Komentari

plasticno-je-fantasticno.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Čuvarica pinkleca

    ovo je kao borba sa vjetrenjačama, ali ti si ipak vjetar....ustraj !

    avatar

    05.06.2014. (12:48)    -   -   -   -  

  • eKlinika.hr

    Dragi Plastično, eKlinika se redovito trudi objavljivati korisne informacije za zdravlje svojih fanova. Sve informacije koje objavimo su provjerene i temeljene na rezultatima istraživanja, pa se tako objavljeni status temelji na rezultatima istraživanja sveučilišta Harvard gdje je proučavano 77 studenata. Zahvaljujemo se što ste se javili, mi želimo čuti svačije mišljenje, a fanovima pružiti širu sliku oko svake teme, pa tako i ove. Također, hvala što ste objavili link na kojemu se može pročitati više o ovoj temi. eKlinika u narednim objavama putem svojeg Facebook profila planira objaviti detaljni status o oznakama na plastičnim bocama na koje treba obratiti pažnju. Pozivamo Vas da nas i dalje pratite. Srdačan pozdrav

    avatar

    05.06.2014. (13:16)    -   -   -   -  

  • Zack

    Ja stalno nosim svoju Jana litrenku. To mi je zaštitni znak! :))))

    avatar

    05.06.2014. (14:11)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Ja znam da sam odrastao a da nikada nisam nosio niti sisao kojekakve bočice vode ili kojekakvih piča. Danas je skoro pa nemoguće vidjeti nekoga na cesti bez dude u ruci čim malo ugrije. Ovakva voda i ne samo ona nametnuta je od kapitala koji na njima jako dobro živi.
    Lako je to usporediti sa farmaceutskom industrijom koja nametanjem kriterija (visina tlaka, šečer, masnoće i koš kojekakve pizdarije), smanjenjem ili povečanjem kriterija enormno nameće potrebu za lijekovima koje proizvodi, iako smo po prijašnjim kriterijima bili jednako zdravi ili bolesni kao i po novim.
    A pisanje na koje se osvrčeš ... a jebi ga, uvijek je bilo onih ZA i onih PROTIV koji budu nalazili svoje razloge za ili protiv.

    avatar

    05.06.2014. (15:44)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Gle', o čem' mi pričamo!?
    Kakva je to "harvardska studija" o štetnosti ostavljanja vode u PET-ambalaži u ugrijanom automobilu pod utjecajem UV zraka, whatever, koja je testirana na 77 studenata!?
    Predlažem ti, Plastik, da uzmeš jednu "Janu" iz dućana, a drugu takvu bočicu napuniš vodom iz vodovoda i da obje ostaviš tri dana u autu pod šoferšajbom na suncu.
    Poslije toga iskoristi svoje poslovno-profesionalne veze ili autoritetom "Društva" (za plastiku i gumu) pošalji obje "vode" na analizu (samo) na dioksin.
    Bateled, nema jednostavnijeg testa od tog.
    Objavi rezultate i mirna Bosna.
    Ovako će cijelo vrijeme netko njurgati protiv plastike na osnovi nekakvih 77 harvardskih studenata koji su ne znam šta radili s tim bocama na suncu.

    avatar

    05.06.2014. (17:25)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Vidjela sam ovo na fejsu..........
    Nisam povjerovala

    avatar

    06.06.2014. (06:31)    -   -   -   -  

  • proricatelj

    Jučer je u emisiji Prometej Hrvatske televizije, 1. program bilo govora o patkarenju. Ovo što je objavila eklinika je tipičan primjer patkarenja. Ovaj puta u svrhu napada otrcanim štosevima o štetnosti plastike. Neka pročitaju o toj temi sve što je napisano samo na portalu plasticno-je fantasticno pa ce im biti jasno. A iako volim plastiku ne cu ostaviti vodu u vozilu ako nema posebni pretinac koji se hladi. Pa bila ona u staklenki ili plastenki svejedno je. Promicatelji ideje o dioksinima u plastici morali bi znati da ima oko 210 vrsta spojeva koji se ubrajaju u tu skupinu i morali bi najprije napisati o kojem se radi. A poslije, ovakvim novinarskim patkama, jer ona su nedavno i prišile papi Franji da se zalaže za čipiranje, ruši ugled eklinike,hr na razinu da im se ni za druge informacije ne može vjerovati. Jedina im je utjeha da nisu sami. Posebno se u tome već 10 godina ističe jedan znanstvenik koji piše takve stvari u Glasu koncila. Pa zato čak nisu ni došli s novom informacijom, Šteta, ima puno važnijih tema za njih. Npr. što misle o tome da u Velikoj Britaniji 20 % žena nema ništa protiv seksa s robotima.

    avatar

    06.06.2014. (06:34)    -   -   -   -  

  • Euro

    u boj,u boj...

    avatar

    06.06.2014. (07:14)    -   -   -   -  

  • križar

    Viteže moj ko Don Kihot se boriš s vjetrenjačama, a ja Sančo ti velim ustraj,Toliko toga sam naučila na tvom blogu!

    avatar

    06.06.2014. (12:34)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    nikada ne stavljam bočicu vode u avtu...uvjek se ustavim, napravim pauzu i vozim dalje!!!

    avatar

    06.06.2014. (15:54)    -   -   -   -  

  • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

    Sijanje straha, a na koje će, zahvaljujući pseudoznanstvenoj demagoškoj retorici, uglavnom nasjesti svi oni koji o plastici nemaju pojma... ista stvar kao i one idiotarije o "tajnim šiframa" u kvadratićima na tubama, ili pak "recikliranom mlijeku"...

    avatar

    06.06.2014. (16:31)    -   -   -   -  

  • Nisa

    Baš sam nedavno naišla na neki članak kako je u San Franciscu zabranjena prodaja vode u plastičnim bocama,mislim manja politrena pakiranja,ali ne zbog tvrdnje ispuštanja dioxina u vodi nego što više od 75 posto boca vode koje se konzumiraju u Americi ne završi u reciklaži nego u prirodi.
    Sa tvrdnjom da se voda ne bi trebala ostavljat u autu na visokim temperaturama, neovisno o ambalaži, se stvarno mogu složit :-)

    avatar

    06.06.2014. (17:15)    -   -   -   -  

  • NF

    e jbga što veli nisa, i ja danas bio ljut, i meni ostala boca u autu pa se pregrijala, a pas i ja žedni...

    avatar

    06.06.2014. (20:23)    -   -   -   -  

  • Tomislav Toco Špilek

    @eKlinika - Možete li, molim vas, navesti koja je točno bila metodologija dotičnog istraživanja, tko je vodio istraživanje, koje godine, te da li je ono provedeno metodom duplo slijepog testa uz postojanje kontrone skupine/uzorka, te koji su točno bili konkretni rezultati? Dokle god to ne navedete, ovakvu se tvrdnju slobodno može smatrati dezinformacijom, s obzirom da se danas svi pozivaju na nekakva "znastvena istraživanja", a koja su najčešće puka izmišljotina raznih lobija (najčešće "ekoloških") izmišljena sa jedinim ciljem demoniziranja plastike. (objavljen komentar na FB profilu eKlinike 6.6.14. u 16:41)

    avatar

    10.06.2014. (10:43)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Virujem da imaš najbolje namjere ali malo mi je zasmetalo ono "neprovjerene neistine", jer ako su tvrdnje neprovjerene, kako onda "neistine"! Činjenica je da se iz plstičnog posuđa puno teže uklanjaju mirisi nego iz staklenog, dakle logično je zaključiti da je plastika donekle porozna i da se čestice ambalaže i neto sadržaja miješeju. Ne tvrdim da je to opasno po zdravlje ( ni da nije) ali iz predostrožnosti više koristim staklo nego plastiku.
    A činjenica je da sam preko tvog bloga uvelike ublažikla svoje stavove.

    avatar

    10.06.2014. (10:46)    -   -   -   -  

  • Plastik

    Naknadnom provjerom na FB profilu eKlinike utvrđeno da je gore preneseni komentar Tomislava Toco Špileka pobrisan.

    avatar

    10.06.2014. (13:14)    -   -   -   -  

  • Plastik

    @Sjećanja - hvala što si mi ukazala na nepeciznost. Točno je, ne može se reći "neprovjerena neistina". A točno je da su to neistine koje oni prije objavljivanja nisu provjerili.
    Što se tiče plastičnog posuđa i zaostalog mirisa, valja reći da je plastika (više vrsta) itekako dobro provjerena i da se za dugotrajno čuvanje hrane u zamrzivačima upravo preporučuje plastična ambalaža (samo da podsjetim na Tuperware posuđe koja je na toj osnovi postigla svjetski uspjeh).

    avatar

    10.06.2014. (13:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...