Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • Bookeraj

    "tobože" - to je dobra riječ koja sve opisuje: tobože pravna država, tobože socijalna prava, tobože briga za mlade - a ono: friška figa!

    avatar

    24.10.2013. (07:35)    -   -   -   -  

  • edo

    Poznata je činjenica da je Vukovar branilo i dosta Srba u redovima Hrvatske vojske, puno ih je i poginulo. Baš me zanima što oni misle o svemu tome i je li ova družina stožeraša govori i u njihovo ime?

    avatar

    24.10.2013. (08:03)    -   -   -   -  

  • Neverin

    meni nije jasno što je to Milanović išao uvažavati tu ekipu nasilnika kada ne uvažava socijalne partnere, sindikaliste, građane koji bi htjeli ne skapavati od gladi, ljude koji bi htjeli da se zajednička imovina ne daje za siću. Ili i da mi kojima je samo do toga da imamo što jesti sutra isto krenemo sa razbijanjem tabli pa će nas ovaj možda i poslušat? Inače, kad se dokaže krivnja oko razbijene ploče takvima bi se trebalo poslati policija i u zatvor. Poštovanje nasilnika za nekakvim pregovaračkim stolom samo legitimira nasilje.

    Inače, touche za logičnost u tvom postu, nažalost nacionalizam i šovinizam (kao i religijski fanatizam) ne poznaje nego odbacuje logiku. Jučer mi se desilo da je u redu za poštu jedan tip kojem je dopizdilo čekati u istom redu izjavio "zar sam se ja borio za ovo?". Bit će da ovi tobožni branitelji koriste tu rečenicu u svakodnevnici oko bilo čega.

    Smatram da je ovima iz stožera za obranu hrvatskog Vukovara sama potreba da spomenu "hrvatski" znak nesigurnosti.

    A ništa Modesti. Dobar post. Budi spreman da ti razni tognariusi i Bokači sad odgovore "zar sam se ja borio za ovo?" :D

    avatar

    24.10.2013. (08:23)    -   -   -   -  

  • Valcer

    Čestitam ti titulu blogera dana. Odličan post.

    avatar

    24.10.2013. (08:39)    -   -   -   -  

  • Wall

    odlična vivisekcija truleži Hrvatske i njezine tobožnje demokracije! ne krivim ustašofile u gomili za linč, nahuškane malograđane, rulju koja ne zna za bolje...krivim političare na vlasti; tobožnje socijaldemokrate, kukavičke oportuniste; gnjusne profesore prava/predsjednika države koji bi dijalog s ustašofilskom, nedemokratskom ruljom; kukavice koji se boje da će ih rulja pomesti s vlasti, jer dobro poznaju mentalitet ovog narod (koji se lako pretvori u ostrašćene jurišnike kad se radi o simbolima, zastavama - a kukavički guta sranja u vlastitim bijednim životima (plaća, zdravstveno, posao, socijala, slobode.. nevažno, dok ima simbola, zastava, mitova). zemlja tone u diktaturu klerikalnog fašizma: babice i liječnici odbijaju abortuse; država raspisuje referendum o ukidanju nečijih prava; od manjina se traži da u ime 'mira u kući' budu 'kuš' i odriču se svojih tek simboličkih, nominalnih, ionako slabo provodivih u praksi prava, na (u suštini lažni, nepostojeći) osjećaj ravnopravnosti; Druge i Drugačije se stigmatizira, po regijama ili generalno (Rome protjeruju u Međimurju, Srbe posvuda; ateiste od vrtića,škola pa nadalje; LGBT sa ulica, parada, pa čak i iz Ustava; jugonostalgičare kriminalizira; povjesničare i jezikoslovce terorizira orwellovskim lažima i prekrajanjima povijesti/jezika, itd, itd... Država zaostaje i tone sve dublje ekonomski, socijalno, moralno, intelektualno, znanstveno.... demokracija je sličnog karaktera i tipa pred dolazak Hitlera/Izbavitelja na vlast, a ljudi-štakori se više niti ne skrivaju.

    ps. sintagma 'hrvatski Vukovar' neodoljivo podsjeća, javno ogoljuje, istinski karakter tog (od države toleriranog, šutnjom i mlakom reakcijom poticanog) pokreta - za etnički čist, samo hrvatski Vukovar.

    avatar

    24.10.2013. (09:25)    -   -   -   -  

  • Wall

    UPDATE evo sličnog uvida u HR stvarnost i stožere za etnički čistu, ksenofobnu Hrvatsku u kolumni Novog lista

    avatar

    24.10.2013. (10:33)    -   -   -   -  

  • marionetta

    Tobožnjastvena tragikomedija.
    p.s. na državu horrorvatsku mislim, ne na tvoj post.

    avatar

    24.10.2013. (11:29)    -   -   -   -  

  • durica

    u finskoj finci strance zovu MUSTA ( obojani / crnci ) i to je njihovo demokratsko pravo

    avatar

    24.10.2013. (15:11)    -   -   -   -  

  • Ani ram

    kao što wall odlično reče: odlična vivisekcija.

    avatar

    24.10.2013. (18:58)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    .......ali zašto smo uvijek korak unazad? I to stalno , već dvadest godina , zaklinjući se u demokraciju

    avatar

    24.10.2013. (20:09)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Meni još uvijek nje jasno da kad toliko "voliš" ovu državu zašto si prije sedam godina tražila (i dobila) državljanstvo? Očito, sama sebi si preteška što nije čudo obzirom da ti je tatek ratni zločinac (đeneral Rašeta). Gledajući to što pišeš u svjetlu prethodnih činjenica, sve je jasno i svaki komentar je suvišan.

    avatar

    24.10.2013. (22:03)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Sinula mi je sad paralela. Čitajući Bocacciov komentar, doveo mi se, po jednom zajedničkom nazivniku, u spregu s člankom od ranije danas koji je razinom bapske skrenulosti takav da bi mogao imati dobar prolaz i u Mišakovom show-programu.
    ''Stanovnici uz tu dionicu smatraju je ukletom cestom te sve više krive podzemne vode i mračne sile. Upravo na tome mjestu vozači se žale na halucinacije i neobjašnjive pojave. Jedan od jezivih događaja bio je 1978. kad je vozač na cesti kraj Nove Gradiške ugledao jastuk s bebom. Naglo je zakočio i iskočio iz auta. Kad se sagnuo da ga podigne, jastuk s bebom je nestao. Na toj dionici vozačima nisu neobični ni duhovi. Neobrijani, odrpani muškarac koji vodi maloga konja upregnutog u starinska kola paralelno s autocestom jedan je od duhova koje vozači često susreću.''
    Mudar neki svijet: Occamova britva, razumije se. Jer bilo bi ipak neozbiljno i nerazborito ići s tamo nekim opskurnim, divlje fantazmagoričnim objašnjenjima o pojasu, brzini, razmaku, alkoholu itd., tog tipa - dok postoje ova jednostavna i logična iz klasičnog srednjovjekovlja: o ukletosti, mračnim silama, podzemnim vodama, priviđenjima i duhovima.
    Tako je i Bocaccio mudar tip: njemu se, ''gledajući to što pišeš'', ne čini puno uvjerljivim da bi netko to pisao zato što bi npr. moglo biti ad rem istine, suvislosti i argumentiranosti u tome, nego zna da je to moguće jedino iz nekog znatno jednostavnijeg i logičnijeg ad hominem objašnjenja: recimo da si đeneralova kćer i ostale pronicljive halucinacije. Ne da se njega zavarati, a ne...

    avatar

    24.10.2013. (23:44)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    bocacciozg, iako u očitom nedostatku argumenata opet lupetaš, mislim kako je baš prigodno i zgodno da si još jednom svratio na moj blog obogatiti temu o kojoj je riječ. naime, svojim upisima predstavljaš školski primjer slijepog šovino-nacionalističkog sljedbeništva. doista je suvišan svaki komentar na tvoje stare halucinacije i izmišljotine. ponavljaš ih kao papagaj i pomalo si već ofucao. stoga ću samo prenijeti dio zapažanja koje sam iznijela prilikom tvog zadnjeg zlonamjernog posjeta (i još jednom ti najiskrenije zahvaliti na doprinosu ovoj temi. pa makar si ga, kao i uvijek, zapravo - posve nesvjestan):

    13.10.2013. 11:59
    *...iako je riječ o trolanju - neću brisati tvoje ispade bocacciozg, jer želim da javno svjedoče o tebi i tvojoj vrsti. b(l)og zna da na ovom planetu egzistira previše zla i ružnoće te povelik broj (ne)ljudi koji na njega donose to silno zlo i ružnoću. svojim oglašavanjem ti primjeruješ upravo taj soj.
    ...zahvaljujem na javljanju (kolikogod ono nesuvislo bilo), nisi ni svjestan koliko doprinosiš temi o kojoj je riječ. doduše, u jednom posve drugom smislu.

    osvrt: u virtuali kao i u reali postala je uobičajena pojava da se raznorazni zloćudni bokaćoidi u nedostatku argumenata nabacuju neukusnim primitivizmom kao blatom baš u svakoj prigodi... (iskazujući pri tom svaku komentatorsku odsutnost civiliziranosti, pristojnosti, kulture, odgoja ili ukusa). takvom idiotluku zaista nemam što reći, mogu ga samo ostaviti na uvid javnosti, u poučne svrhe, kao školski primjer na što se sve nailazi u prolazu (što sve majka rađa).
    ...svako iole normalno ljudsko biće na ovakav bi koloplet užasa reagiralo užasnutošću, empatijom, kritikom smrtonosnog sustava (ili, ako nema što pametno za reći, bar pristojnom šutnjom). velim, svako iole normalno i odgojeno ljudsko biće.
    no mnogi to nažalost nisu. ograničeni i uskogrudni ljudi, mrzitelji, bešćutni primitivci i trolovi (još jedna zahvala bokaću na slikovitom doprinosu) koji na ovaj svijet porađaju samo mržnju, reagiraju isključivo besmislenim upljuvcima (šovinističkim, rasističkim, ksenofobnim, nacionalističkim i sl.) bez obzira o kojoj je temi riječ. zašto? a) jer ih vodi vulgarna i neracionalna potreba pakostiti / svetiti se (drugomu) i b) jer im je jedina svrha postojanja – trolanje (mržnja).
    ...kolikogod mi se osobno gadila, mene tuđa zloba nimalo ne ometa da je i dalje definiram. i da jasno iscrtavam zlobne postupke bešćutnih idiota kao ono što oni jesu – zlo(ćudnost) koje svijet čini ružnijim mjestom za život.

    avatar

    25.10.2013. (00:14)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Booki, ja to onako poluironično, kroz uzdah, sažmem: O moj b(l)ože - tobože.
    @E.P., družina stožeraša (kao uostalom i svi nacionalisti) sebi umišlja da ima monopol na hrvatstvo. pri tom se previše ne bakću misaonim procesima.
    @neverin, misliš da su takvi polupismenjaci uopće sposobni shvatiti o čemu se govori da bi nešto suvislo odgovorili? ma previše je ovo kartica teksta za njih. u ovakvim situacijama oni direktno i bez čitanja jurišaju na komentare. stoga ne, ne očekivah čak ni tu omiljenu im poštapalicu-odgovor. realno očekivah da će mi po svom običaju krenuti prebrojavati krvna zrnca - jer, manje im je zahtijevno od čitanja, a nekmoli razmišljanja. i vidiš, odmah se javio brojati onaj koga si spomenuo, tko drugi doli bocacciozg. požurivši dokazati, tako blentav, napušen i predvidljiv (siroče budalasto), da sam opet bila u pravu ;0)
    @Valcer, hvala.
    @Wall, to je to, promišljam iste asocijacije.
    @marionetta, ma kužim, ne brini.
    @durica, u kojem kontekstu koriste tu riječ? u kojoj namjeri? u negativnoj kao uvredu ili naprosto kao riječ koja označava obojanog čovjeka (što bi zaista, tvojim riječima, bilo "njihovo demokratsko pravo", pravo na jezik, govor itd.)? ako na primjer u Hrvatskoj na hrvatskom konstatiram za čovjeka druge rase (recimo porijeklom afričke ili australske/aboridžinske) da je obojan / crnac - izgovaram da je čovjek crnac kao najnormalniju činjenicu o boji njegove kože, kao fakt, a ne kao uvredu koja krši njegova ljudska i građanska prava. uvreda bi bila da ga zovem crncem ili crnčugom u zloj, rasističkoj i vrijeđalačkoj namjeri. kontekst je jako bitan i bez njega je nemoguće suditi. nije mi poznat kontekst Finske (društva, jezika i kulture), pa ne mogu ocijeniti o čemu je riječ.
    no kao što rekoh: "Ako se voljom građana neke zemlje krše ljudska prava, a to doista može biti volja i većine građana te zemlje (pa čak i ozakonjena, kao što su primjerice bili nacizam/fašizam), ta zemlja onda naprosto nije zemlja parlamentarne demokracije, već nešto sasvim drugo."
    @Ani, hvala.
    @annaboni, jer nije dosegnuta kritična masa koja bi srušila kulu laži (kulu od karata). za kritičnu masu je potrebna unisonost, a ona ne može biti dosegnuta u polariziranom društvu (koje je utemeljeno na interesnom sjedenju na dvije ideološki dijametralno suprotstavljene stolice koje se međusobno pobijaju). društvo zasnovano na takvoj šizofrenosti nema šanse napredovanja, napreduje samo probrana klika na tim stolicama koja se ujedinila u materijalnom interesu. profitira samo taj mali elitni krug bestidnih zlikovaca.

    avatar

    25.10.2013. (01:28)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    a čuj @diogene, ipak je on autentični vjernik. nema veze što je u potpunosti zasnovana na maštarijama - bokćijevu vjeru nitko i ništa ne može pokolebati (baš zato jer činjenice ne postoje). a kad boca vjeruje, razum tu zaista nema što tražiti. to ti je amen. :0)
    inače, fantastična paralela sa mehanizmom (i biserima) praznovjer-babaca. jučer su me tim svojim prizivanjem paranormalnog, duhova, uroka, satelita, magneta, malih zelenih, chemtrailsa (alexxl bi dodao: i ostalih pička materinih) - uspjeli grohotom nasmijati. unatoč, zapravo, tužnom i tragičnom povodu. jer, poblogu, koje nepopravljive bandere. tave, tuke, tikve i gotovo. priča me na prvu podsjetila na sličnu lokalnu, od prije par godina. nakon uzastopne pogibije nekoliko mladih blizu Ploča, krenula su po selu identična babska verglanja i bajanja o prokletstvu, kletvi, urocima, Sotoni i sličnim pizdarijama. bez po muke je zanemarena opće poznata činjenica da se radi o nepreglednom i opasnom zavoju i odavna registriranoj crnoj prometnoj točci (koja nažalost desetljećima ubire žrtve, uzalud čekajući odavno obećanu rekonstrukciju; a da jeza bude veća, upravo će tu biti izlaz sa autoceste na magistralu, kad se A1 uskoro dovrši). i da je mahom bila riječ o alkoholu, neoprezu, neiskustvu, mokrom kolniku (uz rijeku), velikoj brzini, sitnim noćnim satima, vraćanju iz provoda itd. sve je to kao šalom pomelo ono babama omiljeno "prokletstvo". na kraju se, baš onako autentično srednjovjekovno, kao jedini pismen čovjek u selu, na sreću iskazao lokalni svećenik (a to bi već mogli nazvati čudom :0), koji je posve trezveno odbacio babske tlapnje o prokletstvima i taksativno naveo sve ove realne faktore. ali tko šljivi razum ("aj ti vratre muči, šta ti znaš, tebi su knjige mozak pomutile"), ta tko bi se mučio koristiti um kad je lakše i jednostavnije ići prečicom, kad je lakše ne umarati mozak, već blejati u kondenzacijski trag na nebu, čuditi se kao pura dreku i na sav glas vikati i bajati - Oni nas truju! (plus što cijelo selo zna, ali baš ZNA, da se to njima sigurno osvećuje duh pokojne babe Kupusače, jer su joj salitrom trovali kupus i krali jaja ispod njenih kokoša). e tako i bokći, on sve stoposto zna, ko` i nepismeni urok(nuti)-babci nad kotlom pilećih nožica.

    avatar

    25.10.2013. (16:21)    -   -   -   -  

  • alkion

    Već sam se spremao komentirati kako tema nema nikakav smisao bez komentara bocacciozg -a, kad tamo: fin neki čo'ek? nije me razočarao, bez ijedne trunke svijesti i savjesti dade eklatantan primjer povjesne zbiljnosti. Opet se pokazalo da dobar primjer daje životnost svakoj temi... :)))

    avatar

    27.10.2013. (13:41)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @alkion, uprav` tako :D

    avatar

    27.10.2013. (16:51)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @Bocaccio, e moj Boki, ti još živiš u nekom predgrađanskom dobu kad je bio na snazi Hamurabijev zakon. Nego , nisi li ti kao kršćanin za ono da sin ne plaća za očeve grijeha ili je to samo mrtvo slovo na papiru? Kršćanima je najteže slijediti Krista jel? Pa da je i kćer samoga Hitlera kakva je to veze ima?

    O Bože spasi se me bahatih ignoranata.

    @Modesti, vidiš, to ove emocionalne nacionaliste čini lako predvidljivima i ujedno grotesknima. Da nije takav mentalitet kriv za brojna i gnjusna stradanja bilo bi i smiješno, barem tragikomično, a ovako je samo tužno.

    avatar

    27.10.2013. (18:51)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @neverin, svojim komentarom bocacciozgu anticipiraš temu koju već neko vrijeme planiram obraditi. zapravo je već trebala ići, ali trenutno ne stižem. bude već.

    avatar

    28.10.2013. (20:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...