Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (29)

Marketing


  • Bookeraj

    zapravo lajkam, što je prilično neuobičajeno za tvoje tekstove. slažem se da je ovo bilo pitanje moći u vezi, i da je blef djevojke prepoznat i izigran.

    avatar

    28.02.2014. (20:28)    -   -   -   -  

  • Igniss

    "zapravo lajkam, što je prilično neuobičajeno za tvoje tekstove" - a daaaaaaj :D

    avatar

    28.02.2014. (20:53)    -   -   -   -  

  • putin

    kako bi daniel trebao reagovati da je ona sovju namjeru ostavila za sebe, ne govoreći mu nista o tome? Ako ostane indiferentan, ne zna da li ceo na nesto uciniti ili nece, stoga ne zna ni hoce li povuci potez kod kuce. Od prijetnje i slicnog nebi bilo neke znacajnije koristi..

    avatar

    28.02.2014. (22:30)    -   -   -   -  

  • Tzar

    super članak! jedan od najboljih dosad...

    na primjerima se najbolje uči - ovo vridi više i puno je poučnije nego bilo kakve teorije i filozofiranja koja prenose samo hladnu informaciju. ovo prenosi i emociju i informaciju i čitatelju se lako uživit u text.

    i stil pisanja ti je posta puno više carski - čestitam! :D

    btw evo glazbena podloga uz text

    avatar

    01.03.2014. (09:06)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @putin: da mu nije ništa rekla, morao bi se ravnati samo po tome kako ju je inače procijenio. Ako ju je procijenio kao nedovoljno kvalitetnu, bilo bi mu najbolje da počne diskretno istraživati druge opcije. Ako nije, mogao bi ostati kako jest i ne brinuti se puno. Stvarno ovisi.

    Ipak, usudio bih se reći da ona, kada to ne bi prije nije bilo verbalizirano, ne bi bila otvorena za varanje na putu, te da se on ne bi trebao brinuti. Ona je očito tip kojemu puno znači "ne biti kriva", a varanje bez upozorenja u to spada. I to je pozitivno. Unatoč njenoj povodljivosti i željom za uzbuđenjima koje su bile dovoljne da je obilježe kao materijal za samo zabavu, imati osjećaj krivnje je dobra stvar kada se ljudi nalaze na granici kao ovdje. Odsustvo osjećaja krivnje, s druge strane, je znak psihopatstva.

    Na svu sreću, žene su vrlo često jasne oko toga da im se viđe ne sviđaš i žude za nekim drugim. O tome ću pisati u budućnosti, no za sada mogu reći da je princip sličan ovom.

    @tzar: a mora biti i jednih i drugih tekstova za ravnotežu, ali hvala :) Btw fenomenalna pjesma! Pjevačica je cool, muzika je meditativna, koreografija je vrlo zanimljiva, cijeli ugođaj je suptilan, tekst je odličan.... 10/10 poslušao bih opet :P

    avatar

    01.03.2014. (10:42)    -   -   -   -  

  • Zoni

    @Tzar Da, u pravu si. Slažem se sa svime što si napisao. Na primjerima se definitivno najlakše uči. S dobrim primjerom teorija koja ti je do maloprije "lebdjela u zraku" odjednom postaje kristalno jasna i savršeno smislena.

    Ignisse, što više ovakvih analiza time bolje. Ovo je najbolji način da se tekstualnim putem objasne pojmovi koje navodiš tj. igra generalno. Vidiš da čak i žene koje se inače ne slažu s tobom lajkaju post. :D
    Bilo bi idealno kad bi imao podeblju kolekciju članaka ovakvog tipa u kojima linkaš svoje postove koji su primarno teoretskog tipa (ne tvrdim da njih trebaš prestati pisati).
    Tako bi se mlađi i manje iskusni čitatelji, a pretpostavljam da je njih sa svakom sljedećom generacijom sve više, lakše poistovijetili s tematikom tvog bloga i igrom općenito. Ipak današnji mediji mladiće (tj. muškarce generalno) bombardiraju lažnim informacijama, izmišljenim ili krivo protumačenim istraživanjima te blesavim, beskorisnim savjetima. Zato izabrati red pill nije baš trivijalno, a članak ovakvog tipa nije suhoparan, već potencira pojavu trenutka spoznaje kroz mehanizam: "Aha... pa to se zapravo i meni dogodilo".
    Ok, postoje i oni kojima ništa ne može pomoći, međutim znam po sebi da bi mi studentski život bio dosta zanimljiviji da sam neke stvari shvatio tamo oko 18-e godine. I sigurno nisam jedini s takvim iskustvom.
    Samo navedi izvor materijala kojeg analiziraš (stavi link), jer će se prije ili poslije naći neki trol koji će te optužiti da si cijelu priču izmislio. Također, bilo bi odlično kad bi negdje sa strane imao link na cijelu listu takvih postova. Nešto tipa "Igniss analizira" ili "Ignissov case study".

    avatar

    01.03.2014. (11:15)    -   -   -   -  

  • transitgloriamundi

    žene ne žive seksualno pasivne živote, dapače.

    avatar

    01.03.2014. (11:17)    -   -   -   -  

  • transitgloriamundi

    a ovo dvoje iz priče, da, manipulacija, posebno ona nesvjesna, zna poroditi osvetu :D

    avatar

    01.03.2014. (11:26)    -   -   -   -  

  • Ronin

    nekako mi je teško povjerovati u ovu priču, još pogotovo šta je sa Reddita

    avatar

    01.03.2014. (18:20)    -   -   -   -  

  • Visoki

    O Bog te ne vidio koje pametovanje
    na temu "kako doć' do pi*ke".
    Pokušaj pisanja manuala.
    Neka, neka... Sve se mora verbalizirati, samo neka bude javno.
    "Nek' sam ja na "televiziji", pa kakogod.
    Samo hrabro naprijed momak/momci !

    Usput, lako je doć' do pi*ke, teško je doći do Žene.

    Ali i to je ok, jer mnogi od vas nisu ni Muškarci.

    avatar

    01.03.2014. (23:03)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Ronin: naravno, nikad nema garancija, no ono što je u njoj važno (i zašto sam je prenio ovdje) je zato što je vrlo realna. Nije nimalo rijetko da se muškarac iznenada u direktnijem ili manje direktnom obliku od ovoga suoči s partnericom koja se ohladila od njega i mora donijeti neke važne odluke. Pozadina i ishod bi bili sasvim isti i da je ona jednostavno rekla da "misli da bi trebali napraviti pauzu" ili nešto jednostavnije.

    @transitgloriamundi: tu tvrdnju ne iznosim olako, niti njome mislim na trijivalne simbole tipa "žena na vrhu tijekom seksa". Ako želiš objašnjenje te tvrdnje, klikni na link sadržan u njoj ;-)

    @Zoni: tome već donekle služi oznaka "priče sa seksualnog tržišta" (istina, u njoj ima i par nevezanih tema i stariji postovi nemaju tagove jer tada još nisu bili uvedeni, no to će se s vremenom srediti), no kao što sam napisao i Roninu, mislim da je glavna stvar kod tih priča što umjetnost (ako je umjetnost) imitira stvarnost, vrlo rijetko obrnuto. Ne bih htio stvarati klasu "elitnih postova" s time, čak i ako bi se to čitateljstvu sviđalo. Naposljetku, je li npr. priča tipa "Al' ono fakat! Tvoja pi**a je super!" vrijednija zbog toga što je (tvrdi se) stvaran događaj?

    Razmislit ću kako to organizirati.

    avatar

    01.03.2014. (23:04)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Visoki: molim navedi primjer "Žene" i što je to što je čini takvom u odnosu na ove druge "žene". Dok to ne napraviš, rasprava o "Ženi" bi mogla jednako tako biti i rasprava o "tamnoj materiji".

    avatar

    02.03.2014. (08:36)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: "Idiot" kao elegantan od*eb za svakodnevni život

    avatar

    02.03.2014. (09:43)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss

    Vrlo, vrlo dobra analiza ove situacije, a ja cu se samo nadovezati na tvoje post sa par dodatnih opazanja.

    Slucajnim redoslijedom:

    - Ova prica i djevojka koja je objavila originalni post na redditu kao da su sastavljeni od
    najvecih klisea manosphere. Doista moze biti da je ova prica lazna i da ju je napisao neki trol, ali to nema veze jer klisei nikada ne bi postali klisei da nisu toliko rasprostranjeni u stvarnomo zivotu. Pa ako ova prica i nije istinita, svaki aspekt ove price se desio bezbroj puta u stvarnom zivotu npr. znam jedan bracni par gdje je zena dosla na ovakvu ideju, a muz je bio takav Beta da mi ga je doslovno bilo zao.

    - Ako je djevojka voljna predloziti ovako nesto (spavanje s drugim ljudima dok je na visemjecenom odmoru) to onda znaci da joj spolovila nepoznatih, egoticnih muskaraca i njezino vlastito seksualno uzivanje znace vise nego ljubav, odanost, postovanje i potpora njezinog partnera i odlican su dokaz da je ona vrlo sebicna osoba.
    Svaki pametan muskarac ce ovako nesto protumaciti na samo jedan nacin: od ovog trenutka ovo mi je bivsa djevojka, koja ce u buducnosti maksimalno biti “a fuckbuddy” i nista vise.
    A, zapravo, najpametnije bi bilo da ju iste sekunde odstrani iz svog zivota i potpuno prekine s njom bilo kakve kontakte.

    - Ona u originalnom postu pise “Zelim ovu drolju van iz mog stana ODMAH SADA!!!”
    Dakle, ona i Daniel zajedno zive u istom stanu. I, uprkos tome, ona je dosla na ovako “pametnu” ideju o spavajnu s drugim ljudima??? Spektakularna glupost.
    Namece se pitanje, tko placa stanarinu za taj stan: ona, Daniel ili oboje? Ovaj podatak u pismu ne postoji, ali sklon sam reci da vecinu (>> 50%) troskova placa Daniel, inace bi ona eksplicitno u pismu rekla da ona placa taj stan ili da snosi vecinu troskova.
    Dakle, ljubav decka, pozrtvovanost, zajednicko kucanstvo u kojem on snosi vecinu troskova itd., sve to zajedno se ne moze mjeriti sa spolovilima egzoticnih muskaraca koje ce upoznati tokom visemjesecnog odmora. Krasno.

    - Sudeci po reakciji ove djevojke koja je napisala post, Danielova nova partnerica je ljepsa ili na neki nacin kvalitetnija nego ona sama inace ju sve ovo ne bi tako jako pogodilo.

    - Kad zena prica/pise, onda je jako dobro pazljivo promatrati kontekst u kojem se njezine rijeci nalaze.
    Ona pise: “Tory i ja smo otišle na put 17. veljače. … Nismo ništa partijale, samo smo jednom pričale s nekim momcima ali nije ništa bilo od toga.”
    Njezin post na redditu je objavljen 23. veljace, dakle samo 6 dana nakon odlaska na put.
    Pa kad se cita izmedju redova to onda znaci da ona na put nije isla ocekujuci da ce postojati mogucnost da joj se zalomi jedna noc strasti sa nekim egozitcnim strancem, vec su njezina ocekivanja bila bliza paroli “novi vikend = novi penis,” samo sto joj se to izjalovilo jer u 6 dana puta su samo jednom pricale s nekim momcima i nista vise.

    avatar

    02.03.2014. (10:55)    -   -   -   -  

  • Vuk

    - Kao sto je Igniss dobro primjetio, zena je zeni vuk. Michelle i njezina prijateljica su bile odlicne prijateljice (jer ne ides na visemjesecni put sa nekim usputnim prijateljom), ali su se posvadile i onda otkrile svojim deckima sto se doista desilo na tom putu.

    A ne bih se cudio, dapace, vjerujem da je Michelle dala savjet ovoj djevojci koja se javila na reddit, ne zbog toga sto joj je iskreno zeljela pomoci, nego zato da joj namjerno da los savjet. Zasto? Zato jer je Michelle debelo pogrijesila u svojim postupcima i tako izgubila svoju vezu, i sigurno nije djevojka s kojom bi ikoji normalan muskarac zelio imati nesto ozbiljnije; Michelle je iskljucivo “pump and dump” materijal.
    Ali, sto je vise djevojaka koje su kao Michelle, to je samoj Michelle bolje u zivotu: ako se ne mozes uzdici, mozes konkurenciju, to jest, druge djevojke, povuci prema dole i tako sebi relativno poboljsati polozaj.

    - Kod Michelle, barem u ovim godinama (GBFM: “while she is hotter, young, tighter and 30 pounds lighter”) ne pale stvari kao sto su “dopadas mi se” ili “zelio bih te izvesti na veceru,” vec “spread your cheeks, I’m going in.” Sto vise, upravo ova potonja recenica ca osvojiti Michelle pa ce takvog muskarca postovati i ona i njezina vagina.

    - Onaj muskarac koji jednog dana bude ozenio Michelle, ce se tako “usreciti” kao da si je napravio dodatnu rupu u glavi.. metkom velikog kalibra.

    - Kad gledas online profile zena na nekom dating websiteu ili kad cujes njezine price o putovanjima na egozticne destinacije bilo solo bilo sa prijateljicama, onda to slobodno protumaci kao “isprobala sam razna egzoticna muska spolovila, ali puno ljepse zvuci ako pricam o muzejima koje sam posjetila i odlicnim lokalnim jelima koja sam probala.”

    - Zene koje putuju daleko od svoje kuce, u drugi grad, drugu drzavu, ili, jos bolje, na drugi kontinent, su daleko, daleko brze “na okidacu” i skidanju gacica, nego sto bi to ikada bile tamo gdje zive, rade i gdje ih poznaje puno ljudi koje mogu osuditi njihovo ponasanje. Ovo moze posvjedociti svaki muskarac koji zivi na nekoj destinaciji koja je jako popularna medju turistima.

    - Retoricko pitanje: Je li Daniel uspio spavati sa svojom djevojkom prve veceri kad su se upoznali, upravo kao sto je ona bila spremna napraviti sa nekim privlacnim, egozticnim neznancem tokom svog odmora?

    avatar

    02.03.2014. (10:56)    -   -   -   -  

  • Vuk

    - Daniel je jako dobro sve ovo odigrao, pocevsi od toga kako je odgovorio na prijedlog svoje djevojke da spavaju s drugim ljudima dok je ona na putovanju.

    Zapravo, ucinio je jedino moguce sto muskarac moze napraviti kad mu partnerica dodje sa prijedlogom kao sto su “zelim napraviti malu pauzu u vezi da vidim sto doista zelim” ili prijedlog ove djevojke koja ide na put ili “I love you, but I am not in love with you” ili obicno, eksplicitno “zelim s tobom prekinuti.”

    Jedini, apsolutno jedini odgovor na bilo koji od ovih ili slicnih prijedloga je “OK.” Po zelji, onda “agree and amplify”: “I ja osjecam da vec neko vrijeme mi vise nismo mi, i slazem se s tobom da je ovako najbolje.” Ovo mozda doista i jest istina; vecinom nije. Ali, muskarac se mora ovako postaviti bez obzira koliko mu bilo tesko u tom trenutku i koliko mu se svijet raspao u milion komadica.

    I tada nema dugackih prica i analiza o tome sta, kako, gdje je nesto poslo po krivom itd. Ne, apsolutno ne. Ovo je konverzacija koja traje maksimalno 5 minuta, a nakon toga muskarac ide dalje svojim poslom. Ako je i on zelio prekid, odlicno. A ako nije i ovo ga je jako pogodilo, onda moze otici negdje na samo da lize svoje rane ili da se nadje s najboljim prijateljem i s njim se napije ili tako nesto, ili da ode u prvi bar i pokupi tri cure te iste veceri ili sve to zajedno.
    Ali, dok je s partnericom (uskoro bivsom), jedino sto moze i smije reci je “OK. Slazem se” i kratko objasnjenje da ce se dogovoriti oko detalja kako da joj vrati njezine stvari koje su u njegovom stanu i obratno.

    - Kad se ova djevoka vrati s puta Daniel je tada apsolutno gospodar situacije.
    Bilo bi mu najbolje i najpametnije da njezine stvari iz stana stavi u neko skladite, plati par mjeseci najamnine za to, kljuc skladista da njezinoj obitelji ili najboljoj prijateljici, i promijeni bravu na vratima svog stana.

    Ali, ako zeli biti sadista i ako se zeli poigrati sa svojom “djevojkom” i to vrlo, vrlo brutalnom Tamnom Igrom, onda ce to moci napraviti bez apsoutno ikakvih problema.

    Naravno, ne treba joj trljati nos u to kakva je bila ta djevojka s kojom je spavao niti joj predbacivati da je ona spavala s nepoznatim muskarcima tokom svog putovanja itd. Nista od toga. Nego, stalozeno i smireno reci, to jest, lagati, da sta je bilo, bilo je, da on, kao ni ona ne zeli da opet prolaze kroz ovako nesto jer je njihova ljubav jaca i vaznije od svega itd. itd. I nakon toga moze od nje raditi apsolutno sta god hoce. Apsolutno sve.

    Nakon par mjeseci Dark Game ona ce totalno puknuti i bit ce istinski psihicki ostecena, i ne bih se cudio da bude bez ikakvog muskarca u zivotu dugo vremena. Naravno, i Daniela ce ovako nesto donekle pogoditi ako ima u sebi i trunku empatije, jer Tamna Igra zahtjeva istinsku Dark Triad licnost, osobito vrlo jaku dozu psihopatije.

    S jedne strane, najbolje i najpametnije bi bilo odstranti tu djevojku iz vlastitog zivota cim krene na to svoje visemjesecno putovanje. S druge strane, dobro je da muskarac, i to osobito mladi muskarac, nauci neke stvari o zenama i izlijeci se od nekh iluzija i bajki.

    - Jos su dvije stvari ineteresantne u ovom postu, a ticu se zenske logike.
    Prvo, to je nedostatak, pa cak i totalno odsustvo prave logike u zenskim mislima. Ono sto zena smatra da je ispravno, pravedno i logicno nije nista drugo nego kako se njezin hrcak osjeca u odredjenom trenutku.
    Drugo, zena ce opisati neku situaciju upravo onako da nju predstavi u odlicnom svjetlu i, ako je prica dosta neugodna, kao ova iz ovog posta, lagano ce iskrivljivati i prepravlajti cinjenice sve dok njezina zrtva (Daniel) ili publika koja slusa pricu ne pocnu preispitivati svoju memoriju, percepciju i razum – ovaj pojam se zove “gaslighting”. Jer, ona nikako ne moze biti u krivu ili ispasti losa: pa samo je slijedila svoje srce i radila ono sto je mislila da ce biti najbolje. I, naravno, samo bi losi ljudi mogli uopce posumnjati na to da ona svog decka doista ne voli.

    avatar

    02.03.2014. (10:58)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Visoki

    Sa nestrpljenejm i jedva obudzanim iscekivanjem, zeljno cekamo da nam objasnis kako da postanemo Muskarci i dodjemo do Zene, iako bi nam i samo jedna jedina picka neizmjerno znacila.

    Whatever.

    avatar

    02.03.2014. (10:59)    -   -   -   -  

  • Tzar

    @Vuk - kad vidin dosta tvojih komentara često mi se uopće neda čitat kolko toga ima, al sad san sa neizmjernin užitkom sve pročita i mogu samo reć da si bog!

    platia bi ti pivo da si ovde...

    avatar

    02.03.2014. (11:52)    -   -   -   -  

  • transitgloriamundi

    kliknula sam i teorija ti je zastarjela. žene su itekakvi predatori, žele (samo) seks i uče kako do njega doći. nema više toliko brige oko toga hoće li ih selo smatrati droljama, dok se za frajere to nikad nije ni govorilo, al to je druga priča. uloge su se, nekako neprimjetno, promijenile. muškarci u 50% slučajeva očekuju i emociju, dok je ženama ona postala opterećenje. 50% od prijašnjih 10% je velika promjena.
    a, ako ćemo se vratititi i u to, ne toliko emancipirano vrijeme, i tada su žene bile te koje su ili pristajale ili odbijale, no s puno više uvažavanja položaja tog istog wannabe Alfe.
    činjenica jest da je iskonskih Alfi sve manje. a, i ovi koji egzistiraju, na koncu će pristati na ženu koja nije toliko emancipirana, čime automatski gube na bodovima alfizma.
    Žena nikad nije bila pasivan igrač u ničemu. Vukle su konce tako da su muškarci imali osjećaj da su oni ti koji vuku.

    avatar

    02.03.2014. (16:06)    -   -   -   -  

  • Zoni

    @transitgloriamundi Uh... svašta si napisala. :D
    No da se ne petljam previše, ipak ne raspravljaš sa mnom, zanima me kako to žene uče kako doći do seksa?
    Mislim... što to moraš napraviti, a da zahtjeva učenje ili posjedovanje bilo kakve vještine, da bi kao žena došla do seksa? Pa jedino što žena treba napraviti je raširiti noge. Naravno, pričam metaforički.
    Želim reći da ženama nije nikakav, ali baš nikakav problem doći do seksa. Dobro, ima iznimaka, kao što su npr. morbidno pretile žene ili (pre)stare žene... Međutim čak i one zahvaljujući fetišistima relativno lagano mogu doći do seksa. Kod muškaraca to nije slučaj.
    Kad se žena hvali da je imala spolni odnos s muškarcem na pamet mi pada: "Brags about eating lollipops, she works in a lollipop factory".

    avatar

    02.03.2014. (17:18)    -   -   -   -  

  • D.

    Žene mogu lako doći do seksa kao takvog, ali onakvog seksa kakvog žele, s osobom kojom žele, uz osjećaje koje žele... Ne.

    A meni, recimo, jedino ovakav zadnji dolazi u obzir i jedino mi takav može donijeti neko zadovoljstvo. I nije baš malo djevojaka takvo.
    Možda muškarcu može kakvo-takvo zadovoljstvo donijeti bilo kakav seks, za žene to ne vrijedi.

    Mislim da nije baš u redu misliti da žene mogu dobiti seksualno zadovoljstvo na svakom koraku. Seks da, ali zadovoljstvo ne.
    (Od strane djevojke koja je godinama bila sama.)

    avatar

    02.03.2014. (17:36)    -   -   -   -  

  • Visoki

    @Igniss i Vuk. Ja, to sam i mislio:)
    Drž'te se vi pi*ke kad vam se ukaže, nisam ni mislio da vam je pojam Žena blizak.
    Čitajte statistike i dalje,budite dopadljivi na prvu loptu, bez kičme, bez stava, sigurno ćete i omirisati malo pi*ke.
    Ali Ženu baš i ne.

    To je isto ok, nije sve za svakoga.

    "...daj nam definiciju Žene...".
    Ajme momci moji ! (autor i njegov šatro "alter ego", tj dopisivanje sam sa sobom).

    Bilo je zabavno čitati u svakom slučaju. Hvala !
    Pozz i puno pi*aka želim u budućnosti, autoru i njegovim khm...učenicima/povlađivačima ???
    :)

    avatar

    02.03.2014. (18:03)    -   -   -   -  

  • Zoni

    @D. Sve to što kažeš stoji, barem prema mojim iskustvima. Ženama je doista najbitnije da muškarac ima "ono nešto". Naravno i seks im je bitan, ali praksa pokazuje da je na ljestvici prioriteta daleko ispod "onog nečeg". Na žalost "ono nešto" u pravilu znači da dotični treba imati solidnu dozu kretenizma. Ovo zadnje se ne odnosi na tebe, ne poznam te, generaliziram na temelju vlastitiog iskustva, ali ne tvrdim da baš svaka žena voli kretene.
    Međutim nitko nije spominjao seksualno zadovoljstvo, već samo seks.

    avatar

    02.03.2014. (18:16)    -   -   -   -  

  • Zoni

    @Visoki "nisam ni mislio da vam je pojam Žena blizak."
    No dobro, podijeli s nama svoje misli. Što je to Žena? Pretpostavljam da nije žena. Kako definiraš Ženu? Doista me zanima na što misliš.

    avatar

    02.03.2014. (18:26)    -   -   -   -  

  • tarzan

    Ova priča mi je uljepšala dan.

    avatar

    02.03.2014. (21:10)    -   -   -   -  

učitavam...