Komentari

diogenovabacva.blog.hr

Dodaj komentar (38)

Marketing


  • Edo

    Mir, pružimo blogerske ruke jedni drugima...

    avatar

    22.12.2014. (11:43)    -   -   -   -  

  • Neverin

    moje prvo mišljenje je da sa tobom ne treba ulaziti u raspravu jer si tolika cijepidlaka da ćeš zajebati bilo kojeg sugovornika :)

    eto vidiš ovo sa križarima i Crkvom. Oni to smiju raditi jer je demokracija ali ako ih kritiziraš ko onaj psihjatar e onda to već nije demokracija. Zato sam totalno za onu aplikaciju iz Spredxa koja otkriva gdje si bio '91 tako da se nesporazumi svedu na minimum :)

    http://sprdex.com/2014-10/senzacija-ferovac-napravio-aplikaciju-koja-izr acunava-gdje-si-bio-91-e/

    avatar

    22.12.2014. (11:51)    -   -   -   -  

  • Gorkić Taradi

    Ne shvaćam zašto se toliko pažnje posvećuje Lion Queen? Ne smatram da je ičim to zaslužila, niti ona niti bilo tko tko širi netrpeljivost.

    avatar

    22.12.2014. (12:02)    -   -   -   -  

  • DOBAR, LOŠ, ŠTRACA

    @pero

    Oni bi te samo htjeli izvesti na pravi put ...

    Ne znam, htio bih nešto reći u njihovu obranu (dražen, odmak), volim draženove postove o hrani, ali ovaj put je stvarno zabrljao.
    A teta @odmak, ne znam, ona mi nekako dođe poput mojih roditelja.
    '91 mi je stari rekao da kad bi se ja slučajno oženio za Srpkinju da bi me se odrekao? Kako postupiti u takvim trenutcima?
    A stara mi je velika vjernica i katolkinja, premda i sama kaže da vidi svinjarije i greške koje rade, kaže da je njoj vjera sve i tu nema pomoći.

    @Gorkić Taradi
    da ne shvaćaš, to je jasno, no, u tome i jeste problem...

    ha, sad tek vidim komentar od @ede,
    kaže, "mir, pružimo blogerske ruke jedni drugima" ,
    Koje licemjerje diktatora iz "svog sokaka" ...

    avatar

    22.12.2014. (12:42)    -   -   -   -  

  • odmak

    Moj je mail: ancato7@gmail.com
    Ako ostaviš svoj broj telefona javit ću ti se kad dođem u Zagreb, jer me ovolika pisanija doslovno ubija. Upoznat ćeš tako nekoga koga ne poznaješ. Nekoga koji živi u virtualnim imaginarnim mišljenjima tebe o meni, možda sam i ja pogriješila. Vidiš ja sam jedno ljigavo stvorenje i pružam ruku kako je Edo rekao.
    Sve svoje virtualne poznanike i prijatelje rado ću vidjeti i razgovarati s njima jednako kao i s tobom.
    Nemam nikakvih skrivenih namjera. Ne radim za nikoga. Ne pripadam nikome i često se ne slažem sama sa sobom.

    avatar

    22.12.2014. (12:54)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    @Pero-----------nepuni sat vremena si mi " oduzeo" za čitanje ovoga teksta ( koliko li si ti tek vremena potrošio za pisanje ) ..........i nije mi žao.

    Nisi čovjek za polemiku ; možda i jesi za nekim stolom, ali ovako, preko neta s tobom je vrlo teško polemizirati jer gotovo uvijek imaš------------pravo!

    avatar

    22.12.2014. (13:42)    -   -   -   -  

  • odmak

    Sad tek vidim da sam nazvana kozom. Ili čitam naopako i površno?
    Ima li smisla bilo kakav razgovor i piskaranje?
    Sve mi se više čini da ti imaš problema sa samim sobom, a najveća mana je, bojim se, bahatost.

    avatar

    22.12.2014. (17:29)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    EDO - Odlično je biti za Mir, to recimo i misice prakticiraju, no (blogerski) Rat i Mir zapravo nije ovdje tema.
    GORKIĆ - Nisu tema čak ni Odmak ili DražeN, čije sam primjere analizirao, a pogotovo nije to LQ. Ona u postu figurira čisto kao rekvizit, tj. njeno dubiozno ponašanje u odnosu na koje se pokazuje izvjestan obrazac, po ilustrativnim primjerima postavljanja Odmak i DražeNa. Kužiš? LQ je tu tek da bi se otkrilo nešto o držanju ovo dvoje, a koji su i sami tek ilustracije teme. Tema je spomenuti obrazac.
    Dečki, obraćam vam se skupno jer u komentarima obojice izostaje svijest o ovome. Ne kažem da niste registrirali, možda samo niste u komentarima naveli (nije obavezno da se sve navodi), no bilo kako bilo, baš mi zato odlično dođu da naglasim stvar za svaki slučaj (i za druge, eventualno).
    Pred kraj posta smjestila se ovakva rečenica: ''Ovo je samo na prvi privid post o bloghaer pičvajzima.'' Čitanjem ga cijelog, ili čak i samim skrolanjem ga cijelog, upada u oči da je sačinjen nizanjem različitih situacija i slučajeva - koje sve imaju jedan zajednički nazivnik. E, pa taj zajednički nazivnik je ono što me zanima, što je predmet posta! Par blogerskih primjera predstavlja samo par ilustracija (kao što druge ilustracije opet nemaju veze s blogom).
    Pičvajz kod LQ imao je i svoj ricochet kod Mosora, gdje je pod znak pitanja stavljena opravdanost mog učešća u pičvajzu. Tamo sam pak - još za samog trajanja pičvajza - u odgovor imao ovakvu rečenicu, najavljujuću, s planom točno takvim kakvog vam ga sad podvlačim: ''Posebni slučajevi su Dražen, na kojem se jesam malo dulje zadržao, čije mi je držanje iz zasebnih razloga bilo interesantno (o čemu mi je plan sročiti post - ne, dakle, o Draženu nego o tipskom slučaju), te Odmak (koja je nastupila kao kombinacija diskursa LQ/Mekon/Stefanio/Toco te Draženovog tipskog slučaja).''
    Tipski slučaj, pa to vam je! (Tema.)

    avatar

    22.12.2014. (18:09)    -   -   -   -  

  • Ama Gi

    Ma znali smo da si vrhunski analitičar, logičar, kritičar... sociolog i filozof u nastupu... ali da si takav satiričar i stilist, to ipak nismo znali (tj. ne sasvim :) Iako je to, dakako, u drugom planu, mene je tekst još najviše dobio stilom. Trebao bi to češće (možda i književno?) koristiti. Recimo, slobodni neupravni govor ti vrhunski ide! ;)

    avatar

    22.12.2014. (18:11)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    "...Dijete otvorenih očiju ne smije vidjeti i vikati da je Kralj gol, jer to je sramota, vidjeti je ružno, to je izdaja. Bez obzira što je gola istina da je kralj gol, nije pristojno da dijete u idiličnom svijetu netaktično vidi, bez diskrecije viče istinu i time ruši bajku. Ta zašto dijete, pitaju se idiličari, mora biti toliko nepristojno i vidjeti, pa još i vikati da svi čuju? Zar ne bi bilo po sve bolje da je šutjelo, bilo tiho, pomirljivo, kuco, uopće ne dizalo prašinu? ..."

    avatar

    22.12.2014. (18:52)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    Ljubi ga samohranamajka ;-)... Kratko i jasno. Ja pak nailazim na likove/likuše koji koriste višu sferu fine komunikacije: svi imaju pravo na svoje mišljenje (wtf!?). Ali dobro, kroz to sam shvatila da zapravo velika većina i živi po onoj, što na umu, to na drumu, iako je upravo govor taj koji se u toj sročenici izostavlja, baš kao u tvojim primjerima ozrcaljeno nepostojano 'a' za koje je jasno da postoji u određenom ozračju, ali nije postojano u zvučnoj pojavnosti, pa dotični valjda i misle da ih, prikrivavši ton kao oblik misli, to abolira od uopće pomišljavanja na to da nije moguće vidjeti kojim drumom se kreću, dočim će druge rado podučavati gramatiku. Množenje umjesto zbrajanja.

    Uff, usput samo primijetih da je ovo 11. komentar na ovu golicavu temu i etogana, odoh s njime beyond ... prekoračih savršenstvo...brrrr...http://numerologijaonline.com/povijest-simbolike-bro ja-11.html

    avatar

    22.12.2014. (22:02)    -   -   -   -  

  • dražeN ;)

    Priznajem, u dosadašnjoj komunikaciji, osjećao sam se inferiornim, i nisam to skrivao, kamoli negirao, a i dalje mi odgovara pozicija u kojoj to držim osnivanim, ali eto, ti si mi ipak pružio šansu za sasvim drugačiji osjećaj. Hvala, ljudina si, što jest, jest.Ovo nije ironija, kamoli podvala. Vjerujem da to i ti osjećaš. Naravno, mogao bi reći da si idiot, potentni sileđija, ili pak obični papak, ali time ne bi zapravo ništa rekao o tebi, neovisno koliko argumenata za to našao. Kako god, ne zamjeri na iskrenoj iznenađenosti. Uistinu to nisam očekivao. Nije da sam jednom podcijenio ljude, ma koliko se trudio da to ne činim. Drago mi je da si me demantirao u osnovnim postavkama. Eto, ipak ima šanse da se i nađemo oko nečega, za što čak vjerujem da i nije nebitno, ali polako, valja sve ovo i prespavati ;)
    P.S. Da sam zločest, ignorirao bi te, što sam intuitivno na prvu i izabrao, ali eto, i ja volim vjerivati da sam bolji no što jesam. Ne kažem da se trebaš ograditi od onih koji ti daju podršku tek iz vlastite slabosti, ili čega već, ... jer eto, možda se i o pustoj mudrosti radi, ma koliko meni nedokučiva bila. To što sam sada rekao nije utemeljeno na tvom potencijalu, kamoli realnosti, jer ja te ne znam, radi se o mojoj intenciji da se ogradim od meni odbojne paradigme "vaši i naši". Meni se to čini jasnim, ali možda o tome ipak vrijedi još malo razmisliti. Naravno, govorim to sebi, tj. projiciram tek svoju nesigurnost na područje koje mi se čini egu prihvatljivim. Ne isključujem mogućnost da jednom i ozbiljno komunicirano, tj. volim vjerovati da ti ne zatvaram vrata. Mene slobodno možeš zvati i kozom, ... ali nemoj reći da te nisam upozorio da se nećeš dobro osjećati iživljavajući se nad "slabijima". Da te držim budalom, ili ispraznim pozerom, ne bi već odavno rekao ni riječ, a ti me uvjeri u ono za što vjeruješ da jest, tj. jesi. Ako se pitaš zašto se ne referenciram na sam post, odgovor je i više nego jednostavan, da, nisam baš ništa manje sebičan nego ti.

    avatar

    23.12.2014. (00:41)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    ODMAK - Kako je to samo ružno: reći nekome da je koza! Jao, pa zar ja to stvarno rekoh?! Kako sam mogao, nije mi jasno. Dobro da si me upozorila.
    Skuži, Odmak, nisam ti ja to ipak tek tako rekao, na prazno. Nego ima priložena pozadina - da si kozom bila u gesti kojom si, pomislivši da primjenjujem rječnik striktno crnogorski, odnosno srpskog dijela Hercegovine, imala heureku po kojoj je odmah ''mnogo toga jasnije'' o tome otkuda dolazi ono što govorim. Što bi bilo da stvarno jesam primijenio neki ''pravoslavni'' izraz? Ti bi, znači, mislila da to nekako kompromitira moje argumente. Za tebe bi, znači, uhvaćenost u tako nečemu predstavljala temelj lakog otpisa moje pozicije, s impliciranom insinuacijom nacionalnog backgrounda onoga što govorim (samo suprotnog predznaka). E, vidiš, to je užasna stvar za reći, to je jedna od najružnijih metodika razmišljanja koje se može imati.
    Ako hoćeš pokazati da sam nepravedan (ili bahat, ili kako ti već drago), onda ćeš trebati argumentirano pokazati zašto nisi bila koza na ovaj način na koji sam izložio da si bila koza. (Kako ti to ono voliš reći: možda nisam dobro shvatio? Možda čitam naopako i površno? I to je teoretski moguće, ali onda to objasni.) U odsustvu takvog protuargumenta, sâmo zaprepašteno snebivanje ''ajme, on je meni rekao da sam koza!'' (kao da bi se nekako po sebi radilo o dokazu protiv mene) - potpuno je bestežinsko, čisti praznorjek.
    U odsustvu protuargumenta, naprosto ostaje vrijediti ono u čemu si se pokazala kozom. Čime tvoja snebivajuća reakcija dolazi kao idealna potvrda završne misli posta, da nije teško pogoditi kakva će biti reakcija: nije problem što sam postupila kao koza, problem je u onome koji nema srama to naglas izgovoriti. Oh, kako je to samo ružno: reći kozi - koza!

    avatar

    23.12.2014. (06:47)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Što se tiče tvoga prvog komentara - ne znam zašto spominješ vidove tebe koje ne poznam. Ništa o njima nisam ni tvrdio. Kao dijete koje dođe iz škole pa odmah s vrata viče mami da nije dobilo jedinicu, iako ga nitko nije o tome pitao. Kada govorim o ''Odmak'', govorim o rečenicama (govoru, skupu izjava) koje na bloghaeru čitam potpisane tim nickom. O tome ''imaš li skrivenih namjera'' nisam tvrdio ništa. O tome ''pripadaš li kome'' nisam tvrdio ništa (niti mi je baš jasno na što uopće misliš). O tome ''radiš li za koga'' nisam tvrdio ništa (to je diskurs za kojeg bi zahvalnijeg receptora našla možda u Mosoru, meni je sasvim nezanimljiv). Kao ni o raznim drugim segmentima tvoje osobe koje ne poznajem (valjda kakva si mama, susjeda, prijateljica, domaćica itd.) - a trebao bih za donositi zadnji sud o tvojoj osobi. Stvar je u tome što ja ni ne donosim zadnji sud o tvojoj osobi; ono što komentiram su tvoje izjave ovdje i jedino one (tvoja, dakle, blog-persona).
    ''Sve svoje virtualne poznanike i prijatelje rado ću vidjeti i razgovarati s njima jednako kao i s tobom.'' Ni ja isto nemam problem s time da sjednem na kavu sa svojim virtualnim poznanicima i prijateljima, jednako kao i s tobom. Ne podržavam, međutim, potrebu da se sjeda motivirano ovime - da bih ''upoznavao nekoga koga ne poznajem'' - zato, dakle, da bi mi dokazivala kako je tvoja osoba (tj. ti šire od onoga što mogu razaznati s bloga) drugačija nego ovo kako si predstavljena s moje strane, kao nekakav demanti. Ne, Odmak, za time nema potrebe, jer ono što sam predstavljao i jest samo blog-persona, točno to što mogu razaznati s bloga; to je jedino što mi je i bilo interesantno predstavljati, o ostalome nisam spekulirao (pa se i ne demantira time ostalim).

    avatar

    23.12.2014. (07:18)    -   -   -   -  

  • odmak

    Dobro jutro. Pogrešno si shvatio. Ja sebi laskam da sam koza pa me iznenadio tvoj kompliment. Ipak znaš o meni više nego nego na blogu piše.

    avatar

    23.12.2014. (07:49)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Dobro jutro. Pogrešno si shvatila. Vidi kako rekoh: ''da si kozom bila u gesti kojom si, pomislivši da primjenjujem rječnik''... itd. A gdje si učinila tu gestu, gdje pomislila da primjenjujem itd.? Na blogu si učinila, na blogu pomislila. To čime si ostala iznenađena kao komplimentom je ipak, dakle, nešto što znam samo iz onoga što na blogu piše i što se samo na to referira.

    avatar

    23.12.2014. (09:14)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    NEVERIN - Kad to tako kažeš, skoro zvuči kao nešto loše; od epiteta cjepidlake više bi mi se sviđao onaj carine: sa mnom ne valja ulaziti u raspravu onome tko (se) hoće švercati - lupetati ili, pogotovo, muljati - jer neće mu proći. :D
    Ali šalu na stranu, spominjao sam već ovdje onu jednu jungijansku karakterološku kategorizaciju, koja me ošacovala pod tzv. AT tip (analytical thinker). Ne bi nikad pogodio što mi kazaše :))) - ''Analytical Thinkers therefore often give others the impression that they are arrogant or snobby - especially because they do not hesitate to speak their mind with their often harsh (even if justified) criticism and their imperturbable self-confidence. Incompetent contemporaries do not have it easy with them.''
    Jebiga! Šta da ti kažem - evo, vidiš, nisam ja kriv, to me takvim stvorilo, ne mogu protiv sebe! :P
    (P.S. - fora aplikacija, pa da stavimo i funkcionalan link.)

    avatar

    23.12.2014. (12:44)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    DLZ - Obje stvari stoje što kažeš za DraŽa: istina, postovi o hrani mu uopće nisu loši, i istina, ovaj put je stvarno zabrljao. I ne samo ovaj put, dodao bih. :)
    Što se tiče Odmak, problem koji s njom imam nije to što je vjernica (to samo ne dijelim). Čisto ove točke koje sam naveo u postu, ni manje ni više od toga.

    avatar

    23.12.2014. (14:23)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    ANNABONI - Ma dobro, post je uvelike kolaž tipa; lijep dio ''pisanja'' se sastojao u kopi-pejst slaganju postojećih fragmenata s raznih strana na odgovarajuća mjesta u kompoziciji. Nije toliko uzeo vremena koliko se možda čini. Što nije baš uslijedio promptno je više do distrakcija bočnih (u kombinaciji s činjenicom da inače ne raspolažem s baš puno vremena, pa ako to što imam ode na distrakcije, oduži se vrijeme reakcije).
    Drago mi je da ti nije žao tvoga utrošenog vremena.
    O tome kome i zašto nije za ulaziti sa mnom u polemiku sam nešto malo gore u odgovoru Neverinu, koji je o sličnome razmišljao.

    avatar

    24.12.2014. (15:38)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    DRAž - Zanimljivo mi je ovo kako potenciraš svoje samoosjećanje inferiornosti, te još više naglašavanje kako ti takva pozicija odgovara; ali eto, ti si mi ipak pružio šansu za sasvim drugačiji osjećaj. Kakav to? Znači, ne osjećaj inferiornosti, nego? Suprotnog od inferiornosti? Nečega izvan te antinomije? Opet si kriptičan. Naravno, mogao bi reći da si idiot, potentni sileđija, ili pak obični papak, ali time ne bi zapravo ništa rekao o tebi, neovisno koliko argumenata za to našao. Naglašavanje da, pretericijski, nećeš reći to što kažeš, navodi na pomisao da se onaj ''sasvim drugačiji osjećaj'' ne sastoji od doživljavanja me po tim etiketama. A što je poanta ovog motanja?

    Kako god, ne zamjeri na iskrenoj iznenađenosti. Uistinu to nisam očekivao.
    Predlažem ti da se osjetiš počašćenim. Mogao sam svoje vrijeme potrošiti na tisuću i jednu stvar, a gle, ja sam ga odlučio potrošiti na DraŽa. Zaslužio si to svojim postavljanjem, njegovom bliskošću idealnosti u tipu.

    Drago mi je da si me demantirao u osnovnim postavkama. Eto, ipak ima šanse da se i nađemo oko nečega
    Na što misliš? Koje su to postavke? Oko čega napokon da se nađemo - oko demantiranosti tvojih postavki?

    Da sam zločest, ignorirao bi te, što sam intuitivno na prvu i izabrao, ali eto, i ja volim vjerivati da sam bolji no što jesam. Ne kažem da se trebaš ograditi od onih koji ti daju podršku tek iz vlastite slabosti, ili čega već, ... jer eto, možda se i o pustoj mudrosti radi, ma koliko meni nedokučiva bila.
    Zašto bih trebao ovo što, opet pretericijski, ne kažeš - zato što ti voliš vjerovati da si bolji no što jesi? Jedna od većih misterija svijeta je kako se tvoje rečenice međusobno vežu jedna na drugu. A i ovo kako sve što kažeš, odmah ne kažeš, u stilu auto-aporijskog solilokvija - ali ne samo u svojoj glavi, nego rasprostirući se tu, javno, sred ljudi - koji sam sebe poriče, no i u toj rasprostrtosti odmah odašiljući u eter poruke koje o istom trošku poričeš i ne kažeš ih.

    To što sam sada rekao (a zbilja, što uopće jesi rekao?) nije utemeljeno na tvom potencijalu, kamoli realnosti, jer ja te ne znam, radi se o mojoj intenciji da se ogradim od meni odbojne paradigme "vaši i naši".
    Na koji način ono što si prethodno govorio (auto-aporijski solilokvij) izriče nešto o meni? Kad bi i izricalo, u kakvoj je korelaciji s tvojom intencijom ograđivanja od paradigme ''vaši i naši''? Radi li se, osim toga, o sugestiji kako je post pod kojim jesmo o ''vaši i naši''? Jesi li skužio da je nešto sasvim drugo tema - da mu je obuhvat zapravo dosta uzak i konkretan (čisto jedan obrazac postavljanja)?

    Meni se to čini jasnim, ali možda o tome ipak vrijedi još malo razmisliti. Naravno, govorim to sebi, tj. projiciram tek svoju nesigurnost na područje koje mi se čini egu prihvatljivim.
    Još malo auto-aporijskog solilokvija, koji bi, u svojoj javnoj rasprostrtosti, ništa ne govoreći, htio nešto reći, ali tako da se slučajno ne kaže da je nešto htio reći.

    Mene slobodno možeš zvati i kozom, ... ali nemoj reći da te nisam upozorio da se nećeš dobro osjećati iživljavajući se nad "slabijima".
    Ovo je onaj trag zanimljivosti s početka. Nisi prvi koji mi dolazi s time. Baš mnogo zanimljivo. Je, najlakše je uteći se tome: ja sam mali, nemoj mene, pa kud tako na mene, ti se pero iživljavaš! Ali ako se taj samoproglašeno slabiji i inferiorniji već poziva na to (kao prigovor/prijekor mi), zašto me onda uopće išao iz čista mira potezati za rep? Jel' se to ipak ne osjećao inferiornijim, čim je nalazio da mi treba nešto objasniti? Ali da me se krivo ne shvati: nije do osobnog sloja, što se baš moj rep potezalo. Nego - ako se diskusiju zatrpava konfabulacijama i mistifikacijama, htjet ću ih raščistiti (bile o meni ili ne), a onaj tko spremno konfabulira i mistificira gubi poziciju s koje bi se mogao pozvati na to da je mali, slabiji i kud ću na njega. A pogotovo kada je tobožnje ''iživljavanje'' još jedna konfabulacijska šifra, drugog reda, za diskvalificirati samo raščišćavanje konfabulacija.

    Na kraju da se osvrnem: ne znam, DražeNe, koliko si svjestan da si i ovim komentarom samo dodatno potvrdio sve navedeno o sebi u postu - kako osnovnu tezu o obrascu, tako i općom natopljenošću komentara kenjkanjem i pasivnom agresijom.

    avatar

    24.12.2014. (18:17)    -   -   -   -  

  • dražeN ;)

    Riječi kojima „častiš“ osobe s kojima komuniciraš sam izvukao direktno iz tvojih komentara. Tvoj nastup je lišen osnovne kulture komunikacije, on se svodi na puko verbalno silovanje i iživljavanje oko koga se plete sve ostalo, pa i podmetanje, manipulacija, izvlačenje iz konteksta, ubacivanje sublimiranih poruka, …, a sve u ostvarivanju meni ipak nepoznatog cilja, jer jasno je da ti ne pišeš meni, niti te ja kao osoba uopće zanimam. Kako god, nisam pretpostavio da će te vlastite riječi toliko pogoditi. Da se vratim komunikaciji. Magarac nije osoba koja je tek tvrdoglava, niti je konjina onaj koji je baš jako uporan, niti je šugavo pseto onaj koji kada uhvati kost ne ispušta je po svaku cijenu. To je tek projekcija vlastite faličnosti. Kada sve bolje pogledam, još se više čudim. Skužiti da je netko tko to non stop i sam ponavlja neskriveni simpatizer ovih ili onih, da sam ja dokazani bedak, konfuzno mislim i pišem, ... da je netko koza, ... fakat je „doseg“. I onda, slavodobitno, „rekao sam istinu", "car je gol", … „ja sam analitički mislilac“, vrhunac je samozavaravanja i iluzije iluzionista. Naravno da je moj izvitopereni um moj problem. Tvoje konstatiranje te činjenice je u tom smislu nebitno, tj. nema baš nikakvu težinu. Pa svaki dan si na puno značajnijim stvarima dokazujem koliko sam intelektualno, emocionalno, psihološki, … a u zadnje vrijeme na žalost i tjelesno ograničen, da se na ovu usputnu zafrkanciju i razbibrigu mogu tek nasmijati, pa makar i kiselo, jer nitko ne voli biti diskreditiran i omalovažen do mjere koja jednostavno vapi za već nekom kompenzacijom, da ne kažem uzvraćanjem. Eto, to je to, ja sam svoje ovdje odradio, valjda. Povlačim se iz ove naoko jalove, a zapravo poprilično poučne, pa time i bar potencijalno plodne rasprave iz osobnih razloga. I to je lako proglasiti "pobjedom", ali znaš, ipak ćeš se ti vratiti na ovo kada dođe vrijeme. Do tada, ti se nađi gdje želiš, ako želiš, mislim da je s moje strane sve ovo bilo sasvim pošteno, ali i neizbježno uokvireno mojim skromnim mogućnostima. I ti i još neki „veliki“ dečki, lijepo ste mi rekli da je bolje da se držim kuhače, i to je koristan savjet koji ću nastojati realizirati. Nije mi baš uspjelo ovaj puta, ali nadam se da uskoro hoće. Završno, i opet, nije bilo osobite zamjerke prema tebi, usprkos nelagodi, za koju se slažem da je posljedica moje izvitoperenosti, a ne tvoje. Jasno je da se svatko od nas bori tek sa sobom samim. Hvala, oprosti, sretno i odi u vražju mater, i ti i tvoj bicikl, požderi si ga ;)

    avatar

    24.12.2014. (20:13)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    AMA - čuj, ipak sam ponikao iz Ferala, a imam i neku tajnu vezu s News barom; bilo bi čudno da mi se baš ništa nije primilo ;)
    MODESTI - dobro si me podsjetila; naknadno ispravljam nepravdu da ovog linka nije bilo u samom postu
    SAMOHRANA - moj broj! - znaš koja su mi tri posljednja broja s adresa (od čega dva aktualna): 1, 11 i 111 :)))

    avatar

    24.12.2014. (21:07)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Riječi kojima „častiš“ osobe s kojima komuniciraš sam izvukao direktno iz tvojih komentara.
    Ako nisi primijetio, u postu se ni ne spori činjenična točnost da te riječi doista jesi izvukao iz mojih komentara (s izuzetkom ''patologije'' i ''opsesije'', koje - obrnuo si - nisam imputirao, nego su mi imputirane, te ''zlobe'' i ''zloće'' za koje ne znam odakle ti), nego se spore zaključci koje si nastavno izvukao iz te same činjenice mog ''čašćenja'' (da se radi o ''ružnom napadanju'' itd.), odnosno elaborira se faličnost tvoje prozivke zbog ''čašćenja''. Zato i jesam razložio svoj inicijalni komentar kod Mosora, te 5 kod LQ, iz kojih si izvukao stavke ''čašćenja'' pa ih proglasio ''ružnim napadanjem''. Na jednom po jednom sam pokazao, evidentirajući koja je stavka gdje bila posrijedi, zašto to ''čašćenje'' (kojeg je bilo) ipak ne biva ''ružnim napadanjem'' (nije ga bilo) - da između toga dvoga ne vlada znak jednakosti, kako bi ti htio. Da je tome doista tako, nisam samo rekao, nego sam obrazložio, argumentirao, eno ti pa čitaj.

    Tvoj nastup je lišen osnovne kulture komunikacije, on se svodi na puko verbalno silovanje i iživljavanje
    Ukoliko se ne slažeš sa mnom i nalaziš da je moje ''čašćenje'' ipak bilo ''ružno napadanje'', onda trebaš navaliti svom argumentacijskom artiljerijom na moje argumente zašto nije bilo. Slobodno ti je, nisam zabranio. Jesi li ti to učinio? Nisi, sve si ih tek zaobišao, ne ponudivši zrnce protuargumenta. Samo si, kako si to lijepo formulirao, ''puko verbalno'' proglasio da se radi o ''ružnom napadanju'', o ''silovanju i iživljavanju''. Kako uopće imaš obraza tako zaobići - samo tvrditi, bez potkrepljivanja tvrdnji - a onda još projekcijski meni prikačiti da ''puko verbalno''? Izvoli, predočeno ti je, pa ako možeš, pronađi što sam krivo rekao, za stavku po stavku. Ako nećeš ili ne možeš - gubiš pravo tvrditi.
    Što se tiče ''lišenosti osnovne kulture komunikacije'', tvoje samo ponavljanje ovoga ovako pokazuje da ništa nisi shvatio iz posta. Cijela poanta i je u tome da ''čašćenje'' možeš ''ružnim napadanjem'' proglasiti jedino ako ćeš kao ''ružno napadanje'' okrstiti samo imenovanje onoga što se zbiva - a u ime asptraktnog zaziva Kulture Komunikacije, kao alibi-argumenta za okolnost da ti simpatije leže na strani dubioze (konfabulacije ili nasilništva), te čak i kada priznaješ ovu dubioznost (kao što jesi priznao) nalaziš da svejedno ne treba to tako i reći, kako je u pitanju dubioznost - to je onda Ružno ako se kaže. Optužba za ''lišenost osnovne kulture komunikacije'' svodi ti se na ovo i upravo zato je smiješna, prepoznata je kao alibi, mistifikacija. A onda još nazivanjem samog čina prepoznavanja (sadržanog u ovom postu) ''silovanjem i iživljavanjem'', k tome ''puko verbalnim'' (premda evidentno iscrpno razloženim i dokumentiranim) - ponavljaš istu prozirnu mistifikaciju, sam dokazujući (ne stavljaš to meni na dušu!) kako si bedak koji nije u stanju skapirati nešto zapravo vrlo jednostavno. Ili se bedakom praviš.

    oko koga se plete sve ostalo, pa i podmetanje, manipulacija, izvlačenje iz konteksta, ubacivanje sublimiranih poruka (misliš valjda subliminalnih?)
    Vrijedi slično: izvoli, sve ti je predočeno i slobodno - pokaži, dokaži, što sam ja to i gdje podmetnuo, izmanipulirao, izvukao iz konteksta, o kakvom ''ubacivanju'' govoriš? Vrlo jednostavno: ili pokaži ili si jedino imaš pravo zabiti svoje insinuacije tamo gdje ti je mračno i govnjivo poput njih.

    a sve u ostvarivanju meni ipak nepoznatog cilja, jer jasno je da ti ne pišeš meni, niti te ja kao osoba uopće zanimam
    Post nije o tebi, ti si sredstvo posta (jedno od sredstava), kao što sam i objasnio pobliže u odgovoru Edi i Gorkiću. Koji je smisao, cilj posta je također kristalno jasno dano na znanje, pa je neobično da se ti pitaš o tome u blaženoj nedoumici.

    Kako god, nisam pretpostavio da će te vlastite riječi toliko pogoditi.
    Ironija ti je promašena, jer si isisao iz prsta pretpostavku da je mene pogodila tvoja optužba zbog toga što ''ružno napadam''. U njoj sam prepoznao određenu metodu mistifikacije, koja mi se asocirala s mnogim drugim primjerima primjene iste metode mistifikacije - a kada se tako opazi istovjetnost, kao što je poznato već iz osnovne škole, možemo govoriti o obrascu. Tvoju sam optužbu stavio pod mikroskop da bih bolje prikazao obrazac, kao što je i učinjeno. Ako to nisi u stanju vidjeti, idi okulistu, a ne utvaraj si moju ''pogođenost''.

    avatar

    25.12.2014. (10:59)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Skužiti da je netko tko to non stop i sam ponavlja neskriveni simpatizer ovih ili onih
    Smisao onoga kod Mosora o LQ nije bilo skuživanje da je ona simpatizer HDZ-a, već suočavanje je, trljanje joj na nos, da je poduzela konfabulaciju, u kojoj svoje simpatizerstvo HDZ-a lažno predstavlja kao simpatizerstvo dizanja razine ženskog participiranja na visokim položajima, tj. da je mačku prodavala kao zeca. To je višekratno tamo objašnjeno (iako čak nije ni trebalo posebno objašnjavati) - da bi ti sada opet bio elementarno zbunjen. A onda ćeš reći da nisi bedak?

    I onda, slavodobitno, „rekao sam istinu", "car je gol", … „ja sam analitički mislilac“, vrhunac je samozavaravanja i iluzije iluzionista.
    Još jedan pokazatelj da si nesposoban skapirati i ovako jednostavne postove nalazi se u ovoj rečenici - ti si to, dakle, shvatio kao da je poanta konstatacije kako ti se apel na Kulturu Komunikacije svodi na dezavuiranje kao ''ružnog napadanja'' same činjenice nazivanja stvari pravim imenom - u tome da se ''slavodobitno'' vikne 'rekao sam istinu', 'car je gol'. Muko moja.
    A ''analitički mislilac'' je termin koji sam dao u odgovor Neverinu - ne s poantom u terminu, nego jer mi se asociralo nešto o onome što me pitao u opisu s te stranice, koja ga nosi i koristi. Uopće nije moj termin. A ponovo si, još jednom, bedak, kada to predstavljaš kao da sam ''slavodobitno'' nešto, te puko po toj osnovi diskvalificirao tvoj apel.

    ali znaš, ipak ćeš se ti vratiti na ovo kada dođe vrijeme. Do tada, ti se nađi gdje želiš, ako želiš
    Ofkors. Ti sljedeći puta opet negdje primijeni istu metodu - i ja ću ti opet natrljati nos time što si iskenjkao.

    avatar

    25.12.2014. (11:00)    -   -   -   -  

  • Otišao sam, pa ne mogu os

    Špijunaža na blogu

    pero u šaci 09.12.2014. 13:20
    ... @Odmak ... Tebe tako uvijek zaprepasti mržnja, to nije tvoj stil, [strong]zloba[/strong] ti ne leži...

    pero u šaci 09.12.2014. 14:45
    Odmak, ... kao da je moglo biti motivirano isključivo [strong]zlobom i patologijom[/strong] ...

    ...

    možda sam nešto skinuo s tvog bloga, ili negdje gdje si se usput "proslavio" ... zar je uistinu bitno, pa gotovo da nema tvog komentara gdje ne napišeš nešto slično, osim ako ti se ne ulizuju, onda si ugodan, jer ti egu godi vlastita slika. Takav si kakav već jesi, sebi samome na veselje. Ja ti ne mogu pomoći, kao ni ti meni (osim što si me trajno otjerao, i na tome ti hvala). Naravno, ti bi se ubio da si budala kao ja, a ja da sam jadnik i sileđija kao ti, da, moš mislit. Možemo samo pokazati kakvi smo i što nas hrani, crtajući to što izlazi iz nas. Istina, to je sranje, i ti ostani na i u njemu, ako ti tako paše, a meni je fakat dosta ove obostrane i sveobuhvatne retardiranosti. Obećajem si da neću doći vidjeti eventualni odgovor na ovo, jer se gnušam i sebe u ulozi u koju sam se tako nespretno i potpuno nepotrebno upetljao. Ti pametuj, vrijeđaj, omalovažavaj, dokazuj si vlastitu "pamet", ... trljaj noseve, koliko te volja, ali sve što činiš, činiš sebi, jer to si ti, pa uživaj, mene možeš verbvalno namlatiti, zatući, mrcvariti i nekažnjeno uteći gdje hoćeš, s lakoćom, ali sebi nećeš, razbojniče ;) Zloupotreba moći nas čini istinski malim, a ne naše slabosti. To je iz gradiva prvog razreda osnovne životne škole na putu do toga da postanemo ljudi. Zrnom soli više, i vještinom da ga dokažeš, tek si milimetar dalje od prosjeka na beskonačnoj skali gluposti, ali silnom volje da iste zloupotrebiš, znatno si bliže nuli na ljestvici ljudskih vrijednosti. Ti se ne ponašaš kao dobar čovijek, i zlo je u tome da to ne možeš ni pojmiti. Sada još samo reci da si znao da ću se vratiti (Štokholmski sindrom), i onda to reci još jednom, pa da vidimo hoćeš li i oped biti u pravu.

    avatar

    25.12.2014. (16:15)    -   -   -   -  

učitavam...