Komentari

plasticno-je-fantasticno.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Čuvarica pinkleca

    kratko, sažeto, jasno !!!

    avatar

    21.09.2014. (15:40)    -   -   -   -  

  • Frederick

    Hm nadodao bi da osim što se mogu reciklirati, podižu kaloričnu vrijednost zamjenskih goriva ukoliko se nađu u njima, ukoliko su i od PVC-a gdje kod spaljivanja emisije klora mogu bit problem, udio u ukupnoj masi je toliki da je problem zanemariv i mogao bi sada dalje ali neda mi se :)

    avatar

    21.09.2014. (17:23)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Ja znam da mi ni jedna vrečica nemože zamjeniti moju naprtnjaču koja mi je stalno na leđima. Kada sam ja u pitanju slobodno mogu ugasiti proizvodnju vrečica.

    avatar

    21.09.2014. (17:55)    -   -   -   -  

  • White Lilith

    Sviđa mi se: kratko i jasno (i nisam prepisivala od čuvarice pinkleca):)

    avatar

    21.09.2014. (18:12)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    vrečice gore, vrečice dole...ja jih obožavam!!!

    avatar

    21.09.2014. (19:07)    -   -   -   -  

  • proricatelj

    Nema PVC vrećica, a spaljivanjeproizvoda PVC-a je otprilike na razini izgaranja drveta. No praktički danas nema problema s PVC-om. Nedostaje ga za recikliranje.

    Moru ljubavi, u Vaš ruksak sgane jako puno vrećica.

    avatar

    21.09.2014. (19:18)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Zašto umjesto da se nastoji dokazati kako vrečice nisu štetne ne pokušati pokrenuti akciju "kako smanjiti broj vrečica kojma na obasipaju sa svih strana". Moramo li uzeti baš svaku vrečicu koja nam se gura u ruku, ako već imamo polupraznu vrečicu?

    @ Proricatelj ... U pravu si glede toga koliko stane vrečica u moju naprtnjaču. No samo si u tome upravu. Ja svakoj prodavačici kažem da mi pored naprtnjače vrečica nije potrebna.

    avatar

    21.09.2014. (22:33)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Slažem se da je hajka na vrećice pretjerana, ali se ponašam slično kao @more ljubavi, jer je štednja u svemu dobra a za neke artikle je platno bolja ambalaža! Za ribu, meso i zamrzavanje je bolja plastika a veće, već iskorištene vrećice rabim za smeće.Ovo nije atak na industriju, koja zapošljava ljude jer, barem kod nas, nisu sve mogućnosti proizvodnje iskorištene, pored prirodnih bogatstava svašta se uvozi.
    Zbrinjavanje otpada i kultura stanovništva u pogledu čuvanja okoliša kod nas je posebno tužna priča.

    avatar

    22.09.2014. (07:20)    -   -   -   -  

  • proricatelj

    More ljubavi, stvari nisu ni crne ni bijele. Sve svoje vrecice rabim za smeće. Dvije vrste voća, jabuke i kruške idu u jednu vrećicu, ali svježi sir, riba i salata ne idu. Trebaju vrećice koje onda stavite u ruksak. A treba voditi računa da neodvojeni sadržaj može onečistiti ruksak koji postoji plodno tlo za mnogo toga opasnoga.

    avatar

    22.09.2014. (07:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...