Komentari

dbilos.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Ema

    Zinila sam citajuci i zadivila se, ostavio si mi takav dojam u ovom postu, a onda na kraju vidim u potpisu pater Nodilo.:)))
    A sad ozbiljno, sto smo dalje od Boga, potreba za ljudskim potvrdama i priznanjima raste..a tako je oslobadjajuce kad smo ono sto zapravo jesmo. Koja lakoca kad ne patimo od ocekivanja, od pritisaka koje drugi namecu a mi im trcimo ususret kako bi nas priznali, pohvalili, kao da to uvjetuje nasu vrijednost..

    avatar

    04.09.2013. (08:31)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Izvrstan post.

    Definitivno postoji granica gdje prepakiravanje svojih osobina u boljem svijetlu prelazi iz korisne sitnice u štetnu opsesiju i uništava čovjeku mogućnost opuštenog uživanja bez brige o tome tko što misli o njemu.

    avatar

    04.09.2013. (08:55)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Ako netko tako želi, može to zvati povratak Bogu:
    Ja bih rekla, povratak samom/j sebi.. u smislu iskrenog pogleda u sebe, iskrenog zaključka tko sam i što sam , iskrenog pokazivanja svog pravog lica svijetu oko sebe. Ne želim uvrijediti koga izrazom , ali za to treba imati muda.

    Toliko je napirlitanih baba oko mene, koje se grupiraju u jata da bi se osjećale sigurnije, ponekad se osjećam kao svemirac na krivoj planeti.

    Jako lako nas preplavi naturana prokleta ideja da vrijedimo koliko zarađujemo ili imamo.

    avatar

    04.09.2013. (10:56)    -   -   -   -  

  • brigita3

    Cesto to glumatanje pali!!! Imala sam nekoliko prilika da se uvjerim u to. Pitanje je samo covjeka. Kako to podnosi onaj koji glumi? To je cisto ponizavanje ali neki ljudi, odnosno njihov obraz mogu to da podnesu u ime necega (najcesce veceg dobitka i uspjeha) a neki ljudi to ne bi ucinili nizasto. Mislim da je to u samom covjeku, pa iako nama izgleda smjesno ne zamjerim nikome ukoliko pri tome ne cine drugima zlo.

    avatar

    04.09.2013. (11:15)    -   -   -   -  

  • rU

    prvo se treba sebi samom vratiti.

    avatar

    04.09.2013. (11:29)    -   -   -   -  

  • faq

    Koliko god to kome smetalo, zivotne udobnosti su dobroj mjeri zavisne od sposobnsti glumatanja. E pa sad ko voli nek izvoli.

    avatar

    04.09.2013. (13:41)    -   -   -   -  

  • (bezimena)

    U realnosti je često tako kako si svojom smiješnom pričicom ukazao,ali...Propovijedanje o životu u skromnosti i odricanju te pronalaženje identiteta u isposničkom životu ima potpuno istu poantu kao i navedena priča. Nema nikakve razlike.

    avatar

    04.09.2013. (15:41)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    Ako se ne glumata, onda se vraća sebi (kao što je @Vještičje sijelo već naglasila). Kad čujem da se netko vraća Bogu, to je kretanje od glumatanja do umišljanja. Mislim (a iz svog iskustva i znam) da je pojednostavljivanje vlastitog života ključ za neopterećivanje s nepotrebnim glupostima, među koje se ubraja i potreba da se s nečim zadivi druge ljude. Inače, priča o mladcu s početka i telefonu odlično oslikava tu apsurdnu potrebu da se nekog ide impresionirati.

    avatar

    05.09.2013. (06:42)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Svi smo mi zainteresirani za utisak koji ostavljamo, ali trbamo biti svjewni da je najbolje držati se svojih talenata, jer svak ih ikma manje ili više i na toj osnovi treba graditi dalje, a svaka gluma i imitacija na kraju ispada komična. Kroz život sam se uvjerila da ne treba nastojati biti kao netko drugi, možda slijediti neki uzor u razvijanju svojstva kokje i sami imamo, ali nikako težiti da budemo kao netko.......

    avatar

    05.09.2013. (13:30)    -   -   -   -  

  • Euro

    I crkva se udaljava od Boga..
    Isus i Sveti Petar nisu predvidjeli crkve kao dvorce od zlata,nego da se molitva izvodi na skroman nacin...
    To je izgleda novi Papa poceo i kuziti...

    avatar

    05.09.2013. (14:31)    -   -   -   -  

  • afrika

    Da svi mi imamo svoje mišljenje o ovome no vjerujte ako se iskreno bez puno potpitanja vratimo budite uvjereni, vratit će nam se, sigurnost, ljubav i životna radost. Priznajem nije to tako lako kao napisati sve ove riječi, no kada se uspije onda je sve drugačije pa postajemo smiješni sami sebi a jedino pitanje koje ostaje je Zašto to i ranije nisam uradio?
    Lijjep pozdrav svima, a kao što vidite vratio sam se sa odmora i opet sam na blogu no nisam nešto razgovorljiv, rađe Vas sve skupa samo čitam i gledam.

    avatar

    05.09.2013. (17:29)    -   -   -   -  

  • borut

    Sretan ti povrataK!

    avatar

    07.09.2013. (10:54)    -   -   -   -  

  • dupla_ljuta

    Zanimljivo.

    avatar

    11.09.2013. (22:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...