Komentari

babl.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • j.

    "Zlo počinje kad jedan čovjek počne misliti da je bolji od drugih..."
    Brodski

    avatar

    06.05.2014. (12:55)    -   -   -   -  

  • edo

    Sve je moguće osim drvene peći, a na dokazivanju da bi i to moglo biti točno već rade znanstvenici Instituta Ivo Pilar. Treba samo biti strpljiv.

    avatar

    06.05.2014. (15:55)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    možda je u pitanju književni smjer, subverzija neke vrste, teatar apsurda... :)

    šalu na stranu, ako autor ne može uhvatiti vlastitu priču ni za glavu ni za rep, govoreći o konzistentnosti fabule, onda čitatelj nema koristi od toga da je čita.

    avatar

    07.05.2014. (12:09)    -   -   -   -  

  • Dante

    Mislim da je dobro baš kao i zlo - univerzalno bez obzira na vjeru ili nacionalnost. Kad ih jednom naučiš razlikovati nema toga što će ti , osim straha, reći suprotno.

    avatar

    07.05.2014. (12:30)    -   -   -   -  

  • križar

    Što bi pametni, bez nas budalaša,"dvorskih" luda, klauna- mislim da bi to bio tužan svijet ( a tuge i intelelektualnog preseravanja je tu mač), ja sam za vavik i navik za zajebanciju ( jer iskreno da mi ni toga završila bi na zatvorenom odjelu Popovače ili Vrapča na teškim lijekovima.Dok je žara i nas "budala" svemir je u ravnoteži.

    avatar

    07.05.2014. (23:06)    -   -   -   -  

  • Neverin

    jel taj komesar bio Mate Balota? :) sličnu priču sam čitao kod Fučića, ali ta je imala više logike, a i nije tragično završila. Fučić je otišao na ručak u župnikov dvor.

    avatar

    08.05.2014. (11:01)    -   -   -   -  

  • borivoj

    budala ko u priči oko nas...

    avatar

    09.05.2014. (08:24)    -   -   -   -  

  • mosor2

    Dragi Bable, nadam se da čitaoci, vođeni snagom tvoje neumoljive logike krajnjoj poanti (s kojom se slažem) neće propustiti uočiti fine detalje koji krase ovaj biser ljudske gluposti. Kao prvo, dječje naivan stil pisanja, koji neodoljivo vuče na moj omiljeni strip iz predškolskog doba: Komandanta Marka.

    http://www.stripovionline.com/KomandantMark/Stream/?r=0086_Vukovi_sa_Ontar ija&s=2&js=1

    Kao i u Komandantu Marku, pripovjedač ima potrebu da nas pouči kako u Dalmaciji ima planina na pretek: “Pretežno mladi ljudi bježe od kuće u osamljena mjesta ili u planine kojih je u Dalmaciji na pretek gdje ih Talijani ne mogu dostići. Tu žive i kreću se po grupama, od središnjice dobivaju nešto oružja i hrane, zatim vrše diverzije na civilne i vojne objekte da bi se domogli što više opreme i oružja i pritom sve češće zarobljavaju ili ubijaju neprijateljske vojnike.”
    Pazi, partizani oružje dobivaju od središnjice (lokalnog planinarskog ogranka HDZ, ili što?)

    http://www.stripovionline.com/KomandantMark/Stream/?r=0086_Vukovi_sa_Ontar ija&s=3&js=1

    Ali forte je ono što je trebao biti dirljivo dramatični vrhunac teksta: “Čim je Stipe kleknuo za ispovijed, iz neposredne blizine fratru u čelo ispalio je pištoljski metak. Prije nego se srušio na pod, fratar je još uspio izreći: "Zar mi to učini ti, dragi Stipe!" i uz slabi pokret desne ruke načini znak križa i reče tihim glasom: Ego te absolvo...”
    Nisam neki stručnjak za forenziku, ali ovo se doima prilično živahnim ponašanjem za nekog tko je upravo dobio metak u čelo, ne čini li ti se?

    https://www.youtube.com/watch?v=4iPGcqFOEJY

    avatar

    21.05.2014. (07:16)    -   -   -   -  

  • babl

    Moj Mosore, tekst vrvi takvim erupcijama kreativnosti. Bio bih preopširan i dosadan da sam ih sve naveo. Da se zadržim samo na primjeru koji si ti izvukao i primijenim na njega svoju zamjerku - kako je itko saznao kao se fratar ponašao nakon što je dobio metak u čelo? Ispričao je to za narodnu predaju Stipe koji nikome nije rekao što je učinio? Snimile su to nadzorne kamere?

    avatar

    22.05.2014. (09:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...