Komentari

starateta.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • stara teta

    ....................

    avatar

    05.01.2015. (18:04)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Složeno , slojevito.....Introspekcija na startu nove godine

    avatar

    05.01.2015. (18:34)    -   -   -   -  

  • stara teta

    tako izgleda, no svako malo obnavljam svoje misli, rekapituliram, često te stvari idu kao na automatskom pilotu. vjerujem intuiciji. ali ne uvijek! prepuštam se osjećaju u potpunosti. ali sam ga itekako svjesna. podsvijest ionako obavlja svoje.

    ovaj tekst je prvi put objavljen, čini mi se, 2009 ili /10, morala bih prolistati po pamćenju. dinajina "ispovijed" me ponukala da preperem i po svojim sjećanjima :)

    drago mi je da si doživjela moj zapis.

    avatar

    05.01.2015. (18:51)    -   -   -   -  

  • jelen

    Hej teta... stani malo (grickaj čipi čips :-) Povijesni Buddha Šakjamuni nije imao "trbušinu" ni prije ni nakon Prosvjetljenja. Figurice bucmastog "Buddhe" koje su karakteristične za jugoistok Azije, a na koje se vjerojatno referiraš, su posljedica toga što su tamošnji narodi u predbuddhističko vrijeme imali nekog svog boga plodnosti i obilja koji je tako prikazivan, pa je onda samo preobraćen u Buddhu recimo to tako :-)) to je čisti regionalni folklor, drangulije (za turiste) i tak to...
    Eto samo mala opaskica s moje strane, nadam se da nije bed. A tekst ti je super, treba sve malo preroštati i spreluftati s vremena na vrijeme pa tak i duhovni inventar :-)

    avatar

    05.01.2015. (21:05)    -   -   -   -  

  • stara teta

    ma ne, nisam se povodila prema kičerajskim suvenirčićima niti kipovima bodhisatve iz lehladakha ili bodhgaye ili angkorwqatha (uh, podsjeti me kako su se zvali oni u stijeni, koje su srušili ludi talibani i oni oslikani u pećinama ), nego naprosto prema činjenici da je on bio plemić, da nije oskudijevao ni u čemu, da se u to doba smaatralo lijepim kad je trbušek lelujao ispod odjeće, da se u prvom dijelu života nauživao svega jer je mogao. i zasigurno je tek kasnije, kad je odsjedio svoju rundu pod svojim fikusom, dbio onu zdravu liniju neugojenog misaonog tipa.

    avatar

    05.01.2015. (22:45)    -   -   -   -  

  • jelen

    aha ti to misliš na proverbijalni trbuščić... ili metaforički kako već tome reći? :-S Takvog imam i ja, nije pivski nego metaforički ;-)
    Misliš na Bamiyan u Afganistanu. Nadam se da ću napisati nešto kad bude obljetnica napada na Buddhe iz Bamiyana, u ožujku, svake godine se nešto spremam, ali na kraju nemam srca napisati bilo što.

    avatar

    05.01.2015. (23:31)    -   -   -   -  

  • stara teta

    nešto strašno. nešto strašno! neprocjenjivo duhovno, kulturno i umjetničko bogatstvo. samo tako, s toliko mržnje skršiti, srušiti, zbog naredbe. a stoljećima su živjeli zajedno s tim. :(

    avatar

    05.01.2015. (23:43)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    volim preslagivanja misli... to činim često... tvoj tekst je otvorio neke zaboravljene kutke sive tvari... potaknuo stvaranje novih sinapsi, umrežavanje novih senzoričkih karata... odlično pišeš... stilom pozivaš na dočitavanje... duhovna introspekcija... nagost pred sobom samom...
    hvala ti na tragu u mojim sjećanjima... doveo me k tebi... :)

    avatar

    06.01.2015. (15:59)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Jesam..vse sam pročital i preštudiral.. od prveg do zajdneg slova.. I kaj kazat..ha.. Samo to da se mi vsi tu ..v tim rječima.. moremo najti.. Ja jesam za popunjenost vsake fele.. i duhovne i materijalne.. Tak i ja gdekad sedim kak oni Buda z zlatnim trbuhom.. pa si gruntam vsega i svačega.. Aaa.. je.. došlo je vreme za takšne potrebe.. Ljepo.. Teta.. dalo bi se o tem fajn pripovedat.... narafski.. ak te gdo hoče slušat..
    Neg da Te pitam.. ehhh.. znatiželjan sam kak baba.. kaj je.. onaj.. zbilam stana pospremil...ha ....
    Imaj se dobro ..............

    avatar

    07.01.2015. (18:55)    -   -   -   -  

  • .:[dSk]:.

    "sloj po sloj vrijeme nas odnosi..."

    specijalno u ovakva vremena unutar kojih je overdimenzionirana
    projekcija svake ljudske individue svedena na okultno štovanje
    brandova, življenja idealnog života po jednadžbi reklamnog bloka
    prije dnevnika i po mogućnosti da sve to ide na stalno i svako malo
    produljenje ugovorne obveze.

    kakva smo mi imbecilna mutacija onog divnog trena kad je u

    praoceanskoj životnoj juhi nastala prva protostanica

    a gle nas sad...

    https://www.youtube.com/watch?v=3F0mnSydTb0

    avatar

    08.01.2015. (02:52)    -   -   -   -  

  • stara teta

    sjajno!

    https://www.youtube.com/watch?v=jgU9RAw26Ww

    auuuuuuuuuuuuuuuummmmmmm mmm...... ;)

    avatar

    08.01.2015. (07:32)    -   -   -   -  

  • .:[dSk]:.

    samo domaća proizvodnja u zadnje vrijeme

    https://soundcloud.com/synthagma/dsk-somethings-wrong-with-tuesday

    avatar

    08.01.2015. (14:24)    -   -   -   -  

  • stara teta

    jako dobra stvar, onak, leđero. doduše, ja enkak više volim malo žešće, plesno, tipa (nemoj me sad držat za seljaču, ha, ha https://www.youtube.com/watch?v=4mpr_zD_RRs

    avatar

    08.01.2015. (21:27)    -   -   -   -  

  • SarahB.

    Kuc, kuc :-) ( kaže štok )
    Drago mi je da sam na tebe naišla. Zanimljiva razmišljanja. Moram priznati, meni se desilo jedno tužno i konačno "pismo", nakon kojeg sam se počela iz početka preslagivati. I znaš, upravo mi i nakon toga pisma, nedostaju neka moja sjećanja koja bi mi pomogla u tom preslagivanju. Kao da sam potisnula sve ono s čime se nisam imala snage boriti, što sam shvatila da ne mogu niti promijeniti, niti prihvatiti.
    Sad kad pogledam što sam napisala, pada mi na pamet kako je i bolje da mi nedostaju neka sjećanja, jer bi mi bila tek "medvjeđa usluga" u tom mom preslagivanju, i postoji velika mogućnost da bih se presložila na vrlo sličan ili čak isti način, koji očito nije bio optimalan za mene.
    A eto...inspirirala si me za jednu trenutnu samospoznaju :-)

    avatar

    08.01.2015. (22:25)    -   -   -   -  

  • stara teta

    znađ, i meni je iznenađenje da se tako kod tebe dogodilo! nisam očekivala da će neki davni upis potaknuti bljesak neke druge, nove misli. a zapravo si napravila instinktivno najbolji potez: jer, ionako, što bi sa sjećanjima?
    "...postoji velika mogućnost da bih se presložila na vrlo sličan ili čak isti način, koji očito nije bio optimalan za mene..." ključna rečenica!
    to je ona kula bjelokosna o kojoj govorim, kad se unutra učahurimo i samo se meškoljimo, umjesto da kao lukovicu skinemo sloj po sloj obrambenih mehanizama uputa, pisanih i nepisanih pravila, savjeta, običaja i navika koje su nas kao mlade i neiskusne zaista štitile od zla...mnogi se bolje da bi, kad bi srušili te okamenjene blokove oko sebe, ostali ogoljeni, neštićeni, izloženi... a iskustvo, sazrijevanje i samoodgovornost, osamostaljenje od nametnutih nam stavova i principa nas čine odraslima...

    oprosti, malo sam zahirila i u neke druge teme...
    nije samo pristojna forma, drago mi je da si se javila.

    avatar

    08.01.2015. (22:42)    -   -   -   -  

  • SarahB.

    @ Joj da, niti kod mene nema frazetina i pristojnih formi!
    Izuzetno sam sretna radi ovoga !
    Naprosto si mi sasvim slučajno, objavljujući, koliko sam shvatila, svoje starije razmišljanje, a potaknuta dinajinim postom, rasvjetlila malo moju tamu, i to je tako jako dobro i korisno !
    Kao lukovica,kažeš, koja zapravo sama, spontano, ne naglo i ne samonametnuto, odbacuje svoje slojeve...sjećanja. Suvišnih sjećanja.
    Balaste, suvišne balaste koji nam stvaraju učmalu i prividnu sigurnost kojoj težimo, ali i onemogućavaju onaj divan rast i odrastanje...

    avatar

    08.01.2015. (22:57)    -   -   -   -  

  • magle dolaze

    Stara teta, ti si ostarila dok si ovo sve napisala? Ne misliš na disleksičare, ćoravce, nestrpljivce, hiperzenziblce? :-)))))))))

    avatar

    08.01.2015. (23:37)    -   -   -   -  

  • .:[dSk]:.

    definirajmo pojam hipersenzibilizma..

    avatar

    09.01.2015. (01:41)    -   -   -   -  

  • stara teta

    što se tiče disleksije, imam tu pojavu u obitelji i dobro znam sa znanstvene i s praktične strane što je. ionako je pomnom čitaocu jasno što sam htjela reći. ako nije, onda ima problema s razumijevanjem teksta. što se tiče dužine teksta, nitko nije primoran čitati, zar ne? svaatko stari, a što se tiče dioptrije, imam je dosta neugodnu. nestrpljivost je jedna nezgodna osobina na koju se naletava često, pa treba biti strpljiv s takvima. a hipersenzibilci? kako dsk preporučuje: hajdmo definirati taj pojam.

    avatar

    09.01.2015. (07:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...