Komentari

potok.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Sjećanje i osvrti

    Tako je to!

    avatar

    23.04.2014. (18:37)    -   -   -   -  

  • Valcer

    Tako lijepa, mala, a velika
    katrena!

    avatar

    23.04.2014. (18:52)    -   -   -   -  

  • Zack

    Njegova veličina je nemjerljiva! :)))

    avatar

    23.04.2014. (19:26)    -   -   -   -  

  • Čuvarica pinkleca

    slažem se...potpisujem Valcericu i Pablona !

    avatar

    23.04.2014. (19:34)    -   -   -   -  

  • Plastik

    Kratko, jasno, iskreno, potpuno.

    avatar

    23.04.2014. (20:05)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Nema te torbe u koju može stat kunpira, k'o što
    u srce može stat ljubavi. Malo riči puno znače:)))

    avatar

    23.04.2014. (22:30)    -   -   -   -  

  • nečmenjanka

    Lipo i mudro sročeno ....
    Veliki smo onoliko koliko ljubavi pružimo drugima ...
    Stoj mi dobro makaranko moja ....
    DV

    avatar

    23.04.2014. (23:24)    -   -   -   -  

  • Voyager-nova generacija

    Pozdrav istomišljenice,

    vidim da kod Gea objašnjavaš mu bezgrešno začeće, a to sam i ja radio prije par godina ali neki ljudi jednostavno ne žele shvatiti, oni su umislili da je nešto tako i gotovo.
    Inače se slažem sa onim kako si opisala molitvu s tim da bi kod slobodne volje ipak dodao na kraju ipak mi imamo tu slobodnu volju odbaciti Boga, to nam Bog ne dira. Bog ima želju da se svaki čovjek spasi, ali nikoga ne prisiljava na to, a molitva je da bude volja Njegova da mi je prihvatimo svojim srcem, ono si dobro napisala, ja bih rekao Njegova volja bude ali ako mi imamo srce koje prihvaća Njegovu volju mi smo sretni, ako mu se stalno odupiremo mi smo nesretni. Molitva je dijalog, kroz molitvu osjetimo što Bog od nas traži, razvija nam se savjest., relativizam je ono što geo piše da molili ili ne molili bit će njegova volja pa da nema smisla moliti. Ja bih rekao zaista će biti njegova volja da li će sutra biti sunce ili kiša da malo plastično objasnim, ali našom molitvom mi svoje srce pripremamo pa kroz taj dijalog Bog nam kaže zašto je dobro da je sunce ili kiša taj dan iako smo mi mislili da je bolje drugačije pa zato smo sretni. To je ono što si ti rekla da osjetiš poslije svete Pričesti. To je zato jer primaš samoga Isusa koji donosi mir, prihvaćaš biti sretna, prihvaćaš Njegovu volju, svoje si srce pripremila molitvom za Njega, ti si napisala Molitva (razgovor s Bogom) služi nama da spoznamo Njegovu volju pa da tako sebi i drugima olakšamo put spasenja i već na ovoj zemlji doživimo duševni mir i radost. To je to.
    Što se tiče pitanja ne uvedi nas u napast, ne znam za prijevod, ali ne bih se složio sa geom gdje on rezonira da ta molitva direktno implicira da nas MOŽE "uvesti u napast",
    a to drugim ričima znači u grih!!!
    A to dalje znači da je i "On(a)" grišan!!!
    Slažem se sa prvim dijelom da nas može dovesti u napast ali ne i sa drugim da to znači i grijeh, ni ostatkom koji slijedi iz toga geova zaključka. Napast i grijeh nisu iste stvari. Dobri Otac nas šalje među vukove i traži da budemo mudrio poput lisica a bezezleni poput janjaca. Da bi bili spremni za to On nas istreniora iskušava, čime mi postajemo jači, On nam svima obećava križ koji nas poziva da nosimo. On je savršeni a On je naš Otac, a On kao Savršeni Otac svoju djecu neće razmaziti, primijeitit ćeš da roditelji koji razmazu svoju djecu i otklanjaju im svaki križ ta djeca kasnije nisu spremna za život, djeca koja dobiju sve što zamisle od roditelja poslije ne znaju to cijeniti, postoji ona izreka šiba je iz raja izašla, djecu nekad trteba i kazniti, to roditelji ne čine jer su zli grešni ili mrze svoju djecu već zatop jer su Dobri i jer ljube svoju djecu.
    Tako Bog zna slati nama napasti, ali da se razumijemo, napasti mogu biti i ljudske ali i đavolske a te su najopasnbije, naravno dragi Bog dozvoli to, ali ovdje sam samo govorio napastima koje nam Bog pošalje. Kod đavolskih napsti zna doći i do opsjednuća i kasnije je potreban i egzorcizam itd ali to su već druge teme.
    Napast kao napast nije grijeh, npr sad je aktualno ovo o homoseksualcima, ako je netko homoseksualac ima tu napast, želju za tim odnosom, nije on grešan zato, to je samo napast a napast nije grijeh, grijeh bi bio kad bi popustio napasti.
    Onda nekoga drugoga kada vidi lijepo žensko tijelo može dovesti u napast, ali još to nije grijeh.
    Da ne budem samo oko šeste zapovijedi, netko može pronaći npr 1000 kn na ulici i doći u napast da prisvoji umjesto da potraži vlasnika, netko može doći na vlast pa biti u napasti da se obogati jer ima velike mogućnosti. Postoji u narodu izreka daj čovjeku vlast pa ćeš vidjeti kakav je doista.
    Da dalje ne nabrajam, rekao bih napast nije grijeh, ona je prilika za grijeh. A mi imamo slobodnu volju izabrati, zato molimo Boga da nas ne uvede, ali prihvcaćamo Njegovu volju, na taj način spremamo svoje srce kao što smoi pisali u prvom dijelu komentara. Sjetimo se Isusa, koji je isto u napasti da odbije križ jer On kao Bog nije morao umriijeti. On moli Oca da otkloni kalež od Njega ako je ikako moguće, ali kaže ali ne moja već Tvoja volja neka bude. Bog zna što je najbolje za nas, zato je molitva potrebna, jer molitva pravednikova može puno. Sve se svodi na ono što si napisala o molitvi. Sjetimo se i Biblije gdje vidimo kako su Izraelci kad bi postili i molili odvratili odmazdu Jahvinu, koja bi stigla kad bi odustali od molitve.

    avatar

    23.04.2014. (23:43)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Srce je srce. Što je manje, zna biti veće...

    avatar

    24.04.2014. (09:05)    -   -   -   -  

  • Ema

    Od ljubavi srce raste.

    avatar

    25.04.2014. (23:26)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Hvala vam!

    avatar

    14.05.2014. (17:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...