Komentari

marinjurjevic.blog.hr

Dodaj komentar (61)

Marketing


  • škrpun

    Da, zaprepastilo me kad sam čuo i vidio kako se muči da pobjegne od sebe!

    avatar

    31.03.2014. (08:48)    -   -   -   -  

  • magle dolaze

    Hajte, molim Vas, gospodine Jurjević!

    Kao da se esdepeovci nisu zoranizirali!
    Nakon izbora Milanovića u esdepeu kao da je bomba opalila... svi su počeli nemušto frfljati i brbljati satima, a da ne kažu ništa. I uspješno se nakon svaka razgovora posvađati sa novom barem trojicom - četvoricom:-)))

    O socijaldemokraciji ni "s".

    Tipova poput Plenkovića, pak, ima svugdje, oni su samoproglašeni profesionalni političari (samoproglašeni jer misle da su vrijedni u politici, da igraju "ulogu"... inače su itekako "proglašeni" jer primaju plaću, profesionalci su u tom smislu) koji čekaju svoj trenutak, nebitno gdje i nebitno kada...pa čak nebitno i skim i na koji način. Kada bi smo radili analizu prelazaka političara iz ove u onu stranku i što su time dobili, vjerojatno bi bilo jasnije...

    I koliko god da me iritira relativiziranje antifašizma i demokracije ( a iritira me jako, ne može se pod krinkom otvorena dijaloga umanjivati vrijednosti na kojima počivaju razvijena demokratska društva), iritira me i nesposobnost ( a u nekih i zla namjera iskazana ne činjenjem) političara svih provenijencija da jasno kažu da je fašizam zlo, a endehazija slijepo crijevo, i to ne hrvatskih težnji za osamostaljenjem, nego nacističke Njemačke i fašističke Italije.

    Dok se to ne dogodi, razno - razni Plenkovići, Karamarki, Ružotomašići i ini srati će i brabolnjati zaluđujući uvijek nove i uvijek mlađe, pričama o hrvatstvu kakvo ne postoji u zemlji koja nikada nije postojala i ljudima koji su umjesto riječi, priča i legendi zapravo ( vrlo vjerojatno, ali nećemo bez poštena suđenja) zaslužili vješala.

    I još samo nešto, gospodine političaru: Zemlja, nacija, hrvatstvo, zvijezde, križevi, mantije i Audiji... ne daju se jesti. Gladnima i izbačenima iz vlastitih poduzeća i stanova, iz vlastite zemlje, zapravo - to sve skupa ne vrijedi ni pišljiva boba.

    Odavno su prestali slušati što govore političari. Ne prave razliku među vama.
    Njima ste svi vi potpuno isti.

    Jednaki.

    izvolite sada lijepo socijaldemokraciju objasniti narodu prakticirajući je. Možda vam povjerujem...

    avatar

    31.03.2014. (09:03)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @škarpun
    To je bila blaga cijena za svojevrsno "bjekstvo od samog sebe"

    avatar

    31.03.2014. (09:20)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @magle dolaze
    o "svistevijednaki" teoriji i previse toga je ovdje vec bilo receno
    Ovo je bilo samo jedno moje usputno zapazanje o covjeku kojeg znam kao sposobnog, obrazovanog civiliziranog, europski orjentiranog i sasvim neopterečenog čovjeka....a koji je ipak "pobjegao od tih pozitivnih odrednica" u ime povlađivanju onim stavovima svog političkohg šefa - što za njega predstavlja odredjeni "vrjednosi pad"....jer Karamarkovi dosezi i razmišljanja daleko su ispod Plenkovićevih. I zato mi je tp saginjanje pred nižim od sebe teško razumljivo.

    avatar

    31.03.2014. (09:26)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Nemaš se čemu čuditi!

    Druga stvar je , ako je u tebi ka čoviku poljuljano uvjerenje da bi netko poput njega mogao biti stranački vožd jedne stranke kriminalizirane u društvu koji bi, poput fenixa , izvukao sve iz pepela. Ali to ni teoretski nije moguće .
    Izabrani Karamarko ne odriče se tudjmanizacije ma koliko radio na profilu " pozitivnog Tudjmana " , kao što ni naš Milanović nikad u svom mandatu neće doseći ogromnu toleranciju / beskompromisnost jednoga Račana.

    Iz toga slijedi sljedeće:

    I upravo je tu krug zatvoren. U SDP kroz " dobre namjere " izlazi duh autokracije - od M. Holly , preko Aleksandre Kolarić , do " gluhoće i sljepoće" kod Merzelice i Saba iz Vukovara.
    Kad raščistimo s balastima , ili kad Milanović to raščisti i pokaže svijetu da SDP ima muda uvoditi poštenje s kojim smo dobili izbore , e onda Marine , uvažavam demokratičnost koju podržavam desetljećima , kao vodeću komponentu svih naših nastojanja.

    PS: Javi mi se na mobitel kad stigneš . A E , prof Split

    avatar

    31.03.2014. (09:26)    -   -   -   -  

  • Bule

    @Marin Jurjević o svemu. Čudim Vam se Marine. Zar itko od vas u "visokoj" politici ima svoj stav o ićemu kojeg će zastupati po svaku cijenu.
    Ova ista, nazovi socijaldemokratska vlast, podvukla se pod rep novopečenih tajkuna, kriminalaca i hoštaplera, a s druge strane jebe obična čovjeka u zdrav mozak. Ne nudi mu ništa osim nezaposlenosti, besperspektivnosti, izgona iz vlastite države, umanjenja ljudskih, socijalnih i inih prava koja čovjeka trebaju činiti čovjekom.
    Sjebali ste nam budućnost Marine. Našoj djeci pogotovo.

    avatar

    31.03.2014. (10:42)    -   -   -   -  

  • Bule

    @annaboni. Samo naprijed, raščisti s balastom, ali molim te nemoj i ti postati balast, samo novi.
    Račanova ekipa je bila mila majka prema sadašnjoj, Milanovićevoj.
    Sljedeća šta pomalo dolazi, obzirom na način rada i ponašanja pojedinaca koji su se dočepali vlasti, bit će još i gora. Puno gora.
    Ostaje mi nada da će se ipak nešto morati dogoditi i da će takvi nestati iz politike i s pozicija s kojih čine korist samo sebi i svojima, a ostalima samo štetu.

    avatar

    31.03.2014. (10:58)    -   -   -   -  

  • Bule

    @annaboni. Tog istog Karamarka su u politiku postavili upravo oni kojima se ti obraćaš.
    Pogledaj malo način komunikacije između te dvije stranke i njihovu besprijekornu međusobnu koordinaciju. Čim malo zagusti i njihove guze budu ugrožene od strane ispižđenog naroda, Karamarko počne pričati o crvenima, a pojedini SDP-ovci o crnima. Znaju oni vrlo dobro šta prolazi kod uglavnom politički nepismenog puka i šta će "ovce" (nas) napaliti pa da zaboravima na stvarne probleme koji muče našu državu. Namjerno i jedni i drugi, koordinirano,stvaraju umjetne podjele među nama, svađaju nas, truju nam i unazađuju našu djecu pričama o ustašama i partizanima, o crnima i crvenima. Sam zaključi zašto to čine.
    Zar ne vidiš da se ovdje radi o istom novčiću gdje je "grb" HDZ, a "pismo" ovakav SDP kakav je sada. Ili obratno. Ne onaj SDP čiji sam ja član i koji je trenutno u manjini unutar SDP-a, već neki drugi čudni i izvitopereni SDP.

    avatar

    31.03.2014. (11:20)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @annaboni
    Meni je samo žao kada bilo tko snižava svije kriterijje do razine karakarkovštine u bilo kojem pogleddu - a posebno ako misli da tako, na bilo koji način - profitira.
    To što je Andrej član HDZ a ja SDP u ovom slučaju najmanje važno...iako bih ja želio da sve stranke imaju razinu iznad karamarkovskih "bespuća"..
    Mirela je moja friendica...ali ona nije izbačena iz SDP-a nego ga je izz svojih razloga - napustila...što je njezina osobna odluka...kao što je moj osobni stav kako su HDZ i SDp neusporesdivi i da se izmedju njih ni u kojem slučaju ne može staviti znak jednakosti - pa ma što netko mislio.
    Zašto tako mislim - bilo bi apsurdno da objašnjavam...Zaista apsurdno...a mislim da bi se i Mirela složila sa mnom, makar je napustila SDP - što meni nikada ne bi bila opcija...uzimajući mkeme razloge (oko agencije itd) koje njoj mogu izgledat dovoljno krupni da napusti stranku kojoj pripada - a po meni njihova politička "specifična težina" nije korespodentna njenom potezu.
    To sam joj uostalom osobno i kazao jer mi i dalje zadržavamo sasvim prijateljske odnose u kojima je dovoljno cijenim da ne glumatam nego da joj otvoreno kažem što mislim - tim više što je ona veoma pametna, obrazovana i dobra opsoba vrijedna svakog respekta. Ali ne znači da se zato moramo u svemu slagati.

    avatar

    31.03.2014. (12:16)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Bule
    Da...lipi moj Bule...eto, ja mislim da i u visokoj politici /ako se to tako može nazvat/ bilo tko može imati svoj stav...jednako ka i u bilo kojoj drugoj politici ili razini života. Uptrošćavanje koje se dešava u medijskim i inim interpretacijama, bez poznavanjaunutarstranačkih zbivanja i logike funkcioniranja polit stranaka i kompleksnog političkog života, ponekad je iznenadjujuće

    avatar

    31.03.2014. (12:19)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Bule
    Nisam baš skužija na koji balast "annaboni" misli

    avatar

    31.03.2014. (12:20)    -   -   -   -  

  • edo

    Plenković, baš kao i svi oni koji misle graditi nekakvu političku karijeru u nekoj od hrvatskih stranaka znaju da se stranačkim faraonima moraju podvlačiti pod rep. Točka. To što vi pišete Jurjeviću, to je populizam dostojan Kajina, ako ne i samog Lesara.

    avatar

    31.03.2014. (12:21)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Bule
    Ko je "postavija Karamarka" ?
    Koliko ja znam HDZ a ne SDP !

    avatar

    31.03.2014. (12:21)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @E.P.
    Ma ja mislim kako ovo šta ja pišem nije obićan populizam nego ćisti PERONIZAM !¨
    Juan

    avatar

    31.03.2014. (12:35)    -   -   -   -  

  • edo

    Možda je peronizam, ne znam, ali znam da je neki dan bila žustra rasprava u Saboru o uporabi hrvatskog jezika. neki zastupnici SDP-a su bili vrlo glasni, pa bi onda bilo lijepo da vi kao naš zastupnik u Saboru uzmete u ruke pravopis i pogledate pišu li se riječi "običan" i "ćisti" s "Ć" ili "Č". I ne samo vi, nego i svi ostali fikusi koji tamo sjede. Nemojte samo da se otkrije da ste krivotvorili svjedodžbu osmogodišnje škole, bila bi to sramota. Uostalom, koliko/kako poznajete pravopis tako vodite i državu - šlampavo i amaterski :)

    avatar

    31.03.2014. (13:40)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @E.P.
    A u tomu grmu leži zec !
    Pa što odmah ne kažete !
    Priznajem - osim kada pišem "Šjoru Filu" na splitskoj čakavštini (kada pazim da to bude zaista "splitska čakavštin" u kojoj (ili za koju) nije primjenljiv hrvatski književni (pravopisni) standard - onda zaista ne pazim na to tim više što Vam odgovaram (koliko stignem) u vrlo kratkim trenucima ("kad uvatim vrimena") izmedju nekih obveza (sada Vam npr pišem dok traje rasprava o 5. godišnjici ulaska Hrvatske u NATO jer sam ja najduže od "hrvatske reprezentacije" član Parlamentarne skupštine NATO. To traje od jutros i u Saboru su Predsjednik države, Pr4emijer, Ministrica vanjskih poslova....veleposlanici, vojne osobe iz NATO-a i Hrvat. vojske - ljudi iz sjedišta NATO iz briselskih "krugova"...USA predstavnici i sl. Pa skoknem do računala i odgovaram kako i koliko mogu zaista ne pazeći niti malo na pravopisi iako kao što znate to0 računalo "može rješit samo" ali se ne koristim timei puca mi prsluk za to...A post sam pisao jutros žureći u Sabor...i imao sam desetak minuta za to....
    Mislim da če te uz manji mentalni napor shvatiti poruke iz mojih postova usprkos mojoj neupitnoj "šlampavosti, amaterizmu" i ko zna čemu sve ne još (puno gorim od toga !).
    Dozbolite da i mi amateri pored Vas profesionalaca i perfekcionista imamo potrebu da tu i tamo pokušamo nešto reči
    Nažalost (što potvrdjuje ispravnost Vaših oštroumnih zapažanja) ja i u Saboru ne govorim hrvatskim književnim standardom (jezikom) nego nekom mišavinom pitaj Boga čega sve ne !
    A znadete kako je to s nama dalmatincima...Ubiše nas talijenizmi, turcizmi, anglikanizmi....eto mene i španjolski jer san bokun života živija u Meksiku...a osim toga prirodni antitalent za razlikovanje Č od Ć osim u slućaju da ste s kojeg otoka ali tamo Vas čekaju druge zamke pa je tisuća = mijar, dinja = cata, lubenica = dinja, kućna krpa = štraca, neznalica = injorant, kupac = aventur, uništen = ruvinan , odebaciti = žbankat itd itd...a sve to u Splitu - gradu oca hrvatske književnosti Marka Marulića - splitjanina "od kolina" !
    Pa ti budi sad pametan !
    Svaka Vam piva moj šjor E.P.....Sve ste u pravu !

    avatar

    31.03.2014. (14:28)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Ovo je bilo samo jedno moje usputno zapazanje o covjeku kojeg znam kao sposobnog, obrazovanog civiliziranog, europski orjentiranog i sasvim neopterečenog čovjeka....a koji je ipak "pobjegao od tih pozitivnih odrednica" u ime povlađivanju onim stavovima svog političkohg šefa

    Eto.... upravo smo o tome razgovarali na prethodnoj temi. Vi Plenkoviću zamjerate ono što ja zamjeram vama. Ja sam uvjerena... u svakoj stanici svog tijela da vi na neke teme... o nekim događajima mislite isto kao i ja... ali to ne smijete javno napisati... jer bi se stranački šef naljutio, a znamo kako prolaze oni na koje se on naljuti.
    Vi ste iz stare garde SDP-ovaca..... od onih koji su ga stvarali. Boli me gledati vas kako prešućujete nešto protiv čega sasvim sigurno jeste.
    Npr. pišete da je Picula naj, naj... i da je za njega svejedno na kojem je mjestu.... jer se zna da je on naj.
    Ne, nije svejedno na kojem je mjestu za EP... ako je netko naj... tada je O.K. da mu to u njegovoj stranci i priznaju.... jer oni koji su naj, naj..... moraju biti PRVI. Nije vam opravdanje da je i Mimica odličan.... jer on je tek zec i uopće neće biti zastupnik u EP-u. Zašto šutite? Zašto stranačkom šefu dozvoljavate da tako ponižava Piculu? Zvijezda je tek simbol, a skačete u njenu obranu (i tu imate moju podršku)... a Picula je živ čovjek.... kojeg su izdali vlastiti kolege iz stranke.... a sve samo zato da se predsjednik stranke ne naljuti.
    Uzalud ste vi Mireli rekli što mislite o pustupanju prema njoj. Trebali ste to reći stranačkom šefu i pred kamerama... tek tada se to broji.... ovakva tješenja na kavicama su slaba utjeha.
    Čitam vas već godinama..... i boli me gledati kako šutite na sve pizdarije koje se dešavaju.... i ne, ne mogu vjerovati da čovjek koji je napisao onakve teme o Tolstoju, Fridi i niz tekstova o šjori File sada šuti... poslušno i gleda kako mu neki šmrkavci uništavaju ono u što je uložio cijeli svoj život.
    Gdje je Željka Antunović? Kako živi? Zašto je odbačena? Kako su se samo poigrali s Davorkom Vidovićem.... sada se s njim potrkavaju u HGK-u i ponižavaju ga. Da li su "stari" SDP-ovci to zaslužili? Zašto šutite?
    Šjor Marine... vi ste čovjek pred mirovinom i nemate što izgubiti osim mirnog sna. Pa tko bolje od vas zna što je to socijaldemokracija?!!!! Zašto ih ne naučite?!!!!

    Već godinama radim u jednoj udruzi. Generacija sam balavaca koji uništavaju socijaldemokratsku ideju u vašoj stranci. I ja imam starije kolege. Oni su u mojoj udruzi svetinja..... jer su škrinje znanja. Prirodno je valjda da ja i moja generacija učimo od njih, a ne obrnuto. Kod vas u SDP-u je obrnuto... zato i jest ovako.

    avatar

    31.03.2014. (16:40)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @donin svijet
    Nravno...Vi gledate stvari "izvana" što se tiče SDP-a....a ja ipak, logikom mog članstva u stranci itd..."iznutra" i to su sasvim dvije različite optike gledanja i razumijevanja stvari.
    Da...ja sam učestvovao u stvaranju SDP-a i stalo mi je do njega možda više nego što možete i zamislit...Naravno da svaka stranka ima svoj "unutarnji život" kao i svoju strukturu, mehanizme, demokratske ili manje demokratske načine odlučivanja itd.
    SDP je tu uveo visoke standarde koje nema ama baš niti jedna druga stranka pa tako sve predsjednike...od, općinskih, gradskih. županijskih razina pa tako i na razini Hrvatske biraju SVI ČLANOVI SDP-a tajnim izjašnjavanjem na glasačkim mjestima i kutijama.
    Zato naši predsjednici8 imaju najširi i najsnažniji legitimitet unutar stranke...i svatko je podložan toj izbornoj proceduri ukoliko se kadidira. A kandidirat se može svaki član i to čak samopredlaganjem !
    Sve odluke se donose na tijelima i organima stranke a najviši organ je Glavni odbor.
    Svatko odgovara za svoj rad.
    Različitosti postoje, od osobnih karakteristika, temperamenta, naravi, obrazovanja, ambicija, sposobnosti itd...ali to nije ništa novo u svijetu politike.
    A naravno kako ništa nije toliko sveto da se ne bi moglo promijeniti...da parafraziram danas nepopularnog pokojnog Bevca.
    Miguel de Unamuno je kao rektor Sveučilišta u Salamanki kontrirajuči generalu Milanu Astrayu )koji je vikao "Živjela smrt !" i "Smrt intelektualcima !") rekao kako ponekad šutjeti znači ssudjelovati u zločinu.
    To je rekao pred ruljom razularenih falangista (a spasila ga je od linča Francova žena - to je bilo na tzv Dia de Hispanidad - danas Kolumbov dan ) u žestokoj fazi španjolskog gradjanskog rata. Tako je govorio mudri starac i pisac nen admašnog eseja "O tragićnom shvaćanju života" - ali stvari zaista nisu usporedive niti je riječ o kataklizmičkim sukobima koje podgrijava zaista "požmarila" štampa i "žuti mediji" svih vela kao i namnožena klasa "političkih analitičara" i "analitičara društvene zbilje" u Hrvata - koji nam, oprosti nam Bože....klijaju ko trava zelena posliije kiše na plodnom humusu današnje hrvatske otužne
    stvarnosti.

    avatar

    01.04.2014. (00:34)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Šjor Marine.... lijep vam je ovaj komentar.
    Znate... i ja u svom vrtu imam kvalitetnu zemlju radi bilja koje uzgajam, ali ista ta zemlja odgovara i korovu. Potrebno je puno truda da se uzgoje kvalitetni plodovi... a to znači neprestano plijeviti, kopati, zalijevati i imati vrt pod kontrolom. Bez vrijednog i upornog vrtlara nema lijepog vrta.
    Ako je vrt zarastao u korov... tome nije kriv korov... nego vrtlar.
    Oni koji na izborima osvoje vlast dobili su čast četiri godine biti vrtlari. Ako nam je stvarnost otužna.... previše korova i slabi plodovi.... tada se vrtlari trebaju zapitati zbog čega je to tako.

    avatar

    01.04.2014. (07:09)    -   -   -   -  

  • Bule

    Ajde Dona bogati, ostavi se ćorava posla.
    SDP je otišao u prdac. U tu su se stranku uvukli kriminalci jer su namirisali velik novac do kojeg mogu doći bez puno truda. Lako je bilo prije dok je SDP bio mala stranka i nije bio na vlasti (o tom SDP-u Marin priča). Onda je vladala skroz druga filozofija i politika.
    Ali to nema nikakve veze s današnjim SDP-om. Zajebani igrači su zauzeli sve važnije funkcije u stranci, neposlušne članove, koji su prije bili u vrhu stranke, marginalizirani su, a ostali, koji su se dali kupiti, plaćeni su da šute.
    Osobno držim da trenutna vladajuća struja SDP-a nije nimalo različita od vladajuće ekipe iz HDZ-a. isti je to k...c kojim nas non stop lupaju po glavi.

    avatar

    03.04.2014. (08:43)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Bule... slažem se. Svjesna sam da se bavim ćoravim poslom.... ali ne mogu protiv sebe. SDP je od početka bio moj izbor i sada me boli istina..... i to što sam bila toliko naivna.
    I kao vječiti optimist i Regica... još se nadam da je moguće spasiti tu stranku.... a to mogu samo oni koji su je stvarali i koji je doista vole.... zato i davim šjor Marina.
    Mene peče savjest.... jer sam im i ja svojim glasom omogućila da dođu na vlast. Svakodnevno gledam što se dešava... i osjećam se tako krivom.... poniženom... prevarenom... izdanom..... I zato stalno cekećem na tu temu.... :)))))))

    avatar

    03.04.2014. (10:26)    -   -   -   -  

  • Bule

    Ma ja sam član SDP-a. Svjedok sam svakodnevnih gluposti, neznanja, pogodovanja sebi i svojima, apsolutističkog i bahatog, podcjenjiivačkog i omalovažavačkog načina ophođenja prema ljudima, opijenošću vlasti, od koje mnogi iz SDP-a koji su je se napokon dočepali, uzimaju samo ono šta njima odgovara. Da dalje ne nabrajam.
    Užas jedan kako se ponašaju. Od Milanovića pa nadalje.
    Niti u svojim najcrnjim prognozama, znajući neke od onih koji danas drmaju Hrvatskom, nisam ovo očekivao.
    Pretpostavljao sam da će pojedincima udariti vlast i slava u glavu pa će malo skrenuti, ali ovo. Horor.

    avatar

    03.04.2014. (16:17)    -   -   -   -  

  • Bule

    Jer pametan, pošten, moralan i dobronamjeran čovjek će, šta je na višem položaju, biti skromniji, pristojniji i ljubazniji.
    Obzirniji prema drugima. Spreman na dijalog, uvažavati tuđa mišljenja, ali donositi svoje odluke.
    Ne trebaju naši vodeći političari ići dalje od Papa Franje, kojeg za razliku od prethodnih papa nitko od njih ine spominje,. Niti uzima kao uzor.
    To ti dovoljno govori o njima i koji je to svijet.

    avatar

    03.04.2014. (16:21)    -   -   -   -  

  • remengo

    vi hrvati prin ćete glasat za despociju negoli se uvatit motike
    ovo se posebno odnosi na poštenu inteligenciju

    avatar

    03.04.2014. (18:15)    -   -   -   -  

  • Bule

    Ajde remengo ne zezaj. Tebamo se mi uhvatit traktora, kosilica, kombajna. Strojeva za obradu drveta i metala. Plastike čak. Računala i ostalih čuda tehnike.
    Tretirati svoje goste kao ljude, a ne kao divljač kojoj samo želimo oguliti kožu.
    Motika je "pase" i od nje nema prevelike koristi, jedino je možemo koristiti kao sredstvo za rekreaciju. Umjesto bicikle, malog baluna, basketa ili trčanja.

    avatar

    04.04.2014. (08:40)    -   -   -   -  

učitavam...