Komentari

ap-placenici.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • zazo

    pohvale plaćenicima za jučerašnji prikaz djelotvornosti na terenu

    avatar

    16.12.2013. (10:35)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Nisam mislila na to da sam u nekoj višoj dimenziji od bilo koga, nego sam htjela sugerirati kako ću uskoro ispasti iz ove zemaljske, pa vam se jedino mogu pridružiti bestjelesno - stoga: sorry ako sam se prethodno neprecizno izrazila.

    avatar

    16.12.2013. (19:24)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    @Zazo hvala ti. Bilježimo se sa štovanjem i ubuduće. ;D

    @Cat ma šalio sam se ja sa onim da mi nismo sa ove planete. S tom izjavom sam htio napravit distancu od naše svakodnevice i političkih igrokaza. Sad kad mi kažeš da se spremaš za put na onu stranu, malo mi krivo što sam se uopće šalio na tu šemu. Isprike i s moje strane. Za utjehu ti mogu reći samo, kad izvuku tvoj broj ideš. A svima će nam izvući brojeve, prije ili kasnije... :(

    avatar

    17.12.2013. (18:29)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Bingo ... ha, ha ... Pa je. :)

    avatar

    17.12.2013. (22:18)    -   -   -   -  

  • catwoman

    A moguće sam pretjerala s autoprognozom, sigurno je samo da ništa nije sigurno.

    avatar

    18.12.2013. (02:38)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Gle Cat... bit će što mora biti. Na žalost (ili na sreću) naša mogućnost utjecaja na te stvari je minimalna. Ljudi odlaze svaki dan i to je jednostavno tako. Zato se ne treba zamarati sa stvarima na koje nemamo utjecaja. Postupaš i radiš u najboljoj namjeri, širiš pozitivu i to je to. Ako je suditi po fizikalnom zakonu o očuvanju energije, dobro se dobrim vraća. Znači postupajmo po onoj narodnoj - čini dobro ne kaj se, čini zlo nadaj se... a sud o tome tko je kako postupao ionako nije u našoj nadležnosti. Svako ti dobro želim :D

    avatar

    18.12.2013. (09:31)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Što misliš o ovome?

    SAD snižava i redefinira kriterije za ulazak u komando jedinice kako bi u njih mogle biti uključene i žene

    Kako će to testirati? Možda će prvo vidjeti postoje li uopće žene koje su sposobne proći sve testove? Nažalost. tako logičan pristup nije za njih:

    "General Martin E. Dempsey rekao je da će specijalna jedinica koja želi zadržati svoj posao isključivo muškim zbog visokih tjelesnih zahtjeva morati dokazati zašto ti zahtjevi ne bi mogli biti sniženi za primanje žena."

    Standardni pristup kao i kod većine feminističkih stvari: optuži nekoga i stavi teret dokazivanja nevinosti na optuženog, umjesto teret dokazivanja krivnje na tužitelja, kao što je normalno u svakom pravnom procesu.

    Nikada neću razumjeti zašto jedna vojna supersila pokušava počiniti samoubojstvo...

    avatar

    19.12.2013. (09:14)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Problem sa ženama u vojsci je dvojak. Prvi dio problema su muškarci koji se prema suborcima i prema ženama u postrojbi ne odnose isto. U prirodi je muškarca briga i zaštita žena i djece. Nama je to utkano u genetski kod, jer da nije ne bi nas bilo do sada. Znači pogibija žene u borbi, pada njenim suborcima puno teže od gubitka bilo kojeg muškarca. Ne samo da se zadržavaju puno dulje uz poginulu kolegicu, nego doslovce demoralizira postrojbu jer oni kao muškarci, lovci i ratnici nisu uspjeli zaštiti "svoju" ženu.
    Drugi dio problema su žene. Filmovi ala "GI Jane" uvjeravaju nas da žena može isto što i muškarac. Slažem se... ali i tamo je prikazan jedan moment, a to je zbližavanje sa kolegom vojnikom. Kad se to dogodi u postrojbi, nastupaju problemi da ne kažem ljubomora i raslojavanje jedninstva postrojbe. Inače životno ugrožavajuće okolnosti izazivaju i kod jednog, i drugog spola potpuno prirodnu reakciju - zbližavanje (po principu ženskog odabira najjačeg-najsposobnijeg mužjaka) i produljenje vrste. To je utkano u ženski genetski kod, isto kao što je u muške utkana ranije spomenuta zaštita svog roda-plemena.
    Na tragu toga dotičemo se još jednog problema u svezi ženske psihe tj. njihovog unutrašnjeg ustroja. Ženin prirodni habitat je unutrašnjost pećine. Zato su obdarene sposobnošću multitaskinga i boljim diplomatskim sposobnostima. Kad ona prelazi u killing-mod to je zato što je probijena zadnja linija obrane te iste pećine. Znači jedina šansa im je zakon luđeg vs. zakon jačeg u toj situaciji zaštite svojih mladunaca. Ako ženu bez prijeke potrebe stavljaš u ubojiti mod, otvaraš pandorinu kutiju. Sa jednim praktičnim primjerom ću ti to dokazati. Najgora klanja i mučenja u 2.sv.ratu na ovim prostorima nisu počinili četnici, već četnikuše. Povijesno provjeriv podatak ;)
    To bi bila analiza spomenutog problema, ali zaključak je u biti vrlo jednostavan. Svatko tko može držati pušku, može biti borac. Ubit će te kugla isto, bez obzira tko drži tu pušku - muškarac, žena ili maloljetno dijete. I to bez obzira na ranije spomenute probleme... ;)))

    avatar

    19.12.2013. (14:56)    -   -   -   -  

  • fanny

    Čitam ovo o ženama, razmišljam i - potpisujem. Pogotovo ono o otvaranju Pandorine kutije (prva asocijacija - stražarice u konc-logorima). Osobno bi radije bila pozadinska potpora, dok baš ne bi bila prijeka potreba. Nisam tip ljute feministice, dapače volim podjelu na muške i ženske poslove. Muških se uhvatim samo kad mog mužjaka nema u blizini, a posao ne trpi odgađanje. Ali dobro je i nešto od muških poslova znati, zlu ne trebalo ;-)
    Pozdrav tebi i ekipi, sretan Božić i Nova...

    avatar

    24.12.2013. (01:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...