Komentari

modnizamorac.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Bookworn

    Slažem se u ocjeni veličanstvenosti portreta Madame de Pompadour, smatram da je ona bila iznimna i veličanstvena žena i nije zaslužila ništa manje no da ju se takvom upamti i na slikama.
    Ja bih svakkao, premda nisu osamnaestostoljetni, uvrstila i portrete Lucrezie Borgie i Elizabete Austrijske Sissi, ali većinom zato što su mi one među najdražim ženama u povijesti. A ovdje ipak govorimo o umjetnosti portretiranja. S te strane, sve pohvale na izboru

    avatar

    01.12.2013. (22:52)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Dvoumim se između Elizabethe Alexeievne i Rose Adelaide Ducreux.
    Ipak, Elizabeth Alexeievna :-)).

    avatar

    01.12.2013. (23:33)    -   -   -   -  

  • Modni zamorac

    Bookworm - Portreti Elisabete ''Sissi'' su također predivni a i ona je bila ljepotica svojeg doba duge tamne kose... Dosad još nisam pisala o njoj, ali sad kad si me podsjetila, tko znam, možda uskoro i napišem nešto o njoj ?! Moram priznati da volim Habsburgovce. :)

    ZlicaOdOpaka - Dobar izbor :)

    avatar

    02.12.2013. (19:56)    -   -   -   -  

  • marijana

    Ne znam koji bih odabrala kad bi me netko pitao. svaki ima neku svoju čar i priču. Svako lice priča nešto o svome dobu i životu. Baš odličan odabir.

    avatar

    02.12.2013. (23:18)    -   -   -   -  

  • Nasmijana sova

    Meni je najbolji portret Georgiane Cavendish - za razliku od ostalih potreta, gdje lica ne odražavaju skoro pa nikakav unutarnji život (već su samo ljepuškasta, uglavnom dječja (osim 1.potreta)) - na ovom je potretu slikar pokazao lice koje odiše nečim dubljim od same "ljupkosti" ili sličnoga, nečim tajanstvenim - pa je time i cijela slika postala intrigantna i maknula se iz domene čistog prikaza mladih faca toga doba;-)

    avatar

    04.12.2013. (22:25)    -   -   -   -  

  • Modni zamorac

    Nasmijana sova - Istina, a Georgijanin portret pokazuje i individualne crte lice te pokazuje da se radi o pravoj osobi, dok mnogi drugi portreti tog doba djeluju idealizirano. Način na koji je Georgijana podigla jednu obrvu i kako se zagonetno smije samo izdvajaju ovaj portret od svih ostalih i čine ga unikatnim. Sviđa mi se tvoj odabir :)

    marijana
    - U pravu si, svaki portret općenito nosi svoju priču i uvijek je teško odabrati, ali najdraže mi je kod svih portreta znati priču koja se krije iza svega toga; živote tih ljudi i okolnosti u kojima su portreti nastali.

    avatar

    04.12.2013. (22:40)    -   -   -   -  

  • nina

    želim samo pohvaliti cijeli blog - odličan je!

    avatar

    05.12.2013. (16:09)    -   -   -   -  

  • Modni zamorac

    nina - hvala :)

    avatar

    05.12.2013. (19:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...