Komentari

podijeljena1.blog.hr

Dodaj komentar (30)

Marketing


 • armin

  da, ovo je napisano dobro. uzbudljivo. samo, još pušenje. potom bi bilo potpuno. međutim, ti to možeš. dapače, mislio sam da ne znaš, ali pogriješio sam.

  avatar

  12.07.2013. (23:28)    -   -   -   -  

 • podijeljena1

  Da ne znam pisati, ili....ha,ha,ha...

  avatar

  13.07.2013. (08:17)    -   -   -   -  

 • vlasnik bafa

  lijepa erotska priča

  avatar

  13.07.2013. (09:27)    -   -   -   -  

 • Violette

  Lijepo....

  avatar

  13.07.2013. (09:44)    -   -   -   -  

 • armin

  ili... i jedno i drugo. zapravo je oboje povezano. ako znaš jedno potencijalno bi mogla znati i drugo. vrijedi i obratno. po jungu libido je kreativna snaga. kako upotrijebiti tu kreativnu snagu? sublimirati je ili eksplodirati u nekom drugom smislu..
  u svakom slučaju nastavi. traži se. provociraj kreaciju. ali bez strahova. slobodno. pazi na pravopis. ortografija je seksi.

  avatar

  13.07.2013. (10:37)    -   -   -   -  

 • podijeljena1

  Reče čovjek koji ne upotrebljava velika slova.....
  Bolje?
  Mda, libido i eros izvlače iz nas kreativnu snagu i lucidnost. Slobodnim stilom. Za razliku od pisanja koje ograničavaju znanje i iskustvo, čitalačko i ino. Kao potpuni amater sa smješkom primam sve zaslužene kritike u svezi pisanja, naprosto jer imam odstupnicu. Izgrađenu pažljivije od pisačkog umijeća. Zabrinula bi me primjedba da sam loša liječnica. Ali to se ionako liječnicima ne govori tako lako. Za razliku od pisaca.
  Pišem obasjana tek davnim nastojanjima i ambicijama moga oca, pretežno jer za drugu svoju omiljenu razbibrigu i kraćenje vremena, šah, puno teže nalazim partnera. Adekvatnog. Tata, štuca ti se? A treću sam, silom prilika, prisiljena u posljednje vrijeme upražnjavati tek periodično. Te, kao što je iz priloženog očito, i reciklirati, te višekratno upotrebljavati.
  Mislim, oko ortografije.

  avatar

  13.07.2013. (12:22)    -   -   -   -  

 • vlasnik bafa

  sam nick ti govori da si podijeljena i da te znam zao bih da li si i rastragana između tih slojeva, jesu li oni poredani u tebi s jasnim granicama ili se jednostavno prelijevaju tvoreći te takvu lijepu u bojama. onako kako pišeš tebi je svojstveno i to kako se izražavaš proizlazi iz potrebe ali i želje da budeš originalna u svom iskazu. to što si ovdje znači da želiš biti pokazana... duga je od kiše i svjetla. ti si od riječi i... da li djela?

  avatar

  13.07.2013. (13:19)    -   -   -   -  

 • songfordead

  dobro napisano, zanimljivo, sočno, vrelo
  i sažeto u jednu točku zaljubljenih,
  uz gušt sam ju čitao
  ugodan dan ti žrlim
  sfd

  avatar

  13.07.2013. (14:36)    -   -   -   -  

 • Annaboni

  .u sunčano popodne, dok žena vješa robu preko puta......Hmmmda.......lijepo! I ne žali se na rutu svog šefa : on ovako ne zna

  avatar

  13.07.2013. (16:47)    -   -   -   -  

 • podijeljena1

  Sve u svoje vrijeme annaboni, valjda, ako i zna sumnjam da može, ali ima jedrilicu i godišnji kada hoće.
  Hvala Song!
  Vlasnik, je li itko od jasno poredanih i odijeljenih slojeva? Sumnjam. Pisati, a ne biti čitan je apsurd za kakve nikada nisam imala smisla. Tako da i nema mnogo izbora kada nisi tako dobar da te ukoriče, zar ne? A vrlo brzo sam shvatila, prije dvadesete, da se moram odlučiti i biti u jednom području doista dobra. Ostalo, pa i pisanje, tako ostade razbibriga. A stvarnost. Je li bitno jesam li doslovna? Sve je ionako samo osobna interpretacija stvarnosti. Da ti prepriča On, ili žena preka zaljeva, bilo bi drugačije. Stilski i faktografski. Dakle nema druge nego uzeti ponuđeno, osjetiti s tim bliskost ili averziju, zainteresirati se ili ne, sudjelovati na neki način, ili uopće ne shvaćati i ne slagati se. Tako ti je uvijek s pričama i filmovima. Usput, to je nova moda ovuda, ne koristiti velika slova?

  avatar

  13.07.2013. (23:28)    -   -   -   -  

 • Vidrunlije

  Drugi put obavezno štitnike na koljena, i opleti....:-)

  avatar

  15.07.2013. (07:28)    -   -   -   -  

 • armin

  može li još neka seksualna dogodovština? čekam nestrpljivo zapise djevojke 0 :)

  avatar

  18.07.2013. (15:51)    -   -   -   -  

 • podijeljena1

  Ha,ha,ha...zapisi djevojke O. Teško, bar iznad zavirivanja kroz odškrinuta vrata ili ispunjavanja koje muške fantazije onome tko baš nedvojbeno zasluži. Ljubavnica, s velikim slovom koje ti tako prezireš, je daleko od limitirane i jednoznačne djevojke O, kolikogod površan pogled mogao tome proturječiti. The Game je jedno, ona je nešto bitno drugačije. Suvereno baratati mojim tijelom u postelji je umijeće koje beskrajno cijenim, služiti se njime je već nešto drugo. Pokušati tako nešto izvan atmosfere postelje je pak nešto posve deseto. Za što pouzdano kopam oči!

  avatar

  19.07.2013. (09:08)    -   -   -   -  

 • armin

  a ja još nisam zaslužio. ali možda budem zaslužio? mislim naime, na tvoje literarne uratke. baš su uzbudljivi.

  suvereno baratati tvojim tijelom? pa zar se tijelom barata? jel tijelo predmet? opet pokazuješ rodnu ulogu? naime mjesto u redu stvari. podsvijest ili nesvijest?

  tijelo je manifestno u tom smislu. fenomenološki odraz noumenalnog, onog mišljenog u ideji.
  tijelo je forma. koje se ispunjava sadržajima. muškarcima recimo.

  pojam baratanja nije baš dobar. upućuje na manipulaciju. zapravo je ona latentno sadržana unutar njega. a ja volim naivnost, i nagonsko, uz naravno ono cerebralno. životinjstvo + kultura, freudovim riječnikom rečeno:) ali ne mišljeno njegovim diskursom.

  a ti želiš manipulaciju? a ja ne, želim jednako kraljevstvo, ono dvaju suverena. kraljice i kralja.

  avatar

  19.07.2013. (11:22)    -   -   -   -  

 • podijeljena1

  Vjerojatno ima boljih riječi, naravno, ali baratati sadržava neophodna značenja. U smislu baratati recimo muzičkim instrumentom, svirati na njemu. Violinist neophodno mora biti virtuoz, ali svejeno rajsku melodiju daje tek na Stradivariju, tako nekako. Slažem se da kraljevstvo mora biti ravnopravno, ali ta teza, nasuprot vrlo rašrenom muškom strahu, ne sadržava i premisu da kraljica ikada postane kralj. Volim snažne muške ruke na sebi, koje baš baratuju mnome, bukvalno, a da nikada nisam poželjela da to ja mogu njemu, nerijetko obožavam neraskidivo povezanu bol od nekontroliranog naleta stotinjak kilograma mišića na moju guzu i zadovoljstvo koja ta sila proizvede u mojoj nutrini, ili nagli potez ruke zapletene u moju kosu, kada ga slomim. Ili refleksni spank. Hoću reći, jasno razaznajem, i to sa zadovoljstvom i bez zavisti, muške i ženske uloge. Uloge mužjaka i ženke, ako hoćeš. Tamo gdje se susreću mužjak i ženka. Kao i, u okviru razuma, drugdje. Nikada mi nije palo na pamet mijenjati ulje na autu, ili kotač, niti prenašati teške stvari. Također niti očekivati da mi netko pegla, šije gumbe ili peče kolače. Ali itekako me nervozi kada taj netko "ne zna" usisati ili se pravi dovoljno blesav da ne zna uključiti pripremljenu perilicu ili odlediti meso, eventualno ga i na brzinu ispeći. Ili upotrijebiti fritezu. O težim oblicima da ne govorim, poput jednog pokušaja da se spank ponovi na mom licu nakon malo opakije razmjene mišljenja. Ili, srećom u ovoj profesiji sve rjeđi, pokušaji profesionalnog omalovažavanja.
  No, oko tvoje želje, dolje niže u arhivi, postoji tekst "Žena i muškarac". To bi bilo najbiže temi što sam ikada prišla, perom i ostalim.

  avatar

  19.07.2013. (15:21)    -   -   -   -  

 • alkion

  U svezi i glede zadnjeg tvog komentara, a na temu muško-ženskijeh odnošaja:
  U SAD-u je zbog famozne recesije otpušten vrlo veliki broj radnika. Interesantan podatak je da su u ukupnom broju otpuštenih radnika većinu činili muškarci. Ne bih sada ulazio u sociološke i ekonomske razloge iako si nikako ne mogu izbaciti sliku uplakane žene i moje nemoći pri tome...

  Dakle, prvi put u povijesti, omjer zaposlenih žena i muškaraca je prevagnuo na stranu žena. Kojih li sretnica! Nije li ovo vrhunac ženske borbe za jednakost spolova? Napokon rade više od muškaraca. A što je najbolje, žene su ostale potpuno dosljedne sebi: ni jedan posao u kući nisu izgubile ili, ne daj bože, prepustile nama muškarcima. I dalje se brinu za djecu, idu na tržnicu po spizu, spremaju kućno gnjezdo, peglaju, kuhaju, peru...

  Nemate pojma koliko me je to počelo frustrirati. A gdje su moja muška prava? Zar sam zauvijek osuđen na ležanje na kauču s daljinskim u ruci? Zar sam i dalje osuđen na žensko nerazumijevanje moje strasti prema sportu i sportskim događanjima? Ta ja sam sasvim izgubljen. A tko je krivac? A tko drugi nego jednostrana ženska borba za jednakost spolova.
  Vjerujte mi na riječ, ja bih veoma rado pomagao samo kad to ne bi bila sramota. Za boga miloga kako bih susjedu pogledao u oči kad bi on saznao kako peglam, usisavam, kuham ili (daleko bilo) perem čarape? Ne usudim se ni zamisliti takvu mogućnost...

  Naravno situacija nije nerješiva. Moj osobni prijedlog: Haj'mo mi muškarci dići revoluciju kojom bi se izborili za svoja prava, za prava na čišćenje prašine, kuhanje, peglanje...
  E sad se tu pojavljuje problem. Naime, ako mi muškarci ne znamo ni ručak podgrijati kako treba, ako ne znamo ni čarape oprati, a još manje nakon pranja ih složiti, kako pobogu, onda od nas očekivati da znamo i da ćemo biti u stanju dići revoluciju?

  Nema nam druge nego se opet osloniti na vas žene koje ste već iskusne u borbi za jednakost spolova. Trebate nas lijepo organizirati, pripremiti nam transparente, poslati nas na ulice, napisati nam govore, i ... što je najvažnije sve lijepo za nama počistiti nakon uspješne revolucije...

  Naravoučenije (poanta priče): Pazite što želite, moglo bi vam se ostvariti!
  P.S. ali ja stvarno ne znam uključiti perilicu ma kako ona bila pripremljena... :)))

  avatar

  19.07.2013. (19:55)    -   -   -   -  

 • podijeljena1

  A onda je svizac još zamotao čokoladu u staniol.....
  Ne znaš jer nećeš! Ne znaš pritisnuti dugme i otvoriti vodu? Jednostavno je, ja sam dragom crvenim flomasterom označila prekidač i smjer ventila. Više nije spominjao da ne zna. Radi se o vašem strahu da je to tek početak, a nije tako. Nije mi teško uključiti perilicu, samo je nekada bilo praktičnije da to on učini. Ništa od nabrojanog mi nije teško, poput još mnogih stvari koje se moraju učiniti. Čak i nisu nešto teške. Samo mi je posve nerazumljiva glupost oko te "sramote". Ti si bar skupio nešto iskustva, pa bi morao znati dvije stvari. Da se muškost ne dokazuje i demonstrira ležanjem pred TV-om. Niti se dokazuje susjedima. Rekla sam, ja nemam baš ništa protiv muško-ženske podjele poslova, samo ne vidim razloga za uvođenje idiotizma u tu priču. Poput mirnog gledanja kako se ja pentram po ljestvama da dohvatim vrh prozora, a on to može lakim pokretom. Ako hoćeš, na koncu, takvo ponašanje je izravan rad na svoju štetu. Ja bih svoju ženu uvijek puno rađe imala odmornu, veselu i ponosnu zbog mojeg ponašanja. I zbog toga što sam drugačija i zbog toga što ima puno slobodnog vremena, za maštanje i razne zanimljive djelatnosti.....koje nisu neophodne, ali mogu jako razveseliti. Možda na prvi pogled zvuči nevjerojatno muškim ušima, ali čak i više od gledanja hokeja na travi u Pakistanu.

  avatar

  20.07.2013. (08:53)    -   -   -   -  

 • Lund

  Ne volim bas erotske tekstove, oduvijek imam dojam da se seks i slova jedva podnose. Ali preletih i preko komentara pa bih nesto primijetio: ne znam kako igras sah, ali mislim da bi se pisanjem mogla i ozbiljnije pozabaviti: iako si zauzela drukcije stajaliste, zapravo si jako nadarena - jezgrovita, bez suvisnih manira, s lakocom izrices puno, ne mlatis praznu slamu, tekstovi su ti vrlo zanimljivi i 'drze' citatelja. Pises jednostavno a opet osebujno, u sumi blogerskih napisa moglo bi te se prepoznati i nepotpisanu. Ja bih jedino, eto, odbacio to pisanje seksa, mislim da je njegova prava literarna mjera ovlas ga natuknuti ili dati naslutiti. Sve dalje samo nepotrebno trosi energiju i citaca i pisaca, energiju koju je mozda daleko bolje potrositi npr.na neobuzdani seks :)

  avatar

  23.07.2013. (01:10)    -   -   -   -  

 • podijeljena1

  Posve si u pravu Lund! Sigurno je bolje, samo sada ne mogu baš birati, pa ovako recikliram, koristim više puta, ha,ha,ha... A šah, pa kao i pisanje, u svoje sam vrijeme bila dobra za svoje godine, a opet ne dovoljno dobra niti u jednom.... Naime shvatih poodavno da samo rijetki genijalci mogu biti dovoljno dobri na više područja, mi ostali moramo odabarati i upotrijebiti sve potencijale na jednom području. Da postanemo izvrsni. Tako da šah i pisanje ostadoše osobna razbibriga, zabava. Napisala sam, teže je naći adekvatnog partnera za šah, pa pišem. Sebi zapravo, samo što je manje besmisleno ako još tko pročita pa me eto ovdje. Niti više, niti manje. A teme, hja, ono što me najviše dotiče, od sexa do politike, međuljudski odnosi recimo.

  avatar

  23.07.2013. (08:42)    -   -   -   -  

 • SvemirskePjesme

  Nezaboravni doživljaj... lijepa Uspomena...

  avatar

  24.07.2013. (16:14)    -   -   -   -  

 • Scarlett Aurelia L

  "Ne budali, pa od preko se vidi golim okom, kamoli kakvim dvogledčićem. "
  Sva sreća pa nitko u malim mjestima nema dalekozor kod kuće, zar ne? ;)
  Odličan stil pisanja!

  avatar

  25.07.2013. (01:53)    -   -   -   -  

 • andriano

  ovo je dobro

  avatar

  25.07.2013. (07:49)    -   -   -   -  

 • Lisbeth

  uf, dakle, uz vrlo male intervencije, tekst će biti odličan. To ćeš jednog dana, možda za par mjeseci, možda za godinu i sama vidjeti.
  Subjektivno-strašno podsjeća na mene, čak su i greške slične mojima u počecima.:)))

  avatar

  25.07.2013. (21:50)    -   -   -   -  

 • podijeljena1

  Hvala Liz, ali sumnjam, ovo je trenutna razbibriga, ad hoc, i sumnjam da će biti intervencija. Otići će u povijest takav kakav jest. Beznačajan zapravo.

  avatar

  26.07.2013. (10:03)    -   -   -   -  

 • written in the scars.

  moram priznati da je ovo jako lijepo napisano.
  uživala sam čitati. :)

  avatar

  26.07.2013. (17:42)    -   -   -   -  

učitavam...