Komentari

1000mora-daleko.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


  • Jovana

    Potpuno se slazemo sa silence louder that before, taj stih pisem po svim sveskama. Hvala za intervju, sve smo shvatili. I za onaj pre njega, slazem se, treba vise anegdota iz njihovih novijih zivota. Pesmu sam shvatila isto kao ti, ali me ne podseca ni na koga jer se ne mogu pohvaliti nekim iskustvom bezgranicne ljubavi. Ok podseca na starog Billa xD. Svidja mi se tvoje poredjenje sa Hilf mir fliegen i Monsoon, vidi se da se Bill i dalje drzi ove tematike. Za razliku od ostalih pesama, refren je najlepsi, a ta iskrenost koju osecamo u Billovom glasu cini nas nekako ranjivim, a pesmu uzdize u nebesa. Eto, moje shvatanje.
    Moj favorit je Stormy weather, sad je stalno slusam ali na pocetku je nisam podnosila. Pozz

    avatar

    27.10.2014. (18:28)    -   -   -   -  

  • sakura kaulitz

    e#/watchlllll Kao sto si i sam rekao,ova pesma u kombinaciji sa ovim postom izaziva nostalgiju. Sve me ovo tako podsetilo na tvoje stare postove,na stare analize pesama. Kao da sam citala post iz 2008-9 (:
    Sto se tice Billovog opredeljenja,meni su te polemike oduvek bile glupe. Ok,nije homoseksualan,ali oduvek sam znala da ga na neki nacin privlace i muskarci,ali to je njegova stvar. Mene je zanimalo samo kako ce to lepo da kaze i slazem se u potpunosti sa onim sto je izjavio.
    Invaded je prelepa pesma,ali,ne znam koliko si primetio(a mozda se to meni i cini),Billu kao da je grublji glas nego pre. To se najbolje cuje u onom "saputanju" refrena. Sama pesma me je dosta podsetila na Hilf mir fliegen,ali kada sam procitala prevod,prvo sto mi je palo na pamet bilo je ono bezkonacno ponavljanje:"Es ist vorbei"(zbog ovog It's over) u Totgeliebt i pesma It's over Cinema Bizarre-a. I da,ne podseca me ni na koga,jer jos uvek nisam srela takvu osobu,da me ovako magicna pesma moze na nju podsecati. (:
    Rasplakala sam se,kada sam procitala ovo za DDM i tekst. DDM mi je prvo pustila drugarica koja o TH-u nije nista znala osim imena benda. Tako,dodje ona i pusti meni pesmu,a moje prvo pitanje je bilo na kom je jeziku na sta je ona odgovorila:"Nemam pojma,engleski nije,bend se zove Tokio Hotel",a ja pametna,odmah:"Japanski sigurno" xD
    To je bila takva provala,s obzirom na to da sam tada ucila nemacki 2 godine i da ja ne prepoznam jezik.... Najsmesnije je bilo kada smo nas dev to kao pevale,a ni jedna rec ne lici na original...
    Aa danas mogu reci da nemacki odlicno govorim u odnosu na svoje vrsnjake,a sve to zahvaljujuci njima i tvojim prevodima (:
    Naravno,kao i uvek,odlicnaa analiza i prevod. Glasam za Kings of Suburbia (:
    P.S. Ovo za Loitische,ja bih volela da odem tamo,da vidm stkakvo je to mesto,kad ga oni toliko ocrnjuju(mada mogu da predpostavim)
    Pozdrav (:

    ima (:

    S

    avatar

    27.10.2014. (23:15)    -   -   -   -  

  • sakura kaulitz

    P.P.S. Ovih nekoliko znakova na pocetku komentara su delovi linka koje je telefon slucajno ubacio u tekst. Odusevila me je ona slika na kraju posta je fantasticna,kada je uporedim sa Schrei-em(jedini DAS album TH-a koji imam xD) ,prosto ne mogu da verujem da su to oni isti decaci...

    avatar

    27.10.2014. (23:30)    -   -   -   -  

  • 1000 mora daleko...

    Jovana

    U poslednje vreme pišem samo na francuskom, tako da nigde neću napisati Silence louder than before... (:
    Bolje za tebe što te pesma ni na koga ne podseća (:
    Imamo jedan glas za Stormy weather, a drugi za Kings of suburbia (: Videćemo do sledećeg posta koja će imati više glasova. Ili Masquerade? hehe (:

    avatar

    28.10.2014. (11:35)    -   -   -   -  

  • 1000 mora daleko...

    sakura kaulitz

    hehehe Ovo je blog nostalgije hahha kao one male antikvarnice u kojima prodaju nostalgiju, tj. stare predmete koji se više ne proizvode (:
    Pa, tu promenu u Billovom glasu sam komentarisao u pesmi "Run, Run, Run" jer da nije bilo spota ja ne bih provalio da je TH. Ne samo refren nego i strofe. Potpuno drugačiji glas. I to me oduševljava.
    Da, to sam zaboravio da spomenem. To Es ist vorbei i Cinema Bizarre i njihovu It's all over... over... Zapravo, ta pesma Cinema Bizzarea me je uvek podsećala na Love is dead. Kod mene tu nema mesta negativnom poređenju. Sve četiri pesme su predivne.
    Totgeliebt... Tako mi je žao što nisu snimili spot za tu pesmu... Predivna je. Pogotovo ono beskonačno ponavljanje na koncertu es ist vorbei... bei... bei... bei... bei... (:
    Pa, i tebi ne želim da uskoro shvatiš do kraja ovu pesmu jer to podrazumeva da izgubiš osobu koju voliš (:
    ehhe nisi glupa, asocijacija je prirodna (: ja sam prvi put video kod drugarice na Vivi. Prvo što mi je rekla je SVE OVO SU MUŠKARCI. I ja onako... BAM (:
    hahah mojim prevodima. nemoj baš da učiš po njima. nikada nisu doslovni. pa vidiš da sam ovde invaded preveo kao 'deo mene' (:

    avatar

    28.10.2014. (11:42)    -   -   -   -  

  • semix

    Jel mi se cini ili je Georg smrsao i tek sam sad shvatio da imamo iste frizure xd sta ja znam invaded mi se svidja onako ne do te mjere stalno da je slusam ali ako moram da izaberem jednu sa albuma to je definitivno ova mada mi se album ne svidja kao sto sam vec rekao ne volim ovaj zvuk :) ali eto cek sledeci da vidim sta ce se desit :D bas me zanima kad bi tom napustio bend kako bi funkcionisali tesko mislim veoma se razllikuju od ostalih benova znam jer ih slusam masu drugih ali oni mi djeluju kao neka porodica i tesko da bi dajje opstali bez njeg ne samo bez njeg vec bilo koga od njih jer su kao jedno :)i u ovo predhodnom tvom com..i ja bih volio da su snimili spot za totgeliebt ali jos bi mi bilo draze da su stigli da urade helig :D

    avatar

    28.10.2014. (12:12)    -   -   -   -  

  • 1000 mora daleko...

    semix

    Baš sam u nekom postu od pre par nedelja pisao o tome Kad-je-Georg-postao-frajer? (:
    A šta kažeš na to koja pesma treba da bude tema sledećeg posta?

    avatar

    28.10.2014. (18:23)    -   -   -   -  

  • semix

    Stormy weather ova :) Ne znam mozda mi se album svidi uzivo kad snime ako snime live dvd :D

    avatar

    29.10.2014. (11:30)    -   -   -   -  

  • 1000 mora daleko...

    Ovo je čisto za moju evidenciju, da ne brojim posle sve (:
    Zasad: Stormy weather 2, Kings of suburbia 1.

    avatar

    29.10.2014. (18:13)    -   -   -   -  

  • sakura kaulitz

    Ako racunamo samo one "prave" balade ,meni su najlepse: Totgeliebt,Rette mich,WNMG,Heilig i Lass uns laufen...
    Kada bih belezila koje pesme su najbolje izvodili uzivo,tu bi se sigurno nasla Totgeliebt na prvom mestu(na drugom Ich bin nich' ich sa Zimmer-a).
    Oduvek me je odusevljavalo kako pesmu koja je u sustini tuzna tim:"es ist vorbei...bei...bei...." ucine veselom.
    Naravno da sam primetila da ne prevodis bukvalno,ali te reci koje sam ucila iz tvoji prevoda su bile tacne (:
    Izvini na dosadjivanju,ali osecam potrebu da odgovorim na svaki tvoj replay mog komentara (:

    avatar

    29.10.2014. (19:30)    -   -   -   -  

  • A7

    Kings of Suburbia

    avatar

    31.10.2014. (16:59)    -   -   -   -  

  • Tokio Girl Kaulitz

    Glasam za Kings of Suburbia .

    avatar

    31.10.2014. (17:04)    -   -   -   -  

  • 1000 mora daleko...

    sakura kaulitz

    Meni je najdraža njihova balada Schwarz. Ima nečeg magičnog u toj pesmi, a posebno što mi se najviše dopada kako je Billov glas zvučao u toj fazi kada još uvek mutira. Tada su snimili samo 3-4 pesme sa tim glasom i pored neprevaziđene Rette mich ta mi je omiljena. Volim kako mu puca glas...

    Što se balada tiče treba spomenuti još i Spring nicht i Fur immer jetzt, ako se to računa u balade. I, naravno, In your shadow I can shine..

    avatar

    31.10.2014. (19:33)    -   -   -   -  

  • 1000 mora daleko...

    Stormy weather 2, Kings of suburbia 3, Masquerade 0.

    avatar

    31.10.2014. (19:34)    -   -   -   -  

  • xxxx

    Kings of suburbia

    avatar

    31.10.2014. (21:44)    -   -   -   -  

  • Nikolina

    Glasam za Stormy weather

    avatar

    01.11.2014. (23:11)    -   -   -   -  

  • Nameless

    Kao prvo jedna od stvari koje volim kod THa je što nisu zaboravili ko su,nekako su ostali isti bez obzira na to koliko su se promenili.
    Trinaestogodišnji Bill i taj engleski su precakani.Kada vidim Durch den Monsun prvo što mi pada na pamet je činjenica koliko ih nisam podnosila kad su se tek pojavili i kako sam dobrih pola sata pokušavala da utvrdim da li je Bill žensko ili ne.
    Tokio Hotel ne bi bio Tokio Hotel bez sve četvorice.Drago mi je što Tom nije odustao,ne može tek tako pobeći od onog što jeste.Los Angeles im je doduše prilično pomogao da se sakriju.Sad se pitam kako je dalje tekao Billov razgovor o fotoaparatima .A Toooooooooom,umirem od smeha.xD
    Billu je svaka,ali svaka reč na mestu.
    Lepota Invadeda jeste u jednostavnosti, kao što si već napisao najlepše stvari na svetu su jednostavne. Tekst se toliko lako pamti a sa druge strane ima neku jačinu,nosi jaku emociju.Opet moram da napišem:Koliko dobro prevodiš!Silence louder than before je i moj omiljeni stih na albumu.Nekako mi je glasna tišina uvek bila savršeni oksimoron.>.<
    Inače glasam za Stormy weather.^ ^

    avatar

    02.11.2014. (01:47)    -   -   -   -  

  • Anna

    Glasam za pesmu KINGS OF SUBURBIA

    avatar

    02.11.2014. (22:22)    -   -   -   -  

  • 1000 mora daleko...

    Nameless

    Zapravo, pomogla si mi da donesem jednu odluku tokom čitanja ovog tvog komentara, ali više o tome u sledećem postu (:
    Hvala još jednom za sve pohvale koje mi uvek daješ i uopšte što deliš sa mnom svoje utiske. Zadovoljstvo ih je čitati uvek... (:

    avatar

    02.11.2014. (23:27)    -   -   -   -  

  • Nameless

    Stvarno?><
    Ionako sam se pitala kad će sledeći post, sad ću još više haha
    ^ ^

    avatar

    03.11.2014. (22:51)    -   -   -   -  

  • Ria

    heheheehe čitam ovaj dio iz intervjua i takve zvukove proizvodim :D pola svijeta piše o njima, a blesavi ameri samo se sobom bave :P
    a danas su na vivi puštali sat vremena njihove spotove i isto me bacilo u prošlost

    avatar

    04.11.2014. (18:25)    -   -   -   -  

  • Ria

    glasam za masquerade, ako još vrijedi :)

    avatar

    04.11.2014. (18:28)    -   -   -   -  

  • 1000 mora daleko...

    Ria

    (((((((:
    hehe
    Da, čudno je to kad si negde hiper poznat, a odeš negde i nikog nije briga za tebe (:
    Viva... Kako mi nedostaje nemačka Viva. Uvek sam najviše voleo taj kanal. Nemam ga sad.
    Još uvek je otvoreno glasanje, ali ti si jedina osoba koja je glasala za Masquerade za sada, tako da ne verujem da će ta pesma biti tema sledećeg posta, ali nikad se ne zna... (: Polako mi se počinju sviđati i druge pesme sa albuma, a ne samo Kings of suburbia i Invaded ( pored singlova ). Kao što vidiš ubacio sam u glasanje i Stormy weather i Masquerade jer mi se dopadaju i te pesme.
    Uglavnom, zasad je sledeći broj glasova:

    Stormy weather 4, Kings of suburbia 5, Masquerade 1.

    avatar

    04.11.2014. (22:22)    -   -   -   -  

  • Taky

    Ja glasam za sve pjesme :-)

    avatar

    05.11.2014. (10:34)    -   -   -   -  

  • 1000 mora daleko...

    Taky

    hahahahahha bravo, Taky, ulepšala si mi veče, zaista (:

    avatar

    05.11.2014. (20:55)    -   -   -   -  

učitavam...