Komentari

magarac-jedan.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • Nemezis

    ...ljudi kopaju po kantama za smeće a mi trošimo milijarde na što? Na vjerske zajednice?
    I onda dođeš k popu, naprimjer ugovoriti bračnu ceremoniju, i nakon što ti matičar otme parsto kuna, toliko ti otme i pop. Gdje mu je fiskalna kasa? Nema. Gdje je račun? Nema. Potvrda makar? ma kakvi. Pisala sam post o popu, ovom našem. Sat koji ima na ruci košta više nego moja mjesečna plaća, sumnjam da si je u fušu zaradio za njega. Baš sumnjam...
    Ne bi ja njima dala para uopće, da sam država. Uz svu imovinu koju imaju, sve vrijednosti i ljude koji drage volje crkvi pomažu financijski mislim da bi trebalo povuć crtu negdje.

    avatar

    12.12.2013. (13:43)    -   -   -   -  

  • Dante

    Meni se čini pravedno da svatko tko se izjasnio kao krščanin crkvi daje godišnji milodar. Država je po Ustavu sekularna dakle nije u "braku" sa crkvom prema tome nije dužna ništa uplaćivati u njenu kasicu prasicu.

    avatar

    12.12.2013. (14:03)    -   -   -   -  

  • Magarac jedan!

    @Nemezis&Dante mislim da bi milodari bili sasvim dovoljni. nikad popovi nisu bili gladni, narod je uvijek davao. nekad više nekad manje. znači slažem se s vama, a još bi to bilo dobro jer kad bi ovisili samo o milodarima malo više vodili brige o vjernicima. kod nas svatko želi neku rentu od države, crkva, sportaši, bivši političari, akademici... imamo milijun kategorija zaslužnihgrađana. izgleda da saamo oni koji rade nisu zaslužni za ništa i moraju sve platiti sami i još odvajati za druge.

    avatar

    12.12.2013. (14:34)    -   -   -   -  

  • Lobotomizator

    Velečasni radi za Boga, a bog ne daje fiskalne kase i ne traži račune. On ide s velečasnim na povjerenje.

    avatar

    12.12.2013. (16:42)    -   -   -   -  

  • Nemezis

    @magarić : upravo to, daj, daj, daj još malo, daj meni, daj i meni, meni daaaaj :D otkud, brate, nema se!
    Reć bi da velečasni radi za Vatikan, prije svega, a Boga mi žao, zamisli tek to, imat sve to pod sobom i smatrat se odgovornim za razne "duhovne" ljude. Uf. :D

    avatar

    12.12.2013. (16:48)    -   -   -   -  

  • Magarac jedan!

    @Lobotomizator
    kad ne daje fiskalne kase onda ne skuplja ni poreze, pa bi i vjernici mogli s crkvom ići na povjerenje.

    @Nemezis
    meni je bilo smiješno ono stand up komičara georga carlina o tome da bog može sve i zna sve on je svemoćan svve zna i sve može napraviti, ali ima samo jedan problem. ne zna s novcima, uvijek mu fali novaca uvijek pare traži...

    avatar

    12.12.2013. (17:26)    -   -   -   -  

  • Neverin

    zašto nekoliko desetaka tisuća nezaposlenih ne dobije od HZZ-oa prekvalifikaciju za svećenika?

    avatar

    12.12.2013. (18:00)    -   -   -   -  

  • križar

    A što je s finaciranjem političkih partija ups. stranki iz proračuna, ja bi i njih na članarine. Čini se meni da su i religija i demokracija opijum za mase.Živio Urugvaj, oni bar javno i zakonski priznaju da su napušeni.

    avatar

    12.12.2013. (19:00)    -   -   -   -  

  • apis

    DNK analiza dokazuje da sam Bog-otac malog Isusa rođenog prije više od 2000 godina - izjavio je časni političar čije ime je državna tajna.

    avatar

    12.12.2013. (20:51)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Ovo je groteska, je l' da :-)).
    Da ima ne pola posto šanse, pola promila šanse za tako nešto, ovo bi bio raj za zemlji.
    Ne sumnjam u tvoje idealne namjere ni u ideale.

    avatar

    12.12.2013. (20:53)    -   -   -   -  

  • Lobotomizator

    velečasni ne sakuplja ništa za sebe, nego za dragoga Boga. On kad skupi koliko skupi, sve baci u zrak i veli: - Evo, Bože uzmi koliko ti treba, a ono što padne na zemlju, dostojat će meni pokornom i krotkom sluzi tvojemu!

    avatar

    13.12.2013. (07:53)    -   -   -   -  

  • Magarac jedan!

    @neverin
    pitanje je koliko bi prekvačlifikacija koristi donila, novce iz proračuna biskupi dile među sobom, a ako te dopadne siromašna župa opet nikakve koristi.

    @križar slažem se da bi se i stranke mogle same financirati kad im je već doliko stalo do štednje i dobrobiti zemlje.

    @apistia i neki bankari su tvrdili da rade Božji posao. tko će ga znati. čini mi se da je to s Bogom dobar način da zakamufliraš svoje želje kao nečije tuđe i da u biti radiš sve da drugima bude bolje.

    @ZlicaOdOpaka ovo je moja želja, ne znači da ne znam u kakvoj zemlji živim. stavih ovo i na pollitika.com gdje i inače najviše pišem pa po reakcijama, netko drži da se zezam, netko da provociram, netko da idealiziram, netk da mrzim crkvu... ali neka ja mislim da bi isto bilo lijepšo da se nešto ovakvo ostvari.

    @Lobotomizator a ja mislio da tako rabin radi. :)

    avatar

    13.12.2013. (09:39)    -   -   -   -  

  • bellarte

    Bit će bolje!.....netko viče...

    avatar

    13.12.2013. (10:45)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Ja sam za to da se vjernicima odbija od plače porez za plačenje crkve i njenjih potreba. Zbog čega ateisti moraju iz svojih plača plačati crkveni porez? Pored toga uveo bih fiškalizaciju i u one vrečice u koje se ubacuje lemozija ili kojekakvi dobrovoljni prilozi. Tek bi tada vidjeli koliki su stvarni crkveni prihodi. Naš narod lijepo kaže: Čist račun, duga ljubav.
    Možeš stvari gledati i na ovaj način: Ljuti sam protivnik mješanja crkve u svjetovni život. Protivnik sam uvođenja vjeronauka u škole( zar mu nije mjesto pod crkvenim krovom ili u domovima vjernika?), uzmi ovu sramotu od referenduma, uzmi stavove crkve o pobačaju, pa stavove o umjetnom začeću, pa ... I zašto bih i ja trebao plačati upravo takvu crkvu koja se i mojim novcem razlijeva van crkvenoga krova, tamo gdje joj mjesto nije.

    avatar

    13.12.2013. (14:24)    -   -   -   -  

  • Nemezis

    Hahaha, tome sam se smijala satima, danima čak :D :D "He just can't handle money" il tako nekako :D

    avatar

    13.12.2013. (14:57)    -   -   -   -  

  • Angie

    Imam ja bolju ideju... Smislit ću i ja neku vjeru, napravit svoju vjersku zajednicu, sljedite me svi... :P A onda tražit od države da i moju vjeru financira, tj. nije u redu da se moja vjera diskriminira... a onda svi vi i ja živimo na račun države :P

    avatar

    13.12.2013. (16:23)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Možete ukinuti financiranje vjerskih zajednica, koliko god hoćete, ali nećete do kad hoćete! Uskoro će novi izbori, vlast će se vratiti na staro, kao i zakoni, koje je ova vlast izmijenjala. Uzalud vam trud svirači!!! Bolje vam je da onda ništa ni ne dirate, jer će narod tako i tako odlučiti kao što je odlučio na referendumu!

    avatar

    13.12.2013. (17:12)    -   -   -   -  

  • Magarac jedan!

    @bellarte nadam se da će i biti bolje.

    @More ljubavi mislim da ne treba niti porez, dovoljno je malo vjere, malo vjere da vjernici neče ostaviti svećenike gladne, gole, bose i bez krova nad glavom. da imaju više vjere ne bi se toliko gurali od zašitu države.

    @Nemezis meni je georg carlin odličan, za malo poboljšati raspoloženja stavim njega na jubito i odmah je lakše.

    @Angie dobra ideja, samo konkurencija ne velika. svi traže neka prava i naknade za njih.

    @Lion Queen pa ja sam rekao da bi to moglo biti ako se stvori neki konsenzus između Vlade i Crkve. čista prisila i ne bi ništa puno napravila jer bi promjenom vlasti opet došlo sve na staro kako i sama kažeš.

    avatar

    14.12.2013. (07:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...