Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • borivoj

    https://dnevnik.hr/vijesti/zanimljivosti/znanost-je-dokazala-zasto-je-pas-n ajbolji-covjekov-prijatelj---357832.html

    VIDEO

    avatar

    24.10.2014. (08:07)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Nisam dužan na svom blogu čitati svinjarije. Demokratsko pravo na izražavanje zlobnog, neukusnog i bezobranog osobnog mišljenja valja ostvarivati na svom blogu, ne na tuđem.

    Komentar sa BLOG.hr - > E.P. @ E.P.

    avatar

    24.10.2014. (08:10)    -   -   -   -  

  • borivoj

    OD SVIH KRITICARA NAJVECI JE, NAJGENIJALNIJI
    I NAJNEPOGRESIVIJI – VRIJEME. Bjelinski

    avatar

    24.10.2014. (08:40)    -   -   -   -  

  • borivoj

    24. listopada 2014.

    S Gospodovim imenom kao dahom svojega života uključite se u životne aktivnosti bez imalo straha od pada. Kada um sjedinjuje svjetovne aktivnosti (pravrtti), dovodi do vezanosti; kada sjedinjuje duhovno odricanje (nivrtti), dovodi do slobode. Nivrtti donosi neustrašivost i daje snagu i hrabrost. Želja je ta koja slabi čovjeka i zbog koje se on dodvorava. Nevezanost pobuđuje samopoštovanje i sposobnost da se suprotstavite ogovaranju i kleveti. Neki od vas plaču i na najmanji znak poraza ili razočaranja. Takvo je ponašanje vrijedno prezira. Kad je Bog ustoličen na oltaru vašega srca, zašto biste se bojali ili tugovali? Zar ne znate da je On tu, da vas On vodi i čuva? Bog je u svim bićima, uvijek. Sjetite se toga gdje god da ste i što god radite. Uspjeh je vaš sve dok ponavljate Njegovo ime.

    (Božanski govor, 19. lipnja 1974.)

    Neka vam ime Gospodovo uvijek blista u umu i na jeziku, tako ćete budalaštine uma držati pod kontrolom. - Baba

    avatar

    24.10.2014. (08:41)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Akcije i kampanje
    60.000.000.000 ubijenih
    Povodom Svjetskog dana životinja s farmi upozorili smo javnost na strašnu brojku od 60.000.000.000 životinja ubijenih za ljudsku prehranu. Performans u kojem je 12 aktivista s 12 vizuala napravilo instalaciju dužine više od 12 metara, prikazujući koje se sve životinje kriju iza brojke 60 milijarda, realiziran je u suradnji i uz potporu organizacije Farm Animal Rights Movement (FARM). Osim fotografija možete pogledati i kratki video.
    Blic vijesti

    - Povodom Svjetskog dana vegetarijanstva poslali smo pismo premijeru Milanoviću, a vezano za njegovu izjavu za medije da "svi ljudski problemi proizlaze iz toga što jedemo životinje", te smo održali štand na glavnome zagrebačkom trgu.

    - Kao članovi Fur Free Alliancea, prenijeli smo dobru vijest da europska industrija krzna gubi tržište u Kini, budući da je zbog toga što Kinezi kupuju sve manje krzna došlo do pada cijena kuninog krzna na skandinavskim aukcijama.

    - Gradonačelniku Lipika, gospodinu Vinku Kasanu, uputili smo dopis vezan za iskorištavanje ovce od strane Marka Barčana u svrhu promocije događanja povodom Dana grada Lipika.

    - Na Svjetski dan životinja pridružili smo se akciji obilježavanja toga dana na zagrebačkom Bundeku, u organizaciji Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, dok su ambasadori Anita Euschen i glazbenik IFEEL pozvali sve da promjenom svojih prehrambenih i drugih navika pridonesu stvaranju svijeta s manje nasilja nad životinjama.

    - Gradonačelniku Splita, njegovim suradnicima i gradskim vijećnicima uputili smo pismo zahvale zbog donošenja odluke o prestanku rada zoološkoga vrta na Marjanu te istaknuli kako je potpuno neprihvatljivo rješenje izgradnja novog zoološkog vrta na drugome mjestu.

    - Grad Karlovac prozvali smo zbog opetovanog zanemarivanja i zlostavljanja životinja u "skloništu" u Utinji od strane tvrtke CRPK, čiji rad financiraju gradske vlasti.

    - Naša predstavnica sudjelovala je na konferenciji i izložbi "Stavljanje dobrobiti životinja u središte Europske unije" u Europskom parlamentu u Bruxellesu, koju je organizirao Eurogroup for Animals, čiji su član i Prijatelji životinja.

    - Komentirali smo za medije slučaj krijumčarenja tigrove kože za prepariranje u Bjelovaru i istaknuli važnost sankcioniranja osoba koje se bave ubijanjem zaštićenih vrsta životinja. Pozvali smo građane i da ne kupuju odjeću i obuću od životinjske kože.

    - Predstavljamo vam novo internetsko izdanje AnimaLista na kojem se nalaze svi do sada izdani brojevi. Zahvaljujemo volonteru Hrvoju Lončaru na pomoći pri realizaciji.

    - Pozdravljamo projekt "Šapica sreće" s kratkim prilozima u kojima će se pratiti životne priče 10 napuštenih životinja i njihovo pronalaženje novih domova, a sve u svrhu promoviranja udomljavanja umjesto kupovanja životinja.

    - Izdvajamo novo na webu:
    a) Poziv gradovima: spriječite napuštanje životinja tijekom cijele godine!
    b) Suplement i SAN-10 su nove tvrtke na našoj bijeloj listi
    c) Članak "O zoološkim vrtovima"
    d) Članak "Deset činjenica o zoološkim vrtovima"
    e) Nove fotografije sretno udomljenih koka - Saše i Vanje

    - Na našem YouTube kanalu objavili smo novi video "Nema mjesta poput doma".

    - Pozivamo sve učenike osnovnih škola u Zagrebu da se prijave na naše zabavne i zanimljive radionice kuhanja!

    - Pozivamo pravne osobe da i one postanu naši članovi te tako podupru naš rad! Popis dosadašnjih pravnih članova možete vidjeti ovdje. Proširite vijest i sami postanite članovi ako još niste.

    Hvala vam što nas i nadalje pratite i podupirete na razne načine, uplatom članarine, čime ostvarujete razne pogodnosti, donacijama prema svojim mogućnostima i volontiranjem! Malim koracima zajedno možemo puno učiniti.

    Veliki pozdrav od vaših Prijatelja životinja

    avatar

    24.10.2014. (08:49)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Naredite nekaj zase!
    Prijavite se na seminar IzaQ: S prepričanji ustvarjamo življenja

    Kaj boste dobili z udeležbo na seminarju IzaQ
    Izvedeli boste, da se življenje ne odvija naključno, ampak po določenih univerzalnih zakonih. Njihovi učinki so vam lahko ali v korist ali v škodo. Kako bo, je odvisno od vas. Da obstajajo univerzalne življenjske zakonitosti, ni nekaj novega. Manjkata pa nam vedenje, kako po njih živeti v naših vsakdanjih situacijah, in moč, da se teh principov vsakodnevno držimo. Tu vam bo seminar v veliko pomoč. Temeljne resnice o življenju vam bomo razložili na enostaven, razumljiv, argumentiran, konkreten in prizemljen način. Ko jih boste zares doumeli, vas nič več ne bo moglo potisniti v stare omejujoče miselne in vedenjske vzorce in odvrniti od sprememb, za katere ste se odločili.

    Kako vam bo znanje, ki ga boste dobili na seminarju IzaQ, pomagalo v življenju?
    Dalo vam bo potrebno življenjsko samozavest. Ljudje z življenjsko samozavestjo vemo, da nam zaradi notranje moči, ki nam je dana, ne more spodleteti. Tudi, če je pot malo daljša in bolj ovinkasta, kot smo pričakovali, ne bomo odstopili, ker vemo, zakaj bomo na cilj slej ko prej prišli. Po seminarju tudi vas dvomi in strahovi ne bodo več blokirali, da bi postali, kar želite biti; omejujočim prepričanjem družbe in okolice ne boste več dopustili, da bi vplivali na vas. Namesto da bi sledili življenju drugih, boste z načinom svojega življenja lahko postali njihov vzor.

    Zakaj vam bo udeležba na seminarju IzaQ koristila?
    Ker se boste naučili, kako se lahko takoj počutite dobro, ne glede na situacijo, v kateri ste. O vsem v življenju si ustvarjamo zgodbe, ki jim verjamemo. Postajajo prepričanja, s katerimi ustvarjamo življenje. Ali kot je rekel veliki Albert Einstein: »Realnost je natančen odraz tistega, o čemer razmišljamo. Vibracija našega mišljenja se popolnoma ujema s frekvenco naše realnosti. Drugače ne more biti. To ni filozofija, to je fizika.« Če želimo torej izboljšali našo realnost, moramo najprej izboljšati naša pričakovanja in prepričanja. Ne moremo namreč spreminjati sveta drugih, da bi se nam spremenil naš svet.

    Seminar IzaQ je lahko vaš zanesljiv priročnik za življenje.
    Osem srečanj v okviru seminarja IzaQ vam zagotavlja trdno oporo, ki jo boste potrebovali, ko boste novo razumevanje življenja začeli uporabljati v konkretnih življenjskih situacijah. Program seminarja IzaQ je zasnovan tako, da dobite najprej teoretično znanje o najpomembnejših zakonih življenja, na delavnicah, ki so del programa, pa praktično izkušnjo, kako lahko pridobljeno znanje uporabite za rešitev svojega konkretnega problema. Ko boste z novim razumevanjem sebe in življenja rešili svoj prvi problem, boste osvojili princip, s katerim si boste lahko pomagali v vseh situacijah.

    Komu je seminar IzaQ namenjen?

    vsem, ki ste se odločili, da boste od svojega življenja imeli kar največ;
    vsem, ki že poznate duhovno teorijo o življenju, potrebujete pa pomoč, da bi to znanje znali tudi živeti;
    vsem, ki kot profesionalni svetovalci, terapevti, zdravitelji ali trenerji delate z ljudmi oziroma si to želite početi.

    Kako poteka program seminarja IzaQ?
    Seminar traja osem tednov, z enim srečanjem na teden. Vsako od osmih srečanj vključuje predavanje in delavnico. Prvo predavanje bo 5. novembra 2014. Srečanja bodo ob sredah od 18. do 20.30 ure, v Ljubljani, v prostorih Biotehničnega izobraževalnega centra (BIC), na Ižanski cesti 10 (nasproti Botaničnega vrta).

    Kolikšna je višina investicije v seminar IzaQ?
    Investicija v seminar je 4 x 80 €. Znesek poleg učne snovi vključuje tudi zvočne posnetke predavanj in možnost osebnega kontakta s predavateljico v okviru dogovorjenih terminov.

    100% garancija zadovoljstva!
    Če se boste po prvem ali drugem srečanju zaradi kakršnegakoli razloga odločili, da s seminarjem ne želite nadaljevati, lahko to storite popolnoma brez stroškov za vas. Vplačani znesek vam bomo brez vprašanj vrnili.

    Vsa srečanja bo vodila Mateja Kunc.

    Trenutno je na voljo še sedem prostih mest!

    Prijavite se lahko s prijavnico, preko e-pošte na mateja.kunc@izaq.si ali pokličite na GSM: 051/422-444..

    Toplo vabljeni!

    avatar

    24.10.2014. (08:52)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Smiruje, liječi bolove i pomaže koži - već tisućama godina
    Eterično ulje kamilice koristi se u medicinske svrhe još od vremena starih Egipćana, Grka i Rimljana.

    Već tisućama godina upotrebljava se za smirenje, podizanje raspoloženja, ublažavanje grčeva u mišićima, zacjeljivanje kožnih ozljeda i liječenje blažih infekcija.

    Postoje dva ulja kamilice - jedno se proizvodi od cvjetova njemačke, a drugo od cvjetova rimske kamilice.

    Pročitajte cijeli članak








    Novo u Alternativa Webshopu: Laneno brašno - za bolju probavu i čišćenje crijeva
    Laneno brašno





    Djelujte na vrijeme i spriječite rak želuca
    Rak želuca, od kojeg samo u Hrvatskoj godišnje oboli oko 900 novih pacijenata, bolest je koja se može spriječiti ranom intervencijom.

    Znanstvena istraživanja potvrdila su da je rak želuca usko povezan s kroničnim upalama koje uzrokuje bakterija Helicobacter pylori.

    Medicinski podatci pokazuju da ova bakterija uzrokuje čak 80% svih vrsta raka želuca.

    Za nju postoje konkretni načini liječenja koji pokazuju izvrsne rezultate.

    Za liječenje H.pylori ne moraju se koristiti antibiotici. Postoje i prirodni načini liječenja ove bakterije koji donose izvrsne rezultate, što dokazuju najnovija istraživanja.

    Pročitajte cijeli članak






    Jedini oblik vitamina C koji organizam može apsorbirati do 75%. Najnovija istraživanja pokazuju da vitamin C štiti od Ebole.
    Natrij askorbat




    Kako ojačati dječji imunitet prirodnim putem
    Dolaskom jeseni ili zime svi roditelji si postavljaju pitanje:

    “Kako zaštititi djecu od zaraznih bolesti i kako im ojačati imunitet?"

    Boravak u vrtićima i školama, kao i inače u zatvorenim prostorima, pogoduje masovnoj razmjeni virusa i bakterija, posebno kod oslabljenog imuniteta.

    Razne prehlade, viroze, upale grla, kašalj, crijevne viroze i ostale zarazne bolesti znaju se nizati jedna za drugom. Uz male bolesnike, često obole i drugi članovi obitelji.

    Nasreću, ojačati imunitet djeteta možete prirodnim putem. Saznajte kako.

    Pročitajte cijeli članak





    Sadrži više vitamina C od naranči, više željeza od crvenog mesa i bogati udio alkalizirajućih minerala poput kalcija, kalija i magnezija
    Baobab prah

    avatar

    24.10.2014. (10:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...