Komentari

metamorfoza.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Valcer

    Nažalost, svjesna si da je ovo ludilo posljedica potpune nesigurnosti. Djeca imaju olakšice u školi, koja je lošija nego ikada, i postaje rizik i za djecu i za nastavnike. Roditelji teško nalaze pristojan posao, a i kad ga nađu, nesiguran je. Svi onda bježe u neke druge sadržaje, iluzije, gluposti. I tome se ne vidi kraj. Onih koji nastoje da od djece stvore odgovorne ljude, malo je. Ali ima nas još.

    avatar

    21.02.2014. (09:13)    -   -   -   -  

  • križar

    Djeca su zrcalo svojih roditelja.Sve počinje i prestaje u obitelji.Sve klice nezadovoljstva, frustracije, bijesa kod roditelja,proklija i u vlastitom djetetu i ako ga se hrani samo negativom - nabujaće.Sve u svemu najteži posao je biti roditelj-normalan roditelj.Žao mi je i nas i njih.

    avatar

    21.02.2014. (12:01)    -   -   -   -  

  • ksenija

    Ovako je od pamtivijeka ,svaka generacija se sablažnjava nad sljedećom. Klinci odrastaju u atmosferi punoj apatije, agresije i negativnosti. Dobro se oni i drže u kakvoj atmosferi odrastaju. Pažnja odraslih je u 90% dnevne komunikacije s njima usmjerena na "negativnosti" .Tako čak i kada pada kiša komunikacija ide u smjeru : " Dan je grozan jer je tako tmuran i očajan". Naša djeca nemaju priliku osjećati ljepotu, ugodu i radost te je stoga ne mogu niti podijeliti.
    S današnjim generacijama djece je sve u redu. Problem je što su preuzeli oblike ponašanja svojih roditelja (čast izuzecima) . Gore od toga je što je njihova nutrina puna preuzetih doživljaja, međutim... nekako vjerujem u inteligenciju. Vjerujem da će ona zablistati (makar tu i tamo:)).
    Ova djeca samo moraju ( čisto razvojno, evolucijski) napraviti korak dalje od svojih roditelja . Moraju ostaviti svoje roditelje da se valjaju u vlastitoj kaljuži i potpuno ih zanemariti. Da su nešto znali ne bi bili tu gdje jesu : emocionalno, financijski i kako god. A nove generacije ? Ako se na nešto možemo požaliti jest to da su teško upravljive. Čini se da je ipak sve u redu!

    avatar

    21.02.2014. (13:21)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Ma ona samo slijede svoje srce..... pustite ih da budu svoja :D /troll

    avatar

    22.02.2014. (09:55)    -   -   -   -  

  • NF

    Djeca su samo sustav. ministar će ukinuti dva sata za razrednike jer to nisu sati rada. I to nije loš vic.
    Dobio sam u prvom srednje razredništvo razreda sa sedam ponavljačica (primalje), spomene se i danas taj razred u školskim pričama. To je bio pedagoški izazov, potrošilo se vremena i vremena, najgora učenica kod koje je većina navijala za isključenje je završni razred završila odličnim uspjehom i sad je u metropoli uspješna(istina ne u struci) poslovna žena.
    Demotivira se odgojni rad u školi jer ministri nisu iz sustava i nemaju pojma o sustavu, donose odluke na osnovu budalastog procjenjivanja oko prakse vlastite djece i djece prijatelja.
    Ne mogu ići u analizu nekih tvrdnji iz tvog inače dobrog posta, jer mi je nažalost prva asocija bila iritacija najnovijom prosvjetnom budalaštinom,tako se nižu i pada sustav.

    avatar

    22.02.2014. (10:26)    -   -   -   -  

  • transitgloriamundi

    jadna naša djeca, samo to mogu reći. i, da, oni jesu samo djeca. djeca koja rastu poput drača, nenjegovano i divlje, snalazeći se s jedinim mogućim alatima koji su im dostupni - netom, tv-om i apsurdnim uzorima.
    a tako im malo treba, zbilja malo. mrva pažnje, uho koje ih čuje, doista čuje i sloboda da rastu bez straha ako i kada pogriješe. spoznaja da svi griješe ali i da neki ispravljaju i plaćaju pogreške. s jedne strane im se nameće savršenstvo bez uporišta u stvarnosti, a s druge se opravdavaju sva sranja koja učine zbog osjećaja krivnje kod roditelja koji nemaju vremena ni snage za njih.
    jadna naša djeca. još su i dobra.

    avatar

    22.02.2014. (10:47)    -   -   -   -  

  • Čuvarica pinkleca

    dobar i tužan post zbog realiteta kojeg oslikava.....ne znam gdje živiš.....vidim da se trudiš i da ne prihvaćaš ono "pa to su samo djeca".....zato u ime svoje djece i njihove budućnosti, u ime svih zbunjenih pubertetlija koje traže afirmaciju u negativnostima, a zapravo im treba pomoć u odrastanju, javi se , ako si iz Zagreba , u Gradski ured za odgoj i obrazovanje, Ilica 25....Agenciju za odgoj i obrazovanje, Donje Svetice 38....zatim na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu socijalni pedagozi imaju krasan i učinkovit program......znam, sve je to dužnost i obaveza škole....psihologica, ako ne zna sama, trebala je znati gdje će dobiti adekvatnu i besplatnu pomoć....nisu djeca kriva....njihovo ponašanje je samo njihov vapaj za pomoć u odrastanju.....odgovorni smo svi mi odrasli, od roditelja, škole, stručnih ustanova, Ministarstva.....možda si baš ti onaj kotačić koji će potaknuti pozitivne promjene.....

    avatar

    22.02.2014. (10:55)    -   -   -   -  

  • Neverin

    nemaju načina za komparaciju svojih poteza. Ima jedna zabavna stranica na facebooku koja promovira iz zajebancija povratak u feudalizam. Kako smanjiti zaposlenost? Pa dijete od 9 godina do smrti može biti kmet i kopati zemlju od jutra do sutra. Iako je zejabencija mislim da bi trebali nekakvih zdravih radnih inicijativa organizirati jer ćeš stvoritii hladnokrvne invalide, a onda smo svi najebali jer će jedng dana oni drmati ovom zemljom. 4 godine sam se trudio oko sestre da shvati kako novac ne pada s neba, kako ne može nastaviti živjeti kao da nema sutra do kraja svog života. Sada me sluša i želi ići studirati i maknuti se od doma gdje je sve zgotovljeno. Odahnuo sam...

    avatar

    22.02.2014. (11:26)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    hm. nisi nam napisala da li se radi o velikom ili malom gradu.. nekako mislim da smo mi u manjim mjestima manje zastupljeni u ovim pričama... no, ja ipak nisam ovdje od rođenja, gledam na stvari malo sa strane (koliko već imam slobodnog vremena), tako da možda i nisam najbolji primjer...

    avatar

    22.02.2014. (13:04)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    jesu jesu, i to sve redom zlostavljana jer im je sustavno onemogućeno da postanu kakvi takvi ljudi

    avatar

    22.02.2014. (15:21)    -   -   -   -  

  • ponos i predrasude

    čekaj malo... odgoj je ključan. što roditelji rade? pa neće jedan učitelj odgajati ispočetka razred od trideset učenika kad ih roditelji nisu ničemu naučili.

    avatar

    22.02.2014. (16:41)    -   -   -   -  

  • twirl-dječak sa šibicama

    možemo mi misliti o njima što god želimo. dobro ili loše.imati ili ne imati razumijevanja. ali djeca traže puteve u onome što su (od nas) zatekli.
    prilagođavaju se, nemaju i ne trebaju imati vrijednosti koje su za nas vrijedile...nismo mi ti koji imaju pravo reći da je njihov put loš. jer, teško da je ijedna generacija hrvata u tako malo vremena napravila toliko loše po pitanju budućnosti svoje djece, kao mi. nemamo im nikakvo pravo pametovati o vrijednostima. oni će sami odlučiti što je vrijedno, a šo ne, koliko god to nama bilo neprihvatljivo,..put razvoja ljudskog društva je jednostavno takav. nama se može činiti da je to propadanje, ali možda je to propadanje samo vraćanje na križanje na kojem smo mi skrenuli u svom, krivom smijeru....

    avatar

    22.02.2014. (21:03)    -   -   -   -  

  • poesie

    sumrak svih vrijednosti, relativizam, pedocentrizam... tzv. suvremenost. nažalost, Nietzsche je bio u pravi.

    avatar

    22.02.2014. (23:28)    -   -   -   -  

  • Ani ram

    Blagostanje čini ljude obijesnima

    avatar

    23.02.2014. (10:59)    -   -   -   -  

  • bellarte

    ...tehnikalije svakojakih vrsta koje su im svaki dan dostupne čine djecu takvima...nisam toliko star a bogme nisam ni premlad al se sjećam npr.nekadašnjih radnih...omladinskih...radnih akcija gdje se sva mladenačka izražajnost mogla ispoljiti u općedruštvenu svrhu i korist...a skalapala su se i nova i trajna prijateljstva ,,,to je nešto neopisivo za današnju mladež koja od prezasićenosti dostupnih informacija zapravo zatupljuju jer im ni društvo ni škola a bogme ni roditelji...najčešće...nemogu dati adekvatne životne smjernice..
    ...kuda to vodi?..nažalost vidimo svud oko sebe...
    najčešće treba krenuti sa malim koracima i malim stvarima da se dostigne i postigne nekakav svrhovit cilj...no bitno je naći pravi put a tad smo sigurno pronašli cilj

    avatar

    23.02.2014. (17:15)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    djeca su odraz stvarnosti u kojoj živimo. koja je uistinu nemilosrdna. manje sredine, u pravu su neki komentatori, lišene su toga jer u njima život teče nešto sporije, i, s obzirom da se roditelji međusobno poznaju, odgovornost je veća jer bi ih bila veća bruka nego da ih nitko ne poznaje. ne znam kako to promijeniti, jedino je moguće djelovati iz svoje kuće, na svoje dijete.

    avatar

    23.02.2014. (20:02)    -   -   -   -  

  • double-trouble

    ti kao da si pisala o razredu iz škole moje kćeri... i kod njih je jedan sedmi razred tako problematičan, kako je rekla razrednica "sa papirom"
    pitam: kakvim papirom?... znate, imaju potvrde da su ADHD... mislim da se pod to gura i poprilično neodgoja
    neki dan sam u parku čula jednog dječaka cca 10-12 godina kako baki od 74 godine govori: "ma, boli me kurac kaj ti misliš", htjela sam se umiješati, ali mi baka nije dozvolila... a, baka ga je upozorila jer je gnjavio tri cure koje ga se nisu mogle riješiti

    avatar

    25.02.2014. (21:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...