Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • borivoj

    Sv. Hubert je u mladosti bio lovac, ali prema legendi, dok je na Veliki petak lovio u Ardenima, ugledao je jelena koji je imao raspelo među rogovima i čuo poziv na obraćenje, i poslije toga nema podataka da je ikad bio u lovu. Prije njega bio je zaštitnik lova Sv. Eustahije, koji je imao sličnu viziju sa jelenom.

    Komentar sa BLOG.hr - > gogoo @ Indijanka vegetarijanka

    avatar

    07.11.2014. (08:08)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "KOLIKOM JE MJEROM BOG POSUO SVOJIM SVJETLOM COVJECIJI ROD, TOLIKOM SU MJEROM LJUDSKA BICA SUSTINSKI JEDNO. ALI U ISTINI, NJEGOVA JE SVJETLOST NEDJELJIVA". Rumi

    avatar

    07.11.2014. (08:17)    -   -   -   -  

  • borivoj

    7. studenog 2014.

    Gospod Kršna u Giti govori: „Svi ste vi dio moje Božanskosti. Stoga trebate slijediti Mene. Moja je ljubav božanska i sveta. Takva i vaša!” (Mamaivamšo jivaloke jiva bhutah sanatana). Ako uistinu slijedite to načelo, automatski postižete čistoću. Gdje je čistoća, tu je Božansko. Od pamtivijeka svatko i svi su dio Mene; vi ste Moji. Nikad ne zaboravite tu istinu. Ako učvrstite vjeru u tu istinu, to će vas potaknuti da pročitate sve svete spise. Svako ljudsko biće slijedi ispravnost (dharma). Otkud nastaje tadharma? Ona proistječe od osjećaja (bhava) koji isijava iz vjere (vishwas). Gdje je vjera, tu je dharma! Ta vjera je istina. Dharma je uistinu utjelovljenje Boga. Istina je Bog, vjera je Bog, ljubav je Bog, život je Bog. Jedino kad njegujete istinu, vjeru i ljubav, možete postići sve.

    ( Božanski govor, 13. 11. 2007.)

    Nema plemenitije osobine na svijetu od ljubavi. Ona je mudrost. Ona je ispravnost. Ona je bogatstvo. Ona je istina. - Baba

    avatar

    07.11.2014. (08:20)    -   -   -   -  

  • borivoj

    10.11.2014 Predavanje: Tečaj čudežev
    10.11.2014 Ajurvedska svetovanja z ajurvedsko zdravnico
    11.11.2014 Razstava del Nicholasa Roericha
    15.11.2014 Postavitev družine
    16.11.2014 Maša Svobodne Katoliške Cerkve
    22.11.2014 Simpozij – Primerjalni študij
    27.11.2014 Forum – »Multikulturnost«
    30.11.2014 I. Adventna Maša
    13.12.2014 Simpozij – Raziskovanje nepojasnjenih zakonov narave

    JIVATMA IN PAN POGAN

    avatar

    07.11.2014. (08:27)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Zgornja misel je osnovno načelo teozofije, saj že beseda sama pomeni božansko modrost. Teozofija je filozofija, ki je stara kot čas, a enako sodobna kot zadnje odkritje v znanstvenem laboratoriju; ni učenje, ampak je način življenja, bivanja, razmišljanja, čutenja v svetu, ki ga je potrebno izkušati.

    Duhovna pot, na katero kaže teozofija, nam lahko pomaga doseči višine, ki so onstran običajnega človeškega pojmovanja, saj nas vodi do razvitja našega višjega duhovnega potenciala.

    Teozofija uteleša tako pogled na svet kot vizijo o človeški samo-preobrazbi. Ta tradicija sloni na treh ciljih teozofije:
    the_theosophical_society
    1) Ustvariti jedro spološnega bratstva med ljudmi, ne glede na raso, narodnost, družbeni položaj in spol.

    2) Pospešiti komparativni študij religije, filozofije in znanosti.

    3) Raziskati še neznane naravoslovne zakone in latentne moči človeka.

    Teozofija nas opogumlja, da delujemo iz spoznanja o naši enosti z vsemi drugimi in si prizadevamo prebuditi naše višje zmožnosti intuicije, razumevanja, vpogleda, ljubezni, sočutja in ustvarjalnosti.Pomaga nam razviti naše praktične spretnosti preko altruističnega delovanja, ki služi človeštvu. To je filozofija, ki jo je potrebno razumeti, ne pa jo slepo sprejeti. Ni religija, čeprav mnoga njena pojmovanja in ideje najdemo v vseh večjih religijah sveta. Študij teozofije nas spodbuja k meditiranju, umiritvi uma in čustev, da bi občutili globlje ravni zavesti, ki so naše Bistvo in srce vseh bitij.

    Resničnega teozofa označujejo predanost resnici, ljubezen do vseh živih bitij, zavezanost življenju dejavnega altruizma in iskrenega razmišljanja in čutenja v svetu.

    a

    OAZA MIRU IN MODROSTI V CENTRU MESTA

    Teozofska knjižnica Alme M. Karlin v Celju, ki že od leta 2009 deluje pod okriljem Teozofskega društva Jivatma, si želi in ima poslanstvo biti prostor raziskovanja, poglabljanja in spoznavanja tistega, kar je v srčiki življenja vseh živih bitij.

    Zato vabimo podobno razmišljujoče in čuteče, da se nam pridružite v knjižnici, ki je prva in trenutno edina tovrstna knjižnica na Slovenskem. Na voljo je preko 9000 knjig s področja filozofije, teozofije, ezoterike, psihologije, družbenih ved, književnosti, umetnosti… Ažuren katalog knjig vam je dostopen na naših straneh.

    Člani naše knjižnice lahko ob skodelici čaja v prijetnih prostorih študirajo knjige, prebirajo revije, kakšen zanimiv tekst, tudi fotokopirajo ali se enostavno družijo.

    pathblue

    Knjižnica ponuja svojim članom in obiskovalcem tudi širok program različnih dogodkov: predavanja, delavnice, študijske skupine, meditacije, vikend delavnice. Paleta tem je res široka; nekateri se odzivamo na različne filozofije, nekdo na umetnost ali znanost, govorimo o ekologiji in psihologiji. Vsi imamo radi zabavo in ustvarjalnost, ogledamo si tudi dober film.

    Zanimivi predavatelji z bogatim znanjem in osebnimi izkušnjami na različnih področjih nam bo pomagali odstreti, mogoče še neznan košček sebe in sveta. Zato dobrodošli na dogodke raznolikih tem, ki jih redno čez leto organiziramo za vse tiste, ki bi jih karkoli od ponujenega zanimalo. Ažuren program, predstavljen po temah in kronološko je na voljo na naših internetnih straneh, lahko pa se za redno spremljanje prijavite tudi na e-novice.

    avatar

    07.11.2014. (08:29)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dobre knjige, stvaralaštvo i topla dekica

    Znate onu omiljenu predodžbu o jeseni i zimi tijekom kojih ste sklupčani pod dekicom i čitate dobru knjigu? E obavijest - pogledajte kroz prozor - stigao je taj dio godine. :) S njime i naš newsletter u kojem doista ne manjka materijala za čitanje. Nećemo kvariti užitak već prošetajte kroz šareni sadržaj i otkrijte neke naše nove, ovaj put "laboratorijske", dodatke. I zapamtite geslo - čitamo se na internetu, ali družimo se u knjižnici.



    Bibliobus poguran na 58 % - emocije i doživljaji kroz niz sličica

    Preko knjižnice do Europeane: javno prikupljanje uspomena na Prvi svjetski rat


    Preporučujemo: 150 domaćih knjiga po našem i vašem guštu

    Prva jutarnja: Kava uz dobru priču o knjizi

    Učionica

    GKR Lab - jedna nova priča o stvaralaštvu
    Dobro došli u novi dodatak našem Magazinu u kojem ćemo uz vašu pomoć dijeliti i učiti o kulturi digitalnog stvaralaštva! A sada pravac - kreativnost!
    Više...


    Prikaz

    Mikael Niemi: Pop glazba iz Vittule
    Odrastati na sjeveru Švedske i voljeti Beatlese? Kako je to otkriva nam Vanja koja baca svjetlo na jedno od onih djela koja nezasluženo prođu prenisko ispod radara ovdašnjih čitatelja...
    Više...


    Kauč i knjige

    Ranojutarnji jogging

    Kada su u jedan tekst smisleno utkani jogging, Murakami i problem čitanja, posebno smo zadovoljni...
    Više...


    Razgovor

    Zoran Žmirić: Energija putovanja i osobnog rasta postaje književnost

    Jedan urednik i književnik razgovarao je s drugim povodom objave njegove nove knjige. I pita prvi drugoga... Ovo nije početak vica, ali razgovor pred vama nije ni blizu dosadi.
    Više...


    Kauč i knjige

    Nadrealno iskustvo realno sjajne proze: Put u Viljevo

    Sigurno vam se već više puta dogodilo da se nešto, što vam je netom prije bilo u glavi, odjednom materijalizira pred očima. Ime ili riječ za koju prvi put čujete, slika koju ste vidjeli u knjizi, o...
    Više...


    Tema

    EPK (p)ogledi
    Naši autori i sugrađani kroz svoje intimne osvrte i razmišljanja otkrivaju kakvom vide Rijeku sadašnjosti i budućnosti te iznose svoju viziju života sa željenom titulom Europske prijestolnice kultu...
    Više...


    Knjižničaranje

    Stranica 33: Pate li knjižničari od kenofobije?

    Ogledavajući se oko sebe u knjižnici, ponekad nam se čini da horror vacui zapravo nije izašao iz mode sve do 21. stoljeća te da su knjižničari zapravo prikriveni kenofobi…
    Više...


    Tema

    Jeste li znali: u kojem trenutku ljubav postaje teret?
    Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige odvija se u znaku ljubavi, a Jelena se je tim povodom uhvatila u koštac s ljubavnim situacijama u književnosti koje su uistinu teške.
    Više...


    Razgovor

    Uroš Petrović: Želimo da djeca smišljaju nove ideje i različite puteve do ciljeva

    Uroš Petrović piše knjige za djecu i mlade koje, bez izuzetka, pomiču granice u suvremenoj literaturi. Počevši od zbirki priča, mozgalica i romana u zagonetkama do fantastičnih pripovijesti, d...
    Više...

    avatar

    07.11.2014. (09:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...