Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • borivoj

    “UPITA MOGUCE NEMOGUCE:
    “GDJE JE TVOJE BORAVISTE?”
    “U SNOVIMA SLABIH”, STIZE ODGOVOR”. Rabindranath Tagore

    avatar

    22.08.2013. (08:09)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "PREPOZNAJ ONO STO TI JE PRED OCIMA,
    PA CE TI ONO STO JE SKRIVENO
    POSTATI OCIGLEDNO". Knjiznica iz Nag Hamadija

    avatar

    22.08.2013. (08:11)    -   -   -   -  

  • borivoj

    21. kolovoz 2013

    Svi napori i ulozi koje ste uložili u potrazi za duhovnim spisima i plemenitim mislima su uzalud, ako učenje i promišljanje vam nisu pomogli prepoznati da je um gori od pijanog majmuna. Hodočašća su za uzdizanje srca, pročišćenje impulsa i vođenje nižeg sebstva ka višim nivoima misli i djelovanja. Razum služi istoj svrsi ili barem bi trebao. Razum nastoji spoznati jedinstvo svemira, podrijetlo i cilj. Kroz razum, trebate razumjeti zakone koji vladaju mikrokozmosom (anu) i makrokozmosom (bruhath). On proviruje iza zavjesa da bi na tren vidio onog koji drži konce u rukama (sutradhara).
    BABAŽelje rađaju pohlepu. Kako pohelpa slabi sve više I više, nezadovoljstvo opada u jednakoj mjeri. - Baba


    20. kolovoz 2013
    Život je hodočašće k Bogu, a put leži ispred vas. Ali, ukoliko ne učinite prvi korak naprijed i nastavite koračati, kako Ga možete dosegnuti? Krenite hrabro, s vjerom, radosno i postojano, i sigurno ćete uspjeti. Um i intelekt su kao dva goveda vezana za kola. Goveda nisu naučena na put istine, ispravnosti, mira i ljubavi, pa vuku kola putevima koji su im poznati, a to su laži, nepravda, briga i mržnja. Morate trenirati goveda da kroče pravim putem, kako ne bi donijeli propast samima sebi i drugima. Svaki objekt ili biće na svijetu dat će oboje zadovoljstvo i bol. Kontrolirajte i disciplinirajte um da vidi pravu prirodu objektivnog svijeta. To je pravi plod obrazovanja.BABASlužite čovjeka dok ne vidite Boga u svim ljudima. - Baba

    19. kolovoz 2013Kada neki od vas posjete hram ili svetište, čak i ako sudjelujete u bogoslužju, vi se brinete o sigurnosti vaših cipela koje ste ostavili vani. Nećete osjetiti radost ili postići oslobođenje samo odlazeći na sveta mjesta. Neće osjetiti radost niti kroz milost viđenja utjelovljenog Boga - darshan, dodirivanja utjelovljenog Boga - sparshan i razgovor s utjelovljenim Bogom - sambhašan. Morate slijediti pravila i djelovati u skladu sa Božanskim uputama. Ozbiljno i poletno, krenite putem koji su vam pokazali veliki Gospodovi poklonici. Morate osjetiti neodvojivu privrženost Gospodu, baš kao što je val neodvojiv od mora. Putar je prisutan u mlijeku i nevidljiv. Isto tako, Bog je prisutan u svakom biću i očituje se u njemu.
    BABAŽelja uništava vjeru, ljutnja uništava mudrost, pohlepa uništava rad – stoga ove loše kvalitete moraju biti žrtvovane. - Baba

    avatar

    22.08.2013. (08:12)    -   -   -   -  

  • borivoj

    REŠIMO SLOVENSKI GOZD


    ---
    Oblast načrtno ruši institucijo »Zavod za gozdove Slovenije«, ki je glavni steber naše slovenske javne gozdarske službe, zato;
    - ker Sindikat Zavoda za gozdove Slovenije (SZGS) vse glasneje opozarja na hlastanje zelenih baronov po naših gozdovih,
    - ker SZGS kritizira sistem, ki bogatim posameznikom doma in v tujini omogoča, da se slovensko zeleno bogastvo iz državnih gozdov pretaka v zasebne žepe,
    - ker SZGS vztraja, da je čista pitna voda iz zdravega gozda javna dobrina v korist lastnikov gozdov in ostalih državljanov, ne mešetarjev,
    - ker SZGS ostro nasprotuje oblastnikom, ki uničujejo lastnike gozdov z nesprejemljivo davčno politiko in škodljivim sistemom prevoznic za posekan les.
    Ne dovolimo, da 200 let strokovnega gospodarjenja z gozdovi ter rezultati bogate tradicije in marljivega dela na kmetijah propadejo zaradi nebrzdanega pohlepa določenih struktur in posameznikov!
    Od politike zahtevamo takojšnjo ureditev razmer v gozdarskem sektorju!
    Pozivamo vse, ki nam je mar za slovenske gozdove in naše podeželje, da podpišemo peticijo »Rešimo slovenski gozd«!
    Datum: julij 2013
    Organizacijski odbor
    ___

    http://www.pravapeticija.com/reimo_slovenski_gozd

    ----

    peticija potpisana!

    lp, boro

    avatar

    22.08.2013. (08:17)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Pravapeticija.com Toborivoj bukva Pozdravljeni!

    Hvala za podpis peticije REŠIMO SLOVENSKI GOZD!
    Za POTRDITEVVašega podpisa ali za ODSTRANITEV tega podpisa, prosimo odprite naslednjo stran:
    http://www.pravapeticija.com/v/15437146/XYLMA7

    Prosimo, povejte kar največjemu številu ljudi kot je mogoče za to peticijo. Več podpisov kot ta peticija dobi, več bo pozornosti medijev in nosilcev odločanja.

    Lep pozdrav,
    Pravapeticija.com

    avatar

    22.08.2013. (08:23)    -   -   -   -  

  • borivoj

    S. Broz: Moga djeda je izmislio narod kako bi zafrknuo CIA-u

    Unuka Josipa Broza Tita, Saša Broz na svojem je Facebook profilu odlučila komentirati napise kako je CIA zaključila da je njezin djed bio Rus ili Poljak
    Srijeda, 21. 8. 2013. u 09:48 Piše: 24sata

    Goran Jakuš/PIXSELL

    Saša Broz Unuka Josipa Broza Tita, Saša Broz na svojem je Facebook profilu odlučila komentirati napise kako je CIA zaključila da je njezin djed bio Rus ili Poljak. Broz je napisala:

    CIA zaključila: Tito je bio Rus ili Poljak, nije bio Jugoslaven"Ovim putem zahvaljujem CIA-i i svim djelatnicima iste agencije na višegodišnjim naporima da otkriju pravo porijeklo mog djeda. Poljak kažu ili Rus. No, sa žaljenjem moram razočarati dotičnu instituciju i javno obznaniti da moj djed nije ni postojao već je bio proizvod hipnotizirane mase koja je, kako bi zabavila sebe i zafrknula CIA-u izmislila svog “ Čarobnjaka iz OZ-a”.
    A postoji i dokaz da sam JA rasna Brazilka porijeklom s Kamčatke i da s gore navedenim Titom nemam nikakve veze!”.

    Pročitajte više u rubrici Politika.

    Tagovi: saša broz, komentari, josip broz tito, cia

    -----------

    lp, boro

    http://budan.blog.hr/

    avatar

    22.08.2013. (08:33)    -   -   -   -  

  • borivoj

    o.k.

    avatar

    22.08.2013. (08:40)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Američka neprofitna organizacija Electronic Frontier Foundation (EFF), koja se zalaže za zaštitu prava, sloboda i privatnosti na digitalnim medijima, objavila je web stranicu na kojoj parodira program nadzora elektroničkih komunikacija PRISM, koji je nedavno razotkrio Edward Snowden.

    Dizajn nalikuje na početnu stranicu neke društvene mreže, a u samo nekoliko klikova i nešto 'skrolanja', vrlo se brzo može otkriti o čemu je zapravo riječ.

    >> NSA: Prikupili smo 56.000 emailova običnih građana, ali nije bilo namjerno

    'Predstavljamo vam potpuno nov način dijeljenja svega', ironična je rečenica koja će vas dočekati dolaskom na getprsm.com.

    U nastavku stoje navodi koji jasno aludiraju na program PRISM - prostor za pohranjivanje podataka je neograničen, a registrirano je već 320 milijuna korisnika (što je broj jednak broju stanovnika SAD-a) tako da 'možete pronaći svakoga koga ste ikad u životu upoznali'.

    'Gdje god odete, mreža ide za vama. Više ne morate voditi brigu da nešto nećete podijeliti', piše dalje na stranici, nakon čega se navodi što sve korisnici dijele - internetske pretrage, emailovi, blogovi, pogledane televizijske emisije, obavljeni telefonski razgovori, poslane SMS poruke itd.

    Pri dnu stranice navode se 'glavni partneri' mreže, a to su sve najjače internetske tražilice i američki telekom operateri, koji u stvarnosti dijele značajnu količinu privatnih podataka s američkim tajnim službama.

    Na samom kraju uz ciničnu napomenu 'Dijelite koliko vam srce želi' stoji opcija za registraciju, no kliknete li na nju, pojavi se obavijest kako ste zapravo već član ove mreže.

    Stranicu možete pogledati OVDJE.

    avatar

    22.08.2013. (16:38)    -   -   -   -  

  • borivoj

    JNA Kuvar: Što je jela nekada četvrta vojna sila?

    Zagreb, 22.08.2013., 15:24
    Autor: D.Be.


    JNA Kuvar je iPhone i iPad aplikacija koja nam otkriva jednu od najstrože čuvanih vojnih tajni nekada četvrte najmoćnije vojne sile Europe - zbirku recepata koja je služila za prehranjivanje vojnika.

    JNA kuvar donosi više od 100 recepata podijenjenih u razne kategorije. Aplikacija sadržava i šoping listu namirnica za određeni recept, a sadrži i srpsko-hrvatski/hrvatsko-srpski rječnik kako neki pojmovi ne bi izvazvali konfuziju među korisnicima.

    Aplikacija će služiti kako mladima koji su slušali legende o tome kako se jelo u JNA, tako i starijima koji su to i proživjeli, piše planb.hr.

    >>Oyo aplikacija od sada i na Android uređajima

    Cijena aplikacije na Apple Storeu iznosi 1,99 američkih dolara.

    avatar

    22.08.2013. (16:39)    -   -   -   -  

  • Ema

    "Uzdigni svoju svijest.. Pozovi Me .
    Neka tvoj um bude sa Mnom tako da si svjestan Mene i Mog božanskog prisustva.
    Vidjet ćeš kako će se sve promijeniti.
    Ako svoje misli možeš brzo okrenuti k Meni i Mojoj božanskoj ljubavi, kad se nađeš u negativnoj situaciji, sve se može ponovno promijeniti.
    Sjeti se ovoga slijedeći put."

    Kad god ovo uspijem, situacija je sasvim drugačija..Valja se SJETITI ne ulaziti ni u što bez Krista.

    avatar

    22.08.2013. (22:36)    -   -   -   -  

  • borivoj

    VJERNOST

    Što je vrhunac muške vjernosti?

    Tri puta oženjen, a ima istu ljubavnicu!

    avatar

    23.08.2013. (10:09)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Biseri pacijenata:

    Doktorka, pomagaj, muž mi uginuo Moj muž je uginuo! Nije sasvim, nego figurativno. Ma bio danas kod kardiologa. Radili mu akage, kagebe (ekage, prim. aut.), koreografiju (koronarografiju), sve komplet snimili na dividi. Sada je dobio snimak, kažu da mu je sve dobro, a on samo što je živ... Ovo nije šala, već razgovor pacijenta i lekara iz Hitne pomoći koji se našao u knjizi bisera "Smeh kao lek".

    ♦ Imam kulturu u mokraći - Mi smo svi u kući nekako virusavi. Evo već dvadeset dana traje ovaj napad virusa na nas, a meni su još našli kulturu i u mokraći i u vagini. Šta sad da radim?

    ♦ "Poštena žena" - U strašnoj sam dilemi. Ja sam jedna poštena žena, a sramota me što vas ovo pitam. Ali moram, pa kud puklo da puklo. Dobila sam petu grupu sekreta od dečka, pa me interesuje da li ja to mogu da prenesem mužu?

    ♦ Simbolična stolica - Kakva mi je stolica? Sumnjiva! Malo ide normalna, a malo simbolična.

    ♦ Ide i napred i nazad - Znate, neću puno da vas zadržavam. Ja sam stara beogradska dama. Hoću samo da vas pitam. Imam strašan enterokotlet (enterokolitis), a popila sam onaj lek za ispišavanje, pa sad mi ide i napred i nazad, a ja ne znam šta je od čega?

    ♦ Piletu pala glava - Znam da to nije vaš faktor (fah), ali gde se voze pilići kad im padaju glave?

    ♦ Tri glicerida - Imam ona tri glicerida i sva tri su povišena. Šta sad da radim, da je bar jedan, lako bih ja izašla s njim na kraj!

    ♦ Ugalj iz kante - U komi sam. Imam proliv već treći dan, a popio sam ono ćumurče (medicinski ugalj), ali mi ništa ne pomaže. Mala doza? Pa nisam ga ja pakovao, nego ona iz apoteke. A da uzmem domaći iz kante, dve kašike?

    ♦ Vagina pektoris - Ja imam onu vaginu (anginu) pektoris, a sad me boli stomak. Gde me boli? Pa ovde u Mirijevu!

    ♦ Brat ima ginekološki problem - Ja sam jedna baka, a zovem za mog brata. Ja sam mu glavna za doktore, sve znam koga ću da zovem. A sad da pitam. Boli ga ceo donji stomak, pa se plašim da nije nešto ginekološki ili urološki?

    ♦ Treba mi štelovanje - Bila sam danas na skenderu (skeneru), glava mi zuji ko koncertna dvorana. Je l’ može neko da dođe da me našteluje?

    ♦ Jeste li čovek ili bankomat - Dobro veče! Je l’ da pričam? Jeste li vi sad pravi čovek ili ste onaj bankomat od automata?

    ♦ Kola za klipana - Dajte mi, molim vas, jedna kola s krevetom. Ležeća. I Interventnu brigadu (?). Da, za ovog mog klipana. Mislim sina, ali on je veliki, treba velika kola. Gde idemo? U Institut za majku i sina!

    ♦ Ujeo ga miš u Švedskoj - Moje dete je ujeo miš. Koliko ima godina? Napunio je trideset pre neki dan. Za šta ga je ujeo? Zato što ga je hvatao! A vi pitate gde ga je ujeo? U Švedskoj, on tamo živi. A za koji deo tela? Pa za prst! Zato što je hteo da ga izbaci napolje. Ali tamo je sada hladno, pa se miš nije dao tako lako, neće ni on na zimu! ​​

    ------------

    Štajercu je uginuo pas, za koga je bio jako vezan, pa je otišao kod
    sveštenika da ga upita da li bi mu organizovao pogreb za ljubimca.
    Sveštenik mu kratko odgovori da to ne može uraditi jer pas nema
    dušu niti je može imati.
    "Idite onima iz Hari Krišne, oni su takvi čudaci da će vam sigurno tu vašu mrcinu sahraniti uz obred, mi se time ne bavimo..."
    "U redu, gospodine župnik. Nego, da li mislite da će biti dosta ako im dam 5.000 evra za to?"
    "Draga duša, zašto niste odmah rekli da je pas bio katolik!!!

    avatar

    23.08.2013. (17:04)    -   -   -   -  

  • borivoj

    7 razloga da ne počinjete svađu sa decom .

    Jedna devojčica priča o kitovima s učiteljem .

    Učitelj objašnjava da je nemoguće da kit proguta čoveka, jer iako je to jako veliki sisar, ima jako malo grlo .

    Devojčica reče kako je Jonu progutao kit .

    Iritiran, učitelj ponovi da je nemoguće da kit proguta čoveka .

    Tad će devojčica " Kad stignem u raj pitaću Jonu ".

    Učitelj upita " A šta ćeš ako je Jona završio u paklu ?"

    Devojčica odgovori " Onda ga ti pitaj ".

    ----------

    Teta u vrticu ide od deteta do deteta i gleda šta crtaju .

    Dođe do jedne devojčice koja vredno slika i upita je šta slika.

    Devojčica odgovori: "Crtam Boga".

    Teta stane i kaže joj: "Pa niko ne zna kako Bog izgleda".

    A devojčica: "Pa.. saznaće uskoro".

    --------

    Učitelj u nedeljnoj školi priča o zapovestima .

    Nakon što je objasnio zapovest "Poštuj majku i oca", upita ucitelj: "Postoji li zapovest koja nam kaže kako ćemo se ponašati prema braci i sestrama?"

    Jedan dečak odgovori ko iz topa,
    " Ne ubij .."

    -------------

    Devojčica posmatra mamu koja pere sudove i primeti par sedih dlaka. Upita je znatiželjno: "Zašto imaš belih dlaka u kosi?"

    Mama odgovori : "Svaki put kad napraviš nešto loše i ja se ne osećam dobro, od toga pa plačem i tužna sam - dobijem po belu dlaku ."

    Devojčica se malo zamisli... pa upita,
    " Mama, zašto je bakina kosa potpuno bela ?"

    ---------

    Sva deca su se u skoli zajedno slikala i učiteljica ih pokušava ubediti da kupe sliku.

    " Pomislite samo kako ce biti zanimljivo kad je kasnije budete gledali i kazete: "Vidi Maje, ona je advokat." ili "Ovo je Denis, on je doktor ."
    Jedan mali glasić se začu iz razreda: "A ovo je učiteljica, ona je mrtva."

    ----------

    Učiteljica objašnjava cirkulaciju krvi i pita decu: "Kad stojim na glavi sva mi se krv slije u glavu i budem crvena. Zašto se to ne dogodi kad stojim na nogama?" Jedan učenik odgovara: "One vam nisu prazne!"

    Deca u Katoličkoj školi jedu. Kod jabuka piše natpis: "Uzmi samo JEDNU. Bog te gleda." Jedan dečak pozva decu kod košarice sa čokoladom: "Uzmite koliko hoćete. Bog gleda u jabuke!"

    avatar

    23.08.2013. (17:08)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...