Komentari

zrinskopismo.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


 • Elle Woods Gone Brunnette

  i dala ti je divne stvari u životu.

  avatar

  20.08.2014. (21:21)    -   -   -   -  

 • Sjedokosi

  i napisala si prelijepi i predugački (a zaista je trebalo napisati) tekst koji ima svrhu pokazati kako nečiji život znači više od svega toga što si napisala. To je ono .... sjećanje i život koji se pamti :))) anđeli joj pravili društvo :)))

  avatar

  21.08.2014. (06:49)    -   -   -   -  

 • Valcer

  Dala ti je sve što vrijedi. Bravo, za nju i za tebe, blogerice dana!

  avatar

  21.08.2014. (07:13)    -   -   -   -  

 • odmak

  Vrlo lijepo sjećanje. Još živo. To je povijest.

  avatar

  21.08.2014. (08:02)    -   -   -   -  

 • brigita3

  Ponekad se ima osjecaj da vrijeme stoji. Da nisi zabranila kopiranje vrlo rado bih podijelila na drustvenim mrezama, posebno je aktuelno za moje drage Bosance i Hercegovce, gdje sada u predizborno vrijeme, politicari izvlace opet neke povijesti koje su samo oni izmislili i na koje zaborave cim postignu cilj.

  avatar

  21.08.2014. (09:44)    -   -   -   -  

 • Zrine Milutine

  Brigita3, možeš slobodno linkati tekst, "zabrana" se odnosi na kršenje autorskih prava, što se u davnim danima bloga znalo događati (da netko kopira tekst i ne potpiše ga).

  avatar

  21.08.2014. (11:36)    -   -   -   -  

 • semper contra

  Izvrstan tekst. Međutim ispustila si još dvije države: Demokratsku Federativnu Jugoslaviju i Federativnu Narodnu Republiku Jugoslaviju.

  avatar

  21.08.2014. (22:15)    -   -   -   -  

 • Bocaccio

  Uvijek me i iznova fasciniraju relativiziranja i spajanja nespojivg pa zato volim razmislitio njihovom ciju. Razmisliti logično i bez sumnji koje se, priznajem ili ne, uvijek javljaju jer da nije nje, ne bi bilo ni nas. Pa da krenem.

  nerazumijevanja naše velevažne situacije

  "To jednostavno nije istina. Znam povijest i razumijem povijest. Ako ne vjerujete, sjednite sa mnom poslije da porazgovaramo. Što se pak imanja povijesti tiče… moja obitelj postoji šest stoljeća, što u Škotskoj, a što u Americi. Moja, pak, zemlja, postoji dvjesto godina. Vaša - jedva deset. Mogu li onda i ja vama opovrgnuti pravo na mišljenje o Americi?"

  Zanimljiva je ta glupost, bahatost i oholost tipična za skorojevića koji se sticajem okolnosti našao u ulozi u kojoj sam sebe vidi kao "suca", "izbavitelja" i "prosvjetitelja" pa se zato osjeća jako važnim. Kao da niti jedna druga obitelj ne postoji stotine godina? O gluposti njegovog argumenta - postoji jedva deset godina - dalo bi se raspravljati. Što bi recimo bilo da je istu glupost netko blenuo za desetu godišjicu postojanja SAD? O tome koliko postoje države i narodi u ovom dijelu Europe, pa i posvuda po Europe, da ne pričam. Baš kao i o kulturi koja je daleko starija od Američke. Radim sa amerima pa poznam njihovu bahatost i nadmenost. Kao i ispraznost oni koji valjaju takve gluposti.

  Nema Velikih Heroja i nema Velikih Ideja. Postoje samo oni koji su sve to preživjeli i dalje vodili normalan život.

  Zanimljivo kako je logika nakaradna. Uzmeš i povežeš nešto što je nepovezivo pa dođeš do nakaradnih riječi koje zvuče jako pametno. Ipak, i ovu bi se tvrdnju dalo vrlo jednostavno srušiti. Ne treba se tu vraćati na američku povijet punu klanja bez kajanja, možda da počnemo od indijanaca koje su tako uspješno klali i kojima su otimali a što je bili i prije i posije vremena njihove revolucije za nezavisnost jer ... ako je tako, koji klinac su onda oni išli u revoluciju po nezavisnost i koji klinac su tim istim indijancima uništavali, i u ime čega, te njihove male živote.

  Naravno, bez obzira na sve život uvijek pobjeđuje jer to je njegova priroda. Baš kao i veliki heroji i velike ideje. Jer da nije tako, ne bi bilo povijesti pa ni ljudske civilizacije u čijem temeju je stalna borba između dvije strane, borba koja pokreće to što nazivamo povijest, donosi ono što je sadašnjost, te donijet će ono što se zove budućnost.

  naši mali životi

  To je ono što nam je dano i što vidimo. Da ne vidimo, ne bi danas bili ono što jesmo. Kroz igru koja se zove povijest oni uvijek pobjeđuju crpeći snagu i smjernice iz onog što smo proživjeli i kroz to naučili baš kao i što, u ime onoga što se je dogodilo, oni ne relativiziraju činjenice i događaje. Oni točno znaju zašto se je nešto dogodilo, trebalo dogoditi i zašto se nešto događa odnosno treba dogoditi. Naravno, ako smo dovojno mudri da sve shvatimo i povežemo.

  Pozdrav ostavljam

  avatar

  23.08.2014. (10:11)    -   -   -   -  

 • cyrano

  Imao bi štošta reći o povijesti, balkanu, Hrvatima, nadobudnim Amerima s duboko ukorijenjenim kompleksom i koječemu.

  Ali ova toplina u zadnji par redaka ne dozvoljava biti oskvrnutom tako nevažnim trivijalnostima

  avatar

  23.08.2014. (13:03)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...