Komentari

catwoman009.blog.hr

Dodaj komentar (31)

Marketing


  • catwoman

    Da ne bi bilo nespora7ma ; ovaj tekst nisam pisala 7a blogoprijatelje, nego 7a proslijeđivanje onima, 7a koje čitatelji - blogoprijatelji procjenjuju da bi bilo dobrodošlo štivo u ra7umijevanju političke situacije kod nas i u svijetu, jer sam primijetila kako mnogim ženama puno lakše objasnim o čemu se radi, ako usporedim aktualnu realnu situaciju s aktualnom sapunicom, nego ako pričam na standardan način.

    Prema slovu ' 7 ' možete 7aključiti da sam taj tekst pisala prije nego su mi mačke dotukle tipkovnicu. ;)) Pisala sam ga u nekoliko navrata, tj. nadopunjavala, od proljeća prošle godine.

    avatar

    10.01.2014. (18:41)    -   -   -   -  

  • meroveus

    Složio bih se s Tobom, kada kroz povijest ne bi defilirale žene s dominantnim dexterom. Poput posljednje "Željezne ledi". Sve češća je pojava da žene spremnije i inventivnije koriste logiku kako bi zaštitile emotivnu stranu (pobačaji - ekstrem). Kako riješiti problem? Brojkama. Neka silina realnosti brojaka pokaše apsurdnost usmjerenosti. Snowden je aktualni primjer. Jednima izdajnik, drugima poluga za obračun. Kao i onaj plavokosi Šveđanin/Australac u zatočen u nekoj ambasadi u Londonu. Vox populi ne smije znati!

    avatar

    10.01.2014. (19:29)    -   -   -   -  

  • catwoman

    I Bill i ja mislili smo na prave žene, a ne ove koje spominješ.
    7aboravio si Merkel i Kosor, btw. To su poluge sistema, s dominantnim egom, koji je njegov korisni idiot. Nastoje biti ' muško ', i to im, nažalost, uspijeva.
    Bill i ja apeliramo na prave žene, koje emociju stavljaju na prvo mjesto, a tu je glavna protektivna majčinska reakcija.
    Ako toga više nema, onda smo i7gubljena rasa, 7auvijek.

    avatar

    10.01.2014. (19:58)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Imaš pravo kad je riječ o dominaciji ( netko će mi prigvoriti ) žena. Žena sa srcem, glavom i spolovilom ne bi trebala igrati muške uloge

    avatar

    10.01.2014. (20:16)    -   -   -   -  

  • meroveus

    @cat gdje su "prave žene"? 1.Natječu sse s muškarcima koji su im mjerilo. 2. Naslijeđem podređene mupškarcu (pogotovo na ovimprostorima). 3. One koje govore: razmislit ću o tome sutra. 4. One koje viču kako bi bile drugačije od onih koje šute. 4. one koje misle: ipak sam samo žena. Moglo bi se unedogled. Kao da postoji jedan prirodni slijed otpora sinesteru koj se sve više povlači u sebe. No, ipak to je sve onaj famozni jin-jang i to u onom najantagonističnijem izraženom stadiju. Čini se kako ćemo morati pričekati na prirodni balans.

    avatar

    10.01.2014. (21:15)    -   -   -   -  

  • skydiver

    Pozitivno sam iznenadjen dosjetkom (ne bas uobicajenom na blogu hr.) da se povezu dvije naizgled nespojive manifestacije; TV sapunica i njen nimalo ruzicasti odraz u ogledalu - turobna besperpektivnost realnosti koja nas okruzuje. U namjeri da komentar zadrzim u okviru komplimenta necu obrazlagati neslaganje glede mogucnosti prevencije naslucenog ishoda stvarne sapunice o demonskoj nezajazljivosti..:)

    avatar

    10.01.2014. (22:01)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ annaboni ... kužimo se. Žene smo, čini se. :)))

    @ Meroveus ... uglavnom nema pravih žena ili se još nisu probudile ... ( Nego je dominacija ovih što si pobrojao, dekster bolesnika ... ) Probudit će ih plač njihove djece. Ako se probude i njihovi obrambeni instinkti ( kao kod majki životinja ) ... e - 7a to bih voljela još živjeti.

    @ skydiver ... hvala što si gentleman, ali voljela bih da i7ađeš i7 okvira komplimenta i kažeš sve što si želio reći, 7natiželjna sam, pli7. .:) Vidim da si htio elaborirati najmisterio7niji dio priče ...

    avatar

    11.01.2014. (03:20)    -   -   -   -  

  • skydiver

    @cat, nazalost javna tribina nije mjesto za elaboriranje ishoda prvih triju postavki koje si navela u epilogu. Ono sto sam izostavio u komentaru je obrazlaganje neslaganja u vezi tvog stava da nam je data mogucnost da odigramo jednu od glavnih uloga u realnoj 'sapunici', tj uvjerenja da je prevencija moguca. Dio oko kojega bi se eventualno mogli sloziti, a koji bi se odnosio na lokalnu (dakle, Hrvatsku) scenu, je da bi se udruzenim aktivnim djelovanjem mogao preduprediti scenario koji (iz moje perspektive prilicno izvjesno) pretstoji u nekoliko narednih godina. Tuzna istina je da nikakva akcija nece uslijediti. Pouka istorije iz kasnih 20-tih u Njemackoj, ili pak mnogo svjezija - Markovicev expoze uoci raspada Juge ne obecavaju da bi se moglo desiti cudo.
    Ili konkretno; kako prevazici problem koji sam juce pomenuo u komentaru kod @lobotomizatora, koji za posljedicu ima denial efekt kod 85% stanovnistva. Dodamo li ne bas rijetke slucajeve kao kod @sagitariusa (pogledaj komentare), onda i ne preostaje bas pono puno prostora za optimizam..

    avatar

    11.01.2014. (07:03)    -   -   -   -  

  • skydiver

    PS ..komentar kod @zivotna igraonica ("Antimjere za spas") djelimicno dotice problematiku u Hrvatskoj, ali i sire..

    avatar

    11.01.2014. (08:37)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ sky ... teoretski nam jest dana šansa, a statistika općeg ljudskog ponašanja upućuje da neće biti upotrijebljena - tu 7apravno nema nekog neslaganja, već samo potpunijeg aspektiranja situacije. Taj denial efekt ( guranje glave u pijesak ) jest tako jako ukorijenjen, da me i naveo pisati ovaj tekst.
    Da nas nije tukla vlastita JNA, i da nam nije po7nato postojanje konc. logora u WW2 ( u što su sada pretvorili cijeli svijet ) još bih i ra7umjela toliko naivnosti kod ljudi, ali ovdje se ne radi o naivnosti, nego o kombiniranoj patologiji sebičnosti i osobne mentalne 7arobljenosti. Veli i7vjesni Bashar : " Ako ne možeš promijeniti svoj um, onda ga niti ne upotrebljavaš. "
    Pogledat ću blogove koje spominješ, već kada uspijem.
    Tnx što si se javio. :)

    avatar

    11.01.2014. (19:35)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ sky ... Ob7irom da spominješ kako ovakav način komuniciranja nije prikladan 7a elaboriranje nekih stavki, molim te, javi mi se na e-adresu : catwoman@hi.t-com.hr... Dodatno bih ti htjela reći isto nešto što nije 7a svačije oči.

    avatar

    11.01.2014. (20:47)    -   -   -   -  

  • skydiver

    @cat, ovo je jos jedan primjer nesporazuma koji proizilaze iz moje stednje na vremenu koje sam predvidio za posjetu blogu hr. Dakle, cesto neznam nista o blogeru ciji post komentarisem, orjentisuci se prvenstveno prema sadrzaju datog texta. Naputak o neprikladnosti javne tribine proizilazi prvenstveno iz komplexnosti same materije a ne iz nekakve tajanstvenosti. Nabrzaka (u par minuta) sam preletio preko par tvojih prethodnih postova i komentara i nisam nesto iznenadjen da nisu ni izdaleka u skladu s (ocito slucajnim) potencijalima poruke komentiranog texta. Tek za potporu tom utisku; To da si clanica udruge V.H. objasnjava kako mozes funkcionisati na istoj frekvenciji kao @'lavica', sto pak ukazuje da nije iskljuceno ni konsultovanje sa 'astro analizom iz natalne karte' koja 'cak i nevjernike moze navesti da se zamisle'. Pa buduci da sam i sam nevjernik, cak do mjere da rijec astro vezujem iskljucivo za astrofiziku, nevidim nikakvu sansu da bi dijalog urodio nekim plodom..
    I da, pozdravi vodstvo udruge - mozda u drugom pokusaju budu bolje srece..;)

    avatar

    12.01.2014. (04:02)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ sky ... Doista se radi, kako si rekao, o nespora7umu koji proi7la7i i7 nedovoljne informiranosti uslijed nedostatka vremena, ali i moje nepreci7nosti u i7ražavanju : članica sam VH formalno, nije mi se dalo provoditi mjere istupanja, a ovako dobivam kojekave materijale na uvid. Slučajno je ovaj bio dobar, iako o vodstvu te udruge mogu reći sve najgore, što sam pisala u ostalim postovima, no to nisi imao vremena čitati, pa evo link : http://novapolitika.blog.hr/2013/11/1631713445/je-li-kriv-narod-ili-oligar hija.html
    Evo još jednog linka na tu temu, pogledaj samo komentare : http://catwoman009.blog.hr/2013/02/1631512352/podrzimo-referendumski-ustan ak-2013.html

    Tvoja isključivost prema astrologiji je tvoj problem nepo7navanja dotične 7nanosti. Ja ne vidim ra7log prekinuti dijalog s nekim samo 7ato jer ne misli o svemu doslovno isto kao ja, tj. nemamo ista ili jako slična životna iskustva. Ali uvažavam tuđe takve ra7loge, makar mislim da to nije funkcionalno ponašanje.

    Ob7irom na nedostatak vremena 7a profajling blogera, bolje je samo orijentirati se na post koji komentiraš, ako ne možeš pročitati sve što je dotični bloger napisao, jer kombiniranjem nasumičnih podataka 7aista možeš doći do jako ra7ličitih re7ultata, tj. 7aključaka. Ako nešto nije jasno, ili se čini kontradiktornim, najbolje je pitati, kao što si sada učinio ( hvala 7a opasku, odmah ću editirati post gdje navodim članstvo u VH ), pa biti siguran, nego pretpostavljati.
    Po7drav radije tebi, nego ' vodstvu ' ! ;)

    avatar

    12.01.2014. (18:36)    -   -   -   -  

  • skydiver

    Nece bas biti da se radi o mojoj isklucivosti prema astrologiji, nego su astrologija i znanost uzajamno nepomirljivo iskljucive a nesposobnost da se ta razlika uoci pak govori mnogo vise nego si ti u stanju i pretpostaviti..
    Usto, trebalo bi biti prilicno blesav pa ne uociti da neko podmuklo manipulise tvojim nikom - svejedno, s tvojim pristankom ili ne..

    avatar

    12.01.2014. (21:20)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Nitko ne manipulira mojim nickom, a da bi mi to smetalo, ako se pojavi s pove7nicom na drugi blog, ne 7nači da to komentira netko drugi. 7nači da sam ulogirana s drugom lo7inkom i pod drugim nickom, a i7baci ovaj. O7irom da nemam što skrivati ( inako svi 7naju 7a ta dva bloga ), 7ašto se živcirati i gnjaviti s blogservisom ?
    Nego, vidim da je komunikacija prešla na osobni nivo, i sada se slažem s tobom da više nema smisla.

    avatar

    12.01.2014. (22:21)    -   -   -   -  

  • skydiver

    Ipak radije vjerujem da podmukli pokusaj podvale (koji sam zasigurno ustanovio) ne dolazi s tvoje strane..
    Komunikacija je presla na osobno onoliko koliko je nauka osobna stvar. Sorry, ali nevidim nacin na koji je moguce pomiriti nauku s astrologijom, karmom i svime sto proizilazi iz toga..

    avatar

    12.01.2014. (23:15)    -   -   -   -  

  • catwoman

    ah, ne da mi se niti provjeravati, jer nisam imala problema 7bog tog nicka, morala bih kopati po blogeditoru, a to mi se ne da.

    Nije 7nanost osobna stvar, nego skretanje po7ornosti s napisanog na pisca i njegova osobna iskustva. Astrologija jest 7nanost i studira se. Tamo gdje to smatraju 7nanošću. I uopće nije kontradiktorna niti jednoj drugoj 7nanosti ( osim što ju neke religijske doktirne smatraju ' opasnom ' - valjda 7ato što na sanskrtu 7nači Svjetlo ŽIvota ), pa tako niti ' karma '. To su 7nanja i pojam 7a sebe.
    A ako baš hoćeš ve7u sa 7nanošću, pogledaj knjige Michaela Newtona : 'Putovanja duše' i nastavke. On je psihijatar što se bavio hipnoregresijskim terapijama, pa je tijekom istraživanja na više stotina ( ili čak i više ) pacijenata uvidio podudarnosti koje uka7uju na istu priču što ju sugerira astrologija općenito, te napisao o tome knjige.
    Neću dalje više o tome, nije tema posta, ne volim off topice. Sorry i tebi.

    avatar

    13.01.2014. (00:20)    -   -   -   -  

  • skydiver

    Ako je necije vidjenje svijeta zasnovano na iracionalnim postavkama, onda je iluzorno ocekovati da ce ijedna tema ili argument prozvesti racionalan zakljucak. Ne ocekujem da ces ikada i pokusati razumjeti makar i definiciju nauke, a kamoli shvatiti principe kojima se povodi..

    avatar

    13.01.2014. (00:54)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Na žalost draga Mačkoženo... put nam je svima već određen i iscrtan. Historia magistra vitae est. Povijest se ponavlja, a ovaj ocvali kapitalističko-imperijalistički model kojem svjedočimo me ponajviše podsjeća na jedan sličan moment u povijesti unazad nekih cca 1500 godina. Bio je to pad Zapadnog rimskog carstva... ;)
    Globalni je to trend koji mi mali ne možemo spriječiti, niti na njega možemo utjecati. Možemo samo primjeniti onu staru maksimu - Misli globalno, djeluj lokalno.

    avatar

    13.01.2014. (10:15)    -   -   -   -  

  • catwoman

    To sam upravo i mislila - fini sitni ženski ručni rad / suradnja je prvenstveno lokalnog karaktera. Puno malih rupica u mreži globalnog svjetskog tkanja 7acijelo mu ne bi dobro došlo. I7 kojih bi mogle i7aći mnoge 7arobljene ribice.

    avatar

    13.01.2014. (14:25)    -   -   -   -  

  • Roselina

    Jedno gromoglasno BRAAAAAVOOO!!!! :)))

    Savršen post, savršena usporedba, a osobito mi se sviđa ideja korištenja
    škarica, nožića i pletenja na svoj način. Jer ipak, ako ništa drugo barem
    svoj vlastiti svijet možemo urediti na svoj način, onoliko koliko nam je moguće
    dok se nalazimo unutar prostora u kojem djeluju globalne sile.

    A uvijek imamo dovoljno alata i materijala za vlastiti ručni rad.
    Koji se opet naravno povezuje sa energijom Žene...

    Rijetko pišeš, ali kad nešto napišeš onda je to jedan prodorni 'miiiiiijjjjaaaaaaau!!!'. :D

    avatar

    14.01.2014. (09:58)    -   -   -   -  

  • Roselina

    @Manga, Ali upravo nam Mačkažena to i govori, da je 'misli globalno, djeluj lokalno'
    moguće itekako. :)))
    I ja se slažem s tobom, nadam se da će se sve ovo srušiti, ova elita, jer ruku na
    srce... nijedna nije potrajala. Rimljani, Osmanlije, Habsburgovci... sve je otišlo
    kvragu. Mora i ovo.

    avatar

    14.01.2014. (10:02)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Ljudi dragi, sve je to bilo srušeno, ali su postojali i oni koji su to rušili, i onda bi ti pak postajali novi totalitarni vladari. 7ato mislim da je bolje računati na vlastite snage, a ne čekati Godota, jer malo se toga samo od sebe raspada, ako nema nekih dodatnih faktora, pa makar to bile bakterije i gljivice ... Kak' se veli : 7rno po 7rno - pogača.
    Činjenica jest da su nas porobili metodama sitnih koraka ( koje su nas navikli trpiti kao magarac batine ). Kako se klin klinom i7bija, tako će biti potrebna ista ta metoda 7a u7vratni udarac, da se postigne konačna pobjeda.
    U međuvremenu se može spašavati situacija i na ' muški ' način, nemam ništa protiv, dapače - najbolje bi bilo djelovati kombiniranim 7ahvatom. ;-)

    avatar

    15.01.2014. (01:10)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Drage moje Cat i Rosalina...

    U ukupnoj "stečajnoj" masi, naš glas je ne bitan. Danas nema te narodne inicijative koja može uroditi plodom. Sustav je namješten tako da preko medija i banaka elite vladaju sa glupom rajom. Demokracija je mrtvo slovo na papiru i obična floskula.

    Nastavak tog problema su naši klimavci na vladajućim pozicijama. Oni su ti koji nas na dnevnoj bazi prodaju krupnom kapitalu, uzimajući pritom provizije ili kupujući još jedan mandat na vlasti i u Brislu. Ne izdvajam pritom ni ove, ni one... jer svi su oni isti.

    Sve su to najobičnije lignje... a i to sam odavno apsolvirao... ->
    http://012station.blog.hr/2007/02/1622213347/komentar-na-komentare.html
    htt p://012station.bloger.index.hr/post/politicke-lignje-i-njihovo-crnilo/43848 0.aspx

    avatar

    15.01.2014. (08:34)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Dragi Manga, upravo 7ato što nema te narodne inicijative, neki mi pokušavamo i7vidjeti načine može li se kome na neki shvatljiviji / slikovitiji način reći to što upravo govoriš.
    NIje ovo post 7a blogere, kako sam navela u svom prvom komentaru, nego nego moguća natuknica kako nekome i7 ' raje ' koju spominješ, objasniti o čemu se radi. Možda sam to trebala napisati kao p.s. u post, pa ne bi bilo nespora7ma. :)
    Evo, ti si maksimalno kratko, jednostavno i jasno objasnio problem, ne sjećam se da sam pročitala ikada bolji sažetak. Koristit ću ga, možda upali na nekom ' slučaju '. :)
    Hvala 7a pove7nice, onaj osvrt o i7ra7u ' Rvat ' i njegovim inačicama ... je i7vanredan, treba ga pejstati svima koji ga upotrijebe.

    avatar

    15.01.2014. (17:54)    -   -   -   -  

učitavam...