Komentari

briggs.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • .

    Rodjak mog muza u samici na Golom Otoku 12 godina proveo je u samici. Nakon izlaska ponovno je ucio govoriti. Zatvoren je jer je zelio drugaciju Hrvatsku.

    avatar

    12.12.2014. (22:27)    -   -   -   -  

  • odmak

    Nije se za čuditi. Ljudi žive od danas do sutra, a povijest je počela s rađanjem svakog od nas. Moj prijatelj nekih petnaestak godina stariji, svojevremeno mi je pričao kako se čudio svojima djedu i baki kad su govorili da je Austrija bila grozna prema Hrvatima i kako ih je zapostavljala i koristila, a njemu se činilo da je Austrija jedna kulturna zemlja prema Jugoslaviji u kojoj su vladali primitivci.

    Evo zgode koju sam napisala u svom prvom romanu:

    Tihani su kasnije pričali da je s prozora kuće gospođe Maše na Mrkovu trgu mahala i vikala : -Živjele ustaše! Živjele ustaše!
    Bila je poznata 1945. godina, još poznatiji svibanj i trgom su prolazili partizani na bijelim i inim konjima.
    Uvukli su je u kuću i zatvorili prozor.
    -Dijete, dijete- rekla je gospođa Maša. prijekorno. Miteleuropski duh Zagreba inkarniran u gospodskoj krvi gospođe Maše nije trpio ustaše.
    -Ti barbari- rekla bi- donijeli su nekaj tak prostog. Divljaci.

    Nekoliko godina poslije Tihanina majka Nora potražila je gospođu Mašu. Kuća na Markovu trgu bila je nacionalizirana, a gospođa Maša je našla utočište u staračkom domu.

    - Znate- rekla je Nori- kad su ustaše stigle u Zagreb, prestala sam ići u kazalište i kino, a otkad su stigli partizani, više ne idem niti u trgovinu.

    avatar

    13.12.2014. (09:56)    -   -   -   -  

  • Za kaznu im

    Budu li i dalje vladali u Hrvatskoj isti koji vladaju danas i ostane li dalje na vlasti isti prcident onda se možmo nadati istom onom Golom Otoku.
    Nema mira i ničemu se nadati sve dok se ne udalje crveni kmeri.Tuđman je bio svetinja i hrvatskim domoljubima ostao u srcu za navike.

    www.mojarodnagruda.de

    avatar

    14.12.2014. (21:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...