Komentari

zagrebackidekameron.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • Bocaccio

    Novi nastavak Agramerskih priča o čudnovatim događajima sa zagrebačkim coprnicama ...

    avatar

    30.08.2014. (20:03)    -   -   -   -  

  • Valcer

    Zanimljiva povijest, osobito o ljekarni.
    Da, udata je ona koja nosi prsten...

    avatar

    30.08.2014. (20:03)    -   -   -   -  

  • U zvijezdama piše

    divno ispisano kao uvijek

    avatar

    30.08.2014. (20:10)    -   -   -   -  

  • Čuvarica pinkleca

    ovaj nastavak mi je poseban....hvala !

    avatar

    30.08.2014. (20:32)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...Kaj je - je! Vrhunski ti je blog! ...:)))

    avatar

    30.08.2014. (20:59)    -   -   -   -  

  • tiana

    Osjećaj da se i sam boriš, sebi održati napetost priče.....meni se to dogodilo.:)

    avatar

    30.08.2014. (21:07)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Samo da spomenem ponekad svratim na Jurjevsku u goste. Drago mi je da si o njoj govorio kao i o groblju. Još su dva tri nadgrobna kamena tamo. I da, fotke su aparatom canon i mobitelom nokia. Ima dosta šuma jer sam fotkala uz put brzinski. Pozdrav.

    avatar

    30.08.2014. (22:42)    -   -   -   -  

  • NF

    i ja sam u berlinu ovo ljeto završio na starom groblju, ne bih navodio kojim povodom, zanimljivo vodiš priče, s tim da mi je humor malo suvišan, ne mislim na muškožensko veselje ;)

    avatar

    30.08.2014. (23:17)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    ajme....ubij me ali nježno Molim Te...ne čitam samo se divim Tvojim fotkama, Tvome psiču i uživam u muziki....Hvala Mr.Bocaccio!!! mašem sladak san!!!

    avatar

    30.08.2014. (23:40)    -   -   -   -  

  • Plastik

    Svega kod tebe - i za pročitati i za naučiti. Samo mi čudno ima Bobata, nisam ga nikad prije čuo. Eto, čekam nastavak.
    PS. Joj Bošnjaković, Termodinamika 1, 4 puta.

    avatar

    30.08.2014. (23:59)    -   -   -   -  

  • Renata

    Nastavak

    Nakon burne noći provedene s Furbijem, Renata - Crna kraljica mahnula je rukom i uspavala Furbija, koji je ionako sav izmoren od duge noći, ležao u nekom polusnu, ne vjerujući da sve to nije samo sanjao. Nakon što je Furbi zaspao, Renata je otišla u sobu, uredno posložila svoju odjeću, a zatim se u opravi Crne kraljice zaputila u Medvedgrad. Bilo je potrebno hitno spasiti malu Beatu. Kristalna kugla pokazala je da je u opasnosti. Tri prijateljice coprnice pomogle su joj u tome, pa je Renata na kraju malenu ostavila kod njih, a sama se vratila u Furbijev stan da ga pričeka.

    U stanu nije bilo nikoga. To joj je odgovaralo, jer je bila preumorna, nakon neprospavane noći s Furbijem i kasnije akcije spašavanja Beate. Još uvijek odjevena u odjeću Crne kraljice legla je na krevet u sobi i u trenu zaspala. Zaboravila se presvući.

    Nakon što su ostavile Furbija, tri coprnice odlučile su ipak odvesti Beatu na sasvim drugo mjesto, jer nisu bile sigurne što Renata želi Večeras s Furbijem. Nisu htjele smetati. A i bojale su se Renatine ljutnje. Renata - Crna kraljica bila je prilično nagle naravi i nikad nisu bile sigurne neće li ih pretvoriti u obične komade leda, iako su bile prijateljice. Previše puta su se uvjerile u Renatinu okrutnost, kada bi je tkogod iznevjerio.

    Furbi i Bo vratili su se kući. Furbi je zaključao vrata iza sebe i uletio u dnevni boravak očekujući tamo gužvu od četiri velike i jedne male coprnice. Međutim, u kući je vladao zaglušujući mir. Nadao se Renati i sad je snuždeno otvorio konzervu za Bo i nasuo joj svježe vode, a zatim lagano pritisnuo kvaku Renatine sobe. Ušao je, ne očekujući nikoga. Nemalo se iznenadio kad je u Renatinom krevetu ugledao zaspalu Crnu kraljicu. Prepoznao ju je po odjeći od crnog baršuna i čipke. No nešto mu je govorilo da stupi naprijed. Nagnuo se nad usnulu ženu i ispod crnog vela i tijare od crnih dijamanata ugledao rasutu crnu kosu, sjajnu Renatinu kosu. Lagano joj je maknuo pramen s lica i ugledao poznato Renatino usnulo lice. U hipu je sve shvatio: Renata je dakle Crna Kraljica. Renata je ta koja je s njim provela dugu, besanu noć, a on je mislio da ona spava u susjednoj sobi dok on ljubi Crnu Kraljicu, Barbaru Celjsku. Pomislio je da je to i mogao očekivati od jedne coprnice. Imao je on već neki osjećaj da tu nešto nije štimalo, Barbara Celjska i nije mogla biti u sadašnjem vremenu, bez obzira na sve poznate joj coprije. Renata je očito bila njen potomak i nasljednica loze. Sve mu je sada bilo jasno. Naime, Renata nije bila toliko okrutna kao Barbara, no zadržala je gracioznost i ponos Crne kraljice. A naslijedila je i sposobnost copranja.

    Furbi je spustio lagani poljubac na usnulo lice, a zatim se vratio Bo. Uključio je televiziju, koju već danima nije gledao. Upravo su na programu bile vijesti. Javljali su o velikom požaru u Zagrebu, izgorio je povijesni spomenik Grada Zagreba, gornjogradska ljekarna, izgrađena daleke 1399. godine i krčma K crnom orlu. Nastala je nevjerojatna šteta. TV kamera je jasno pokazivala kako apotekarica bespomoćno stoji vani, gviri u požar i zaziva upomoć, vrteći na prstu zlatan prsten, koji na kraju od očaja baca u plamen, koji guta sve pred sobom, nadajući se da će se i prsten rastaliti i postati obični
    tandrmoljak, skupa s mrskom starom zgradom i da će tako opet postati slobodna. Odavno je ona bacila oko na onog zapaljivog Furbija, ali još uvek nije bila spremna rešiti se onog svog
    glavnokomandujućeg. Uvek je bolje imati dvojicu nego jednog. Od očijukanja s Furbijem do konkretnog poteza ionako će doći čim mu bude uspela usuti točnu dozu svog poznatog praška (10 g samljevenog ćurećeg pera, tri komada osušene peterolisne deteline, gram osušenog rebra od pacova) u šalicu kave, kad on ne bude gledao.

    U isto vrijeme, nešto dalje, tri coprnice zadovoljno su trljale usijanu kristalnu kuglu, u kojoj su se lijepo vidjeli crveni plamenovi, kako gutaju staru zgradu i komad nečeg zlatnog kako se tali u usijanoj prašini. Nisu točno znale što bi to moglo biti, ali nije ih ni zanimalo. Ionako su svoju zadaću ispunile.

    Furbi u sebi reče: "Šteta stare ljekarne" i krene prema vratima Renatine sobe. Usput naredi Bo da legne na kauč u dnevnom boravku, kako mu ne bi smetala. Na vratima sobe zastane i pomisli u sebi:
    Dovoljno dugo sam je pustio spavati, vrijeme je za buđenje i još ponešto. Ne znajući zašto, kroz glavu mu proleti stara mudra uzrečica "Svaka ptica svome jatu leti". U neprilici zastade i upita se još jednom: "Jesu li Bo, Renata i Beata moje jato?" Pitanje je ostalo visjeti u zraku, jer se tog trenutka Renata probudila i mazno ga pogledala onim svojim kraljevskim pogledom, iz kojeg su zaiskrile tisuće zvijezda. Furbi sjede na krevet, zagrli Renatu, još toplu od sna, i učini mu se da oko njega leti tisuću krijesnica. Ili su to bili neki leptirići u njegovoj utrobi... Ni sam nije bio siguran, dok je spuštao svoje usne na njene.

    avatar

    31.08.2014. (00:15)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Skrenuta mi je pažnja na ljekarne...
    Naravno, sve sam pregledala.
    Nisam dugo videla bolje slike i prikaz.

    avatar

    31.08.2014. (07:31)    -   -   -   -  

  • rU

    tvoji su postovi uvijek višeslojni pa ih i nije lako komentirati 'sveobuhvatno'.
    :-)

    avatar

    31.08.2014. (13:01)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Dobro si se našetao vremenima prošlim i njihovim današnjim ostacima. Dali ti je ostala još koja rola filma?

    avatar

    31.08.2014. (16:10)    -   -   -   -  

  • Mekon

    ... jeee.. dober si.. kak navek ......

    avatar

    01.09.2014. (07:57)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Još jedan lirizirani edukativan post, napravljen s puno ljubavi, mjere i znanja.
    Prolazim prije nekog vremena Kamentim vratima, a ono, sindikalac Sever se moli. Za sebe ili/i za sindikalno članstvo?

    Posljednja fotografija? Nešto mi se ne uklapa u teme!

    avatar

    01.09.2014. (15:15)    -   -   -   -  

  • Euro

    sve za pohvalu,od muzike,fotoprikaza,humora,teksta...

    avatar

    02.09.2014. (07:43)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    divno je uroniti u tvoje priče i fotozapise... hvala ti na njima... do nastavka priče ili susreta u Martičevoj... carpe diem... :)

    avatar

    02.09.2014. (13:38)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    u pravu Si....skoro nam je jesen došla na vrata...sladak san Želim....

    avatar

    02.09.2014. (22:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...