Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • borivoj

    Natrij askorbat - zadnje količine na akciji Natrij askorbat na AKCIJI
    Iskoristite priliku i dobijte vaš natrij askorbat, jedinstveni oblik vitamina C s najvećom apsorpcijom u organizmu, po akcijskoj cijeni. Akcija na zadnje količine traje još samo 3 dana.
    popust -55%
    Akcijska cijena Natrijeva askorbata: 99 kn
    Brze narudžbe na 033 731 922
    Kliknite za više informacija >

    Proizvodi koji bi vam se mogli svidjeti

    Aronija bobice na akciji
    Aronija bobice
    Bogata antioksidansima, flavonoidima, vitaminima i mineralima. Zbog visokog udjela antioksidanata i vitamina C i E, aronija djeluje antivirusno, antibakterijski i protuupalno. Jača imunitet, usporava starenje, blagotvorno djeluje na želudac. Više
    Akcijska cijena od: 29 kn
    Baobab prah na akciji
    Baobab Organic prah
    Sadrži više vitamina C od naranči, više željeza od crvenog mesa i bogati udio alkalizirajućih minerala poput kalcija, kalija i magnezija. Kontrolira šećer, poboljšava probavu i smanjuje kolesterol. Više
    Redovna cijena 89 kn Akcijska cijena: 60 kn
    Sveti bosiljak na akciji
    Tulsi (sveti bosiljak) zadnje količine na akciji
    Sveti je bosiljak jedna od najljekovitijih biljak svijeta. Jak je antioksidans te ima antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva. Smanjuje stres, jača imunitet, snižava kolesterol, pospješuje metabolizam.Više
    Redovna cijena 130 kn Akcijska cijena: 65 kn

    Novo! Bezglutenska brašna koja ne sadrže aditive, gluten i laktozu. Bogata su vlaknima i odličan su izvor proteina.
    Bezglutenska brašna
    NOVO! Bezglutenska brašna

    avatar

    23.10.2014. (17:12)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Zdravo življenje se začne s čisto vodo!

    100 % čisto vodo boljšo od najboljše izvirske vode zagotavljajo spodaj navedeni filtri, ki so vsi montirani tako, da niso vidni (podpultno ali na glavni vod vode).

    Namenjeni so za zagotavljanje zdrave in čiste vode brez klora, slabega vonja in okusa za pitje, kuhanje, pranje sadja in zelenjave.

    Vodni filter Matrikx + Pb1 0,5 mcr, podpultni

    Vodni filter Matrikx® + Pb1 0,5 mcr

    PODPULTNI. Zagotavlja 100 % čisto vodo, boljšo od najboljše izvirske vode.

    Več >>

    Dvojni vodni filter HF-U Pb Ster-O-Tap 0,02 mcr, podpultni, komplet s pipo
    DVOJNI vodni filter HF-U Pb Ster-O-Tap® 0,02 mcr

    PODPULTNI. Z ultra filtracijo zagotavlja 100 % čisto in mikrobiološko neoporečno vodo, boljšo od najboljše izvirske vode! Več >>

    Dvojni vodni filter za hišo Big Blue Duplex

    DVOJNI vodni filter za hišo Big Blue Duplex

    MONTAŽA NA GLAVNEM VODU VODE. Zaporedno nameščena filtrirna vložka za čiščenje vode celotne hiše. Več >>

    www.vodni-filter.si
    041 555 270

    avatar

    23.10.2014. (17:13)    -   -   -   -  

  • borivoj

    >
    > "ONAJ TKO POZNAJE
    > DRUGE JE MUDAR,
    >
    > ONAJ TKO POZNAJE SAMOGA
    > SEBE JE PROSVIJETLJEN;
    >
    > ONAJ TKO POBIJEDI DRUGE
    > JE JAK,
    >
    > A ONAJ TKO POBIJEDI
    > SAMOGA SEBE JE MOCAN". Lao Ce
    >
    >

    avatar

    23.10.2014. (17:14)    -   -   -   -  

  • borivoj

    > 23.
    > listopada 2014. Deepavali
    > je festival kojim izražavamo zahvalnost za
    > poraz demonskih (naraka) sila u
    > čovjeku, koje ga odvlače od Božanskog. Naraka,
    > kojeg je ubio Krišna i čija se smrt slavi danas, znači
    > pakao. Naraka asura
    > utjelovljuje sve one osobine
    > u ljudskom karakteru koje sprječavaju uzlazne poticaje u
    > čovjeku. Ljudsko biće
    > je mješavina čovjeka, zvijeri i Boga. U neizbježnoj borbi
    > za dominaciju između to
    > troje, vi morate osigurati da Bog pobijedi, morate potisnuti
    > čovjeka i poniziti
    > zvijer. Dom (grha) u
    > kojem ne
    > odzvanja ime Gospodnje nije ništa drugo do špilja (guha). Kada ulazite u
    > dom, kad izlazite iz njega i dok ste u njemu,
    > redovito ga osvježavajte, osvjetljujte i pročišćujte
    > izgovaranjem božjeg Imena.
    > Osvijetlite ga svjetiljkom u sumrak i pozdravite ga u zoru,
    > kao što
    > pozdravljate sunce. To je istinski Deepavali, festival
    > svjetla. (Božanski
    > govor,
    > 24.
    > listopada, 1965.)
    >

    avatar

    23.10.2014. (17:14)    -   -   -   -  

  • borivoj

    na teozofskom kampu moje zaduženje je bilo održavanje i posluživanje kazana u kojem se kuhao čaj i hrana za sve kampere... kuharice bi priredile sve što je bilo potrebno a ja sam održavao vatru i pomagao im u onom što je bilo potrebno... drva je trebalo prikupiti po šumi, iscjepati, pohraniti i odložiti na suha mjesta pod šatore... mene su tada zvali: KUREPEČNIK a neke drage i simpatične osobe i ČUVAREM VATRE, ili ŠUMSKI ČOVJEK!... to prikupljanje drva bila je svojevrsna meditacija u pokretu koja je meni činila veliko zadovoljstvo... dovlačio sam i suhe grančice borova za logorsku vatru i slagao kup za potpalu kad bih imao vremena... djeci je činilo veliko zadovoljstvo primiti kutiju šibica u ruke i zapaliti logorsku vatru... eto, moj ti robert, nisi daleko od prave istine jer sve se to bilo odigravalo ranijih godina na teozofskom kampu u gozd martuljku, podno špika i julijskih alpa, u sloveniji...

    avatar

    23.10.2014. (17:33)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "Institucije pravne države" nikad nisu ni pomislile da bi primjerice zamjena superatraktivnog gradskog zemljišta i derutne Agrokorove zgrade 2006.godine mogla biti sumnjiva. Isto tako nitko nije ni prstom maknuo kada se zbog Kulmerovih dvora mijenjao GUP ili kada se Bandić sa svojim izbornim stožerom uselio u Todorićevu zgradu Almeria Centra.

    Izostanak uobičajenih reakcija, odnosno vrlo suzdržani komentari na uhićenja u Zagrebu pokazala su koliko je zapravo Bandić moćan čovjek, čak i u pritvoru. Vjerojatno ne postoji osoba na hrvatskoj političkoj i javnoj sceni koju zagrebački gradonačelnik u zadnjih petnaestak godina nije zadužio na bilo koji način. Među njegovim kolegama, prijateljima, poznanicima pa čak i među političkim protivnicima zadnjih dana doslovce vlada strah, jer nitko ne zna kojim smjerom istraga može krenuti i koga sve može zahvatiti.

    Možda je upravo zbog toga jedan od 'nedodirljivih' ljudi u Hrvatskoj – tajkun Ivica Todorić ovih dana odletio put Švicarske. Čovjek koji se u medijima znao pohvaliti kako njegovog imena nema u nijednoj aferi, prema povjerljivim informacijama odletio je privatnim helikopterom u Švicarsku i to samo dan nakon Bandićeva uhićenja. Iako smo u Agrokoru pokušali dobiti službeni odgovor je li razlog njegovog odlaska u Švicarsku privatne ili poslovne prirode, iz kompanije nam nisu ništa željeli odgovorili.

    Tri neugodne poveznice Bandića i Todorića

    Dakle, većinskog vlasnika Agrokora se u nekoliko navrata vezalo uz Bandićevo ime. Primjerice, dvorac podno Sljemena, obiteljsko gnijezdo Todorićevih - Kulmerovi dvori, dugo je vremena bio registriran kao hotel iako je cijeli Zagreb dobro znao da su sve sobe u Kulmerovim dvorima zauzete članovima obitelji Todorić.

    Kada je 2006. krenula priča da objekt nije izgrađen u skladu s građevinskom dozvolom i prema glavnom projektu, odmah se oglasila Bandićeva bivša načelnica Odjela za gradnju u gradskom Uredu za prostorno uređenje Vera Siuc koja je ustvrdila da je objekt izgrađen u skladu s građevinskom dozvolom i prema glavnom projektu.

    Međutim, iz Ministarstva turizma su tvrdili kako Todorići za svoj "hotel" nikad nisu tražili kategorizaciju. Ukratko prekrajanjem Generalnog urbanističkog plana gradonačelnik Milan Bandić je Todorićima prije dvije godine definitivno omogućio da Kulmerove dvore legalno upišu kao obiteljsku rezidenciju. "Institucije pravne države" nikad nisu ni pomislile da bi Todorić mogao dobiti po prstima zbog izigravanja zakona i propisa.

    Druga afera za koju se Todorić povezuje sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem mogla bi biti upravo jedna od stvari koje sada istražuje USKOK. Dakle, Gradsko je poglavarstvo dalo 10.000 četvornih metara atraktivnog građevinskog zemljišta na križanju Heinzelove i Vukovarske ulice tvrtki "Grokomp", čiji je osnivač "Konzum" Ivice Todorića, a zauzvrat je uzelo derutnu zgradu od 840 četvornih metara poslovnog prostora u Mečarovoj ulici na Pešćenici. Ova je afera krajem 2007.godine zainteresirala i USKOK dok mu je na čelu bio sadašnji Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan, međutim istražiteljima ni tri godine nisu bile dovoljne kako bi dokučili što se dogodilo, te ima li u tome poslu nešto protuzakonito. Ni Todorića, ni Bandića tom prigodom i tim povodom nitko ništa nije pitao.

    No cijeli je posao bio vrlo jednostavan: sudski vještak Mirko Kožulj u ime grada je procijenio kvadrat superatraktivnog gradskog zemljišta (u najskuplje vrijeme za nekretnine) na smiješnih 220 eura po metru kvadratnom, pa je isto zemljište uz neadekvatnu naknadu ustupljeno Todoriću. Na toj parceli u samom središtvu grada moguće je graditi čak i poslovni neboder, što dovoljno govori da će jednoga dana vlasnicima donijeti višemilijunsku zaradu.

    U najnovijoj akciji "Agram" USKOK-ovi istražitelji među ostalim nezakonitostima posebno se bave malverzacijama s gradskim zemljištem posebno onima koje je Grad u vrijeme dok mu je na čelu bio Milan Bandić mijenjao s privatnim poduzetnicima na štetu građana i samog Zagreba.

    Javno izbjegavanje i tajni poslovi

    Treća poveznica Ivice Todorića i Milana Bandića (koje se rijetko kada moglo vidjeti zajedno, čak i u službenim prilikama su se elegantno izbjegavali) je izborna kampanja za prošle predsjedničke izbore krajem 2009. i početkom 2010.godine. Naime, raskošno uređen Bandićev izborni stožer nalazio se u poslovnim prostorijama Agrokora u Almeria Centru. U kampanji je Bandić dijelio (tada novi) energetski napitak koje je na tržište "izbacila" Jamnica. Poznate Bandićeve jabuke iz kampanje stizale su upravo iz Todorićevog Agrofruktusa koji je također dio koncerna Agrokor. Iako Todorić nikada nije priznao izravno financiranje Bandićeve kampanje, javno se žalio mjesecima kasnije da mu Bandić nije platio jabuke.

    Jedina "olakotna" okolnost za Todorića može biti činjenica da se USKOK trenutno ne bavi Badićevim poslovima dok je bio na čelu SDP-a nego isključivo onima kada je izašao iz stranke krajem 2009. godine. No očito Todorić ništa ne želi prepustiti slučaju. Iako se nj

    avatar

    23.10.2014. (17:40)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Bandić u Njemačkoj pod istragom zbog pokušaja ubojstva
    SUBOTA, 24 PROSINAC 2011 15:58
    0 COMMENTS
    E-mailIspisPDF

    Nakon što je u prosincu 2005. godine, poduzetnik Ivan Radošević podnio vrlo opsežnu kaznenu prijavu protiv Milana Bandića i ostalih zbog organiziranog kriminala, u vezi sa manipulacijama oko nekretnina nekadašnje Zagrepčanke u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici, usprkos brojnim dokazima o kriminalnim vezama zagrebačkog gradonačelnika USKOK je odlučio odbaciti i ovu prijavu protiv Bandića.



    Nakon USKOK-ovog odbacivanja navedene kaznene prijave iz 2005 godine, Radošević je 15. studenog 2011. godine nastavio kazneni progon protiv Bandića i ostalih, te u zahtjevu za provođenje istrage Županijskom sudu u Zagrebu, navodi detalje istrage koju u njemačka policija i tužiteljstvo vode protiv Bandića zbog naručivanja i pokušaja ubojstva Ivana Radoševića 26. listopada 2004. godine na teritoriju Njemačke.

    Upravo se u ovom novom zahtjevu za provođenje istrage protiv Bandića otkrivaju i mogući motivi vlasti u Zagrebu za prikrivanje cijelog slučaja, kao i motivi Državnog odvjetništva i USKOK-a za „pokrivanje“ kriminala s kojim se povezuje zagrebačkog gradonačelnika.

    „Prvookrivljeni Milan Bandić je u namjeri da za korist nepoznate interesne skupine pribavi vrijedno građevinsko zemljište oštećenika kao tužitelja Ivana Radoševića, (u široj javnosti poznato kao "zemljište bivše Zagrepčanke"), upisano kao k.č.br. 67/1, zkul. 3861 k.o. Trnje, u naravi 33 zgrade i dvorište u Zagrebu, Heinzelova 68, površine 97.425,00 m2, odnosno u namjeri da prisili oštećenika kao tužitelja Ivana Radošević, da odustane od pravne zaštite svojih prava, naručio podmetanje eksplozivne naprave, te podmetanje požara protiv podnositelja prijave, i to na njegovoj privatnoj adresi u Saveznoj Republici Njemačkoj, Menzel. str. 24, D-67061 LUDWIGSHAFEN/Rh, što su po narudžbi Milana Bandić nepoznati počinitelji dana 26.10.2004. g. učinili, pri čemu su ugrozili život oštećenika kao tužitelja Ivana Radošević i njegove tada malodobne kćeri Stefany Radosevic, koja se u času eksplozije nalazila u kući te je podnositelju prijave time nastala znatna materijalna šteta, procijenjena na € 150.000,-. Postupak po tome vodio se od strane nadležnog Državnog Odvjetništva Frankenthal, pod oznakom, CUST Js2806R, Broj akta /Geschäftsnummer/ 5077 Js 036124 / 04, za kaznena djela § 81 e, f, 162 odlomak 1 S. 2 Njemačkog Kaznenog zakona (Razbojnička prinuda i podmetanje vatre (zapaljivanje), i to protiv, između ostalih, i Milana Bandića kao naručitelja, poticatelja tih kaznenih djela“, stoji u zahtjevu za provođenje istrage, od 15. studenog 2011. godine, pred Županijskim sudom u Zagrebu.

    „Da je upravo Milan Bandić naručitelj tog terorističko-mafijaškog čina govore dokazi koji su prezentirani državnom tužiteljstvu u Njemačkoj, i to; izjave svjedoka iz Republike Hrvatske, koji su radi saslušanja pristupili Njemačkom državnom odvjetništvu, te drugi dokazi prikupljeni operativno-kriminalističkom obradom nadležnih tijela Njemačke države. Ti drugi dokazi koje obrađuju nadležna tijela u Njemačkoj ukazuju na povezanost Milana Bandić u organizaciji i pripremi ovog terorističko-mafijaškog čina sa određenim pojedincima iz šireg kriminalnog miljea.

    Ja sam ovaj kriminalni čin prijavio dana 16.12.2005. g. i to izravno, bez punomoćnika, koji je tek kasnije USKOK-u dostavio punomoć. Usprkos tome, tzv. "odbijenica" (rješenje kojim se prijava odbacuje) dostavljena izravno mojem punomoćniku, a ne meni osobno. Istu sam od punomoćnika pismeno zaprimio dana 14.11.2011. g.

    Premda je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta bio dužan, povodom ove prijave, izravno se obratiti nadležnim tijelima Države Savezne Republike Njemačke, radi suradnje na razrješavanju ovog slučaja, isti to nije učinio, iz čega je očito da USKOK, a time i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske ne prihvaća opća civilizacijska načela evropskih naroda, odnosno da ne funkcionira kao institucija kompatibilna evropskom pravnom poretku.

    Očito je da je Republika Hrvatska prihvatila da se s njenog područja organiziraju i naručju terorističko-mafijaški napadi u trećim zemljama, te je očito prihvatila da se tijela njene lokalne samouprave i uprave - u konkretnom slučaju Grad Zagreb, koriste - preko Gradonačelnika - kao logistika za naručivanje i organiziranje mafijaško-terorističkih napada u trećim zemljama, te je također očito da ista

    Republika Hrvatska, premda je ovo kazneno djelo počinjeno u Njemačkoj, po narudžbi zagrebačkog gradonačelnika, nije htjela surađivati s nadležnim tijelima u Saveznoj Republici Njemačkoj, odnosno sa institucijama Evropske unije na utvrđivanju odgovornosti počinitelja.

    Nadležna tijela u zemlji u kojoj je ovo kazneno djelo naručeno, plaćeno i organizirano, htjela su - i za sada su uspjela - krivce zaštititi. Ista ta tijela su pri tome htjela mene osobno, kao oštećenika, odnosno oštećenika kao tužitelja, dovesti u neravnopravnu situaciju, te me onemogućiti u ravnopravnom sudjel

    avatar

    23.10.2014. (17:42)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Posvećeni Musliman uđe u taksi, i odmah kaže:



    - „Molim vas da isključite radio, a kako Kuran nalaže. Ne smije se slušati glazba, jer za vrijeme života proroka Muhameda nije bilo glazbe, pogotovo zapadnjačke glazbe, koja je glazba nevjernika!…“

    Taksista odmah ugasi radio, zaustavi taksi, nagne se preko muslimana i otvori vrata sa njegove strane... ovaj se začudi:



    - „Što to radite?“

    - „Za života proroka Muhameda nije bilo ni taksija, zato odjebi van i čekaj devu!...“

    avatar

    23.10.2014. (17:45)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Predmet: Kako vratiti svoju osobnu moć i snagu te preuzeti vlast nad svojim životom - javno predavanje
    Prima:

    Dragi ljudi,

    danas smo u Splitu, a evo i rasporeda predavanja po gradovima. Molimo vas obavijestite sve za koje mislite da bi bili zainteresirani.
    Hvala :)

    SPLIT 23.10. Hotel President u 19.30 hDUBROVNIK 24.10. Grand Hotel Park u 18 h
    ZADAR 26.10. Hotel Kolovare u 18 h
    KARLOVAC 27.10. u 18 h
    RIJEKA 28.10. u 18 h
    PULA 29.10. Društveni centar Rojc u 18 h
    VARAŽDIN 30.10. u 18 h
    Ured predsjedničkog kandidata Ivana Bavčevića
    Zrinka Topić
    +385 95 777 1012
    www.predsjednik.net
    www.facebook.com/predsjednikhrvatske

    ---------- Proslijeđena poruka ----------
    Šalje: Centar svijesti
    Datum: 21. listopada 2014. u 11:51
    Predmet: Kako vratiti svoju osobnu moć i snagu te preuzeti vlast nad svojim životom - javno predavanje u Splitu
    Prima:

    Dragi prijatelji i poznanici,

    Ivan Bavčević, programski voditelj Centra svijesti i Škole svjesnosti, u sklopu ture predavanja po Hrvatskoj gostuje i u Splitu gdje će održati besplatno javno predavanje za sve građane na temu SVOJIM ODLUKAMA KREIRAMO BUDUĆNOST: KAKO VRATITI SVOJU OSOBNU MOĆ I SNAGU TE PREUZETI VLAST NAD ŽIVOTOM.

    U ovom večernjem programu Ivan govori kako pojedinac može vratiti slobodu i suverenost nad vlastitim životom, izaći iz dužničkog ropstva, raditi ono što ga ispunjava i postati primjer drugima. Kada suvereno zavladamo vlastitim životima i sudbinama tada imamo priliku i dužnost pomoći i drugima. Tada znamo što i kako učiniti da društvo bude slobodno i suvereno te kako vratiti državu i cijelu njezinu strukturu u ruke ljudi koji je plaćaju i podržavaju. Slobodan i zadovoljan čovjek temelj je slobodnog i naprednog društva, a slobodno i napredno društvo osigurava slobodnu i zadovoljnu budućnost generacijama koje dolaze.

    Ivan se posljednjih mjeseci posvetio kolektivnom i društvenom osvještavanju ljudi te provođenju projekata transformacije hrvatskog društva i države. Cilj mu je vratiti državu i njeno funkcioniranje u ruke ljudi te promijeniti naš odnos prema državi. Trenutno je sve postavljeno da su ljudi podanici države kada je ona zapravo tu da bi njima služila i omogućila napredniji život. Hrvatska nema prehrambenu, energetsku, monetarnu ili vojnu suverenost, a sve su to temelji slobodne i napredne države. Odluke hrvatskih ljudi će biti te koje mogu promijeniti budućnost nacije.

    Predavanje te druženje uz pitanja i odgovore se održava u Hotelu President, na adresi Ante Starčevića 1 u četvrtak, 23.10.2014 s početkom u 19.30 h. Predavanje je besplatno i otvoreno za sve zainteresirane.

    Molimo proslijedite ovu obavijest dalje.

    Radujemo se susretu :)

    Sanja

    > Centar svijesti
    >
    > Radnička 20
    >
    > 10000 Zagreb
    >
    > M: +385 95 777 1007
    >
    > www.centarsvijesti.com
    >
    > www.ivanbavcevic.com
    >
    > www.facebook.com/bavcevic
    >
    > https://www.youtube.com/watch?v=CkzRpkcVVBw

    avatar

    23.10.2014. (17:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...