Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • brigita3

    Sjecam se jednog tatinog prijatelja s kojim je on igrao sah. Bio je renomirani kirurg i neprocjenjiv u nasem gradu. I onda je od tadasnje vlasti dobio ponudu da postane direktor klinickog centra. Odbio je rekavsi da on nije covjek koji bi mogao da valjano obnasa tu funkciju i da ce radije ostati lijecnik. Ne znam zasto me ovaj tvoj post o papi podsjeti na to? Mozda jer je i prijatelj mog oca bio dobar covjek koga su svi volili ali je bio dovoljno pametan da shvati da prihvacanjem odredjene funkcije mora da se i ponasa shodno istoj... a to se kosilo sa nekim njegovim osobnim nacelima.

    avatar

    18.03.2014. (11:54)    -   -   -   -  

  • alexxl

    I veliš, kak god okreneš zlo?
    Interesantno, zanimljivo i originalno promišljanje.
    Samo ti vraže žemski, hahaha.

    Fakat, ovi roditelji toga "malog pape"...ja bi doista voljeo biti u njihovim mentalnim sklopovima, na pet minuta, čist da vidim kaj je u njih sjebano!

    avatar

    18.03.2014. (12:09)    -   -   -   -  

  • durica

    meni se čini da papa Franjo i Lady Gaga imaju stog PR menadžera. a, skromnost doživljavam kao vrlinu koja isključuje samopromociju.

    avatar

    18.03.2014. (12:15)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    Mislim da si lijepo obradila temu pape Franje. Možda je najvažnije za primjetiti da je on sa svojom simpatičnošću zaista jedna anomalija institucije poznate po strogosti, hijerarhiji (i svoj sili gluposti, ako smijem i to primjetiti, onako subjektivno i nedogmatski). Ali, sve ono što ta institucija predstavlja, sve za što je kroz povijest zaslužna, ne može se isprati postavljanjem jedne simpatične osobe na njeno čelo. A nije na odmet napomenuti i to da simpatičnost i dobronamjernost sami po sebi nisu dovoljni. Znamo koga Franjo predstavlja, a to je za mene već samo po sebi neprivlačna činjenica kod njega.

    avatar

    18.03.2014. (12:47)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    …savršena maska ljudskosti koja u pravom trenutku za Crkvu skriva pravu narav vatikanske ideologije.
    Prema Wikipediji od 33. godine naše ere do danas izredalo se 307 Papa. Možebitno je ovaj posljednji, papa Franjo, zaista nešto posebno. No ako ćemo zaista ponadati da bi se nešto moglo promijeniti u 'pravoj naravi vatikanske ideologije', bojim se da se trebati izredati najmanje 306 takvih Papa pa da onda možemo povjerovati da se promijenila i 'narav vatikanske ideologije' a ne samo svjetonazor jednog Pape. A to je, bojim se, čista SF.

    avatar

    18.03.2014. (15:26)    -   -   -   -  

  • Neverin

    Pao je ko kec na desetku Crkvi osim ako ne krene sa unutranjim reformama. Što se tiče Crkve u Hrvata moraš priznati da Franjno ponašanje čini to da naši biskupi ispadaju ko obični zadrti čobani.

    avatar

    18.03.2014. (17:16)    -   -   -   -  

  • Ribac

    Ovaj papa ništanovo ne trubi što već nije zapisano ili rečeno. Samo je mašinerija to prilagodila malo novom uglu koji je sad u modi. En dec it.

    avatar

    18.03.2014. (18:11)    -   -   -   -  

  • Sfera

    Ovaj papa je papa populista. Jednostavno čovjek priča i radi ono što mase žele čuti. . Pa i ja mogu pričati o socijalnoj nejednakosti, okrutnom kapitalizmu i ugroženim ljudskim pravima i ne uraditi ništa, baš kao i papa.
    Ozbiljnih reformi u crkvi neće biti, jer kad bi crkva krenula u velike reforme vjerovatno bi i prestala postojati. Ovako crkva preko pape pokušava na jeftin način vratit svoju popularnost i održati svoj privilegirani položaj u društvu.
    Ovaj papa je zapravo opasan tip.

    avatar

    19.03.2014. (07:41)    -   -   -   -  

  • jelen

    Potpisujem komentar od @hrvatske sfere. Svaku riječcu!
    Iako priznajem da mi je Franjo bio onak simpatičan ispočetka :-)

    avatar

    19.03.2014. (16:01)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Mirko Malenica Mirče, pripazi na svoje riječi, komentar ti spada pod kazneno djelo prijetnje i kao takav je prijavljen policiji.

    avatar

    01.04.2014. (17:47)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    uočavam da je Blog servis u međuvremenu kapitulirao pred pacijentom i dokinuo besmislenu sigurnosnu mjeru kojom je mehanički blokirano objavljivanje njegovog nadimka u komentarima (ali ne i njegovih komentara). time su ionako blokirali samo blogere koji se brane od pacijentova trolanja, a samog njega ta mjera uopće nije sprečavala da i dalje producira spam pod drugim nadimcima i kontinuirano terorizira Blog.

    avatar

    01.04.2014. (18:05)    -   -   -   -  

  • Sjedokosi

    ima štos da ne možeš blokirati istog tipa pod drugim nadimkom jer je sa iste ips adrese :) toliko da znaš.
    trebali bismo se udružiti protiv takvih tipova :)
    mislim da ovdje i blog potpada pod kaznenu odgovornost
    lijepi ti pozdravi suosjećam i šizim :)

    avatar

    01.04.2014. (21:39)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    blokiranje nije solucija koju u ovom slučaju držim odgovarajućom. rekoh jednom da "Ono što je divljaku potrebno su dva kršna momka u bijelom da mu obuku bijelo košuljče i/ili dva kršna momka u modrom da mu navuku lisičine. Ono što je divljacima potrebno je - stručna medicinska skrb u specijaliziranoj ustanovi najčešće obojanoj u žuto ili najobičnija zatvorska skrb (čak više tipujem na iznimno visoku novčanu kaznu = udri divljaka tamo gdje ga boli, po džepu), a najčešće je potrebno oboje."
    slično i sa virtualnim divljacima. meni osobno uopće nije bitno može li se ili ne može blokirati neka IP adresa, takav upit ili zahtjev sa moje strane Blogu.hr nije nikada niti postavljen, niti će biti, jer mi trol populacija, koliko god potencijalno bila uporna i iritantna, zapravo ne pobuđuje nikakav interes, a rješavanje problema spama mi predstavlja minimalan napor (doslovce jedan klik mišem). no ako sa bilo koje adrese dolazi zloćudan i kazneno gonjiv sadržaj (u ovom slučaju otvorene prijetnje nasiljem prema nekomu), to je ono što bi takvu IP adresu trebalo činiti zanimljivom organima reda bilo koje države. utoliko im je (organima reda) jedna te ista IP adresa, sa koje takav sadržaj dolazi, još idealniji trag za kudikamo lakše lociranje onog tko kazneno gonjiv sadržaj sa te adrese producira. na kraju se sve zapravo svodi na vic sa Bogom i Mujom koji bi želio dobitak na Lotu. dakle trebalo bi (i na Blogu) već jednom uplatiti taj listić.

    avatar

    02.04.2014. (09:50)    -   -   -   -  

  • \ - ?

    LIKE....................Papa je definitivno 'sumnjivo lice'. Mislim da komentar @hrvatske sfere treba dodatno razmotriti jer nije uzeto u obzir prethodno papino djelovanje, njegovi prošli životi. Koliko smo vidjeli od toga po medijima, mislim da je njegovo ponašanje autentično, a ne odglumljeno..........Ustvari, mislio sam se osvrnuti na nešto drugo! Ovakvi likovi kao sadašnji papa mogu vrlo lako zavarati vladajuće slojeve društva uz pretpostavku da su inteligentni i pošteni (ne samo dobri). Takav čovjek podržan narodom može ostvariti velike promjene. Za sada je on samo 'zlatni telac' naravno, ali je ujedno i potencijalni reformator. Tko zna šta se krije u njegovoj 'zlatnoj' glavi.

    avatar

    13.04.2014. (14:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...