Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • borivoj

    Oglas za posao
    Oglas za posao

    Tražite posao? Možda svoju šansu pronađete na blogu Durica vozi kolica: Tražimo odgovornu osobu, koja ne puši, atraktivnog izgleda i ugodnog glasa, urednu i organiziranu, simpatičnu, ali ne prenametljivu, prilagodljivu, koja voli timski rad, samoinicijativnu, analitičnu i temeljitu, proaktivnu i kreativnu, poslušnu i umiljatu. Potrebna visoka stručna sprema, ali prednost imaju kandidati s nekoliko diploma. Obavezno znanje najmanje pet europskih i nekoliko ostalih svjetskih stranih jezika. Prednost imaju poznavatelji Mandarinskog i Svahilija. Kandidati koji znaju pilotirati gotovo sigurno ulaze u drugi krug. Nudimo puno radno vrijeme od 7.00. do 19.00 h, s mogućim prekovremenim dobrovoljnim noćnim radom, po potrebi godišnjeg plana i programa. Plaća će, nakon probnog roka od nekoliko godina biti dodijeljena najboljim radnicima kako bi oni bili primjer drugima koji isto tako mogu zaraditi plaću ako budu najbolji.

    post sa BLOG.hr

    avatar

    03.05.2014. (08:23)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "SRECA SE SVAKOME UKAZUJE
    PREMA NJEGOVIM SHVATANJIMA". Al Mutanabi

    avatar

    03.05.2014. (08:26)    -   -   -   -  

  • borivoj

    03 svibanj 2014

    Dobrobit država, pa čak i svemira ovisi o moralu. Bez morala, nacije će biti uništene...

    avatar

    03.05.2014. (08:28)    -   -   -   -  

  • borivoj

    SUBVERZIVNA UMJETNOST MOGU LI SE MINIRATI ZABLUDE DRUŠTVA
    Novi list on line..

    Emocije su izgnane iz svakodnevne komunikacije, nitko tko drži do imidža neće reći da je sretan ili tužan. One su novi tabu ovog vremena

    Maja HRGOVIĆ

    Performans Siniše Labrovića »Hodočašće sv. Milanu«

    Subversive Festival, koji ovog svibnja ima sedmo izdanje, od prvog je dana gađan posprdnim kritikama - poticao ih je duboki oksimoron u njegovu nazivu i organizaciji. Festival koji u nazivu drčno oglašava svoju subverzivnost, za sponzora je imao veliku telekomunikacijsku korporaciju.

    -----------

    iz novog lista

    avatar

    03.05.2014. (08:37)    -   -   -   -  

  • borivoj

    SINDIKALNA DEMAGOGIJA KAKO JE PRVOMAJSKA SVETKOVINA SVEDENA NA PORCIJE BESPLATNOG FAŽOLA

    Novi list on line..

    Glasni i naizgled ratoborni sindikalni jurišnici, ali bez svoje mnogobrojne vojske, ovu su svjetsku i časnu svetkovinu posve dezavuirali i ogadili pretvorivši je u banalni igrokaz za gladnu raju. Sve to skupa više nalikuje festivalu graha, nego prazniku rada

    Srđan BRAJČIĆ

    Sindikalna patetika i demagogija ovdje su odavno već epskih razmjera. To posebno dolazi do izražaja za kičastih, predvidljivih, time i dosadnih proslava Međunarodnog praznika rada što se organiziraju diljem ove opustošene zemlje. Glasni i naizgled ratoborni sindikalni jurišnici, ali bez svoje mnogobrojne vojske, ovu ...-

    ---------

    NACIONAL - MAZOHIZAM

    Ovo je priča o onima što doista perverzno uživaju u nacional-mazohizmu ne shvatajući da iza toga dolazi kao logičan rezultat i strašna kazna – krvavi fašistički sadizam
    Imamo ovdje u raji jednog starog drugara, sve mu je u životu potaman, porijeklo, fakultet, ugledni posao u tradiciji »begovske porodice«, zavidan status, žena iz fine familije, djeca mašala uznapredovala po svijetu a i on ovdašnju ratnu muku preživljavao u velikim svjetskim prijestolnicama. I slao poruke podrške, nije ...

    -------------

    DAN OSLOBOĐENJA RIJEKE U GUVERNEROVOJ PALAČI ODRŽANA SVEČANA AKADEMIJA

    Bitka za Rijeku, uz ogromne žrtve, vratila je ovome gradu najveće bogatstvo, slobodu. Pobjeda je izbrisala umjetno stvorenu granicu na Rječini, a naš grad, oslobođen i ujedinjen, vratio se u okrilje hrvatske domovine, rekao je u prigodnom govoru na svečanoj akademiji gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel

    Damir CUPAĆ

    Dan oslobođenja ima veliko značenje – sa svečane akademije u Guvernerovoj palači

    » Dan oslobođenja Rijeke, za sve naše građane, a posebno borce narodnooslobodilačke borbe ima veliko značenje. Bitka za Rijeku, uz ogromne žrtve, vratila je ovome gradu najveće bogatstvo, slobodu. Pobjeda je izbrisala umjetno stvorenu granicu na Rječini, a naš grad, oslobođen i ujedinjen, vratio ...

    -----------

    iz Novog Lista

    avatar

    03.05.2014. (08:44)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Srdačno Vas pozivamo na seriju (3) besplatnih predavanja
    Život radosti


    Život bez stresa – ponedjeljak 5. svibnja, 18-20h, Kružna 8/3

    Ostvarite sebe, kreirajte svoj život – 6. svibnja, 18-20h, Kružna 8/3

    Radost je u našim rukama – srijeda 7. svibnja, 18-20h, Kružna 8/3

    U prostijama udruge Auris, Kružna 8/3

    Predavač Mišel Simon. Iako su predavanja besplatna zbog ograničenog prostora prijave su obavezne na e-mail bkrijeka@gmail.com
    ili SMS-om mob. 091-432-9928. Više detalja plakat u prilogu.

    Srdačan pozdrav Krešo

    Lijep pozdrav,

    Alida

    avatar

    03.05.2014. (09:07)    -   -   -   -  

  • borivoj

    .
    Sa radošču vas pozivamo na naredni seminar i radionicu 'Poretka Ljubavi', koju već trecu godinu za redom u Torontu vodi porodični terapeut Vlado Ilić. Seminar ce se odrzati od 30. maja do 1. juna 2014. (Za detaljnije informacije klik na sliku!)
    Znanje o porodičnim rasporedima može da se primeni na sve sfere međuljudskih odnosa, a suština postavljanja porodičnog rasporeda jeste da se sagleda gde se zapravo nalaze povrede ili blokade. Pošto ih spoznamo i shvatimo, one gube svoju moć nad nama.
    Cilj je da se shvati postojeća, često skrivena dinamika porodičnih odnosa. Mi nismo u moći da promenimo ono što se već desilo, ali svakako možemo da ga sagledamo iz jedne drugačije perspektive.
    Pošto događaje vidimo onakvima kakvi jesu, dolazimo u dodir sa svim onim što oni sadrže – kako lošim, tako i dobrim.

    avatar

    03.05.2014. (09:07)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Kroz porodični raspored otvara se put ka ljubavi koja boravi u svakome od nas. Upravo razrešenje blokada omogućava ljubavi da savlada branu i ponovo poteče. Da bi mogla da deluje, ljubavi treba da pružite neophodan prostor koji možemo da napravimo tek kada se oslobodimo predrasuda, optuživanja i vlastitih predstava.

    Ljubav je sveobuhvatna i ispoljava se samo u slobodi. (Klik desno na sliku!)

    avatar

    03.05.2014. (09:08)    -   -   -   -  

  • borivoj

    DOMAČ PRAŠEK ZA POMIVALCA



    Pa poizkusimo !!!

    Včeraj sem naredila domač prašek za pomivalca in danes sem ga že uporabila. Posoda je res čista, iz pomivalca ful lepo diši po limoni, vode nisem zastrupila, pa mojih domačih tudi ne z vso to svinjarijo, ki nam jo prodajajo v tabletkah in praških v trgovinah. Pa še ful sem prišparala, saj me je prišel le dober euro.

    RECEPT:
    1 skodelica sode bikarbone
    1/4 skodelice citronske kisline
    1/4 skodelice grobe soli (jaz sem uporabila kar to, ki je za pomivalca)
    10 - 15 kapljic eteričnega olja limone

    Vse skupaj dobro zmešajte z žlico. V predalček za sijaj pa dajte namesto kemije raje beli kis (tisti za vlaganje). Za eno pranje dajte 1 čajno žličko praška. Če pa je posoda zelo umazana, pa eno jušno žllico.

    Ja,ja, super je narediti kaj dobrega za okolje (in za denarnico Sliko je pošiljatelj odstranil. Smeško, ki mežika).

    avatar

    03.05.2014. (09:12)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Individualni tretmani s Mirelom V Neylan

    od 6.5. do 10.5. 2014.



    Terapija hipnozom i kvantno iscjeljivanje (po metodi Dolores Cannon) ili QHHT



    Priprema za tretman: klijent treba sa sobom donijeti listu od 10ak pitanja na koja želi dobiti odgovor.



    QHHT je jedinstvena metoda hipnoze koju je razvila Dolores Cannon. Ova se tehnika temelji na dva osnovna dijela: rad s regresijom u prošle živote i rad s „Podsvijesti“. U ovoj metodi pojam Podsvijest se odnosi na više Ja, na višu svijest ili univerzalni um.

    QHHT praktičar vodi klijenta, kroz tehnike vizualizacije, do stanja duboke opuštenost i laganog transa. Zatim praktičar vodi osobu kroz prošli život (ili živote) koji je relevantan za njenu trenutnu situaciju.



    U zadnjem dijelu tretmana praktičar poveže klijenta s višom svijest kako bi klijent dobio odgovarajuće informacije koje će mu koristiti u u konkretnim situacijama za koje klijent traži pomoć ili kako bi dobio relevantne informacije o njegovom zdravlju i različitim područjima njegova života.

    QHHT terapija traje 3 sata, a uključuje digitalnu snimku tretmana.

    Ovo je siguran i učinkovit način iscjeljivanja u kojem je klijent tokom čitavog tretmana svjestan svega što se događa.



    Šamansko iscjeljivanje

    Za šamane su svi simptomi bolesti izraz energetskog nesklada unutar osobe. Ta neravnoteža uzrokuje mentalne, emocionalne ili fizičke probleme. Šaman koristi razne tehnike, ovisno o osobnim potrebama pojedinca, kako bi se podigla vibracijska energija klijenta i pomaže osobi da ponovo vrati ravnotežu kako bi došlo do iscjeljenja.



    Ovaj tretman traje 1 sat.



    Prijave i dodatne informacije za individualne tretmane pošaljite na email adresu mirelamedicine@yahoo.com ili sms na 0044 7881 832 592.

    avatar

    03.05.2014. (09:49)    -   -   -   -  

  • borivoj

    ČETVRTAK 08.05.2014.

    ŽENE SU S VENERE, MUŠKARCI SU S MARSA

    Ovaj naslov popularne knjige često se spominje u svakodnevnim razgovorima kako bi se naglasila različitost između muškaraca i žena. No jesmo li doista toliko različiti kako se čini? O međusobnim razlikama, ali i sličnostima dva spola govorit ćemo na današnjem predavanju kao i naravno, o ulozi Venere i Marsa u ženskom i muškom horoskopu.

    Predaje Karin Baloh Martić psihološka astrologinja. Početak predavanja je u 19 sati na adresi Kružna 8/3. Ulaz 20 kuna.

    Više informacija o rasporedu predavanja na www.astrodrom.hr

    avatar

    03.05.2014. (09:55)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dana 2. svibnja javna ustanova Park prirode Učka počinje naplaćivati ulaz na Učku!
    Nitko vam ne smije naplaćivati slobodnu šetnju Učkom i zato ne kupujte ulaznice!

    DOKAZ O NEZAKONITOJ NAPLATI ULAZNICA ZA UČKU

    Od ukupno 11 hrvatskih parkova prirode (Biokovo, Kopački rit, Lastovsko otočje, Lonjsko polje, Medvednica, Papuk, Telašćica, Velebit, Vransko jezero, Učka i Žumberak – Samoborsko gorje) njih 8 (Biokovo, Kopački rit, Lastovsko otočje, Medvednica, Papuk, Telašćica, Velebit i Vransko jezero) imaju pravilnik o unutarnjem redu za koji je, na temelju Zakona o zaštiti prirode, obvezatna suglasnost Ministarstva zaštite okoliša i prirode.
    Tim pravilnikom se uređuju pitanja zaštite, unapređenja i korištenja parka prirode, uključujući i naplatu naknade!
    "Za posjećivanje Parka prirode u cilju razgledavanja ili rekreacije, posebno za organizirani obilazak pojedinih lokaliteta u Parku prirode, plaća se naknada Ustanovi." (primjer iz pravilnika za Park prirode Kopački rit).
    Za Park prirode Učka takvog pravilnika nema!
    Prema tome, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode javnoj ustanovi Park prirode Učka nije odobrilo naplatu ulaznica pa se one naplaćuju – nezakonito!

    avatar

    03.05.2014. (10:01)    -   -   -   -  

  • borivoj

    U utorak, 6. svibnja u 19:00 sati u knjižari Ribook održat će se predstavljanje zbirke priča

    “Abeceda nestajanja”
    Roberta Vrbnjaka (Dušević & Kršovnik, 2014.)

    Hrvatsko društvo pisaca Rijeka i knjižara Ribook pozivaju Vas da doznate gdje nestaju mađioničarevi bijeli zečevi, a i sve ostalo.
    Uz autora Roberta Vrbnjaka, nestajat će Kristina Posilović i Milan Zagorac, a nestajanjem će moderirati Zoran Krušvar.

    Dođite i nestanite s nama!

          
    Superknjižara d.o.o.
    Janeza Trdine 9a, Rijeka
    radno vrijeme : pon-pet 08:00 - 20:00
    sub 08:00 - 14:00

    tel.: 051/ 581 555
    fax: 051/ 581 557
    095/ 601 74 69
    www.superknjizara.hr
    www.superbookshop.net
    ribook@superknjizara.hr

    avatar

    03.05.2014. (10:22)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Tinejdžeri ne razlikuju stvarni od virtualnog svijeta!

    Zagreb, 03.05.2014., 07:24
    Autor: H.J.


    Roditelji su naučili govoriti djeci kako da budu zdravi i čuvaju se u 'stvarnom životu', ali u tome nisu jednako uspješni kada je u pitanju internet

    Nedavno veliko istraživanje Digital Lives koje je provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je kako brojni današnji tinejdžeri uopće ne razlikuju stvarni svijet od virtualnog. Ovo su istraživanje naručili Google i Vodafone, a njegovi rezultati upozoravaju kako škole ne poduzimaju dovoljno aktivnosti kako bi zaštitili mlade ljude od brojnih opasnosti koje im prijete na internetu te također upozorava kako prijelaz između osnovne i srednje škole donosi i velike promjene u 'digitalnom ponašanju' mladih.

    Sadržaj i objave tinejdžera na društvenim mrežama danas su postali toliko važni da mlađi školarci sve manje prate i slušaju ono što se događa u stvarnom životu (ono što im govore profesori i roditelji) te im je bitno samo ono što što se događa online, odnosno ono što njihovi stariji kolege objavljuju na Facebooku, Twitteru i Instagramu, zbog čega često zanemaruju realnost oko sebe.

    Nevjerojatni podaci o poremećajima zbog interneta!

    Također, mladima na mreži prijete i brojne opasnosti zbog kojih mogu imati velikih problema u stvarnom svijetu – ponajviše se to odnosi na zlostavljanje putem interneta i pedofiliju, tj. sve veći broj pedofila koji se povezuju s mladima putem društvenih mreža i pokušavaju steći njihovo povjerenje.

    Dan Cobley iz Googleove divizije iz Velike Britanije rekao je za The Telegraph kako je web revolucionalizirao način na koji dijelimo informacije, no da nam i dalje ostaje veliki izazov pomoći mladima da 'sigurno i samopouzdano upravljaju online svijetom'. Problem je što su ljudi godinama naučili govoriti djeci kako da budu zdravi i čuvaju se u 'stvarnom životu', ali u tome nisu jednako uspješni kada je u pitanju internet.

    Ovu je situaciju najbolje opisala spisateljica i znanstvenica Susan Greenfield koja je u jednom ranijem intervjuu rekla kako 'možda odgajamo hedonističku generaciju koja živi jedino u računalno generiranom trenutku i koja je u opasnosti od potpunog odvajanja od onog što mi ostali nazivamo stvarnim svijetom'.

    DNEVNIK.hr

    -----------

    lp, borivoj

    http://budan.blog.hr/

    avatar

    03.05.2014. (10:23)    -   -   -   -  

  • borivoj

    ...Karikatura je ubirala svoj izniman uspjeh jer je nudila najtočniju moguću sliku proturječnosti buržoazije...

    ...Karikatura je sredstvo očitovanja onoga što Bahtin (1972) zove karnevalizacijom... Karnevalizirano viđenje svijeta kao perceptivni model "stvarnosti" niječe pojam središta i simetrije te samo postaje svojevrsnom paradigmom zadobivajući sposobnost ironije i autokritičnost.

    ... Neprestano svjesna svoga doba i njegove aktualnosti, zaustavlja se na anegdoti, ali njene zamjerke su uvijek iste: korupcija, nepravda i manipulacija. Njezini prikazi skandiraju žalostan zakon svijeta, ali ona mu se ne pokorava. Prikazivanje karikatura obrće u prokazivanje. Kao sokratovska ironija, ona je neosporno borbeno oružje...

    ... Tko umije u svemu razaznati konture karikature, taj se umije i svemu smijati. Poneka jetko, ponekad naprosto iz zabave...

    avatar

    03.05.2014. (10:39)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "BEZ BOGA SAVJEST NEMA AUTORITETA...".
    Herbert Madiager

    avatar

    04.05.2014. (11:17)    -   -   -   -  

  • borivoj

    04 svibanj 2014

    Bog je ljubav i On je sretan s onima čistog srca koji Ga vole 100%. Učinite svaki napor da iskusite stanovnika (dehi) u tijelu (deha). Božanska duša (dehi) u vama je vječna, ona se ne rađa i ne umire............

    avatar

    04.05.2014. (11:19)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Arsen Miletic
    To Me
    May 3 at 9:26 PM

    ------------

    Molim te da nikako ne zaboraviš sutrašnji dan žalosti.
    Stani mirno i pokloni se Titi.
    Imaš sutra u Slobodnoj dalmaciji ispovijest doktora, koji je Titi isključio aparate. Sigurno te to zanima.
    Kažu da je u Ronjgima ostalo nepojedenog fažola. Zar ti nije to čudno?

    -----------

    e moj arsene, nisi bio tamo a zijaš ko obično...

    lp, boro

    avatar

    04.05.2014. (11:21)    -   -   -   -  

  • borivoj

    POVRAT NA 1947. I 1948.

    Nakon 2. Svjetskog rata pogotovo nakon 1946. nastala je sveopća nestašica osnovnih životnih namirnica. Sada pak manjka novaca za krpanje proračuna. Pa kakve veze ima 1947. I 2014? Imaju utoliko što su metode rješavanja tih problema slične tj. primitivne i kratkovidne. Tada su uveli prisilan otkup a seljaci su reagirali nižom proizvodnjom. Ljude su tjerali u Seljačke radne zadruge, a stanje je bivalo sve gore i tada su 1950. SAD spasile Jugoslaviju od gladi.

    Sada se izmišljaju porezi i porezi, ali ljudi radi toga štede, novaca nigdje nema i stvari opet idu dođavola. Zašto? Jer su mjere fiskalne politike glupe i gospodarstveno destruktivne. Dečki i cure stvarno ništa neznaju a dali će opet doći SAD i spašavati nas nismo baš sigurni.

    Pa Europa nam namjenila novce a mi ih neznamo uzeti. Turizam je jedina grana gospodarstva koja može donijeti neki novac, a oni štede na promidžbi turizma.

    Pa kako opametiti naše glavne političare (na vlasti a i one vbez vlasti i vizije)? Donekle tako da svi izađemo na izbore za parlament EU, ali da glasujemo na samo dva moguća načina:

    - Ne zaokruživati niti jednu listu nego samo pojedinca u kojeg vjerujemo.

    - Ako takvog pojedinca nema tada preko listića upisati veliku 0 (nulu). Jer ako se pojavi par stotina tisuća nula onda će se početi rješavati problemi, budući su stranke definitivno degenerirane.

    Imamo pred sobom skoro 4 tjedna i za to vrijeme možemo mnoge nagovoriti, tj. one koji ne vjeruju strankama pa radi toga ne glasuju, da svakako izađu na birališta i zaokruže veliku nulu.

    Ankica Rožman

    avatar

    04.05.2014. (11:25)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Jadran Zalokar

    30. tra (prije 4 dana)

    ------------------------------------------

    hvala dragi boro

    odlicna je nova stranica karoline

    lp jadran

    -----------------------------------------

    hvala jadrane!
    borivoj

    avatar

    04.05.2014. (11:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...