Komentari

lousalome.blog.hr

Dodaj komentar (32)

Marketing


  • dalmoš

    A šta to tebe žulja, jel mu ti plaćaš faks?

    avatar

    07.08.2014. (23:35)    -   -   -   -  

  • lion queen

    koliko šovinizma i mržnje na tako malom prostoru! nevjerojatno.

    avatar

    07.08.2014. (23:38)    -   -   -   -  

  • nisan EL DIABLO

    a ima i onih šta se ne prave važni šta su dalmoši...
    oženu se i govoru KAJ....ka zagorci !
    ćaću i mater ne vidu ni za godišnji....
    lituju di purgerica odluči....a doma ! dobro si rekla
    na ostavinsku.

    avatar

    08.08.2014. (03:29)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Gola, NAJgolija istina.

    Potvrdjuje Dalmatinka sa agrebačkog fakulteta. Po spolu----žensko, naravno

    avatar

    08.08.2014. (07:27)    -   -   -   -  

  • so far away...

    Grubo. A u nekoj mjeri i istinito. Ništa od toga mi ne bi previše smetalo, da nije sva silina tih Dalmatinaca zdušno pljuvala po tom istom Zagrebu iz kojega se više ne daju.

    avatar

    08.08.2014. (07:28)    -   -   -   -  

  • tica

    Znate onaj vic ?
    Sto ti radi sin ? Studira.
    A sto ce biti kad zavrsi ? Starac.

    avatar

    08.08.2014. (08:24)    -   -   -   -  

  • cyrano

    zanimljiva tema Lou, opet ti po anomalijama, iako problem je kompleksan, i nije ga dobro pojednostavnjivat, ja kao čistokrvni dalmatinac s pedigreom, na privremenom radu u zagrebu, i trećom adresom na kvarneru, mogu reći da ni ovima odmetnutima nije lako, najveći broj njih se nađe u jednom trenutku u zoni izgubljenog identiteta, i jednostavno ne pripadaju nigdje, realno sagledavaju mane svog trenutnog, i svog bivšeg okruženja i stalno su u poziciji da brane jedno ili drugo, a kad kritički progovore o bilo čemu nailaze na unisonu osudu, mene recimo grozno nervira to što je u zagrebu sve problem, i u isto vrijeme to što u splitu ništa nije problem, i osjećam isto otuđenje i ovdje i dolje, ovdje jer niko nikoga ne jebe 2 posto, i dolje jer svak svakoga jebe 100 posto, i kad kažem da volim zagreb ne vjeruju mi jer samim time što sam dođoš nisam uvjerljiv, kad kažem da obožavam split pitaju me koji kurac sam otišao, i sad bi ja mogao o ovome napisat roman, ali baš mi se neda, samo ću ponoviti da nije jednostavno i svi vi pojedinačno možete misliti da ste iz vaše perspektive u pravu a ja ću vam reći da je to vaša ograničena perspektiva i da ste potpuno u krivu jer stvar je vrlo kompleksna i ne trpi pojednostavnjivanje

    avatar

    08.08.2014. (09:18)    -   -   -   -  

  • Wall

    nisam uočio da autorica piše o 'svim Dalmatincima', da omalovažava, 'pojednostavljuje', a kamo li mrzi ili iskazuje ksenofobiju. to što neki to ovdje nalaze, vide-to oni sami projiciraju svoje traume (osim nenormalno ograničene LionQueer, ona brani svaku grudu svoje ugrožene Rvaske, koju LouSalome ranjava riječima, ih!).. ovu metamorfozu, skicu karaktera može se, naravno, preslikati u razne krajeve, situacije, praznoglavi 'rayban' junak iz priče vjerojatno je zgodan tip koji je autoricu zaljubio u sebe- pa ostavio, a ona tek sad, hladne glave, uviđa da je dobro prošla i da se s takvim i nije/ne bi usrećila. nažalost, mentalitet ovakvih praznoglavaca koji prođu dobrovoljnu ili nametnutu metamorfozu nije ograničen na geografsko područje- seljačina i small-minded tipova ima posvuda, ali na sreću/nesreću odu negdje, u neki Zagreb... good riddance!

    avatar

    08.08.2014. (09:34)    -   -   -   -  

  • crvenaboja

    hahahaha lionquen nekog naziva sovinistom, hahahaha , davno se ovako nisam nasmijao:))))

    avatar

    08.08.2014. (09:47)    -   -   -   -  

  • lion queen

    @crvena boja
    hahahaha nakon ovakvog sovinistickog posta mene netko naziva sovinistom, hahahaha , davno se ovako nisam nasmijala:))))

    avatar

    08.08.2014. (09:54)    -   -   -   -  

  • lion queen

    btw. ovaj post me podsjetio na onog lika, rođenog purgera, rođenog u petrovoj prije xy godina, sa stanom u centru metropole...koji nije mogao zatomiti averziju prema svim kamenjarima u zagrebu i stalno je cvilio kako ima malo pravih purgera...bla..bla..bla....onda ga ja malo bolje upoznam, kadli mater ličanka, a stari zagorec....
    baš bi bilo zanimljivo kad bi svaki takav šovinista, kao što je lou salome, provjerio malo svoje korijenje...vjerojatno bi tu bilo priličnih iznenađenja.

    avatar

    08.08.2014. (09:59)    -   -   -   -  

  • crvenaboja

    Lionqueen, pa ti si sovinistica, i ovi tvoji upisi su sovinisticki, zato jer svoje zatucano misljenje i svoj zatucani dozivljaj ovog teksta nameces drugima, koji su za razliku od tebe razumjeli bit, spamajuci uz to ko primitivna baba na tarabi, ( mozda zato jer te pere kompleks manje vrijednosti zbog onog dijela gdje se dalmos odlucuje za purgericu?)a da i ne govorimo o tvojim aktivnostima na drugim blogovima i podjednako primitivnim komentarima. Odi odvrni himnu do daske dok te herc nije strefio.

    avatar

    08.08.2014. (10:46)    -   -   -   -  

  • lion queen

    @crvena bojo, ako imaš takva muda kakvima se hvališ, zašto pišeš anonimno, zašto ne staviš svoj javni nick....ah, vjerojatno si mi se uvlačio pod svojim stvarnim nickom. a to što me komunjare zovu šovinisticom, koga za tim briga. vidi se tko si i što si po tome koliko već mrziš i samu himnu ove države, kamoli što drugo.

    avatar

    08.08.2014. (11:31)    -   -   -   -  

  • Mayday

    Naša dva najveća grada strasno se i vole i mrze, to je oduvijek bilo tako.
    Zato smo mi iz trećeg - Rijeke - operirani od takvih stvari
    nit' volimo nit' mrzimo ikoga
    čak ni sami sebe... :/

    avatar

    08.08.2014. (12:10)    -   -   -   -  

  • Zlica

    Hahahahahahahahahahahahahahahahaha.
    Ali kud s djevojkom na more? Uživati u turisticama :-)).

    avatar

    08.08.2014. (12:11)    -   -   -   -  

  • Lou Salome

    Nema ovdje ni riječi o mržnji gradova, naprotiv. U centru priče je jedan Ego, i ništa više. Ovo je ujedno i replika na komentare Cyrana i Mayday, koje uvijek rado viđam na ovoj stranici i čije osvrte na ono što napišem volim čitati. Anomalija? Ah, nije li cijeli život jedna anomalija....

    Dalmoš - pa koliko mi je poznato svi porezni obveznici financiraju visoko školstvo pa tako i moja malenkost. Iako to nije tema posta. No da, imaš pravo, ne bi me trebala biti briga ako netko dopušta da njegov genetski produžetak od njega pravi budalu.

    Wall - sve stoji, osim onog o ukradenom srcu. Odrasli muškarci koji se bahate novcem svojih staraca nikad nisu bili moj tip.

    I za kraj Lion Quenn - jesi li ti zaista tako ograničena ili se samo tako češljaš?

    avatar

    08.08.2014. (13:53)    -   -   -   -  

  • zahira

    poznajem neke iz st ili iz manjih gradova dalmatinske zagore koji su upisavši studij u zg smatrali to svojim velikim uspjehom...bilo je dovoljno samo reći da studiraš u zg pa da si faca. mene baš nije oduševljavala njihova retorika, i više sam ih doživljavala kao one koji misle da će biti sretniji u tuđoj koži nego u vlastitoj. ali nipošto ne generalizam, neki su imali druge razloge zašto odabrati zg.
    premda mislim da danas kad su to zreli ljudi i jedni i drugi žive u tuđoj koži, tj. njihova je preobrazba samo fasada. i nije im lako definitivno...ali sami su birali.
    a što se tiče da ista profesija jamči zajedničke interese kao dobar temelj za kvalitetan brak ide skupa u paketu sa spomenutom preobrazbom koja je kao što rekoh samo fasada, pa je i brak takav...
    normalno, čast izuzecima.
    ja još nisam upoznala nekog iz ove "kategorije ljudi" koji su odradili temeljito svoju istinsku preobrazbu.

    avatar

    08.08.2014. (14:16)    -   -   -   -  

  • cyrano

    ja samo ne kužim kako ste od sociološkog uspili napraviti ideološki problem,
    i ja nisam vidio nigdje nikakav sukob, osim unutarnjeg sukoba pojedinca koji zna rezultirat koječim, pa i eksplozijom ega,
    i izbjegavam kao i inače bilo koga nazvati ksenofobom, seljačinom, small minded likovima šovinistima, valjda jer se zbog nekog životnog iskustva ne osjećam superiornim, nego imam razumijevanja za ljudske slabosti, osim nasilja i isključivosti

    avatar

    08.08.2014. (14:44)    -   -   -   -  

  • more

    Ne otkud ta potreba za iznošenjen negativnosti stalno i na svakom području? Što bi nam autorica posta mogla reći o sebi i bi li bila tako kritična?

    avatar

    08.08.2014. (15:37)    -   -   -   -  

  • škrpun

    Vrlo nježno dotaknuta malograđanština ili napuhani ego kao dio neše
    kulture. LP.:)

    avatar

    08.08.2014. (15:40)    -   -   -   -  

  • ed hunter

    It is on!

    avatar

    08.08.2014. (16:09)    -   -   -   -  

  • dalmoš

    Da, ne bi te trebala biti briga. Vodi svoj život. Preobrazi se.

    avatar

    08.08.2014. (19:18)    -   -   -   -  

  • beatrice

    Uzivala sam citajuci ovaj tekst, svaka cast na opazanju. Eto ja sam isto iz dalmacije, nisam studirala u zg nego u Splitu i sjecam se kako su se svi oko mene cudili sto ne idem u zg, malo cak i sa potcjenjivanjem kao "a nes ti faksa u splitu". Tako da razumim o cemu govoris. Mi dalmatinci sami sebe ukopajemo.

    avatar

    08.08.2014. (20:03)    -   -   -   -  

  • dalmoš

    ništa kontra Splita!

    avatar

    08.08.2014. (20:19)    -   -   -   -  

  • dalmatinka

    lou, odlična si...uživan te čitat...piši, samo piši...

    avatar

    08.08.2014. (23:59)    -   -   -   -  

učitavam...