Komentari

idragi28.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • eum

    "Vidim da Me ne poznate i ne znate da vas tražim samo da
    Me upoznate kao Oca, Stvoritelja i Spasitelja. Samo zbog
    svog neznanja ne možete Me ljubiti. Znajte, dakle, da nisam
    tako daleko od vas kako vi mislite. Nakon što sam vas stvorio
    i prihvatio svojom Ljubavlju, kako vas mogu napustiti?"

    (na vaše komentare odgovaram na svom blogu,
    - navraćam kod vas..)

    - u nastavcima objavljujem autentičnu poruku neba koju je
    prihvatila crkva, a koju možete pročitati kao jedinstven članak
    na googlu: Otac govori svojoj djeci

    Lp, EuM

    avatar

    16.05.2014. (17:59)    -   -   -   -  

  • Boris

    Prema židovskom zakonu ( Maimonid ) , čovjek ima slobodnu volju i Bog ga ne prisiljava da bude ni dobar ni zao. Želi li netko krenuti putem zla, slobodan je da to učini...Na početku svačijeg postanka Bog neodređuje tko će biti ispravan, a tko loš. Svako ljudsko biće može postati pravedno, mudro ili glupo, milostivo ili okrutno, škto ili velikodušno, a to vrijedi i za ostalo. Nitko mu ne propisuje niti ga prisiljava što treba činiti, niti ga vuče na jednu ili drugu stranu. Svaka se osoba usmjerava prema onome što želi...

    Ovo navodim zbog pogrešnog razmišljanja i često krivog tumačenja biblijskih tekstova da je Bog unaprijed odredio tko će biti ispravan, a tko ne, pa tu onda, kao , nema pomoći, sve je unaprijed određeno. To nije ispravno tumačenje, jer jedna je stvar da je Bog znao unaprijed, predvidio i vidio što će se meni dogoditi, a druga je stvar, što ja kao slobodan i nezavisan u ovom slučaju od Boga, nisam iskoristio svoje mogućnosti. Inače, takove stvari događaju nam se svakodnevno, da mi neznamo iskoristiti mogućnosti koje nam se pružaju ( nekreativni, neodgovorni, inertni ), sve zbog krivog učenja, dok Bog nas uči na pravi način ( ne uči nas što i kako trebamo nešto činiti, nego nam samo pripćava što je dobro, a što ne ).

    Da bi se razvili kao slobodni i nezavisni ljudi, prvo nam je potrebno da raskinemo pupčene veze s roditeljima. Danas, ako kojim slučajem dijeca žive u zajedničkom kućanstvu s roditeljima, a što nije rijetkost, onda oni trebaju živjeti kao partneri, a ne u "pupčanoj" vezi.

    Zato danas, kao nikada ranije, biti zaposlen je važnije od bilo čega drugoga. Nezaposlenost je najveći problem ove ekonomije, i to se mora pod hitno mijenjati, i promjenit će se. Svi će morati raditi u idućih 100 godina budućnosti.

    R. Ismael : " Sve je predviđeno samo je data sloboda izbora ". Prošla je jedna sunčana era ( Ribe ) i ulazimo polako u eru Vodenjaka, pa bum vidjeli što će se dogoditi u budućih 20.000 godina, naravno tko doživi, kako u tjelu, tako u duhu. Lp. Bb.

    avatar

    16.05.2014. (21:32)    -   -   -   -  

  • brigita3

    Dobro je znati da On misli i na nas koji ne postujemo crkvu.

    avatar

    16.05.2014. (21:58)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Hvala na posjeti...

    avatar

    16.05.2014. (23:41)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @Boris, dobro kažeš sve do izjave o ribi i eri vodenjaka. Stavljaš 4 dan stvaranja iznad 6-stog dana kada je stvoren čovjek. Kakva velika sotonska prijevara. Oprosti na iskrenosti.
    @evanđelje, ovi tekstovi odmaraju. Ja se na svom blogu žrtvujem obrađujući najodvratnije aktualnosti današnjice.

    avatar

    17.05.2014. (00:07)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Roditelje u pubertetu treba zamjeniti Otac nebeski i Majka Marija. To zaboravih reći. Ako se to ne dogodi nastaju velika lutanja.

    avatar

    17.05.2014. (00:10)    -   -   -   -  

  • Boris

    @bartimej croata

    Zahvaljujem na primjedbi, izvinjavam se svima zbog tehničke pogreške u pisanju , što sam umjesto 2000 godina, koliko odprilike traje jedna era, napisao ( zamjenio ) 20 000 godina. koliko odprilike traje jedna sunčeva godina . Koristio sam okrugle brojeve radi lakšeg pamćenja.

    Dakle, era Ribe točnije traje oko 2.160 godina, a sunčeva godina počela je odprilike 21.210 godina pr. Krista s erom Jarca. Godine 2.012. prelazi se postupno u eru Vodenjaka.

    Koliko ja kužim ove stvari, čini mi se da nitko nezna točno po čemu bi trebalo odrediti vremensko postojanje povijesti, pa se to stalno i mjenja kroz samu povjest, naravno prema rezultatima istraživanja znanosti. Nekada se mislilo da je povijest počela odprilike 3000 godina pr.Krista, za svete spise "Vede", spominjalo se 5000 godina ( danas se govori o 10 - 12 000 g. ). Međutim, s pouzdanjem se tvrdi da su povjesni procesi stvaranja, ono što se nalazi u 3. dimenziji započeli prije odprilike 6000 milijuna godina, ali ono što je značajno za čovječanstvo odvijalo se je prije odprilike 30 milijuna godina, a civilizacijski procesi prije odprilike 24 000 godina. Ako na kraju stavimo podatak da je Svemir ( "prasnuo" = nastao ) prije 14 milijardi godina, onda tek možemo predstaviti sliku te stvarnosti koja je nama u istinu nedokućiva. Lp.Bb.

    avatar

    17.05.2014. (02:44)    -   -   -   -  

  • NF

    neprijatelj u svim okolnim sferama napreduje

    avatar

    17.05.2014. (15:04)    -   -   -   -  

  • eum

    Boris,

    Sloboda izbora je naša sloboda kao i slobodno prihvaćanje dobra ili zla...Ježim se na zagovornike određenosti, sudbine ili karme koja nam se imputira kao nemoć i tako sputava realizaciji čovjeka kao slobodnog bića...Drago mi je da ideš u širinu, da povezuješ biblijsko i opće spoznajno, te da tako daješ materijala za razmišljanje svima na svoj način, prema svojim željama i odlukama. To je vid davanja znanja a kroz to i načina humanijeg odnosa prema sebi i drugima, prema poimanju stvorenog i Stvoritelja kojeg nikad ne zaboravljaš ili isključuješ niti u svojim razmišljanjima... U zajedničkom životu više generacija, danas se nameće problem neznanja i neimaštine za zadovoljavanje osnovnih potreba, pa kako onda birati između dobra i/ili lošega kada se loše servira samo po sebi te stvara nezaposlenost, kontrolu-čipiranje, i nedostak sredstava za život. Tu se očituju i oni problemi koji uz obilje grijeha i prirodnih katastrofa privode ovu eru kraju, te nas upućuju na razmatranje nove ere Ere mira, koja ima nastati uskoro, naravno nakon drugog Kristova dolaska. Izgleda mi, puno je lakše o ovome razmišljati nego pisati ili govoriti... Osobno mogu, i to dijeom vjerovati - pobjednicia, koji su pisali povijest zadnjig 3 do 5000 godina te onima koji predviđaju budućih 1000 godina, a sve daljnje relacije povijesti se razvodnjavaju i gube vjerodostojnost prema godinama koje se odmiču.... Moramo se koncentrirati a prihvaćanje zadaće konkretnog trenutka življenja kao bi nadvladali svoje i tuđe nedostatke-neznanje, kako bi opstali u poniznosti prema Stvoritelju te zadržali toleranciju i oprost prema sebi i bližnjima...

    avatar

    17.05.2014. (20:55)    -   -   -   -  

  • Boris

    @eum, prije svega, raduje me da si odbacio "štice" na koje si se oslanjao, da voliš pismu i veselje, i da uspiješ u toj manifestaciji klapa, koju pripremaš, uz dobro ilo i pilo.

    Sviđa mi se tvoje razmišljanje, a poantu stavljam na " Moramo se koncentrirati na prihvaćanje zadaće konkretnog trenutka življenja kako bi nadvladali svoje i tuđe nedostatke znanja/neznanja, kako bi ostali u poniznosti prema Stvoritelju..."

    Ovo u "konkretnom trenutku življenja" uvijek se odnosi na sadašnje vrijeme. Po mom mišljenju ne postoji prošlo i buduće vrijeme. Jedan moj prijatelj, koji je bio pun humora, znao je često reči da ono što je prošlo nije istina. Kad malo bolje promislim, ima tu "nešto ". Tako isto, slično tome, imao sam radnika kojemu sam bio šef, pa kada bi razgovarali kojim slučajem o planetama, nisi ga mogao ni po koju cijenu uvjeriti da je Zemlja okrugla. Za njega je to bila ravna ploča ( da ne povjerujem čovjeku ). Kako to objasniti ?

    Očito je da ono što vidimo , osjećamo, i znamo oko nas refleksija je onoga što nosimo iznutra, i tu sliku stvaramo mi kao subjekti ( osobe ), i ta je slika subjektivna i personalna i naša realnost, iako ispod te slike nalazi se mnoštvo drugih "stvarnosti", koje mi u pravile ne vidimo, ili nećemo nikada ni vidjeti, što znači da je realnost multidimenzijonalna. Tako ako netko ne upozna Boga njegova je realnost bezbožna, i obrnuto. Međutim, ono što moramo imati u vidu kao vrlo važno jest činjenica, da bez obzira na multidimenzionalni svijet, on je stvarno samo jedan, bez obzira koliko mi govorili o različitim svijetovima, što drugim jezikom znači da se sve dimenzije nalaze na istom nivou i imaju jednaku vrijednost. Mogli bismo i ovako reći : Sve je na početku i sve je na kraju, ili sve je u procesu stvaranja, sve se kovitla u vidu kružnica, kako u velikom, tako i u najmanjem. Kada je Bog stvarao Svijet zapalio je iskru kao posijanu sjemenku znajuči sve unaprijed što će iz nje izrasti.
    Ovo što sam napisao u gornjem ulomku, važi i za povijest. Naša povijest je totalno nepoznata, pogrešno se uči, a još pogrešnije interpretira u školama. Pa se , primjerice kaže : "Povjest je učiteljica života" A ta tvrdnja je netočna. Točna bi tvrdnja mogla glasiti : " Povijest bi mogla biti učiteljica života". Zašto to tvrdim ? Zato što se znanje stječe praksom i iskustvom, a ne pustim teoretiziranjima ( meditacijom ). Teorija treba da samo olakša put stjecanja znanja. Ovu moju tvrdnju lako ćemo dokazati već na slijedećim parlamentarnim izborima, kako prognoze ukazuju, ako pobjedi ( Karamarko ) HDZ sa svojim partnerima. Lp. Bb.

    avatar

    18.05.2014. (00:47)    -   -   -   -  

  • Mladen

    Prostrujale riječi, što povješću govora tragove Istine otkrivaju. Meni čovjeku, vječnom djetetu. Od vijeka nad pamtivijekom oslikan i prepoznat načinom mene. Mene takova, što jesam sada i ovdje po tragovima vječnim; kao i vi braćo po Istini, što poticaju u meni sudjelujete. Pamćenje po svijesti čovjeka je kratko, a govor Tvoj jest život i ljubav.
    Blagoslov i radost ... :)

    avatar

    18.05.2014. (22:54)    -   -   -   -  

  • Boris

    @Mladene, još nisam stigao čitati tvoje prelijepe tekstove iako sam si to zacrtao kako bi mogao uživati u dodiru s vedskom mudrosti ( Trebalo je jučer pregledati sve te nogometne utakmice : Dinamo - Barcelona - Bayern ). Slažem se s tobom, najvišu ( konačnu ) realnost nitko ne može pojmiti proučavanjem vidljivog vanjskog svijeta.

    Što sam htio reči ovom zadnjom rečenicom ? Da, između moga transcendentalnog i tvog bezličnog Boga, nepostoji prijepor, jer se i u jednom i drugom slučaju radi o istom ( jednom ) Bogu, sveprožimajućem, Apsolutu. Bog ili Apsolutna istina ne može se zaključati u kaveze naših mentalnih koncepata ( obrazaca, paradigmi ), niti biti vezan za bilo čiju ideju o Njemu ), jer mi sami po sebi nismo dorasli tome, živimo u iluziji - neznanju.To je duhovni proces i ovisan je isključivo o Njegovoj Milosti, a prikazuje se personalno svakoj osobi ne poseban način.Lp.Bb.

    avatar

    19.05.2014. (01:15)    -   -   -   -  

  • Mladen

    Boris - Priznanje ili znanje su tek slutnja. Znanje je ionako podložno promjeni kao dio svijeta iluzije. Tu vidim duhovnost kao put. Viđenja su nam različita. Ljudi smo i svatko gleda iz svoga kuta. Da bi se taj kut nekako utjecajem smanjio, vidim oredavanje sebe sviješću Istini. Tada nestaje moj put i išta moje. I sada kada ovo pišem idem tankom crtom gdje misao predaje sebe Istini. Dolazi radost i neka dobra energija. Bezličnost postaje duboko sadržajna. Oči i misao ionako rade iluzije. Njih ovo stanje ispunjava kao energija što budi radost. Blagoslov i radost na putu spoznaje. ... :)

    avatar

    19.05.2014. (12:32)    -   -   -   -  

  • proza o nevjerojatnom

    Hvala ti velika prijatelju dragi što si mi poslao DOBRE VIBRACIJE što sam objavila kao novi post, odlično si posložio sve što sam ja htjela reći i moram reći da se jako stidim i kajem zbog svojih prijašnjih nekontroliranih riječi. Do toga je došlo nakon što sam se nakon godinu i pol dana probudila iz jedne velike traume od rastanka kojeg nisam htjela, zaista ne znam zašto se na meni to tako odrazilo, no nema šanse da se više ponovi. Inače sam dug period svog života dok sam se školovala bila jako mirna i tiha i nikada nisam znala odgovoriti na zadirkivanja. Znala sam samo plakati, a voljela sam film o Isusu iz Nazareta i zato sam se krstila svojom voljom iako me roditelji kada sam se rodila nisu krstili. U mojoj podsvijesti se kroz moj život nakupilo mnogo agresije i želje da dokažem da sam i ja netko i nešto, čak sam još kao malo dijete imala ambiciju da postanem slavna osoba koja će promijeniti svijet na bolje, oblačila sam se u vilu Zvjezdanu sa čarobnim štapičem, izlazila iz ormara i pitala kome da koju želju ispunim, a sada mi je sve to tako smiješno. Mogla sam u školi i jako dobro savladati gradivo i uspješno riješiti testove inteligencije, a na testu mašte ispalo je da mi je mašta jako razvijena, no ja sam osoba sa velikim psihološkim problemima koje trebam rješavati. Na blog ne stignem baš često jer se osjećam jako bezvoljno. I dalje živim sa prijateljem. Kaže da me on neće ostaviti. Mama mi je jednom rekla da postoji mogućnost da se netko takav poput mene nikada nije rodio i da me zato teško svrstati u bilo koju skupinu. Ono što sa sigurnošćomogu reći jeste da nikada nisam htjelanikome nauditi, htjela sam samo dokazati da vrijedim, ali sam to
    činila na jako nekontroliran, agresivan i pogrešan način i ne mogu opisati koliko me stid. No, taj stid i kajanje ubija agresiju u meni i to ne može nikako biti loše. Hvala ti prijatelju što ti se mogu ovako izjadati, a uz to i sebi iskreno objasniti sebe.

    avatar

    19.05.2014. (13:04)    -   -   -   -  

  • eum

    @proza o nevjerojatnom,
    Draga prijateljce, neizmjerna je dobrota u kojoj se otapaju tvoje riječi htjenja, ljepote i naglašene osjetljivosti za sve ono što je pravedno, na putu na kojem se nalazi puno zapreka koje te sputavaju. Realan svijet puno je grublji od tvog bića koje krasi izuzetna senzibilnost. Svatko je od nas poseban te nema iste osobe na svijetu, svatko nosi svoje breme i manje ili veće traume koje nam ukazuju na naše pogrešne korake ili pogrešno postupanje pravih ili krivih osoba koje su nam postavljene ili dolutale u život... Čini mi se da ti nedostaje odlučnosti...Nebih zadržavao ljutnju na sebe, sebi bi najprije oprostio ma što učinio, te nakon racionalnog razmišljanja donosio odluke o daljnjim koracima čija energija ne treba ići putem agresije nego nekog korisnog djelovanja, zanimanja, ili promjene načina života... zapamti ti si ta koja se odriče i ostavlja sve što ti ne odgovara i svakoga tko te ne razumije onoliko koliko sama očekuješ. Sama sebe najbolje poznaješ, pa mi je dargo da si tu, da djeluješ, i da tražiš izlaze... sjeti se zadnje rečenice tvog novog posta (iako sam ga ja oblikovao), predaj mu svoj križ, pruži mu ruku i neboj se...
    Lp i Bb

    avatar

    19.05.2014. (17:21)    -   -   -   -  

  • avalonija

    HVALA TI OD SRCA!

    avatar

    19.05.2014. (22:40)    -   -   -   -  

  • proza o nevjerojatnom

    Najljepša hvala na iskrenom ohrabrenju! Istina je da mi fali odlučnosti i nastojati ću to promijeniti kao i sve ostalo što vjerujem da mogu kod sebe promijeniti na bolje.

    avatar

    20.05.2014. (20:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...