Komentari

starateta.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Sjedokosi

    koja ti to fora, ne staviš komentar, ne spomeneš novi post, kaj bi ti štela da te neko vidi ili samo tako za svoju dušu tipkaš. Znaš, odi v Frkljevce. Čist sam slučajno navratil, a kad tam ništ od komentara. A ma se kaj spominati o tome, sad je prekasno pa moram iti spat.

    avatar

    15.11.2014. (01:05)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Ovo je najbolji kritički osvrt koji sam pročitao na Blogu.
    Također sam siguran da će i taj osvrt biti pogođen velikom kritikom, javnom ili majliranom, jer... svatko se sebi nasmiješi kad se pogleda u ogledalu !

    avatar

    15.11.2014. (08:40)    -   -   -   -  

  • meroveus

    Osvrnut ću se na tezu da nema poezije ako se od nje ne preživljava. U ovom konzumerističkom vremenu nije bitna kakvoća koliko promidžba upregnuta u spoznaje bihevioralne psihologije. Nametanje "kakvoće"! Odatle poplava selfhelp naslova, 50 nijansi ove ili one boje. ono bitno koje kaže kako se pjesnik rađa, a govornik stvara - teško se pronalazi u ovakvom modelu održivosti riječi. Pjesnici su se prestali rađati. Taj gen je istrijebljen. Rijetko tko će dotaći nervus vagus vremena, a da ne potone u svojem komadiću smatrajući kako je upravo njegov središte svemira. Ego je uvjetovano prejak, a supera nema unatoč predstavama kako je on multiplicirani ego.

    avatar

    15.11.2014. (09:28)    -   -   -   -  

  • stara teta

    ivanuška@ slažem se u potpunosti. konkordancija naših stavova je začudna. osim u onom malom medicinskom segmentu po pitanju vagusa. vegetativni živac, bez kojega teško da bi, upravo to što mu funkcija govori: vegetirali. doslovno: lutali tijelom. to ovisi o genetici. a pjesništvo, hmmm, genetska podloga svakako, ali s nekim drugim nukleotidima, na nekom drugom mjestu, pa sad, ako ne padne na plodno tlo kulturnog okruženja, usahnut će bespovratno, baš kak je navodni nazarećanin spominjao smokvu.

    mekon@ kaj se tiče kritike, mogu mi puvat, ne živim od te branše, samo uživam u dobroj Riječi. i ko mi kaj more! a ovo sa špiglom, imaš praf. ;)

    sedi@ čuj, ne pišem tu da bih se proslavila, i boli me kuki ko čita, ko ne čita. ak čita, i ode, znači ne zanima ga. ok. de gustibus non disputandum est. ako ga zanima, bude čital i dalje. neka sve bude u revijalnom tonu, da se ne smaramo previše. ionak sam se ulogirala ovdje zbog nekih internet-manijaka koji su se predstavljali mojim nickom, pa da ne bude zabune, neki me znaju osobno, pa da ne misle da sam te bljuvotine pisala ja. a ovak, sve je jasno, i nitko mi više nemre imputirati voje loše probavne izlučevine.

    avatar

    15.11.2014. (09:58)    -   -   -   -  

  • B-612

    Malo predugo, ali rječito i moćno...

    avatar

    15.11.2014. (10:57)    -   -   -   -  

  • stara teta

    znaš, b-@, možda bi bilo čitljivije da sam tehnički i vizualno sredila blog, promijenila font, ta radi se o samo kartici čistog teksta. hvala što imaš stav :)

    avatar

    15.11.2014. (11:01)    -   -   -   -  

  • meroveus

    Zakaj "IvanuŠka" i to u još jednom posvajajućem tonu, je li to od blagonaklonosti konkordaciji?
    Taj lutajući nerv trebao je biti metafora koja doziva common sense, neovisno o razumu, odnosno mozgu. Naime, postoji teza, a znanstveno je dokaziva, kako je kod ljudske vrste jedan jedini organ hipertrofirao u odnosu na sve ostale, te je ljudsku vrstu doveo na vrh hranidbenog lanca. Naravno, to je mozak, upoređuju li se artefakti predaka prema volumenskom sadržaju u lubanji. Dalje, prema toj tezi, mozak se ponaša nasilnički i tiranski prema svim ostalim organima u tijelu, zanemarujući cjelinu (ne onu vegetativnu, već svjesnu prema mogućnosti primanja podržaja - moral, suosjećajnost su prvi na udaru) i zanemarujući potrebe te cjeline. Mozak nameće "kakvoću", a cjelina nema mogućnosti izbora.
    Nazarećanina (možda je bio Zelot ili Sikarijac?) ne bih uzimao kao poredbu stručnosti, ipak je od njega stvoren mit dvije-tri stotine godina nakon njega, na isti način kao što je izvitoperen sustav ideja Nietzschea u jednoj nakaradnoj ideologiji potrebe za moći.

    avatar

    15.11.2014. (11:06)    -   -   -   -  

  • stara teta

    ovo s imenom je samo lingvistička igra, nadam se da te nije povriejdilo, naprosto mi je zvuk tvog nicka potegao asocijativni niz, i zaustavio se na tom nježnom imenu iz ruskih bajki. sine ira et studio.

    hipertrofija bilo čega smatra se ili nuždom ili malignom alteracijom. ovog puta izgleda kao da jeo no prvo izgnijezdilo ono drugo, ha, ha. što se tiče morala i suosjećajnosti, ima sjajnih znanstvenih radova o evolucijskoj psihologiji, koji potpuno razodijevaju vjerske floskule. cjleina ima mogućnost "izbora": ili krepat skupa s mozgom, ili naći uzajamnu korist. jer, ni mozak neće raditi ako maltretira organ koji za tu funkciju nije adaptiran. mozak može dati impule da se frekvencija povisi na 200, a onda će srce krepat. za najkasnije 5 minuta i mozak će postatio obična masa hladetine. samo, ni jedno ni drugo nisu toga svjesni. etogac.

    nazarećanina sam uzela kao simbolični prikaz, zato sam i napisala navodni, konkretno odnosi se na prispodobu o smokvi (Mk 13,28-32) koja, ako je sposobna, rodi plodom, ako nije, ne rodi. kakvo god o tome mišljenje imao dotični tip iz legendi. a do ničea nije ni došao, ha, ha.

    avatar

    15.11.2014. (11:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...