Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • borivoj

    Blogerska blokiranja

    Poštujmo naše zabrane! Ali, tek kad ih osjetimo pišući komentar ispod posta koji nam se sviđa. Dotle , o zabrani ne razmišljamo odnosno ne znamo tko nam je to i zašto " zamandalio vrata" svoga bloga. Dogodilo se meni pred vratima jedne dnevne blogerice čiji me je prozni tekst s razlogom općeplemenitosti oduševio.
    I onda, glavom u zid njena bloga "vlasnik bloga vam je zabranio komentiranje". Neugodno , stid , pitanje kako i zašto. Bez odgovora , jer ni pitati ne mogu. Ostaje šutnja i razočaranje u samu sebe , preispitivanje što sam to ružno napravila i slično, piše Annaboni.

    Post sa BLOG.hr

    avatar

    10.11.2014. (08:41)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "MNOGI GRIJESE IZ STRAHA DA NE POGRIJESE". Lessing

    avatar

    10.11.2014. (08:51)    -   -   -   -  

  • borivoj

    10. studenog 2014.

    Dok ispunjavate svoje dužnosti u domu ili vani, stalno se podsjećajte: “Sve što radim, mislim ili govorim, sve to pripada Bogu.”. Ispravno stajalište trebalo bi biti: svako djelovanje je božansko u svakom djelu, u svakom odnosu (Sarva karma bhagavat pratyartham). Na primjer, kuhanje. Dodajete različite sastojke u jelo koje se kuha pokušavajući ga učiniti ukusnijim. Ali pravi okus dobije se jedino kada svoje kuhanje predate Bogu. Hrana postaje božanska kad je ponudite Bogu. S druge strane, ako kuhate različite namirnice i pritom mislite: “Kuhanje ove hrane za članove moje obitelji za mene je rutina.“, takva aktivnost ne stiže do Boga. Dakle, svaku aktivnost u životu trebali biste obaviti kao dar Bogu, ponavljajući Njegovo ime. Što god mislili, govorili ili radili, promatrajte to kao Božju zapovijed, kao Božji rad.

    ( Božanski govor, 13. studenoga 2007.)

    Sva svoja djela obavite kao dar Bogu, nemojte određivati nešto kao „moj rad“ i drugo kao „Njegov rad“. – Baba

    avatar

    10.11.2014. (08:53)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "DUSA JE VJERNA POVJERENU JOJ DOBRU:
    STO GOD U NJU POSIJES, TO CES I POZNJETI.
    ALI DOK PROLJECE NE DONESE ZNAK OD BOGA,
    ZEMLJA NE OTKRIVA SVOJIH TAJNI". Dzalal Al-Din Rumi

    avatar

    10.11.2014. (08:54)    -   -   -   -  

  • borivoj

    9. studenog 2014.

    Ljudski život je vrlo svet, plemenit i božanski. Ne bi trebao biti protraćen na nedostojne potrage. Krenite svetim putem i učinite svoje vrijeme svetim ponavljajući Božje ime. Nije potrebno odrediti određeno vrijeme ili mjesto za ponavljanje Božjeg imena (namasmarana). Možete ga ponavljati ma gdje da ste i ma što radite. Porez na vodu, struju i sl. morate plaćati, no na namasmaranu nema poreza. Nitko vas ne može spriječiti u ponavljanju Imena. To je vrlo jednostavno, a opet najučinkovitije. Mnogi ljudi ne razumiju tu iznimnu vrijednost, a tako ju je lako prakticirati. Oni pogrešno misle da se Boga može dosegnuti jedino teškim odricanjem. Ponavljajte Božje ime ne opterećujući sebe niti uzrokujući nevolje drugima. Njegujte ljubav prema Bogu. Nemojte kritizirati niti ismijavati ikoga. Pružite radost svima nesebično dijeleći ljubav. To je istinska duhovna praksa. Slijedite ovaj jednostavni put, doživite blaženstvo (ananda) i posvetite svoje živote.

    ( Božanski govor, 24. veljače 2002.)

    Jedino molitva čini život sretnim, skladnim i dostojnim življenja u ovom svemiru. – Baba

    avatar

    10.11.2014. (08:55)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Sretan rođendan borivoj!
    Mali poklon za vaš veliki dan!

    Možda vam se čini da vrijeme prolazi brže nego biste htjeli. Ali, svaki rođendan je podsjetnik na jedinstveni događaj u svemiru: rađanje novog života i novog čovjeka - vas! To je trenutak kojeg vrijedi proslaviti i podsjetiti se na sve blagoslove koje ste primili kao ljudsko biće.

    Vaša duša je iskra svjetlosti, a vaše srce izvor ljubavi. U vašim rukama je potencijal stvaranja drugačijeg svijeta, a u vašem umu neizmjerna stvaralačka energija.

    Kao i svi drugi, i vi ste imali svoje dobre i loše trenutke. Iz svakog ste ponešto naučlli i sada stojite pred životom raširenih ruku, spremni za sreću, radost, ljubav i obilje! Neka vam ovaj rođendan prođe u prisjećanju na sve lijepo što ste proživjeli i neka vam dani koji dolaze donesu ispunjenje svih vaših želja!

    A mi vam sa svoje strane darujemo mali poklon kojeg ćete, sigurni smo, iskoristiti za najviše dobro! Sretan vam rođendan!

    avatar

    10.11.2014. (08:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...