Komentari

plasticno-je-fantasticno.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • lion queen

    Gle, kako su te lijepo pohvalili. Baš mi je drago! Zaslužio si to.

    avatar

    13.07.2014. (15:40)    -   -   -   -  

  • Valcer

    I jesi li se sada uobrazio ? :)

    avatar

    13.07.2014. (15:43)    -   -   -   -  

  • Sjedokosi

    čestitam,!

    avatar

    13.07.2014. (16:02)    -   -   -   -  

  • Čuvarica pinkleca

    čestitam !!! ( stalno ponavljam isti komentar, ali nije do mene )

    avatar

    13.07.2014. (16:40)    -   -   -   -  

  • proricatelj

    Ma pobogu ljudi, zna se da se u tom Društvu nagrađuje samo one koji to stvarno zaslužuju. A Plastik je to zaslužio.

    avatar

    13.07.2014. (16:40)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Plastik, da mene netko pita, ja bih tebe postavila za generalnog direktora Dine i uvjerena sam da bi se naša plastična industrija izvukla iz krize u koju su ju uvalili oni koji nemaju pojma o plastici, već o lopovluku! Ti si srcem u svemu tome, pa je sigurno da bi se potrudio učiniti sve što se može da potegneš to sve skupa naprijed!

    avatar

    13.07.2014. (17:50)    -   -   -   -  

  • tiana

    Uvijek je lijepo pročitati i naučiti ono što ne znam. Ovo je blog na kojem to uvijek mogu. I čekam uvijek novi post.......Izdavaštvo je teško, i teško održivo izdavanje nekog časopisa. Ali vjerujem da kao što ste uz puno truda došli do toga možete uz dobre savjete, tržište kojem možete ponuditi mjesta za reklame ili slično i održati postignuto i unaprijediti.

    avatar

    13.07.2014. (18:10)    -   -   -   -  

  • križar

    Bravo,čestitam (da imam konfeta bacala bih) isto bravo i za komentar kod mene jer moj pjesmičuljak je - parodija te pjesme i pjesmica rugalica samoj sebi!

    avatar

    13.07.2014. (18:48)    -   -   -   -  

  • dream-land

    Čestitke....Zaslužuješ!!!

    avatar

    13.07.2014. (21:05)    -   -   -   -  

  • Mayday

    Lijepo je što su prepoznali vrijednost svega što si napravio, čestitam!

    avatar

    13.07.2014. (23:39)    -   -   -   -  

  • Valcer

    Pa još i komentar dana...vidi ti njega...! :)

    avatar

    14.07.2014. (07:45)    -   -   -   -  

  • Zvonka

    taj Romeo, ne samo da je stručnjak, neg je još i bloger ! oho ! :-)))))

    avatar

    14.07.2014. (09:57)    -   -   -   -  

  • kamena

    čestitke uduplo... za generalnog Dine, da, a mogla bi i kakva funkcija na Blogu, bez zezanja :)

    avatar

    14.07.2014. (11:03)    -   -   -   -  

  • Plastik

    Draga moja blogerska družino, kao prvo hvala na čestitkama i pohvalama. Neću biti neskroman, godi, podgrijava sujetu, ali i podržava u nastojanjima da budem uporan i dalje, još bolji, precizniji, korektniji, informativniji, čitaniji. Koliko god se trudim da prvenstveno ja budem zadovoljan sobom i svojim rezultatima (jer pohvale drugih katkada znaju biti kao droga - kad izostanu padaš u apstinencijsku krizu) ne može se izbjeći dragost kad drugi prepoznaju nešto do čega je tebi stalo, i želiš to drugima pokazati. Zato, hvala od srca, a zbog vas uporno nastavljam dalje.

    Ipak, objavljujući post o novom broju časopisa Polimeri i prenoseći Uvodnik prvenstveno sam želio informirati o nekim postignućima uredništva i ekipe koja ga uređuje, a to je da je časopis sada u potpunosti prilagođen čitanju na kompjuterima, laptopovima, pa i na pametnim telefonima, slobodno se mogu skidati čitateljima zanimljivi članci. Tu je i popis i pretraživač kratica polimera (ali o tome nešto više uskoro i na ovom blogu).

    I drugu stvar koji sam htio prenijeti je da je časopis u teškoj situaciji. Ovo je prvenstveno usmjereno plastičarima i gumarcima te brojnim ljudima iz struke. Jedan (na žalost) manji dio stalno je tu, zna koje su koristi od Društva i časopisa, pomaže, sudjeluje, tu je. Drugi (na žalost) puno veći dio kao da nikada nije ni čuo za ovaj jedan od najstarijih strukovnih časopisa u Hrvatskoj.

    Izgleda da ta velika većina plastičara i gumaraca samo čeka neki vanjski napad pa da se onda konsolidiraju redovi i krene u obranu nečega. Upravo ta letargija dovela je i do negativne percepcije plastike u javnosti. Plastičari su radili, nisu brinuli o dojmu i sad imamo to što imamo. Društvo i cijela ta stručno znanstvena ekipa itekako su se angažirali u mijenjanu te percepcije javnosti stalno reagirajući, objavljujući stručno i znanstveno provjerene činjenice. Društvo se itekako angažiralo i u obrani plastičnih vrećica - koliko smo mogli, učinili smo. Ali nije to od jučer, od posljednjeg napada. Ta i takva aktivnost traje već više od dvadeset godina. Društvo i časopis Polimeri stali su svojevremeno u obranu PVC-a, i slobodan sam reći, obranili ga.

    Društvo i njegovi stručnjaci priznati su u svijetu, o njima se pišu članci, uvažavaju se i oni i njihova mišljenja i znanstvena postignuća (upravo je u pripremi članak "Scientists propose new systematization for polymers and nonpolymers" kojeg je o našem prof. Igoru Čatiću i njegovim promišljanjima objavio jedan od najvažnijih i najuticajnijih svjetskih portala plastičara "Plastics Today"), ali kod kuće to slabo ide, što u konačnici rezultira stanjem kakvo je.

    I nisu u pitanju samo plastičari i gumarci već i brojna druga intelektualna ekipa. Pitam se gdje su svi ti profesori kemije, tehnolozi, kemičari, inženjeri tehnologije, procesni inženjeri, inženjeri materijala, kojih svake godine na tržište rada s naših fakulteta dođe veliki broj - i velika većina ih se odmah zaposli? Gdje su? Što rade, zašto šute, zašto ne sudjeluju u promociji onoga za što su se školovali, za što su odvojili velike novce i vrijeme?

    Eto, to je bio razlog prenošenja uvodnika iz najnovijeg broja časopisa Polimeri. A neka bude i poziv, da ne bude prekasno.

    U svakom slučaju hvala vama dragi blogeri na lijepom druženju na blogu, nastavljamo dalje, čitamo se, zar ne?

    avatar

    14.07.2014. (11:48)    -   -   -   -  

  • proricatelj

    Plastik je upozorio na na članak: Scientists propose new systematization for polymers and nonpolymers- Upisao sam u tražilicu naslov i u 6 dana tekst iz Plastics Today prenijelo je 20 portala u svega 6 dana. Kada sam malo bolje pogledao što piše u tekstu, zapravo se radi o prepričavanju izvornog teksta objavljenog u Njemačkoj na engleskom jeziku početkom 2014. No čini se da izvorni tekst nikada u tom obliku nije objavljen na ovom prostoru.

    Još jednom čestitke Plastiku na trudu. Međutim trebat će odgovoriti na jedno njegovo ptianje. A što radi plastičarska znanstvena zajednica u cjelini.

    avatar

    14.07.2014. (14:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...