Komentari

modnizamorac.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Neverin

    ha čuj, nažalost nije se shvaćalo kako je situacija loša, jednom kada je ekonomska stabilnost ugrožena predvladaju iracionalne struje. Da je kraljevska obitelj mogla bolje rasporediti bogatstvo u kaljevstvu nebi došlo do toga. To je nešto što moćnici nikako da nauče iz povijesit, a onda su začuđeni kad idu na vješanje...

    avatar

    21.10.2013. (12:42)    -   -   -   -  

  • Modni zamorac

    neverin - djelomično se slažem, situacija u državi nije bila baš najbolja, ali Marie Antoinetta svakako nije prva na listi krivaca zato. Madame Du Barry trošila je daleko više, tako i Madame de Pompadour a i Sedmogodišnji rat je jako iscrpio državni proračun.

    Razlozi nepopularnosti Marie Antoinette su između ostaloga njeno austrijsko porijeklo, činjenica da nije rodila prijestolonasljednika na vrijeme a i njene raskošne zabave i ljubav prema modi. Ja je potpuno razumijem jer sam u godinama kada je ona već bila u braku i od nje se sa samo petnaest godina očekivalo da se ponaša kao odrasla gospođa, a kritike su frcale sa svih strana. Nije ni čudo da se okrenula zabavi, tko bi joj zamjerio, ali već nakon rođenja prvog djeteta ona se seli u Petit Trianon i živi skromno obiteljskim životom.

    Ona se našla u krivo vrijeme na krivom mjestu, to joj je valjda bila sudbina ili karma, ali ja svakako smatram da smrtna kazna nije rješenje ni tada a ni sada.

    avatar

    22.10.2013. (20:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...