Komentari

apis.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • NF

    i meni je meša drag, a čim nešto osobnije zacvilim vuče na mešinog nurudina.
    a blog rasprave, teško shvatljiva žestina kad se već ne vidi onaj bitniji govor, govor tijela.

    avatar

    19.12.2013. (10:44)    -   -   -   -  

  • Edo

    Draga, još bih i povjerovao u tvoje dobre namjere izražene u komentarima na mojem blogu, a evo sad i u ovom postu, no u posljedni si trenutak napravila pogrešku. Lijepo si pokazala svoj nacinostalgični svjetonazor time što si napisala: "(Joe Šimunić je nogometaš koji je nezgrapno izrazio domoljublje nakon odigrane utakmice.)
    Joe Hrvatina Šimunić je jako dobro znao što radi i da pozdravlja fašističkim pozdravom i pjesmom koristeći tako mogućnost manipuliranja pijanim mladim hrvatskim zainaćenim krdom bez budućnosti. Time je pobrao sve njihove simpatije i postao još jedan "domoljubno-navijački" Bog, što mu je i bila namjera, a istovremeno se umilio sve radikalnijoj nacionalšovinističkoj desnici i Crkvi koja sada i otvoreno poziva na rušenje demokratski izabrane vlasti. Ja jesam neovisan na svojem blogu, ali nisam neutralan. Ne trpim svaki oblik nasilja i potpore tom nasilju, a "Za dom, spremni" je bio službeni pozdrav jedne antihrvatske fašističke organizacije. Svoje svjetonazore nikada nisam skrivao jer sam i ja bio jedna od onih budala koji su 1991. dragovoljno otišli u rat, da bi čelo države doveli obične kriminalce i lopove - iste onakve kakvi su 1942. osnovali NDH. Sada zbog toga imam grižnju savjesti.
    Dakle, možeš se ti truditi objasniti da je Joe samo nezgrapni domoljub, uzalud ti trud. Antifašistička Europa, za razliku od ogromnog broja neobrazovanog hrvatskog naroda, nije i neće zaboraviti što je fašizam. Tome i služi pouka i kazna velikom patriotu i Hrvatu koji se, gle ironije, zove Joe :)))
    Smatraj ovime našu malu izmjenu misli završenom, sve mudro što sam po ovoj temi imao, napisao sam.

    avatar

    19.12.2013. (11:38)    -   -   -   -  

  • apis

    Dragi Edo
    ti odista istinski patiš smatrajući da su svi zlonamjerni i urotnici. Ja sam isto tako mišljenja da je mogao lijepo zapjevati: U BOJ U BOJ
    pa bi mu publika odgovorila ZA NAROD SVOJ
    i nitko ne bi filozofira jer i Hitler je volio Wagnera pa nitko zbog toga ne osuđuje glazbu tog glazbenika kao što ne bi mogao ni Ivana plemenitog Zajca zato što je ta hrvatska opera bila popularna među domoljubima svih naraštaja i političkih opredijeljenja...
    Što se izravno tiče navedenog događaja osobno nisam sudjelovala niti me zanima, a ovo sve pišem jer je pomalo na temu naslova blog-a LAKO JE BITI GENERAL POSLIJE BITKE MAKAR...
    makar čovjek obično umišlja da drugi promišljaju i donose zaključke na način kojim se on rukovodi ako učini i postupi... odnosno osobne namjere, odlike i stavove pripisuje drugom kao da mu je neprijetelj ili dušman nalik, ali suprotnog usmjerenja. Ustvari sve je podložno, kao što naslučujem, da se sve nekako događa po načelu: oni koji najviše hvale i kažu da se bore za mir ti ubijaju kolju i potiču ratove, oni koji propovjedaju poštenje i dobrotu najveći su prevaranti i lopovi, oni koji se zalažu za ljubav pokazuju najveću mržnju....
    Prenaglašena mržnja često može biti prikrivena ljubav i divljenje. razmisli o tome jer i to ne bi bilo za odbaciti u karikaturalnim prikazima jer toplo se nadam da ono kamo će te tvoj govor mržnje odvesti ( to što izražavaš u drugom dijelu očitovanja optužujući me da bih se trebala svrstati za ili protiv
    to tvoje napaćeno srce u prethodnom govorenju neka u tebi bude ono suprotno što sam netom rekla pa neka si dobar, plemenit i pun ljubavi za sve ljude bez obzira kakvi su i s kakvim se oni patnjama u životu nose.
    Isto tako moram spomenuti da nisam vidovita i ne mogu znati što je nogometaš vlastitom gestom iskreno namjeravao, ali sudeći po njegovoj izjavi ne ono kako to pokušava oslikati tisak. Što se tebe tiče, bit ću blago jetka pa se unaprijed izvinjavam, možda odista imaš paranormalne sposobnosti pa možeš ljudima uči u glavu i čitati misli.
    Ja se ne borim s takvim glasovima u glavi, oni se lijepo svađaju, a ja se smijem ludački, sedim pored šanka, ljuljuskam se na barskoj stolici i fiksiram čašu vina. Podsjetit ću te: ja sam plavuša i ne znam da li je to mjerljiva veličina koliko glupa mogu ispasti, a mislim i da mi je IQ drastično pao zbog čega uopče raspravljam o ovome.
    Ipak još nešto: što se obrazovanosti tiče neću nabrajati sve koji su se dičili hrvatskom domovinom i da je tu i Nikola Tesla i Ruđer Bošković, i još puno njih za koje ni čuo nisi kao što je recimo jedan od največih humanista svijeta koji je nadahnuo Ivana Supeka (također humanističke veličine) da napiše roman HERETIK.
    ali toliko od mene o toj temi jer nitko me natjerati ne može da o bilo kome mislim da čini namjerno nešto opako i zlo, a najmanje osoba koja se bavi sportom i o politici gotovo ništa ne zna.
    (onako usput, nisam primijetila da si bilo kojim uratkom pokazao licemjernost vladajućih kada su u jeku referendumske kampanje uskratili priznavanje jednakovrijednosnog priznavanja rezultata vrhunskim sportašima paraolimpijskih sportova, a zbog čega je pokrenuta tužba na ustavnom sudu jer je takav stav očita diskriminacija)

    avatar

    19.12.2013. (15:03)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Evo se i ja lovim na pruženu udicu pa ću reći što mislim o Šimuniću i
    njegovom činu.
    Da je namjerno i smišljeno učinjeno i to ne njegovom zaslugom jer on
    je bio samo alat u nečijim rukama, vidljivo je po tome kako mu se
    dodaje mikrofon spuštajući ga niz ceradu. Mikrofon mora biti negdje
    i uključen, mora postojati čovjek uz taj uređaj za pojačavanje zvuka
    pa je taj dotični mogao u svakom momentu isključiti mikrofon.
    Ali nije što je dokaz da je sve bilo organizirano a naivni Šimunić je
    na kraju izjavio da je oduvjek želio učiniti ovako nešto?!
    Gajiti simpatije prema bilo čemu nije protuzakonito jer se ne može
    kažnjavati misao i želja ali pred mnoštvom ljudi i to na sportskom
    terenu izvikivati slogan koji je korišten u drugom svjetskom ratu za
    ubijanje svih koji su drugačiji jest za osudu i to mnogo žešću nego što
    mu je odrezana.
    Na koncu čemu uzdizati ustaški pokret koji je od Hrvatske tek pola
    ostavio hrvatskom narodu a ostalo je pripojeno silama osovine.
    Je li to znači da bi bilo u redu da sada poklonimo Istru i Dalmaciju s
    otocima Italijanima? Baranju Mađarskoj itd?
    Ima ona narodna: 'posvira se pa se za pas metne'!
    Imamo državu a ne znamo što ćemo s njom pa se stalno vraćamo
    u povijest umjesto da učinimo korak u budućnost. Raspiruje se
    mržnja a tako je mali korak od dobra do zla a puška i nevine ubija.
    Ostavimo se ćorava posla i ne zaboravi da od dobra teško može
    biti dobrije a od gorega uvijek može biti gore. Pozdrav!

    avatar

    19.12.2013. (15:10)    -   -   -   -  

  • apis

    I šta na sve ovo reći? Pa možda: Voljeti se ne znači gledati jedan u drugoga, međusobno se promatrati, već zajedno gledati u istom smjeru u kojem bi nam valjalo poći iz ovih stopa i s ovoga mjesta gdje smo se zatekli i gdje je tako kako već jest!

    avatar

    19.12.2013. (17:35)    -   -   -   -  

  • Edo

    Fra gavune, potpisujem svaku riječ.

    avatar

    19.12.2013. (17:45)    -   -   -   -  

  • maslinapjesmaloza

    Šimunić je kriknuo i napunio hrvatske duše milinom i ponosom.

    Zavirimo li u povijesne podatke, vidjet ćemo, na primjer, da su neke (velike) azijske komunističke sile više poubijali Židova nego tri njemačke sile.
    Njemačka je u udžbenicima fašistička sila, a dotična soc.komunistička
    neman se slavi kao osloboditeljsaka.
    To isto vrijedi i za naš region, gdje su u Jasenovac danima i noćima prenašani (u tajnosti) žrtve kompart. zvijeri.
    Ne opravdavam ničije zvjerstvo, ali me čude jednostranosti mrzitelja svega hrvatskoga.

    Za dom i domovinu--ne ponizuje ničije dostojanstvo, nijednu žrtvu, već pronosi hrvatski slobodni glas i duh koji bi htjeli neki mrvičci ugušiti i naseliti Hrvatsku androidima i kmerima.

    Naše moderne vlasti koje se smjenjuju i samohvale više su prodale hrvatskog teritorija i snova nego što je to učinio itko u hrvatskoj vladavini.
    Stoga, parametri gavunčića i edinburga ne stoje i sita su koja ne mogu držati vodu. Jednostranost. I bezumlje.

    avatar

    19.12.2013. (18:13)    -   -   -   -  

  • U zvijezdama piše

    uživam u svakoj tvojoj ispisanoj riječi

    avatar

    19.12.2013. (21:21)    -   -   -   -  

  • Ćiro Blažević

    Šimunić je budala. Jednim glupim potezom zajebao je reprezentaciju, cijelu naciju i sebe.

    avatar

    19.12.2013. (21:41)    -   -   -   -  

  • Lou Salome

    Postoji li igdje u hrvatskom bespuću interneta, ili u ovoj zemlji čak, mjesto na kojem se možemo skriti od šimunoidnih pojava, gdje možemo komentirati stvari, život, priče a da nam nacionalna mitomanija pri tome ne skreće fokus sa bitnog na nebitno?

    avatar

    19.12.2013. (22:06)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Kažeš da nemožeš sve staviti u par rečenica. Ja uvijek nastojim sve reči u što manje riječi. Još i sada svojim najljepšim postom smatram post u kojem sam prije 8 godina u 5 riječi vrisnuo glasnije od tisuća prosvjeda protiv terminala na Omišlju. Iskreno rečeno, danima sam razmišljao kako to uraditi. Volio sam reči da je moj ideal tekst koji će kao komet proletjeti našim nebom ostavljajuči za sobom svijetli trag.

    avatar

    19.12.2013. (22:18)    -   -   -   -  

  • apis

    Dragi "Lou Salome"
    Ako se trudiš preplivati ocean bit ćeš preumoran da zaroniš do dna. Što to govori? Naravno to da: toliko se bavimo površnim, (ili onim na površini), da nas dubine posle lako zamore i progutaju.

    avatar

    19.12.2013. (22:21)    -   -   -   -  

  • apis

    Da drago "More ljubavi"
    ti si tiha voda... a ja brbljavica što sam odmah i u prvom "post-u" rekla.

    avatar

    19.12.2013. (22:37)    -   -   -   -  

  • brigita3

    Ovo me podsjeca na komentare na Youtubu, svaka "nasa" ili "njihova" glazba izazove domoljublje koje se istresa na papiru, iako pjesma nema veze sa "neprijateljima". Tako i ovaj post. Cini mi se da je Simunic i njegov ustaski pozdrav u drugom planu i radi se o necem drugom ... o tome kako neko dozivljava dobro ili lose u covjeku a Simunic je bio samo primjer. Da se ne bi i ovaj moj komentar krivo protumacio, napominjem da se ovo "samo" ne odnosi na sam cin Simunica nego na primjer kao takav.

    avatar

    20.12.2013. (07:51)    -   -   -   -  

  • Ema

    Tvoja prica otisla je u drugi plan.
    Istina je da sama sebi ne mozes zacijeliti rane. Mi nismo lijecnici svojih dusa.

    avatar

    20.12.2013. (09:06)    -   -   -   -  

  • AstroMel

    Za ocjenu mogućeg uspjeha bloga, kao i mogućeg razvoja bloga u neko književno djelo (novelu, roman) potrebno je znati i podatke o autoru. Ovako, gledajući samo datum vrijeme nastanka bloga, mogu ti reći ono najvažnije. Blog može biti uspješan, ali misli treba jače kontrolirati, što u ovom slučaju znači više lekture i manje zanosa u pokušaju objektivnog prikaza događaja.

    avatar

    29.12.2013. (01:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...