Komentari

brigita3.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • Valcer

    Ovo je vrlo koristan podsjetnik za vrijeme modernih nomada.
    Evo ti jedne lijepe scene: Pred plavom džamijom u Carigradu glavni fotograf grupe ( tj ja) ustanovi da su baterije fotoaparata (koje traju oko 9 mjeseci) istrošene! Tko će naći takvu neobičnu bateriju u Carigradu? Grupa je očajna, ostat će bez fotki, a trebamo ući u džamiju, Vodič kaže da je najbliža foto-radnja 2 km odatle. I u tom trenu pogled mi pada na uličnog trgovca ispred džamije, koji nudi razglednice, suvenire i desetak tipova baterija, među njima i moju! Platila bih je ne znam koliko da je tražio, a on je tražio 10 E, koliko je bila i kod kuće. Ja sam skočila od radosti, ali i cijela grupa sa mnom!

    avatar

    01.08.2014. (15:21)    -   -   -   -  

  • sve je riječ

    Ha, ta potreba za raznovrsnim kablovima i baterijama nije stvar neorganizacije i haosa. Mnogobroji standradi kako za opremu tako i za druge stvari plod su muktrpnog razmišljanja da se od potrošaća iz džepa izbije i ono malo novca što je ostalo nakon kupovine uređaja.
    No kako mi se čini stanje u evropi se popravlja, jer je uveden standard po kojem svi pametni telefoni moraju imati mogućnost punjenja prego USB kabla ...
    Inače moj fotoaparat koristi akumulatorske baterije formata R6 (AA), tako da ako mi se isprazne u prvom kiosku kupim standardne baterije i problem je rješen.

    avatar

    01.08.2014. (17:07)    -   -   -   -  

  • Mayday

    Tjoj, kao da sebe gledam!
    Kako sam jedno vrijeme praktički živjela u autu, jurcajući simo-tamo i zastajući samo kako bih prespavala "na kopnu", uduplala sam svu tu skalameriju i putna jedinica uvijek je bila stand by ;)
    Ne znam što bih sa makrame kablovima, hihi... omotam svakog oko dlana i učvrstim onom plastificiranom žičicom od vrećica za zamrzivač.
    Ne mrdaju, provjereno ;))

    avatar

    01.08.2014. (18:56)    -   -   -   -  

  • dražeN ;)

    Priznajem, iako vrijeme užasno brzo prolazi, razočaran sam brzinom kojim budućnost dolazi. Odavno sam očekivao upotrebljiva bežična rješenja. Siroti Tesla se vjerojatno okreće u grobu, jer sve je otkrio, samo lopine ovako izvuku više love, pa se prave grbavi. Koliko got sve to s tehnikom moglo biti drugačije, to me uopće ne muči, ali ona uvodno spomenuta prolaznost, e to je već uistinu nezgodno. Hoću reći, dabogda još dugo, dugo, i u zdravlju, zaboravljali ;)

    avatar

    01.08.2014. (22:02)    -   -   -   -  

  • Ama Gi

    I sama se susrećem sa sličnim teškoćama, i sve dalje, sve više iritiraju ti kablovi, brdo tehnike koju je potrebno ponijeti čak i kada se ide na svega 2-3 dana... Dovijam se različitim rješenjima, no sva idu u smjeru da se čim više rasteretim, i da barem nešto od takvih stvari ostavim kod kuće. Jer doista, nisu sve nužnost, ima nekog gušta ostaviti laptop kod kuće, pa ponijeti tek mobitel i možda tablet za čitanje. I univerzalni punjač. Čak i s fotografiranjem se više ne zamaram toliko, fotografiram manje, ali sam rasterećenija na putu... A krasan je osjećaj biti lak, neopterećen (koliko je to moguće), jedan od najljepših uopće. Najljepša iskustva upijaju se nematerijalno (osjetilima), nema te tehnike koja to može nadomjestiti. Naravno, stvar je i cilja s kojim se putuje. Kada putujem iz profesionalnih razloga, oni samom svojoj prirodom uključuju da se barem minimum tehnike i tehnologije ponese... No imamo li izbora i do koje mjere je moguće negirati stupanj civilizacijskog razvoja? Mrežne komunikacije i suvremeno društvo uopće, obično se definiraju kao 'distribuirani dijagram', a kod njih su upravo veze ono što ih definira, odatle i silni kablovi, kao označitelj veze, prijenosa, jer očito znanost (i njezina primjena) još uvijek nisu otišli toliko daleko da se temelje na bežičnim prijenosima te vrste. Od svih mojih strahova, onaj koji je ipak najjači i koji me nikada ne napušta, jest onaj da će mi ponestati dobar tekst za druženje na putu. No to je već profesionalna deformacija, jer se i to više puta pokazuje iluzornim.

    avatar

    02.08.2014. (08:01)    -   -   -   -  

  • NF

    sve poznato al mi neki već imamo iskustva, sad se kad sam se 4raspakirao već počinjem bojati što ću od kablova i adaptera zaborAVITI NA POVRATKU, upalio se caps lock, ne da mi se sad ispravljati.

    avatar

    02.08.2014. (09:38)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Zaboleo me je želudac... Kad kola stanu na putu počnem plakati i to se nekako sredi, ali kablovi... Strava i užas i još malo gore.
    Sve potrpati gde treba, sinhronizirati ili već što da proradi. Obavezno nešto neće...
    Joj, gde su ona stara vremena kad smo u pošti čekali 3 sata na vezu i imali floto aparat sa 36 snimka... Za divno čudo preživeli smo.
    Malo mi je lakše kad pomislim šta čeka sledeće generacije...

    avatar

    02.08.2014. (12:56)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Problem kablova sam riješio tako da je jedan komplet uvijek spreman u torbi a drugi spreman leži gdje je potrebno po kući. Jedino što me muči usprkos dva identična laptopa je povremena sinkronizacija podataka na njima ali ... Jednako je i sa nužnim osobnim stvarima. Kad neprekidno putuje čovjek se jednostavno navikne na sistem i problema nema. ;)

    avatar

    02.08.2014. (13:48)    -   -   -   -  

  • Veronika je odlučila

    Ako sve to zaboraviš (na tehniku mislim) živjećeš jedan lijep npr odmor i ništa ti neće ni faliti :)

    avatar

    02.08.2014. (14:52)    -   -   -   -  

  • bellarte

    ..bitno je ne zaboravit sebe...

    avatar

    02.08.2014. (21:30)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Postali smo ovisni o tehnologiji koja nam olakšava život. Kako je život bio lijep i jednostavan bez svih tih sitnica. Nismo ni znali šta nam nedostaje.

    avatar

    02.08.2014. (22:16)    -   -   -   -  

  • križar

    Sve što ti treba je ruž i american!Bogme lažu!

    avatar

    03.08.2014. (00:37)    -   -   -   -  

  • Sjedokosi

    kad si sve to poredala, napunila torbu potrebitim komadićima.
    možeš na put bezbrižno i lako . naravno sve po popisu i ipak, dogodise
    A GDJE JE KLJUČ DA MOŽEŠ U KUĆU KAD SE VRATIŠ?

    avatar

    03.08.2014. (06:44)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    takvo putovanje Imam iza sebe... odličan tekst... :)

    avatar

    03.08.2014. (07:18)    -   -   -   -  

  • odmak

    Što uzviknuti osim: potpisujem svaku riječ.

    avatar

    03.08.2014. (14:05)    -   -   -   -  

  • nisan EL DIABLO

    Iste muke ....isti problemi....
    a onda dođeš u hotel...i moraš potezat postelju
    da bi doša do utičnice...sad uz sve to iman i T razvodnik
    da se mogu uključit 2 uređaja.
    Novi hoteli sad imaju utičnice uz uzglavlje....i Wi-Fi..
    svaka in čast !

    avatar

    04.08.2014. (16:08)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Ne znam da li je slija torbe nasumice odabrana ali me podsjetila na
    jednu prijateljicu kad joj se prosuo sadržaj torbe pa između 'svašta-nešto'
    i jedan gumeni 'đetić'.
    Naravno da nema sličnosti samo me sjećanje nagnalo zabilježiti. LP.:))

    avatar

    05.08.2014. (12:36)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Sa Talijanima mi je sve poznato. Na sreću moji imaju sve što meni treba kada sam kod njih, ali i oni imaju adaptera po kući jer instalacije kućne su sa tri rupe, mobiteli sa dvije nogice, fen, toster pegla, o da nije ni njima lako. Pitaš koliko vremena treba za nešto obnoviti? ovisi, kako kada, ovu policu četiri dana. No svaki dan samo nekoliko sati. Najduže traje šmirglanje. Pozdrav

    avatar

    05.08.2014. (17:08)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Ti još putuješ?

    avatar

    07.08.2014. (19:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...