Komentari

mekon.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Mekon

    ... još me noge boliju od teh štengi ......................

    avatar

    16.09.2014. (07:42)    -   -   -   -  

  • Čuvarica pinkleca

    Mek, tak si to lepo opisal da su mi se pred očimi vrtele slike negdašnje Šalate....pak se setim kak je jena na poslu pripovedala da je došla f Zagreb i ni znala najti štenge, a je morala na Šalatu f bolnicu.....ju je bilo sram pitati, jer buju man znali da je došla z sela i gda ni več mela kam , pita jeno žensku kak se ide na Salatu....ženski je fse bilo jasno....
    a oni Šerfa, mi se fest dopadal, pak ne zbog očih i popevanja, nego zato kaj je sako nedelju z svojim dečkima igral nogomet f maksiću i se ni napuhaval....igrali su tam z desne strane na čistini gda peš od Jureka prema četrtom jezeru..., a namesto stativih su zabili kolce ili samo deli obleku na travu...

    avatar

    16.09.2014. (08:17)    -   -   -   -  

  • Sjedokosi

    pa znaš kaj, nisi spomenul Pubu, a bormeš ni Paladu a ni Štefančića kaj je stalno igral z Reljom, a mi smo čekali da se oslobodi igrališče. To su bili lepi dani leta i zime. Gore je billo lušno i za kupanje i kartanje. Sigurno se znamo :)

    avatar

    16.09.2014. (09:29)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Bok..Sjedi..
    Čuj.. spomenul sam samo dva , tri falačeka mojih dogodovština sa Šalate. Gore je na mali bazen dolazila cjelokupna ondašnja muzička estrada, glumci, sportaši... naravno, ne svi u isto vrijeme. U borovom šumarku su se održavali turniri u Belotu i Šnapsu, takmičenja u šahu...
    Dolazili su tu i razni direktori, Miličević iz Gredelja, pa rektor Z. Supek, pa doktori šefovi bolnica.. Cenčić, Gardilčić... a ponekad i netko iz Partije. Vrhovec je redovno igral tenis. Nakon kaj su Zagrepčanci počeli prigovarat da je taj mali bazen samo za društvene elite, otvorili su ga Nedeljom i za građanstvo.
    Najgorji od svih tih je bil baš Relja koji je stalno čikove bacal u bazen. Kako je gore bil kafić, ali nije bilo konobara, svatko si je sam nosil pijaču, ja sam imal dodatnu zaradu kaj sam nekima donosil iz kafića.
    Onaj upravitelj Vinko je bil partizan pa je rano prešel u penziju. Nakon njega je počelo lagano propadanje tog kompleksa. Vidiš kako danas izgleda. Postoje planovi za totalnu rekonstrukciju cijele "sportske " Šalate, vjerojatno traže investitore.
    A o tri godine koliko sam ja na Šalati povremeno bil redar i spasavatelj na velikom bazenu, mogel bi knjigu napisat.

    avatar

    16.09.2014. (11:05)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Serbus.. Čuvarica ...
    Šerfa je malo bil na Šalati jer se uglavnom šetal po Švabiji i Rusiji. Al sam ga znal videti koji put na klizalištu.
    A sama Šalata je prilično nevidljiva iz Grada, a te stepenice su malo uvučene. Danas su toliko zapuštene i obraštene s zelenilom da se penješ kao kroz zeleni tunel. A skliske su i mokre i suhe. Na samo vrhu stepenica, lijevo, je ogromna vila, nekad Njemačka ambasada. Potpuno je zapuštena i devastirana. A državno vlasništvo. Zapravo je cijela Šalata, nekad elitni dio Grada, prilično zapuštena .

    avatar

    16.09.2014. (11:13)    -   -   -   -  

  • Ti-grica

    uz tebe i ostalu ekipu cu stvarno upoznat nasu vrlu metropolu :-)))
    stenge - sto je to?

    avatar

    16.09.2014. (11:24)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Pozzz.. Tigrica...

    Štenge (njemština, stain je kamen) = stepenice... skale ...

    avatar

    16.09.2014. (11:30)    -   -   -   -  

  • Ti-grica

    :-)))) hvala

    avatar

    16.09.2014. (14:02)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Da li možda znaš kako se zove bazen??
    Nekad je bio, čini mi se, Maraton (čudno ime za bazen), ali možda i grešim...

    avatar

    16.09.2014. (17:20)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Fest mi je drago kaj si se dohvatil Šalate kaj i meni su tu lepe uspomene. Kak tintilinič sam počel trenirat hokej ampak je za mene bil pregrub šport. Ti se kinfa zaleti pak te zvizne z palicom a z špicem sličuha te nagazi di stigne, Zato sam se posle orjentiral na pucolv. Ti kak redar znaš kak to fakini delaju. Se zalete kontra kruga kaj sličuha pak pljus v pucu. Kak kavalir joj pomogneš da se digne jer bogice nezna sličuhat pak je malo v tome podučavaš. Posle dojde topli čajek z rumom (narafno se ona pravi fina de nehče rum al ga na kraju ipak zeme), pak kušlec, sledeči put i pušlek i tako redom dok ne dojdeš do njenog hrama. A ona kakti neče.

    Bazen negdar ni bil tak zapuščen kak denes a gledim, dojdeki z špilja su celi grad uzrupirali, išarali i nakaradili svojom coprijom pak ni čudno kaj je vse tak.

    avatar

    16.09.2014. (18:55)    -   -   -   -  

  • Mekon

    pozzz.. mecabg...

    Ne !
    Maraton je nekadašnje ime , također nekadašnjeg Savskog rukavca od kojeg je djelom i današnje jezero Jarun, gdje su se Zagrepčanci odlazili kupati. Izgradnjom savskog nasipa zatvoren je i zatrpan veći dio Maratona. Na Savskom Maratonu su bila i razna vodena takmičenja.
    Bazen na Jarunu ima naziv Mladost.

    Na Šalati su dva bazena ; Veliki, ili Olimpijski, i Mali bazen.
    Drugo ime nisu nikad imali. Veliki bazen je u funkciji, ali Mali bazen je potpuno devastiran i ne radi već više godina.

    avatar

    16.09.2014. (19:52)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Halooo.. Bokačo...

    I ja sam igrao hokej, onako iz zafrkancije. Dečki iz kluba su nam dali potrošene palice i podrapane pakove pa smi tukli više po nogama nego po paku.
    A na klizalištu sam naganjao klizačke kavalire kako si to lijepo opisao. Na koncu se nije znalo tko radi veći nered, ja kao redar , ili onaj drugi.
    Na ledu je uglavnom bilo dobro, ali gužva je uvijek bila na Velikom bazenu, na čagi i na koncertima. Bilo se lako prošvercati u svakom slučaju. A divljaka je uvijek bilo. Ako ne drugih, onda sam bil ja ..ha ha..

    avatar

    16.09.2014. (20:11)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Hvala Mekon, imam lijepa sijećanja na Maraton:))
    Tvoj članak me je potsetio na mlade dane.
    Pozdrav

    avatar

    21.09.2014. (11:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...