Komentari

minus40kg.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • ZlicaOdOpaka

    Ovoga sam se najela k'o mala :-)).
    Još kad sam otkrila da mi je finija blitva od špinata :-)).

    avatar

    11.11.2013. (19:41)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    hahahahaha kako ispeći but? teško ;)

    vidim but se vraća na velika vrata i reklo bi se da konkretno taj komad ima veliku sreću što je pored svih mogućih kupaca, završio baš na tvom stolu;)

    avatar

    11.11.2013. (20:55)    -   -   -   -  

  • Odsutnost matične ploče

    Špinat kuhati 10 minuta, čini mi se previše. Čitala sam neke stare postove i jedan sa špinatom začinjenim s maslacem svrstan je u greške. Vjerojatno je onda bio aktivan gubitak kg. Zapravo, željela sam pitati, javlja li se još izrazita glad ili je sasvim prestala? Trenutno sam na reduciranim kalorijama i nije da sam baš sita :))) Češnjak svojom aromom često spašava i daje osjećaj sitosti.

    avatar

    11.11.2013. (22:34)    -   -   -   -  

  • Svijet danas!

    Vaši komentari i mišljenja su dobrodošla!Hvala

    avatar

    11.11.2013. (23:00)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    osobno volim kad je špinat u malo krućem stanju (u blenderu se samo kratko sjecka dobro ocijeđen od vode) no to je stvar ukusa. u svakom slučaju 590 kalorija vrhunskog užitka (ja u pire stavim malo vrhnja mjesto mlijeka jer je gušći).

    avatar

    11.11.2013. (23:08)    -   -   -   -  

  • Euro

    spinat mrzim najvise..

    avatar

    12.11.2013. (07:12)    -   -   -   -  

  • brigita3

    Ovo je moje omiljeno jelo.

    avatar

    12.11.2013. (08:10)    -   -   -   -  

  • dražeN ;)

    @ ZlicaOdOpaka: Eto, zato podržavam eksperimentiranje ;)

    @ blogdogg: Bolje on na mom, nego ... ;)

    @ Odsutnost matične ploče: Slažem se, previše je 10 minuta. Ovaj bebi špinat koji sam imao ja ponekada jedem kao sirovu svježu salatu. Kada kuha žena samo ju molim da mi kaže količine i što točniji način pripreme, a ja odlučim koliko ću uzeti, slikam, pojedem, pa ponešto i objavim. Za onaj stari špinat među greškama, nije bio problem u špinatu s maslacem, nego u sveukupnom zbroju kalorija koji je bio posljedica naknadnog zbrajanja, a čak i svjesnog zavaravanja da je obrok u redu, a bilo je jasno da nije u željenim kalorijskim granicama. Da se na vrijeme promislilo moglo je biti bez dva jaja, ili s manje ..., kako god, ali da je na kraju bliže 500 kcal, a ne da dođe na 800. I dan danas nastojim jesti obroke koji su oko 500-600 kcal i takva tri uz pokoju voćku i još neku sitnicu sa strane su mi dovoljna za održavanje težine. Tjelesna aktivnost mi je dosta redovita, ali ne prelazi umjerenu, tj. više rekreativno relaksirajuću. Sama glad se pojavi tek sat ili najviše dva prije obroka, ali i ona je često zapravo posljedica žeđi, i svakako nije osobito intenzivna. Kada pojedem bitno više, a i to se zna ponekada desiti, bude mi loše, gotovo zlo. Potraje li period opuštanja i jačih obroka imalo duže kile se vraćaju nevjerojatnom brzinom. Moje iskustvo potvrđuje da svjesnost i kontroliranost, tj. umjerenost i raznolikost u prehrani, donosi dobre rezultate, pod uvjetom da su kontinuirani na duži rok, ali to zapravo znamo svi. Srdačan pozdrav i puno uspjeha ;)

    @ Svijet danas!: Ja sam nevjerni Toma u ovakvim situacijama ;)

    @ bocacciozg: I meni je bolja tekstura manje tekućeg špinata u kojoj uopće ne ide u blender, nego se fino nasjecka nožem. Usprkos toj činjenici ovaj je špinat imao izvrstan okus. Sviđa mi se ideja s vrhnjem umjesto mlijeka, a najvolim mijenjati, tj. volim kada mi ni omiljena kombinacija nije i jedina ;)

    @ Euro: Eto, sada znaš zašto imaš samo 2 metra, a mogao si narasti bar još pola :)))

    @ brigita3: Nerijetko se zapitam da li je dobro što imam toliko omiljenih jela ;)

    avatar

    12.11.2013. (11:02)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    I meni je ovo obrok po mjeri duše................

    avatar

    12.11.2013. (12:00)    -   -   -   -  

  • brigita3

    Pa ti radis takvu kuhinju... naravno ono sto te razlikuje od stare dobre domace kuhinje je to sto uvijek uradis nesto novo: ili napravis neobicne kombinacije ili smjesas neki novi sastojak... barem se meni tako cini. OK, ponekad imas nesto sto mi je totalno nepoznato pa kad gledam fotku ne mogu da si zamislim kakvog je to okusa. Ali draz toga je da se onda slijepo drzim tvog recepta i nakon sto je jelo gotovo probam. E moja omiljena jela su ta koja odmah znam kakav ce okus i miris imati. Pozdrav!

    avatar

    12.11.2013. (12:59)    -   -   -   -  

  • Angie

    hehe.. gledam fotku evo 5 minuta.. ovo zelenilo mi je bilo nekako nejasno, pa skontam da bi možda recept trebala pročitat... :) nakon pročitanog recepta djeluje ukusnije :P :D

    avatar

    12.11.2013. (13:57)    -   -   -   -  

  • NF

    uh al volem špinat, drugarica uopće ne, a više mi ga se ni kad sam sam ne da pripremiti, radije sam na šiš ćevapu, mnogo jednostavnije :D

    avatar

    12.11.2013. (14:17)    -   -   -   -  

  • amaterka

    Sve se zeleni od špinata :)

    avatar

    12.11.2013. (16:02)    -   -   -   -  

  • Odsutnost matične ploče

    Hvala na iscrpnom odgovoru :)

    avatar

    12.11.2013. (16:50)    -   -   -   -  

  • brunhildica

    mmm divota, ali bez pirea ako se mene pita..., gledala sam malo blog divnih recepta ima...svaka cast! budem ukrala koji :))

    avatar

    12.11.2013. (17:16)    -   -   -   -  

  • dražeN ;)

    @ annaboni: Dobar tek, gastronomski i duhovni ;)

    @ brigita3: Dobro je imati omiljena jela, ali i sloboda mašte i igre nije za odbaciti. Eto, ja gotovo nikada ništa ne radim strogo po receptu, ali zabilježim si kao okvirni podsjetnik za neki možebitni idući puta. Ponekada zeznem, manje ili više, ali računam da, ako dobri bog da, imam i sutra, naravno, dok već imam ;)

    @ Angie: Tko zna, možda je na nekom planetu more malo gušće i zeleno, a možda su i otoci nešto manje kompaktni, više nalik pire krumpiru, a možda ... eto kako asocijacije lako odvedu tko zna gdje ;)

    @ NF: Slažem se, i kavijar je dobar kada nema drugo, a kada ima, još je i bolji ;)

    @ amaterka: Je baš je zdušno zazelenio tanjur ;)

    @ Odsutnost matične ploče: Da ne volim komunicirati išli bi samo postovi. Srdačan pozdrav i svako dobro ;)

    @ brunhildica: Recepti su mi više podsjetnik. Zapravo pokušavam predstaviti općenitu matricu kuhanja, s kojom sam jako zadovoljan ;)

    avatar

    12.11.2013. (23:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...