Komentari

plasticno-je-fantasticno.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • križar

    Pa na godišnjem su, ladaju se u hladovini,hladovine jedne!

    avatar

    02.08.2014. (10:36)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Otpad je danas veliki biznis u koga se graje različiti koncepti. Ipak, osnovni koncept je biznis. Bilo da se radi o plavim-zelenim-žutim i inim kantama, bilo da se radi o tehnlogiji prerade, bilo o odvozu i razvrstavanju. Dokle god u tom segmentu, baš kao i u svim drugim gospodarskim segmentima upravlja politika, rezultata neće biti (ovdje ciljam na sve uključujući tu i zelene). Prepusti li se to biznizu, kako je to slučaj u zapadnoj Europi, rezultata ima.
    U Hrvatskoj nije problem samo s otpadom. Problem je sa čitavim gospodarstvom kojim upravlja činovnička kasta poreznih nametnika što niti znaju raditi, niti s ikada radili a niti to žele.
    U tom kontekstu, koliko god SImončići i Ivančići bili dobri ili loši teoretičari otpada, dok sami ne počnu konkretno raditi da vide i da steknu iskustvo, rezultata nema niti će biti. Baš kao i sa Nikom Kovačom. Dobre namjere se u biznisu ne broje. Broje se samo rezultati. Ukoliko za t nisu sposbni, badava im teoretiziranje jer nisu ništa bolji od ona dva jadnika, uhljebljenog ministra i njegovog još jadnijeg pomoćnika (da opstane na položaju svatko se okružuje sa lošijima od sebe).

    avatar

    02.08.2014. (10:44)    -   -   -   -  

  • Čuvarica pinkleca

    na žalost, tako je.....pa kad ovi neki ne čitaju knjige, studije, ne slušaju nikog osim sebe, da barem pročitaju tu jednu stranicu bloga bilo bi im malo jasnije....ne može čovjek sve znati, ali ima onih koji znaju pa se treba njima okružiti, njih slušati.....
    Plastik, bravo za tebe i tvoje suradnike !

    avatar

    02.08.2014. (10:45)    -   -   -   -  

  • geomir

    Izgleda da je topla voda već pronađena,
    a naši pametnjakovići je još traže!! :-))

    Bilo bi zabavno vidit šta bi o ovome napisao Viktor Ivančić - Robi!! :-)))

    avatar

    02.08.2014. (11:39)    -   -   -   -  

  • Plastik

    @Boccaciozg - možda su previdio rečenicu iz uvoda Simončiča: S pokojnim prijateljem Zoranom iz Ljubljane smo čak preradili i jednogodišnju odloženu količinu otpada na odlagalištu u Poreču. Upravo je dr. Simončič stručnjak iz prakse s dokazanim rješenjima. Ali, puno više i detaljnije je opisano u njegovoj knjizi "Društvo umanjene vrijednosti". Isplati se pročitati tu knjigu. Da ti se kosa na glavi digne.

    avatar

    02.08.2014. (11:43)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    da mi je znati što bi o tome napisao gospodine Ivančić....

    avatar

    02.08.2014. (14:57)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...a'l si prozujao listom na naslovnici...:)))) Bit će da si opet nešto nepoćudno komentirao...:)))))

    Pogleć, imam u susjedstvu dvoje starčeka, skupa imaju skoro pa 200 godina (stvarno, nije šala). Jedva da vide i čuju. E pa sad, jedva čekam da se pojavi neki nadobudni komunalac i pokuša im naplatit 15000Kn kazne jer su ostavili flašu u kanti za smeće.
    Uostalom, kaj sad! Pa kaj bum sad i kantu za smeće moral držat pod videonadzorom, okovanu u lance!?!?!

    avatar

    02.08.2014. (17:23)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Kada znamo na koji se način vodi država mene ništa ne čudi. Bitno je doči na vlast. Kada su jednom na vlasti največi je posao namiriti položajima sve koji su "zaslužni za uspjeh". Ljudi koji znaju, koji su stručnjaci u svojim područjima, u takvom odnosu snaga nemaju šta tražiti, samo smetaju. NIje li slika praznog Sabora najbolja slika države i upravljanja državom.

    avatar

    02.08.2014. (17:56)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Kao Don Quijote

    avatar

    02.08.2014. (21:42)    -   -   -   -  

  • dražeN ;)

    Svaka čast gostu uredniku, i tebi, ali zapitao sam se kako napreskokce pročitati, pa nešto "pametno" komentirati. Odustao sam i ostavljam prostor onima koji za to imaju volje, ili već neki svoj razlog, a ja te samo lijepo pozdravljam ;)
    P.S. Ne kažem da nije bitno, ili hitno, i da nas neće sve koštati ako se nešto ne napravi kako treba i na vrijeme, ali uistinu se ne mogu pačati baš u sve. Slika i par rečenica, pa asocijacija, to već ide, ali ovako ozbiljni tekstovi na blogu, to mi je ipak izvan osnovnog konteksta. Kod pametnih prolazi iskrenost, kod budala podilaženje, pa ti vidi kako te vidim. Ovaj sam komentar zapravo napisao kao pokušaj pravdanja nekih budućih komentara s puno manje riječi. Nadam se da nećeš odveć zamjeriti.

    avatar

    03.08.2014. (01:35)    -   -   -   -  

  • NF

    dvorskih stručnjaka kod nas ne manjka, uvjek se sjetim onog koji je navodio visoke dimnjake kao rješenje problema plominskog onečišćenja, čovjek je po standardnim mjerilima uspio u životu.

    avatar

    03.08.2014. (08:48)    -   -   -   -  

  • proricatelj

    Koliko sam čuo, gospodin V. Simončič ima vlastitu tvrtku i uspješno radi na području bivše države. Izgleda da to ide po onoj: "stručnjak je čovjke iz dalekog grada, što dalji grad, to veći stručnjak". Pa tko će u Zagrebu slušati jednom Siščana.

    avatar

    04.08.2014. (18:04)    -   -   -   -  

  • proricatelj

    Pitanje za uglednog dr. sc. V. Simončiča. Sortiranje u kući predviđa da imae više spremnika (može obična vrećica). Zanima me veličina tih spremnika. Kako je određena njihova veličina. Za obitelj od 4 osobe ili? Mogu zamisliti smrad u kući ako ste samica ili samac.

    avatar

    05.08.2014. (07:17)    -   -   -   -  

  • Viktor

    @proricatelj - Kod nas niti u jednim gradu nije osiguran sistem prikupljanja svog korisnog otpada u jednoj vrećici/posudi! Veličina vrećice/posude ovisi o potrebama. Svu korisnu ambalažu odnesite da dobijete povratnu naknadu. Plastiku od kozmetike i sl. odnestite u spremnik za plastiku. To vrijedi i za papir/karton. Ako imate okućnicu započnite s kompostiranjem – ima o tome niz informacija na WEB-u. Robu – čistu i upotrebljivu – ondesite u Crveni križ ili neku drugu humanitarnu organizaciju, a za ostalu u nekim gradovima postoje posebni kontejneri. Da li sam pomogao? Pozdrav

    avatar

    06.08.2014. (12:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...