Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • borivoj

    Pisanje bloga samo može pomoći. Em se ispušeš, em počneš bolje pisati, em upoznaš kad tad ljude koji imaju iste ciljeve, povežeš se i nastanu poslovne suradnje, prijateljstva pa i ljubavi :)

    KOmentar sa BLOG.hr -> Neverin @ Sapha

    avatar

    13.02.2014. (08:25)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Tagovi:: autizam, cijepljenje, toksini, živa, cjepiva
    42
    U posljednjih dvadesetak godina, značajno je povećan postotak djece koja imaju neki od poremećaja iz spektra autizma. Na 100 rođene djece jedno će bolovati od autizma, dok je prije nekoliko desetljeća na 10.000 samo 2-3 djece bilo autistično. Procjenjuje se da u Hrvatskoj živi oko 8.000 osoba s autizmom, a u susjednoj BiH čak više od 20.000. Zašto se taj postotak povećava i što uzrokuje autizam, pitanja su s kojim se stručnjaci svakodnevnobave i pokušavaju na njih dati odgovore.
    Debata koja se vodi već godinama vezana je za živu koja se nalazi u konzervansu timerosalu koji je sastavni dio cjepiva za djecu. Naime, struka navodi da bi upravo živa iz cjepiva mogla biti uzročnik pojave autizma kod sve većeg broja djece koja su izložena obveznom cijepljenju.

    Konvencionalna medicina tvrdi da nema nikakve poveznice između žive i spektra autističnih poremećaja, no čini se da dokazi pokazuju upravo suprotno.

    Najnoviji članak u stručnom časopisu Journal Translational Neurodegeneration u vrlo impresivnoj studiji pokazuje snažnu vezu između izloženosti male djece živi i rizika od autizma.

    U studiji se proučavalo djecu koja su primila tipična cjepiva prema kalendaru, odnosno DTaP (cjepivo protiv difterije, tetanusa, pertusisa) i cjepivo protiv hepatitisa B.

    U prvoj fazi istraživanja djeca su podijeljena u dvije grupe kako bi primila DTaP cjepivo. U jednoj grupi sva su djeca primila cjepivo koje je sadržavalo konzervans timerosal. U drugoj grupi djeca su primila isto cjepivo, ali u njegovom sastavu nije bilo žive.

    Rezultati su pokazali da postoji dvostruko povećan rizik od poremećaja iz spektra autizma kod djece koja su primila DTaP cjepiva s timerosalom, u usporedbi s mališanima koji su primili isto cjepivo ali bez žive.

    U drugoj fazi studije promatralo se djecu koja su primala cjepivo protiv hepatitisa B koje je sadržavalo živu, odnosno timerosal. Djecu se pregledavalo narednih šest mjeseci i uspoređivalo se njihovo ponašanje i zdravlje s djecom koja su primila isto cjepivo ali bez timerosala.

    I ova studija pokazala je da su djeca koja su primila cjepivo s tragovima žive bila pod dvostruko većim rizikom od autizma od svojih vršnjaka koji su primili isto cjepivo bez tog otrovnog metala.

    U nastavku studije proučavalo se da li doza žive u cjepivu igra neku ulogu u riziku od pojavljivanja autizma. Sumnje znanstvenika su se ponovno potvrdile. Što je doza žive u konzervansu timerosalu bila veća, to je i rizik od obolijevanja bio veći.

    Autori studije zaključuju:

    "Zato što oni koji su izloženi cjepivima koja sadrže timerosal imaju statistički značajan povećani rizik od dijagnoze poremećaja iz spektra autizma i zato što se ta cjepiva s timerosalom djeci daju u dobi od 0 do 6 mjeseci, ispravno je sugerirati da značajan broj pojedinaca ispitanih kroz našu studiju kojima je dijagnosticiran autizam, pate od neurodegeneracije ili vrste progresivne encefalopatije za koje je etiološka patogena baza bila izloženost organskoj živi u timerosalu koji je sastavni dio cjepiva".

    Ovakva izjava vrlo je snažna i značajna.

    Mnogi konzervativni liječnici i medicinari tvrde da živa ne može ući u mozak.

    No, u jednoj drugoj studiji iz kolovoza 2013., pronađen je još jedan dokaz biološki uvjetovane uloge žive iz cjepiva na patogenezu poremećaja iz spektra autizma. Znanstvenici su ispitivali preraspodjelu žive nakon davanja cjepiva s timerosalom životinjama. U davanju cjepiva bebama čimpanzama slijedili su dječji kalendar cijepljenja uspostavljen 90-tih. Znanstvenici su otkrili značajne razine žive prisutne u mozgu, a iste se nisu spuštale ni 120 dana nakon zadnje primljene doze cjepiva.

    Izvor: Autism Action Network
    http://www.klinfo.hr/kategorija/hr/zdravlje/15/ziva-u-obveznim-cjepivima-i pak-je-povezana-s-pojavom-autizma-kod-djece/9264/1/

    avatar

    13.02.2014. (15:43)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Ojla,

    Lahko si najboljši prijatelj letos,
    dober prijatelj naslednje leto,
    vendar leto za tem izgubiva stike.
    Želim povedati,

    četudi se zgodi, da se več ne slišiva
    imaš posebno mesto v mojem srcu in si spremenil/a moje življenje,

    resnično te občudujem in spoštujem
    Pošlji to vsem svojim prijateljem,
    ne glede na to kako pogosto se slišiš z njimi,

    ali kako blizu ste si,pošlji pa tudi nazaj meni.
    Naj stari prijatelji vedo, da jih nisi pozabil/a
    in povej novim prijateljem, da jih nikoli ne boš.
    Vsakdo kdaj potrebuje prijatelja.

    Dobri prijatelji so kot zvezde...
    Ne vidiš jih vedno, vendar veš, da so tam nekje.

    avatar

    13.02.2014. (15:51)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "BUDI SVOJ SOPSTVENI
    MINISTAR UNUTRASNJIH POSLOVA". S.J.Lec

    avatar

    13.02.2014. (15:52)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Alternativno liječenje niskog tlaka

    Jedna od najraširenijih pošasti današnjice je visok tlak ili hipertenzija.

    Međutim, postoji i suprotna bolest - nizak tlak ili hipotenzija.

    Tlak se smatra niskim kad sistolički ili gornji tlak ima vrijednosti ispod 110 mmHg, a dijastolički ispod 65 mmHg.

    Nije opasan poput visokog tlaka, rijetko ugrožava život, ali može biti izrazito neugodan.

    Zbog toga se kaže da niskotlakaši žive dugo, ali loše.

    Najuobičajeniji simptomi niskog tlaka su vrtoglavica, zamagljen vid, nepravilan rad srca, umor i pospanost, kratkoća daha, povećana žeđ, blijeda koža i nesvjestica.

    Pročitajte više


    Kiseli kupus - zaštitnik probave i imuniteta

    U našim krajevima oduvijek postoji tradicija kiseljenja kupusa ili zelja.

    Kiseli kupus je našim precima bio jedna od glavnih zimskih namirnica i izvor vitamina C.

    Danas još uvijek slijedimo tradiciju spravljanja kiselog kupusa za zimnicu.

    Istina je da mnoge tradicije izumiru, ali ovoj se to ne bi smjelo dogoditi, jer je kiseli kupus izuzetno hranjiv i ljekovit.

    Kiseli kupus oduvijek je bio cijenjen, posebice kao lijek. Način njegove pripreme potječe od Slavena, a koristi se i dan danas.

    Poznato je da je moreplovac James Cook svoju posadu hranio kiselim kupusom za prevenciju od opasnog skorbuta.

    Sebastian Kneipp njime je liječio dijabetes, giht, opekline i upale.

    Ljekovitost kiselog kupusa nadilazi ljekovitost mnogih poznatih biljaka.

    Pročitajte više





    Valentinovo u Alternativa Webshopu








    WWW: alternativa-za-vas.com
    FORUM : alternativa-forum.com
    STORE : alternativa-webshop.com
    EMAIL: kontakt@alternativa-za-vas.com
    TEL: +385 (33) 731-922
    MOB: +385 (0) 99-640-7446
    NOVO: Skinite našu besplatnu mobilnu aplikaciju!
    Android Iphone/Ipad

    Pridružite nam se na:

    avatar

    13.02.2014. (15:59)    -   -   -   -  

  • borivoj

    V Sloveniji so krave zelo prijazne

    V Sloveniji so reke zares modre, na Bledu se lahko poročite kot v pravljici in krave so zelo prijazne, so le tri dejstva, ki jih znan ameriški portal navaja med razlogi, zakaj obiskati Slovenijo.
    "Kaj je majhen madež med Italijo in Hrvaško? Slovenija, dežela vaših sanj. Tej mali državi morate posvetiti pozornost, saj vam bo spremenila življenje," bralce nagovarja ameriški Huffington Post. V nadaljevanju izpostavljajo 19 razlogov, zakaj obiskati Slovenijo.

    Poročite se lahko kot v pravljici
    V Sloveniji se lahko poročite kot v pravljici, imajo tudi grad v jami, jezera, kjer se lahko sončite in kopate, neskončna polja cvetočih sončnic ter čudovite sončne vzhode in zahode. V Sloveniji lahko kolesarite po gričih med vinogradi, in če se odločite za kampiranje, postanete eno z naravo. Pri slednjem bralcem priporočajo čarobne nočne poglede, ki jih bodo doživeli, če bodo kampirali na Gorenjskem.

    Več »

    Uredništvo Pozitivk: Aleš, Igor, Tomaž, Gape

    avatar

    13.02.2014. (16:00)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "UPITALI MUDRACA: "KOGA VISE VOLIS, SVOG BRATA ILI SVOG PRIJATELJA?" MUDRAC ODGOVORI: "VOLIM SVOGA BRATA, AKO MI JE PRIJATELJ." Zidovska poslovica

    avatar

    13.02.2014. (16:01)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...