Komentari

nachtfresser.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • dražeN ;)

    Kako ostati čistih ruku i napraviti sarmu, tj. tko je danas više nevin oko bilo čega. I bolje je ponešto ubiti, pa na laganu vatricu, nego dozvoliti da raste dok se sve ne rasprsne ;)
    P.S. Nebitna asocijacija, ali kao mladac doživio sam eksploziju ekspres lonca. Bilo je letećih poklopaca, razbijenih stakla, izbijenih vrata i komada zida, a sarme u svim pozama od plafona do poda. Eto, svi mi imamo već neke traume iz djetinjstva. Neke su popraćene detonacijama, a gro ih je bio u tišini od koje bole uši.

    avatar

    23.12.2013. (10:05)    -   -   -   -  

  • U zvijezdama piše

    pusa

    avatar

    23.12.2013. (11:59)    -   -   -   -  

  • amaterka

    Suosjećam što se tiče dijela o obrazovanju i o profesorima...Hvala na korisnim informacijama vezanim za Poljsku :)

    avatar

    23.12.2013. (13:38)    -   -   -   -  

  • Plastik

    Pišeš ti: Usput će se analizirati ako je netko od profesora nepodoban za pojedine roditelje od formata. Na stranu na to da je drugdje u školama uglavnom i gore, da to nije više ni preslika društva, vozačima kamiona i ribarima iz ministarstava je nužno da im djeca budu društveno priznata i jao kome ako im tko stane na žulj, rodijaci su i tu i tamo, na svim ključnim mjestima....

    Užas!

    Kad sam ja bio u školi, a tako je bilo i s mojom djecom, kad je učiteljica pozvala moju majku na razgovor (a povodi su bili sasvim beznačajni - npr. u jednom danu dvije lošije ocjene, kad sam rekao da sam nespreman za odgovarati ili čak kad bih zaboravio domaću zadaću, a da ne govorim kada sam se u školskom dvorištu potukao), i kad bih majci (ocu nisam smio) rekao da je učiteljica zove na razgovor - odmah je bez premišljanja pao šamar, da su se svi prsti vidjeli na mom licu. Naravno, šamar je pao i odmah nakon razgovora s učiteljicom, a bio sam sretan da se to nije dogodilo pred cijelim razredom. Tada su moja majka i moja učiteljica zajednički brinule o mom nauku i odgoju, a majka (i otac naravno) poštovali su učiteljicu i gledali u nju sa zahvalnošću, kao u sveticu koja uči i odgaja njihovo dijete.

    Tako slično sam pokušao i sa svojom djecom, samo što je tih dvadesetak i nešto godina kasnije trebalo puno značajnije greške napraviti da bi me učiteljica ili kasnije nastavnici ili profesori pozvali na razgovor. Nisu imali vremena već su reagirali kad se čaša prelila. Vjerovao sam im cijeneći da se brinu, uče i odgajaju moje dijete u najboljoj vjeri. Međutim, nisam osjetio brigu i mar tadašnjih učitelja kakav je imala moja učiteljica. Razrednica u srednjoj školi moga sina ne rijetko mi je znala reći (i ne samo meni, već i svima na rijetkim roditeljskim sastancima) - srednja škola nije obavezna, ne moramo mi to trpiti, itd.

    Danas, ne znam kako je, ali znam da je loše. Jako loše. Jedno je povuklo drugo. Najprije smo obezvrijedili one vrijedne i poštene učitelje, a onda su došli oni za sebe misleći pametniji, sposobniji, bogatiji čija su i djeca trebala odmah biti takva. Pa su vrijedni i pošteni učitelji svoga mira radi odustali. Sve se urušilo, sustav vrijednosti se poremetio, da ne kažem izokrenuo.

    Užas!

    avatar

    23.12.2013. (14:21)    -   -   -   -  

  • sewen

    Potrošilo se društvo, a igrali bi se prirode!

    avatar

    23.12.2013. (14:23)    -   -   -   -  

  • apis

    Zar nisu anđeli nekoć raznosili darove u ono davno vrijeme dok Djeda Mraza nisu preimenovali u Djeda Božićnjaka, a sve to je ustvari prikaza Svetog Nikole....?

    avatar

    23.12.2013. (15:17)    -   -   -   -  

  • NF

    @apistia: ;) usput mislim da sam bio među prvima ako ne i prvi koji je, moj grijeh, prekrstio bradonju u Djeda Božićnjaka u prepjevu slikovnice "Janko Raščupanko" na hrvatski koji potpisujem :P
    @plastik: imam ja o toj temi još toga, samo se trebam osloboditi ostataka autocenzure
    @ostali : hvala :D

    avatar

    23.12.2013. (16:02)    -   -   -   -  

  • brigita3

    Ma ne jedi se sada. Pocinju blagdani i ferije pa ces malo da zaboravis te kamiondjije i ostale... Pozdrav i sretni ti blagdani... vidim da je sarma vec uradjena.

    avatar

    23.12.2013. (16:47)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    uhvati taj sladoled

    avatar

    23.12.2013. (19:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...