavi.

    @cy "...u ovom carstvu gdje ne postoji samo verbalni delikt već i delikt pretpostavljenog mišljenja zbog silne spisobnosti blogera da čitaju tuđe misli..." - kako jezgrovito, a istinito!

    avatar

    17.01.2015. (22:37)    -   -   -   -  

  • maslinapjesmaloza

    Duboko, razbarušeno.
    Znalački.

    avatar

    17.01.2015. (23:01)    -   -   -   -  

  • stara teta

    moje poštovanje, g. maslinapjesmaloza. čovječe nedostižnih soneta. hvala. duže vrijeme pratim i vas i g. roku, neke ne poznajem, točnije: ne prepoznajem kao određena imena. ali osjetim snažan stih, iako nisam iz tog podneblja. ali - ponese, ponese.

    avatar

    17.01.2015. (23:15)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    " zbog silne spisobnosti blogera da čitaju tuđe misli." C/P

    ..........i zbog toga, jer ne uspijem zbog nesposobnosti čitati tudje misli.............dobijem posvetu s blogom!

    Ma bravo vidovnjak Cy ...pardon , vidoviti Milan ti nije do čičaka...

    avatar

    17.01.2015. (23:53)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    ANALIZO : mnoge scenarije neugodne i morbidne ti pišeš na ovom bloghr-u. Nisi ni svjestan umješnosti koja je izvan onih tekstova koje pišeš. Ona je " u sjeni" a znaju je rijetki s ovoga bloga.
    Imaš komplekst inferiornosti , vidi se , jer ni jedan tvoj komentar nije napisan dobronamjerno. Ne samo meni ( ti si kod mene bio @blogiranibloger) nego i kod drugih.
    I........nisam studirala u tri grada , nego položila 3 prijamna ispita a završila dva studija. Ako ti to išta znači u životu da znaš BAREM.
    Meni osobno znači JAKO PUNO.
    I zato se ne diraj u osinjak, lijepo te molim!

    avatar

    18.01.2015. (00:01)    -   -   -   -  

  • magle dolaze

    Stari tetičak, ja sam baš sasvim dovoljno šizofreno manično-depresivno paronaičan za pisati takvo što:-)))). Plus više višestruk.

    avatar

    18.01.2015. (00:06)    -   -   -   -  

  • stara teta

    imaš li, @annaboni, nekih nerazriješenih računa s nekim blogerima, bilo bi zgodno da se s njima obračunavaš nekak drukče, a ne ovdje, pliz. ja sam ovdje jako kratko i još nisam upoznala sve članove ove zajednice. one koje još ne poznajem, rado bih kroz njihove upise, a ne upise drugih o njima. hvala.

    maglenči, ima ih posvuda u duplikatu, tripolikatu, kajaznam, nemam pojma čemu to, ali vele da je to sve u sklopu opće slike stanja. tko zna koje ćemo sve tipove u sebi pronaći na kraju dana, ha, ha.

    avatar

    18.01.2015. (00:21)    -   -   -   -  

  • magle dolaze

    Ma da, bolesnici, pusti... :-)))))))

    avatar

    18.01.2015. (00:27)    -   -   -   -  

  • stara teta

    niš, društvo, lepo vas pozdravlam i idem spat. hrkljuš i šmrkljuš. lahko noč. :)

    za lakši sanak https://www.youtube.com/watch?v=IBlFLsFtqnc

    avatar

    18.01.2015. (00:29)    -   -   -   -  

  • analiza

    Annaboni u usima ti zvoni.....

    avatar

    18.01.2015. (03:48)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Dobro jutro @tetica
    Jeste kavicu popili ?
    ( moja zagrebačka gazdarica, gospodja Rukavinka na Cvijetnom iznad pekare "Rukavina " rekla bi mi " gospodični, vi ne bute kavu " i naravno, da sam rekla........ne bum, hvala )

    Btw: ne opominji me i ne spominji u kontekstu tvojih komentara , jer , nisam ja navukla komentatore-pljuvače , nego ti !
    Uostalom, ako tako misliš kao što si napisala ( bez obračuna molim ) onda si ti trebala izbjeći " medicinsku deontologiju , hvalisanje " i kojekakve sheme ------pa se obračunati mailom a ne tekstom s onom, koju atakiraš.

    Eto, imaš i @maglicu za pridruženog člana svojoj tekstualnoj kampanji! Bravo @teta.
    Važno je odijeliti dobre i pametne blogere koji su ti skloni , od ostalih ( gdje i ja spadam ) koji ti ometaju kvalitetu napisanog.
    Ispričavam se na iskrenosti!

    avatar

    18.01.2015. (08:57)    -   -   -   -  

učitavam...