Komentari

gosponprofesor.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Nestašni crni mačak

    Čini mi se da bi ti najbolje mogao odgovoriti na to tvoje pitanje. Valjda znaš zakaj si toliko tih knjiga pročitao?

    avatar

    16.03.2014. (17:43)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    @ nestašni...: hm, pa zapravo nijednu.

    avatar

    16.03.2014. (19:04)    -   -   -   -  

  • edo

    Zanimljiva primjedba nestašnog mačka i još zanimljiviji odgovor. To me asociralo na don Damira Stojića. Čovjek o seksu, braku i masturbaciji zna sve, a nikad to nije prakticirao. ne znam...

    avatar

    16.03.2014. (20:40)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Stvarno sam zaostala :-)).
    No, slažem se i mene zabrinjava nasilje. Davnih dana, kad sam počinjala čitati na engleskom, uz Agathu Christie sam uzimala ljubiće. Savršeno za učenje jezika, zaplet je tako jednostavan da nema potrebe za rječnikom, ako neke riječi nisam znala nije bilo teško uloviti smisao.
    U nekima od tih ljubića, zapravo bolje opisano povijesnopustovnih romana ima silovanja. To nisu ni erotski ni pornografski romani, silovanje odnosno spolni odnos nevine djevojke i njezinog kaj ja znam koga nije opisan, samo naznačen i oni se poslije, nakon određenog broja stranica vjenčaju.
    Mislim da sam pročitala samo jedan takav, prešla sam na krimiće gdje silovatelje ubijaju :-)).
    Kasnije sam na netu vidjela da takvih romana sa silovanjem kao vrhuncem radnje te vjenčanjem kao završetkom ima previše. Jedan je previše.
    Ne razumijem. U jednom momentu sam se počela što bi npr. izvanzemaljci koji žele upoznati ljudsku vrstu mogli zaključiti o nama čitajući takve knjige.

    avatar

    16.03.2014. (20:43)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    @ E.P. pa, za Boga miloga... zar je potrebno pročitati išta više od nekoliko poglavlja da bi se shvatilo o čemu je riječ? Osim toga, otkud znate, kolega, da don Stojić spomenuto nije prakticirao?

    avatar

    16.03.2014. (21:42)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Izvrsna recenzija!

    Dvije riječi: prag dominacije. Kako u našem društvu nestaju sve moguće barijere, seksualne navike se vraćaju u primordijalni oblik u kojemu je Bigfoot koji odnese ženu u planine i koristi je kako god ona želi i ne želi najerotičnija stvar na svijetu. U stvarnom svijetu izvan stranica ovakvih pametnih knjiga, ovo se manifestira kroz manijakalno inzistiranje na visini od X cm, točno određenoj količini mišića ili popularnosti tetovaža i ostalih "opasnih" signala.

    Ovo nije samo po sebi dobro ili loše, no oni koji se ne prilagode tome bi mogli biti žestoko pogođeni.

    avatar

    16.03.2014. (22:05)    -   -   -   -  

  • Neverin

    za ljubitelje star treka se mogu osmisliti bakanalije u hologramu :D

    nego, jesi primjetio koliko ima amerikanki koje su završile filozofiju ili povjest umjetnosti i krenule pisat recimo povjesne romane (malo otegnuto kao Vatrena Kapija i sl.). Neko vrijeme sam mislio pisati o tajniku Prokopija iz Cezareje (i on tajnik Belisarija i izravni svjedok igrica na bizantskom dvoru) kako bi se mogla napraviti igra na bazi Tajne Istorije i panegiričkih pamfleta za Belisarija i Justinjana. Ali eto, možda nebi odmoglo da stavim kojeg dinosaurusa :D

    avatar

    22.03.2014. (16:15)    -   -   -   -  

  • jednostavan život za komplicirane

    samo da pozdravim :-)

    avatar

    03.04.2014. (09:07)    -   -   -   -  

  • Cvilidretin Dvorac

    Ljudska seksualnost je pod ranoraznim utjecajima stoljećima bila potisnuta i smatrana nečim prljavim i grešnim. Meni se čini da je to jednostavno posljedica toga. Godinama, stoljećima nakupljanje frustracije su počele izlaziti van u... svakojakim oblicima.
    E, sad, malo sam podvojenog mišljena. S jedne strane, svatko bi trebao smijeti i moći izraziti svoju seksualnost onako kako želi i na način koji mu odgovara, ali s druge strane, trebale bi postojati granice ( što se protivi prvoj izjavi). Gdje ih postaviti kad se bilo kakvim granicama automatski negira sloboda? Osobno, gadi mi se pedofilija, nekrofilija, općenje sa životinjama, psihičko i fizičko iživljavanje. Možda povući crtu kod nanošenja mentalne i tjelesne boli drugom biću? A šta ako netko voli kad ga davi ili tuče?

    avatar

    26.04.2014. (17:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...