Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Sjedokosi

    Malo si pesimističan u nabrajanju, ovi zadnji imaju najviše šanse
    Miki Banderas se pokazao kao znalac u okupljanju grupe.
    Dotrčat će njemu i iz grupe 1 i iz grupe 2 i iz grupe 3. Opasan
    je on igrač. Vidiš li kako u Zagrebu nema snijega. Naredio Bandić.
    A u Varaždinu?
    Srdačan pozdrav (na izričit zahtjev ) :)
    Dakle, bit će očerupana purica s mlincima :)

    avatar

    06.02.2014. (18:07)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @sjedokosi
    Živim u Čakovcu a ne u Varaždinu. Ipak često smo tamo. Supruga je iz Vž pa idemo da ona svoja barokna pluća ispuni varaždinskim smrdljivim zrakom. A imaju i lijepu (ne srdačnu :-)!) tržnicu po naški rečeno - pijacu.

    Ne dijelim tvoj opimizam glede četvrte grupe, no jednako tako ne mislim da su bez šansi. Za sada ih, kao što sam naveo, neću dirati jer iz 'objektivnih' razloga još nisu u stanju krenutu punom parom. Trebaju pričekati da im se s 'godišnjeg' vrati strojovođa pa da pokrenu lokomotivu punom brzinom. Bumo vidli kak bu to išlo.
    Stoj mi dobro! (pozdrav ala Dalmacija odakle su moji po očevoj liniji)

    avatar

    06.02.2014. (18:51)    -   -   -   -  

  • Valcer

    A zar ti se ne čini da većina partija može da se nazove S(amo) D(aj) P(are) ? Ako sam optimista. A ako sam realista, sve...

    avatar

    06.02.2014. (20:58)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @valcer
    Svakako, zato sam i naglasio u tekstu "trenutačno". Osim toga cijeli tekst govori o "čerupanju" koje se odnosi na sve aktere u tekstu. I to ne samo finacijskom nego i inom: rasprodaja, koncesije, monetizacija, stečajevi etc.

    A posljedice svega toga možeš vidjeti niže: "Situacija u Tuzli izmakla kontroli" sve po scenariju Kijeva i Ukrajine. Iako ima tu zaista i huligana ljudima je zaista dosta. Neki od prosvjednika je spominjao AVNOJ i ZAVNOBiH (sic!). U emisiji "Paralele" jedan mladi sugovornik iz Slovenije rekao je da treba mijenjati sustav i rekao: "Socijalizam", pa se onda ispravio "Demokratski socijalizam". Zaista je dosta Reganizma i Tacherizma.

    avatar

    06.02.2014. (22:34)    -   -   -   -  

  • Boris

    Zgodno prikazano. Kako vidimo, ludilu nema kraja. Ključna riječ " čerupanje" ostaje.

    Kako vidimo, približavaju se izbori različitih fela, a nisu nikad ni prestajali. Davno je prošla 2003. g. kad smo svakodnevno čitali i pratili prva čitanja podnesenih prijedloga u Saboru o izmjeni Izbornog Zakona. ( Tomčić, Pašalić, Kramarić i dr.). Nisu se uspjeli dogovoriti. U međuvremenu nakupilo se toliko problema pa nitko i ne mari više o problemu toga Zakona. A Z a š t o ? Zato što je tako koncipiran da svakom koji se je već utaborio u politici osigurava mu njegovu vječnost ( Uzmimo primjere: Šeks, Arlović, Kain etc ). Odu samo onda kad oni to žele.

    A što je " kamen spoticanja " u tom zakonu ? Na sve pristaju ( odnos prema manjinama, dijaspori, broju zastupnika, broju izbornih jedinica , etc ), samo ne na jedno : NEĆE OTVORENE IZBORNE LISTE ! Koga "apa" ( glavni nositelj liste) stavi u redoslijed liste, taj mu i "služi", ne narodu nego njemu i nejgovom Veličanstvu.

    avatar

    07.02.2014. (00:14)    -   -   -   -  

  • Plastik

    Mislim da je ključni pojam koji se proteže kroz sve grupe (osnovane ili neosnovane) - "rogovi u vreći".

    avatar

    07.02.2014. (00:54)    -   -   -   -  

  • gradgelsenkirchen

    Mudrom politikom onog koji je znao pri svakom svom govoru reći "Zna se", Hrvatska se demokratskim putem devedesetih izvukla iz zagrljaja komunističkog,titoističkog pakla.I sve dotle dok je on živio privredno i političko stanje u zemlji je bilo ako ne ono potpuno zadovoljavajuće onda u svakom slučaju daleko povoljnije nego nakon njegove smrti i sve do danas.Imam dojam da ti toliko osobno ne smeta sadašnja situacija u zemlji koliko ne možeš smisliti i žao ti što se Hrvatska osamostalila.Korov na njivi kad se jednom ukorijeni,istog je teško izkorijeniti.Takav je slučaj i sa strankama bez obzira kako se zvale,titoistički zadojena bagra radi kontra zemlje Hrvatske,kontra domoljubnog hrvatskog puka i dok se god istih ne oslobodimo u Hrvatskoj će biti jadno.Titoistički je zadojen i DORH i njegov šef Bajić,titoistički su zadojeni i sudovi i niži i viši i što tu dalje komentirati.Ovi stihovi me vode izravno u Rusiju gdje su ljudska prava prljavom tamošnjom politikom potpuno pogažena,istom tom politikom se oće pridobiti Ukrajina i ne daju joj put Europe i da ne nabrajam.Prljavom politikom moćnih zapadnih sila je došlo i do napada na Hrvatsku devedesetih a time je učinjena i nepravda u Bosni i Hercegovini pa se nije za čuditi što se tamo momentalno sve dešava (spomenio si sam Tuzlu).Stvaranje Republike Srpske na tom tlu na osnovi genocida je dovoljan znak nepravde,ljudske nesolidarnosti.Koalicija hrvatskih domoljubnih snaga iliti Savez za Hrvatsku je opravdan jer Hrvatsku su stvorili hrvatski branitelji,domoljubi a ne Milanovići,Pusićke,Račani,Karamarke,Sanaderi...Eto,opet ti se javio VIRUS s nedovoljnim poznavanjem hrvatskog jezika.

    avatar

    07.02.2014. (10:15)    -   -   -   -  

  • Boris

    @Virus, sve bi to bilo u redu što pišeš kada bi se ti pozabavio postojećom situacijom u državi, ali ti se baviš povješću, a HDZ je iza sebe ostavio pustoš " jučer ", a već "danas " hrli za istom vlašću na isti način, umjesto da se solidarizira s postojećom situacijom i da da svoj doprinos u rješavanju problema. Nije rješenje u stalnoj smjeni vlasti, a boljitka nema, već zabiti glave u jednu kupu i izvući se iz govana. To je ujedno i glavna poanta ovih postova.

    Sada, konačno, našao se je jedan ( Milanović ) koji im sipa u lice ono što im nitko u Sabornici dosad nije se osudio reči. Unatoč svemu, nemaju srama, a pošten čovjek bi se pokrio mokrom krpom po glavi.

    Kada je riječ o Savezu za Hrvatsku, sve bi to bilo u redu kada bi se tu radilo o jednoj elitnoj ( homogenoj ) političkoj opciji. Međutim, ovdje se radi o konglomeratu ( miš-maš ) skupini koja je skrpana zbrda-zdola ( to je vidljivo po vanjskim manifestacijama u ponašanju ). Njima je bitno osvojiti vlast, skinuti postojeće " titoiste ", a jadni ne vide koliko su uronjeni u isti obrazac ponašanja. To je ono na što aludira @Plastik kad govori o pojmu "rogovi u vreći".

    Dakle, ako imamo svoju vlast, a imamo jer smo ju izabrali sami na postojećim državnim izborima, ujedinimo snage i rješimo problem. v .

    avatar

    07.02.2014. (13:21)    -   -   -   -  

  • gradgelsenkirchen

    @Boris-Schmarotzer,kad bi se slušalo takvih kao ti onda bi nam bilo ajme majko,ajme i kukuj,otišli bi u ponor iz kojeg nikad više nebi izišli,u ponor dublji od ovog.Savez za Hrvatsku je odlična zamisao i ja se nadam i Bogu se molim da se sve to i realizira.U svim tim strankama,grupama ili nek se zovu bilo kako a žele ovaj Savez za Hrvatsku su stručnjaci,pismeni ljudi a što je najvažnije ne žele u svoje redove komunjare-titoiste jer takvi su nas već davno u crno zavili.Tu i tamo neka ponekog komunjare pokajnika jer tko priznaje pola mu se prašta.Ne može zemlju voditi bagra koja sanja titoizam i ne miri se sa sudbinom što su hrvatski branitelji na čelu sa Franjom Tuđmanom zauvik svrnili rogove onoj nemani koja nas je klala,palila,pljačkala,uništavala.Takvih ćemo se brzo otarasiti i znak za hrvatsko bolje sutra se polako nazire usprkos činjenici da aktualna vlada zatvara put prema boljem.

    www.mojarodnagruda.de

    avatar

    07.02.2014. (14:03)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Upijajući i ne htijući bisere naših predlagača bolje nam
    budućnosti, došla sam do apatičnog stanja svijesti , koje
    mi samo govori: "kad si kokoš, baš te briga 'ko te čerupa".
    Ako ne dosegnemo Tuzlu i ostale, zaista smo kokoši i neka
    nas čerupaju:)))

    avatar

    07.02.2014. (15:14)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @boris
    Ili kad to zaželi dragi Bog.

    @platik
    Ima u tome mnogo istine.

    @gradgel....
    Dr Franji Tuđmanu svaka čast glede zasluga u borbi za osamostaljenje Hrvatske iako smatram da bez onih koji su nosili pušku u ruci i časno se borili za njezinu neovisnost ništa ne bi postigao. To ti i sam jako dobro znaš iako si vjerojatno u to vrijeme bio u Deutschlandu (oprosti ako nisam u pravu). Spomenica i medalja koju sam dobio od F.T. za sudjelovanje, doduše skromno, u stvaranju neovisne Hrvatske svjedoči da u mojem slučaju nije bilo tako. No to i nije važno. Ja se time ne hvališem.

    Nažalost poteze koje je pokojni Predsjednik vukao nakon osamostaljenja nisu bili tako sjajni. Već očijukanje s Miloševićem oko podjele Bosne još za vrijeme rata (to ti vjerojatno nećeš priznati točnim) i njegova fantazija oko 200 bogatih obitelji spadaju, po mom mnijenju, u najveće njegove greške zbog kojih i danas imamo problema. O tome zašto je u njegovo vrijeme bilo relativno dobro mogao bi se napisati podulji tekst. No njegova odluka o privatizaciji po principu 200 bogatih obitelji (a ona proističe iz njegove opsjednutosti povijesno izumrlim pojmom "staleži") bilo je sjeme sadašnjih poteškoća. To ti vjerojatno ne vidiš jer ti crvena titoistička krpa zamagljuje pogled na sve tamne strane vlasti u vrijeme F.T. dok te istovremeno ne sprečava da vidiš pozitivne kojih je svakako bilo.

    Jednako tako oni koje ti nazivaš titoistima i komunjarama ne vide zbog sličnih krpa pred očima, ali crne boje, o negativnostima bivšeg režima jer je i ta krpa providna samo za pozitivne stvari. No to je normalna pojava kod jednostrano orijentiranih (naš narod bi rekao nasađenih) osoba kojih ima i u jednom i u drugom taboru.

    Što se pak tiče hrvatskog jezika vidim da si se popravio :-)! No vjerujem da ti i nije bilo teško. Predmnijevam da greške u komentarima proizlaze iz brzine i bijesa kojim ih pišeš (utjecaj crvene krpe) a ne kontroliraš ih prije objavljivanja i ne ispravljaš greške. Tvoji su, naime, tekstovi na tvojim blogovima (ako ih doista sam pišeš, a vjerujem da ih pišeš) pisani sasvim dobro, a pjesme, one koje nisu obojene mržnjom već ljubavlju prema Domovini, a pogotovo prema Bogu, su ti lijepe. Pa zašto onda uporno prosipaš žuč prema osobama koje u suštini uopće ili vrlo slabo poznaješ?

    @malo ja...
    I dodao bih - ovce pa nek nas šišaju :-)!

    avatar

    07.02.2014. (19:11)    -   -   -   -  

  • husky

    @ semper
    sviđa mi se ovaj tvoj zadnji komentar gdje odgovaraš gradgelsenkirchenu.
    Poštovanje Semper!

    avatar

    08.02.2014. (14:56)    -   -   -   -  

  • odmak

    Ne vidim izlaza.

    avatar

    08.02.2014. (17:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...