Komentari

plasticno-je-fantasticno.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • lion queen

    rom(eo)antično :)

    avatar

    01.05.2014. (16:00)    -   -   -   -  

  • proricatelj

    Svestranost plastike.

    avatar

    01.05.2014. (19:50)    -   -   -   -  

  • Zack

    Pred očima mi slika ribara na čamcu, stoji i vadi mrežu na zalasku sunca. :)))

    avatar

    01.05.2014. (21:00)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Ovo mi se jaaaako sviđa:)))

    avatar

    01.05.2014. (22:11)    -   -   -   -  

  • čiovka

    Lipe su ove mriže. :-)

    avatar

    02.05.2014. (08:30)    -   -   -   -  

  • mato

    Kompozicijski i koloristički zanimljivo

    avatar

    04.05.2014. (19:27)    -   -   -   -  

  • Ljerka

    Možda ću na ove fotografije imati još koji osvrt . Danas pišem malo pod utjecajem umora /neispavana noć/ , ali imam doživljaj.

    Mreže
    Kao da se pogled otrgnuo kontroli, kao da u mnoštvu poteza, praznine, u udubinama, naborima i tkanju zapravo tražimo sebe, svoju priču, svoj život, svoj odraz.

    Boja upozorava na dragost, na obećanje , namreškanost na završetak rada, i napora, a dugački, poprečni potez, svjetliji, izdužen u nastojanju za nastavak rada, postojanja, za novi, ili stari život u novome zamahu i traženju .

    I kada malo zastaneš, kada se zagledaš i kada prodireš u dubine rupica u tkanju, tada osjećaš priču, tada zadrhtiš naporom i prijetnjom dubina, tada vrisneš ushitom djece koja u toj mekoći nalaze zagrljaj i toplinu, ali i sigurnost hrane za postojanje. Osjećaš, dišeš isprepletenošću misli, povezanošću sudbina i potrebom čovjeka da poput mreže zaogrne sebe u tuđi život, da u zaokretu, dubini, potezu nađe prijateljstvo, sigurnost, potvrdu sebe ..

    Uhvaćene plutače
    kažu da bijelo nije boja, kažu da bijelo umiruje, umrtvljuje, negira kretanje, zaustavlja. Kažu, a ovaj košmar niti , vrtlog zmijica govori o izvoru snage, hrane, života. Govori o zrncima mudrosti, o nitima, tanašnim poput pruga snijega, pokrenutih poput uzburkane vode, zategnutih a opet nježno, blago svinutih putova poput onih na mliječnoj stazi.

    I zaranjamo pogledom povezani vrpcom znanja i zrnjem mudrosti tražeći korijene i shvaćajući porijeklo sebe, svoje čežnje, nade i obećanja.

    Vuku te niti i što se više pokušavaš odmaknuti silina neke ljepote, neke nježnosti te privlači, uvlači, zamata. I nije ti hladno, nisi zarobljen, sretan si u spletu ruku koje stvaraju, prepliću, vuku i potvrđuju zahvalnost.

    I "uhvaćene plutače " kao da razigrano, veselo, poskakujući odobravaju svoje postojanje u vrtlogu zbivanja, nježnosti, u vrisku bjeline.

    Ribarske perle
    Vodopad , kao da se nitima spušta bešumni mlaz, slap vode, kao da čisti, a opet zamagljuje, zgušnjava i poput bisera u školjci daruje bogatstvo, snagu, hrabrost... I iza svega, u svemu: u zidu, mortu, poslaganom kamenju i kamenčićima, u oblikovanom drvetu i isprepletenoj mreži je čovjek.

    Njegov um, njegovi snaga i vjera, njegova sigurnost, njegov mir i pripravnost na pokret, kretanje, zahvaćanje i grabljenje hrane traže tvoj pokret, tvoje približavanje, tvoju snagu i prijateljstvo.

    Osjećaj sigurnosti, a opet nadolazeći strah od zaborava, osjećaj obećanja bogatstva, a opet bojazan od pustoši i praznine nepoznatih dubina, osjećaj mira, a opet vrisak ustreptalih strahova od stalnog kretanja, odlaženja, nestajanja, ... ili poput slapa mirno i tiho ulazi u kreativnost uma i srca, u umjetnost.

    avatar

    05.05.2014. (12:53)    -   -   -   -  

  • Ribarica

    "Ulovila" sam se u ove ribarske mreže, zbog ljepote fotografija, očaravajućih boja i naglašene teksture.

    avatar

    06.05.2014. (09:35)    -   -   -   -  

  • drava

    Kako puteno i nježno djeluju ove strune,a znamo kako su snažne i čvrste.
    Mogu pod prstima osjetiti nježne vlasi kose morskih sirena prepuštajući se maštanju o putenim užicima ribarskih avantura.
    Bravo za autora!

    avatar

    06.05.2014. (11:17)    -   -   -   -  

  • lun

    Tek sada vidim koliko plastika može biti lijepa!

    avatar

    06.05.2014. (11:55)    -   -   -   -  

  • Ala

    Koliko ljepote i jednostavnosti u ovoj zamršenosti mreža?! Koliko snage i prirodnosti u ovom običnom plastičnom predmetu? I njihova zamršenost, a i običnost plastike u Carovom umjetničkom rukopisu dobile su novu dimenziju. Čestitke! Predivno!!!

    avatar

    06.05.2014. (16:19)    -   -   -   -  

  • magali

    Najviša ocjena +++10!!!!!!!!!!

    avatar

    07.05.2014. (14:38)    -   -   -   -  

  • Alexeya212

    Fotografije pokazuju uspješnost autorova uživljavanja u sadržaj motiva... Ove fotografije govore podjednako o moru, kamenu i - plastici.

    avatar

    07.05.2014. (16:23)    -   -   -   -  

  • Branka

    Osjećam miris mora i vidim u tim mrežama ispucale ribarske ruke! Čestitke autoru!

    avatar

    07.05.2014. (19:47)    -   -   -   -  

  • Joška

    Simbioza kamena i plastičnih niti spletenih u mreže, prikazanih u slici majstora fotografije čine nešto lijepo, očaravajuće, prekrasno. Mreže nekome život znače, a čovjeku koji ih promatra prebačene preko kamena ili drveta predstavljaju doživljaj, sjećanja na more, na odmor, na ribe...

    avatar

    07.05.2014. (19:48)    -   -   -   -  

  • Krešimir J.

    ...pregledao sam seriju fotografija pod nazivom ''Ribarske mreže'', sve su mi fotke dobre, međutim najljepša mi je fotka pod nazivom ''Mreže''
    ...na navedenoj fotografiji fantastičan je skald boja, izniman kolorit
    ...ova fotka kao da predstavlja život, težak i mukotrpan rad ribara, odnosno jutro kad stari barba sprema mrežu za poć na more...!

    avatar

    11.05.2014. (23:07)    -   -   -   -  

  • (željko, 22.05.2014.)

    Zahvalan sam na pozitivnim komentarima moje kolekcije fotografija "Ribarske mreže", iako je to tek mali dio radova na tu temu koju imam u svojoj foto-arhivi.
    Ono što želim podvući je zapravo veliki značaj ovoga fotografskog natječaja, u kojemu sudjeluje veliki broj fotografa iz nekoliko zemalja. Fotografijama se borimo protiv nekritičkog odnosa prema plastici, protiv manipulacija koje nisu rijetke. Sudjelujući u ovom foto-natječaju želimo potvrditi opću upotrebljivost i korisnost plastike, a to sugeriramo i brojnim estetsko vrijednim fotografijama kojima se uz ostalo povrđuje ljepota plastičnih predmeta.
    Zaključno mogu reći - plastika je lijepa i fotogenična!

    avatar

    22.05.2014. (17:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...