Komentari

lobotomizator.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • CroDruid

    Potukla se dvojica zbog ćirilice i latinice.
    Kod suca za prekršaje potpisali se palcem!

    avatar

    04.09.2013. (15:39)    -   -   -   -  

  • CroDruid

    Hahaha, najjebenija mi je kategorija na listi fresh blogova - PARANORMALNO! :-)))

    avatar

    04.09.2013. (16:08)    -   -   -   -  

  • Lobotomizator

    Pa ovo i je paranormalno...

    avatar

    04.09.2013. (16:31)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Ovih dana sa stravom i tugom gledam sve ovo što se dešava u Vukovaru i šire.
    Uspio si napisati tekst iz kojega izvire osobni stav, a da nisi generalizirao i vrijeđao... a to smo ovih dana rijetko imali priliku slušati i čitati... pa čak i od političara koji bi jako morali paziti kakve izjave daju u ovakvim trenucima.
    Pročitala sam hrpu tekstova na ovu temu.... Sinoć je u Dnevniku3 na tu temu govorila Vukovarka Ivana Simić Bodrožić. Bio je to mom sudu najljepši, najljudskiji i najrealniji osvrt na ovo što se trenutno dešava. Tvoja tema je odmah iza toga... :)
    I samo ću dodati još nešto.... a što sam napisala već tisuću puta.
    Narod nije slučajno ovakav kakav je. Upravo je takav... slabo obrazovan i polupismen narod trebao politici. Sada su došla vremena kad to stvara probleme. No to se ne može popraviti preko noći... potebno je vrijeme. Tome nije kriv narod nego politika.
    I zato.... i oni koji se potpisuju otiskom prsta su naši građani... i oni koji slabo kuže... i oni koji su izmanipulirani... i oni prolupali... Svi su oni naši.... I ako imaju neke granice preko kojih ne mogu... jer su im uskraćene zbog tko zna čega.... na nama je da ih ipak poslušamo i pokušamo razumijeti.

    avatar

    04.09.2013. (20:45)    -   -   -   -  

  • Lobotomizator

    Nitko te ljude nije ni na koji način prozivao zbog nepismenosti . No, kako poslušati i razumjeti razbijanja čekićem? To su državljani Republike Hrvatske, a razbijaju table sa državnim grbom? Osobni stav za ovu cijelu priču je nebitan, to je više moj pogled sa strane, sa stajališta koje se ovih dana po svim medijima naziva nedomoljubnim, antidržavnim, nenarodnim i komunističkim, jer ne lupam okolo čekićem imovinu vlastite države i ne nosim konjsku potkovu na čelu. A sama abolicija, statut su potpisani pravni dokumenti, i imaju samo jedno značenje, ono koje je napisano u njima i potpisali su ih oni koji su ih potpisali.

    avatar

    05.09.2013. (07:15)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    No, kako poslušati i razumjeti razbijanja čekićem?

    Ja razbijanje čekićem mogu razumjeti, ali ne mogu opravdati. :)

    A sama abolicija, statut su potpisani pravni dokumenti, i imaju samo jedno značenje, ono koje je napisano u njima i potpisali su ih oni koji su ih potpisali.

    Točno! To je forma. No meni je uvijek važniji sadržaj.
    Propisi se mogu mijenjati, a neke traume koje nose ti ljudi su u njihovim dušama zauvijek zapisane i oni ih ne mogu mijenjati.
    Nije u ovoj priči problem ćirilica. U ovoj priči je problem u NAČINU na koji se vladajući obraćaju narodu i uvode red.
    Kad se nešto radi preko koljena... tada su normalne i ovakve reakcije. Do istog cilja se moglo doći bezbolnije, suptilnije i mudrije.... ali za tako nešto treba imat dušu, biti manje bahat i egoističan. No naši vladajući se osjećaju poput bogova... pa sada imamo to što imamo.

    avatar

    05.09.2013. (08:01)    -   -   -   -  

  • BRANKO STOJKOVIĆ - PEZER

    06.09.2013., petak
    U BJELOVARU JE PROGLAŠENA NDH 10. TRAVNJA 1941. GODINE

    Nezavisna Država Hrvatska (NDH) je u Bjelovaru proglasio Slavko Kvaternik 10. travnja 1941., u kojoj je obnašao neke od najviših vojnih i političkih dužnosti. Proglasio je NDH -a upravo sa ovoga balkona zgrade u kojoj danas se nalazi muzej. Drugi dan u Bjelovar je došao i poglavnik NDH, dr. Ante Pavelić, koji je u pratnji prošao preko gradskog korza.

    Bjelovar je (tada) blio jako ustaško i njemačko uporište. Dok su partizani ušli u naš grad 05.svibnja 1945., na čelu sa majorom OZN-e Josipom Manolićem, oni poubijali su Bjelovaru i užoj okolici preko 5000 tisuća vojnika i civila.

    Partizan Mile Maršić-Bićo, radnik, Srbin, iz Kašljavca kraj Bjelovara, bio je među glavnim koljačima u šumi Lug, nadomak Bjelovara. Ubio je mnoge zarobljenike s "maljem" i "nožem", koji je poslije klanja znao oblizati sa svojim jezikom. Tako, kada se je vračao iz šume Lug, on zaustavio se je kod obližnjih kuća i razgovara s nekim čovjekom. Bićo se je naslonio na plot, a čovjek s druge strane plota; koji se je očito poznao sa Milom Maršićem, rekao mu je: "Bićo imaš lijepo sat na ruci sa rimskim brojevima!"

    Bićo mu se je pohvalio; "Kada smo ubijali tu u šumi ustaše i njemce, vidim ja među njima jednog njemačkog oficira i vidim kako on ima lijepi sat na ruci, i ja kažem ovim svojima; ovaj je moj - i ja sam ga odmah ubio... Taj njihov razgovor na plotu čuo je dječak Marijan Đuračić, koji je danas još uvijek živ. Neki dan on mi je tu priču osobno ispričao u gradskome parku.

    Na balkonu, na kojemu je proglašena 10. travnja 1941., Nezavisna država Hrvatska, partizani su svezali jednu debelu metalnu žicu za balkon i za obližnje stablo kestena u parku i na nju objesili njemačkog oficira. Prije toga su mu na glavu stavili šešir, a u usta cigaretu. Pljeskali su i smijali su se tom svom činu - izricanja pravde, tj. osvete...

    -------------------------------------------------

    HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
    BRANKO STOJKOVIĆ
    ————————————–
    Adresa: Đurđevačka cesta 159
    Bjelovar / 06.09.2013. (Petak)

    HRVATSKA / CROATIA
    Kućni telefon: 00 385 433 520
    Mobitel: 00 385 (0)95 814 82 90,

    Žiro-račun: 2340009-1100203086
    Privredna banka Zagreb

    http://crostojkovic1958.blog.hr
    brankostojkovic152@yahoo.com

    URED: Masarykova 8
    http://istinazanarod.blog.hr
    www.crostojkovic1958.blog.ru
    ----------------- ---------------------
    Članaka; 1650

    avatar

    06.09.2013. (09:08)    -   -   -   -  

  • Wall

    Objašnjavati ljudima koji su razbijali table (...) bilo bi smiješno, a i besmisleno. Dio ih i na pismu koje smatraju svetim i svojim može uspješno slovkati svoje ime i prezime, eventualno pjesme sa poleđine Thompsonovog albuma. Onaj dio koji ima mirovine veće od prosječne hrvatske plaće, pak, ne treba više u životu znati više slova i brojki od 1, X, 2, F2. A jedan dio ih se još uvijek potpisuje palcem.

    ovo jest sukus- slabo pismena rulja koja poziva na linč i progon je i glupa i koristoljubiva, braneći svoje šovinističke porive, ali i stečene pozicije. jedan od takvih, ovaj tvoj 'komentator' odgore, nije se mogao boljim 'postom' oglasiti!

    avatar

    06.09.2013. (10:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...