Komentari

cistiliste.blog.hr

Dodaj komentar (29)

Marketing


  • Neverin

    odmah sam šejrao...

    avatar

    20.11.2013. (17:58)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    Krivo,
    1. ovo je savezni referendum i za njega vrijede pravila skuhana za EU referendum:
    Prema službenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva građani Hrvatske glasali su za ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju i to sa 66,27% glasova za i 33,13% glasova protiv. Na referendum je izašlo 43,51% birača. [1] Ipak, pošto je riječ o popisu birača koji je u zadnje vrijeme učestalo kritiziran kao nesređen, pretpostavlja se da je stvarni postotak građana koji su se odazvali na referendum nešto veći. Novi ministar uprave Arsen Bauk na svojoj Facebook stranici napisao je: "Usporedbom broja građana izašlih na referendum u Republici Hrvatskoj s brojem punoljetnih stanovnika prema zadnjem popisu stanovništva, na referendumu je glasalo 58% punoljetnih stanovnika Republike Hrvatske."

    2. Otkuda potjeću statistički podaci o istospolnim sklonostima? Na službenim stranicama LGBT.org ne postoje nikakvi podaci o članstvu. Kaj je to netko iz prsta isisao?

    3. Osnovni urođeni nagoni svakog živog bića na zemlji su nagon za samoodržanjem i nagon za produženje vrste. Prema tome, istospolne sklonosti su ezoterija.

    4. LGBT osobe nisu nikakva manjina, u smislu npr. Roma s kojima ih je usporedio Pusić u nedjelju na dalekovidnici. Oni/one su pojedinci sa drugačijim seksualnim sklonostima!

    5. Izneseno pravno tumačenje je proizvoljna izmišljotinja koja uopće ne stoji. Slažem se da to UOPĆE NE SPADA U USTAV!

    6. Ovaj referendum je "duda varalica", politička igra na koju je HR desnica ulovila političke kratkovidne pacere na vlasti. I danas Pusićka, bez grižnje savjesti, izjavljuje da će opet mijenjati zakon o referendumu jer joj se ne dopadaju rezultati koji su proizašli iz modificiranih pravila čija je svrha bila da svakako prođe EU referendum. Fino, znači sad bumo principe mijenjali kako kome paše na vlasti, pa tako i Ustav i sve ostalo. Princip se tako zove jer je univerzalan za sve i svakoga, te predumijeva pravednost.

    7. Na referendum ne namjeravam gubiti svoje dragocjeno vrijeme nedjeljnog odmora, jer se njime ništa u mom životu neće promijeniti! Uostalom, ne pada mi na pamet da svojim izlaskom dajem legitimitet bilo kakvoj idiotariji, pa tako i ovoj, našeg pacerskog političkog zverinjaka.

    avatar

    20.11.2013. (18:38)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    4Usag...**"In the End, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends." Martin Luther King, Jr.

    zar ne misliš da je ovo štih proba za još mnogo toga?zar ne misliš da se desničarenje na mala vrata uvlači u sve pore društva,pa i zakonske? samo na umiveni način,
    zar ne misliš da je ovo odluka i desničarskog ustavnog suda,
    zar ne misliš da je ovo klerofašistička pobjeda? (koji svugdje, samo kod nas NE pokazuju kamo i na kaj, Naš novac a njima ugovorom i van ugovora, odlazi?)
    zar se ne "bojiš" da sutra više nećeš imati za kaj glasati,iako imaš faktičko pravo glasa..itd itd..
    i btw. svi zakoni u naci- Njemačkoj su bili zakoniti..itd itd
    ali mislim da ti je u osnovi dovoljna prva rečenica..m.l kinga

    avatar

    20.11.2013. (19:38)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    i napokon Izađi, makar samo da sačuvaš Ustav:))

    avatar

    20.11.2013. (19:42)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    @tnx neverin

    avatar

    20.11.2013. (19:42)    -   -   -   -  

  • Plastik

    Manipulacija javnosti je ovaj puta i u Hrvatskoj praktično provjerena i provedena. Može se. Samo je pitanje što je sljedeće. Ili tko je sljedeći?

    @sagittariusclassic - slažem se s tvojim točkama 4, 5, 6 i 7, samo pod 4. dodajem komentar - da, ali im ne treba ništa braniti ni uskraćivati, pogotovo ne Ustavom.

    avatar

    20.11.2013. (20:35)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ..@ Plastik, 3. sam polagao na ispitu. Imam papir, sa žigom i potpisom, da sam uspješno položio, a papir vrijedi međunarodno...:)

    avatar

    20.11.2013. (20:48)    -   -   -   -  

  • Angie

    Što se tiče svih tekstova vezanih za referendum, svih pokušaja objašnjavanja i jedne i druge strane... Mislim da je ovaj tekst pogodio točno u sridu, najbolje složen :)

    avatar

    20.11.2013. (21:01)    -   -   -   -  

  • Sfera

    Ja prosto ne mogu da vjerujem kolika se prašina digla oko ničega. Referendum je sam po sebi potpuno nebitan i nevažan a referendumsko pitanje glupost. Cijela priča je samo stvar inata.
    Crkva i HDZ hoće pokazat da je Hrvatska konzervativna zemlja i da je većina protiv vladine politike. Na drugoj strani vlada i Milanović se predstavljaju kao moderni obrazovani europejci koji se jako brinu za prava manjina. A seljaci jedni i drugi.
    Najgora stvar oko ovog referenduma je ta da će mo bacit pedesetak milijuna kuna na gupost.

    avatar

    20.11.2013. (21:44)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Limbolina, tu se ne radi niti o liberalima niti o konzervativcima. Tu se radi o progresivizmu koji je zahvatio obije strane, liberale gotovo u cijelosti. Pa nije moguće da nisi ništ naučila iz mog zadnjeg dvodjelnog posta!?!?...:)))

    avatar

    20.11.2013. (22:15)    -   -   -   -  

  • Neverin

    sagittarius, svidjelo se tebi ili ne, legitimitet će mrziteljska strana dobiti jer su motivirani i zato jer takvi kao ti smatraju ovo čistim gubljenjem vremena. A onda kada krenu potpisi i peticije za neke druge stvari, po mogućnosti kandidiranje Markićke u politici, pod parolom demokracije, nemoj se onda čuditi kako je zlo naraslo tako odjednom, a sve krenulo iz sitnice... . Ko da se liberalno orijantiranim ljudima da zajebavati sa ovakvim zlikovcima, ali naprosto moramo prihvatiti taj rat simbola, on je tu, nametnut nam je, wake up. Prepoznaj znakove vremena i budi sretan što su naši desničari još uvijek u fetusu. Zamisli tek da se grupiraju u model Zlatne Zore...

    avatar

    21.11.2013. (10:52)    -   -   -   -  

  • dado69

    protiv....

    avatar

    21.11.2013. (11:24)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ..@ Neverin, ja tebe ne doživljavam kao nekakvog neprijatelja. Za mene, ti si jednostavno čovjek koji o temi ima drugačije mišljenje. Različitost mišljenja je ono što nas čini ljudima. Ti za svoj stav imaš svoje razloge, ja imam svoje. Ali je bezobrazno da me etiketiraš mrziteljem, homofobom ili sl. Ja ne mrzim, a niti se bojim, nikoga. I ne pada mi na pamet da bilo koga "častim" zbog izrečenog stava. To je stvar elementarne kulture dijaloga o kojem revoltirano pišem na svom zadnjem postu...

    avatar

    21.11.2013. (12:21)    -   -   -   -  

  • DOBAR, LOŠ, ŠTRACA

    ne mrzim ni ja nikoga, ali za svakoga ko će na ovom referendumu zaokružiti "za" mislim da mu je potrebna stručna, psihološka pomoć...

    i da, nažalost, mi smo životinje sa vrlo izraženim nagonom za produljenjem vrste koji je po mom mišljenju jako puno zla donio čovječanstvu, pa zbog tog nagona vodili su se ratovi, a nagon za samoodržanjem vrste mnogima je bio isprika za unuištavanje drugih i drugačijih...

    avatar

    21.11.2013. (13:19)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    @sag.btw. ovo sa osnovnim nagonom ti je tak bzvze da ti nemrem ni reć...pa i nagon je da recimo kad se jako uzbudimo ili razljutimo..krenemo vikati..ili nekaj još gorega?.kaj je to rješenje??
    masa urlajučih na cesti?...mislila sam da smo civilizacijski, evolucijski i sl. prevazišli...nagone..ili bumo poživinčili jer je tako lakše?
    i kaj te briga..kolko ih ima, statistički..pa da su i dva..ajmo ih čuvati ko rijetku i zaštićenu i egzote vrstu?kaj živine i biljke mogu, ali ljudi ne mogu?
    daj se koncentriraj na pobrojana (ne) prava...dakle naljeđivanje, posjeta, briga i sl...opće nije sad da bi oni na silu posvajali djecu..to nigdje ne piše..ali doći će vrijeme tolerancije, (hope so)kad će nam to biti prihvatljivo i normalno..ali neće smjeti jer u Ustavu piše tako i ni jedan obiteljski zakon nemre zaobić Ustavnu odrednicu, gdje je svaka riječ i zarez vrlo precizna i nema nema presedana..omg daj više ne forsiraj krivo samo zato kaj si iznenadjen i uvrijedjen...jer su na vlasti i u oporbi glupsoni..gddmnit!!!!

    avatar

    21.11.2013. (15:37)    -   -   -   -  

  • blogerica

    nema što, čovjek ima pravo. :)

    avatar

    21.11.2013. (16:23)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Dobar,loš,zao
    Aha, ti bi kažeš sve koji zaokruže ZA, na "promatranje", u Vrapče predpostavljam. I što? Tamo bi im "pomagao" tabletama i elektrošokovima dok ne priznaju da je šupak, pička budućnosti? I kako ti sad to zvuči? To je tvoje poimanje tolerancije, demokracije, snošljivosti?

    avatar

    21.11.2013. (19:10)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Limbolina, imaš urođene nagone, urođene reflekse (npr. gutanje) i stečene, ne sjećam se više detaljno, bilo prije 20 godina. Lijepo sam ti rekao da sam to položio i da imam međunarodni certifikat...:))))))
    Še enkrat bum povedal - NEMA ŠANSE DA IZAĐEM NA OVAJ REFERENDUM!!!

    avatar

    21.11.2013. (19:14)    -   -   -   -  

  • Ivanka

    Zašto je uguravanje neke druge opcije u tradicionalno, stoljećima, definiran pojam vrhunac demokracije, a obrana od toga fašizam? Zašto nije podjednako fer da se svaka druga životna zajednica zove drugačije. Nedavno sam čitala da je, mislim u Americi, moguć brak s predmetima. Zašto se mora baš isto zvati? Zatim, čemu potreba za lažima tipa zavirivanja u nečiju spavaću sobu? I najvažnije, odakle uopće ideja kako je strašno lijepo i progresivno sve novo i drugačije, povijesno netestirano i zapravo nepoznatog ishoda. Da se razumijemo ja sam čvrsto za svako realno pravo svakog pojedinca, sve dok ono ne ugrožava ranije stečena prava drugih! Zašto većina, ogromna, ako tako misli i želi ne bi imala pravo izreći svoje mišljenje i stavove, sebi organizirati život kako želi? Ostavljaljući prirodno pravo drugima za isto. Ako smo se dogovorili, odlučili da primjerice nema nikakvog sexa na javnom mjestu, da je kažnjiv, dakle nepoželjan, zašto je svako ograničenje koje se tiče homosexcualaca fašizam? Pa i sex je slobodna i načelno lijepa ljubav, zar ne? Pa ipak.

    avatar

    22.11.2013. (13:57)    -   -   -   -  

  • DOBAR, LOŠ, ŠTRACA

    @sagi, sagi, sagi za kurac me zgrabi ....
    (pošto ti spominješ spolne organe eksplicitno, ne vidim razlog da i ja to ne uradim)

    NIsam spiminjao ni Vrapče, ni tablete, a kamoli elektrošokove!?!?
    I zašto bi netko nešto morao priznati!?
    Kako ko voli, nekom guza nekom pica, nekom kita nekom muf, a može i jedno i drugo.
    Samo bez prisile.
    Promatranje je potrebno iz sasvim drugih razloga, ali to su već više sfere za tebe dragi.
    Lijepi pozdrav, uživaj....

    avatar

    22.11.2013. (15:02)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Dobar, loš, zao...oho! Vidi, vidi! Čovjek je javno iskazao svoje opredijeljenje! To ti je hrabro, samo znaš, nije ti baš pametan odabir riječi kojima si to iskazao. Samo ćeš dodatno raspizditi desno biračko tijelo, koje će motivirano izaći na referendum. Kak stvari idu, ipak si nebuš proširil "lovište"...:)))))

    avatar

    22.11.2013. (18:50)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    @ivanka..mislim usporedba, nema sexa na javnom mjestu??? kaj to znači?..to već je zakonom regulirano protiv javnog ćudoređa i uznemiravanja,,i to je postojeći zakon, koji nitko normalan ne propituje, međutim zašto pretpostavljaš da bi BI ili homo ili komplet- lgbt zajednica išta od toga radila javno?? problem je u naslijeđivanju, posjetima u bolnici, njezi ako treba, briga o djeci koja su već prisutna itd itd
    nemojmo se zavaravati..brak ipak donosi izvjesnu zakonsku sigurnost i prednost naspram vanbračne zajednice..bilo hetero, bilo homo..dakle nemojmo brkati kruške i jabuke
    da li si ikada promislila da si npr. u vezi sa nekim, nebitno jel homo ili hertero, a koju/eg tvoji, kompletna rodbina, ne odobravaju, protive se i sl. ali ti svog partnera/icu voliš i ne brineš o tome kaj tvoji misle, međutim nekaj se dogodi, zar zaista misliš da bi tvoji a u startu jasno protiv, mirno stajali sa strane i ostavili tvoj stan, djecu ili bilo što tom tvom partneru, s kojim se nikada nisu složili ni prihvatili? ne bi!! pa se ti sudi
    e pa vidiš..zakonski sklopljen brak to ti omogućava,automatizmom, a ovako bez braka sve je podložno, tužbama,suđenju i sl.

    avatar

    23.11.2013. (13:00)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    @ alooo dečki..čemu takve riječi?
    sag btw. inkliniraš fkt prostakluku..kaj ti znači ono p*budućnosti?
    daj, smanji doživljaj

    avatar

    23.11.2013. (13:05)    -   -   -   -  

  • DOBAR, LOŠ, ŠTRACA

    @sagi, sagi, sagi
    sretno sam oženjen čovjek, i otac jenog djeteta, te mi ne pada napamet proširivati lovište, barem je to za sada tako
    ako se kaj promijeni, javit ću ti na vrijeme ...

    avatar

    25.11.2013. (15:10)    -   -   -   -  

  • suncokretica

    Vrlo ironično u svemu je da LGBT zajednici uopće nije padalo na pamet tražiti pravo na brak. ali su se ćudorednci prestrašili (a i shvatili da je to baš zgodna tema za zabavu masa) pa tražili promijenu Ustava - 'zlu ne trebalo'. I toliko su agresivni da su izazvali kontraefekt - mnogi koji, da ste ih prije godinu dana pitali da li bi odobrili istospolne brakove, rekli 'ne' - izaći će u nedjelju i zaokružiti 'protiv' :))))

    Već je počelo skupljanje potpisa za ćirilicu, 'sutra' će biti pobačaj, a 'prekosutra' - tko zna, strah me i pomisliti...možda Joe organizira kakav referendum...

    Treba to sasjeći u korijenu i izaći u nedjelju.

    avatar

    26.11.2013. (21:07)    -   -   -   -  

učitavam...