Komentari

1971.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Neverin

    Boga se koristi kako bi se objasnio i opravdao poredak. Najače mi je da postoje institucije koje si uzimaju za pravo biti "skelar" između čovjeka i Boga. Win win dobitna situacija u materijalnim dobarima za takve.

    avatar

    22.04.2014. (10:16)    -   -   -   -  

  • Nemezis

    Malo nas je, ali nas ima :)

    avatar

    22.04.2014. (11:14)    -   -   -   -  

  • so far away...

    Pitanje je koliko je vjera, a koliko crkva ono što pokreće mase? I pitanje je do kad? Kod nas očito još dugo...a kakva je to vjera kad se napada i osuđuje sve imalo različito? Meni je crkva sinonim licemjerja. Iako su sva ta neka "pravila" prilično usađena u mene...crkvu kao takvu prezirem...jer ih se ne drži, niti potiče ljude da ih se drže.

    avatar

    22.04.2014. (20:21)    -   -   -   -  

  • Wall

    odlično si opisao taj podmukli pritisak okoline, koji tek formalno prihvaća nečiju drugačijost (a i to češće zbog političke korektnosti, da ih se,pravilno, ne svrsta u nazadnjake). živim i otimam se cijeli svoj život, kroz mala provincijska mjesta i kasabe,palanke,provincije, pripizdine... u koji 'drugi' znači biti 'neprijatelj'.
    Ne boj se! Nisi sam! Ima i drugih nego ti koji nepoznati od tebe žive tvojim životom. I ono sve što ti bje, ču i što sni gori u njima istim žarom, ljepotom i čistotom. (Tin Ujević)

    avatar

    23.04.2014. (10:48)    -   -   -   -  

  • Riba Luca

    Sad ću ja dobiti packe, povodljive su mase jer je 80 % ljudi, kažu statistike a ne ja...glupo, neinteligentno....samim time je i pobožnost velika, moraš priznati da je ta cifra astronomska.

    avatar

    23.04.2014. (14:25)    -   -   -   -  

  • lion queen

    mogu mislit šta bi tek bilo da su vas ti strašni tuđmanovci natjerali da idete u crkvu i na vjeronauk u školi?! ovako su vas pustili na miru, omogućili vam etiku u školi i opet vam nije dovoljno. pa što bi vi htjeli? da se 80% državljana ove države odrekne svoje vjere, kako bi vama štimung bio po volji. upravo smiješno, da ne velim nakaradno!

    prozvati 80% stanovništva glupim i neinteligentnim, samo je korak do holokausta! i hitler je smatrao narod glupim i neinteligentim i dao si za pravo da ga iz tog razloga utamani. sramota!

    avatar

    23.04.2014. (21:33)    -   -   -   -  

  • bellarte

    ...najčešće o pitanjima vjere lamentiraju osobe kojima je vrhunac štiva crna kronika i trač rubrike u žutoj i dnevnoj štampi...ponajčešće u regalu u dnevnom boravku drže neko izdanje biblije iz edicije nekog dnevnog lista...a druga literatura je udaljena poput Plutona..a oni naravno sve znaju..pa kako neće i takva znanja...

    avatar

    23.04.2014. (23:21)    -   -   -   -  

  • 1971

    Draga Kraljice Lavova, ne mora se nitko odreći svoje vjere... Ja sam za to da svatko tko želi ići u crkvu, džamiju, sinagogu tamo i ide i vjeruje u bilo kakvo vrhovno božanstvo, sve dok se to odvija u spomenutim objektima. Nikad neću prstom uprijeti u nekog i sablažnjivo prišapnuti nekom kraj sebe "Znaš, on ti ide U CRKVU!".

    avatar

    26.04.2014. (00:46)    -   -   -   -  

  • nisan EL DIABLO

    Bilo je i žešćih....pa kad su se razbolili....
    zavapili su Božju pomoć....i ne znaći bit glup ni zatucan..
    poštujuć neke od vridnosti...koje uči crkva !

    avatar

    27.04.2014. (20:10)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...