Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Wall na Mjesecu

    Bandiću, prestani s pozitivističkim parolašenjem!

    avatar

    17.06.2013. (20:17)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Nisam protiv ulaska u EU zbog EU. Nisu njihovi birokrati ništa bolji ni lošiji od naših. Protiv sam jer ulazimo u EU misleći da ćemo s ulaskom izvući iz govana (kao što smo uvijek mislili, naročito naši političari, ulazeći u razne asocijacije), što ćemo se prepustiti da drugi opet odlučuju o nama i NIKADA nećemo naučiti upravljati svojom zemljom.

    avatar

    17.06.2013. (22:55)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @semper contra: Lako je izbacivati ovakve parole "kontra". Ti si protiv ulaska u EU ne samog po sebi, nego jer MI (iz čega očito izuzimaš SEBE, ti si dakle NEKI DRUGI, ne MI) pogrešno o tome mislimo. Ovo "da drugi upravljaju nama" je frustrirano blebetanje, je baš smo se iskazali MI a naročito NAŠI POLITIČARI, u "učenju da upravljamo svojom zemljom". Kao što to prekrasno uspjeva Južnoj Koreji npr.. Ne sjećaš se euforije osamostaljena, beskonačno parolašenje da ćemo se s izlaskom iz Juge automatski izvuči iz govana, da slijedi "hrvatsko čudo"? I što smo pokazali ovih 20 godina? Ono, super smo, svi nam se dive? Irci, Finci, Estonci, Singapurci dolaze k nama učit kak se to radi?

    Pustimo parolašenje, najlakša stvar na svijetu, ista danas kao prije 40 godina kad smo morali ić na mitinge koje je organizirao Savez socijalističke omladine! Ako ljudi misle pogrešno - onda treba ispravljati njihovo mišljenje, a ne stvarnost. Naravno da se nećemo automatski sami po sebi "izvući iz govana", onaj naš balkanski ideal "ala volem ovaj režim, plaća ide a ja ležim!" U većoj zajednici - nudi se više šansi za uspjeh. Ako se samo duriš u kutu - pa, svejedno je jesi li formalno u zajednici ili nisi.

    avatar

    17.06.2013. (23:16)    -   -   -   -  

  • Goto - šumski čovjek

    zero-zero (užas, ovo nije čitljivo...)

    avatar

    18.06.2013. (09:43)    -   -   -   -  

  • little_psycho

    posebno mi se svidja ova zadnja recenica...mudro zboris..

    avatar

    18.06.2013. (11:07)    -   -   -   -  

  • Simplica

    nije stvar cmizdrenja PROTIV EU, nego PROTIV HR u EU...
    mislim da tje tu bitna razlika..

    na kraju krajeva, pitaj Njemca, talijana, Finca (sa svima njima sam razgovarala) šta kažu kako im je odkad su u UNIJI, ne zajednici tj od kada su im uveli Euro....

    avatar

    18.06.2013. (12:31)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @Zoran
    E moj Zorane, kad bi mi se sada dalo razglabati komentar bi bio na tri stranice. Od tvojeg pogrešnog, da ne kažem nakaradnog shvaćanja alternativnih izvora energije (u skladu s Holly koja je u jučerašnjoj Nultoj točki pokazala da nema pojma o prirodnoj pojavi kruženju vode), preko toga da mi imputiraš kako ja tvrdim da MI to jest Vi pogrešno mislite jer ja to nisam rekao, kako je "da drugi upravljaju nama" frustrirano blebetanje, što samo pokazuje da nemaš pojma o hrvatskoj povijesti a vjerojatno misliš da se Krleža maže na kruh, a tvoja posljednja primjedba "Ne sjećaš se euforije osamostaljena, beskonačno parolašenje da ćemo se s izlaskom iz Juge automatski izvuči iz govana, da slijedi "hrvatsko čudo"? I što smo pokazali ovih 20 godina? Ono, super smo, svi nam se dive? Irci, Finci, Estonci, Singapurci dolaze k nama učit kak se to radi?" samo potvrđuje to što ja tvrdim da NIKADA nećemo naučiti uspješno upravljati svojom državom oslanjajući se na druge kao što smo to radili od stoljeća sedmog.

    Pišeš "U većoj zajednici - nudi se više šansi za uspjeh." Ako je tako kako ti tvrdiš zašto smo onda izlazili iz zajednice s Madžarima, iz zajednice zvane Crno-žuta monarhija, Kraljevine Jugoslavije, FDJ, FNRJ, SFRJ da bi sada ušli u novu VELIKU (najveću do sada pa po tvom vjerojatno i najuspješniju) EU-ropsku zajednicu? Daj naj.

    A što se tiče naših vrlih političara, da vole 'srljati u maglu' poznato je od kako je poginuo posljedni kralj hrvatske krvi. I da te odmah preduhitrim: to 'posljednji kralj hrvatske krvi' se ne odnosi na teoriju 'krvi i tla, već na naše ljude. Ako to razumiješ.

    I sasvim na kraju: pratim već dulje vrijem tvoj blog, čitam ga s interesovanjem iako se s mnogim tvojim stavovima ne slažem. Čitam ga jer volim čuti različita mišljenja. No izgleda da ti imaš sindrom mnogih: ako je netko protiv mog stava on je protiv moje osobnosti a onda imam pravo vrijeđati. E s takvima ja ne komuniciram, žao mi je.

    avatar

    18.06.2013. (14:58)    -   -   -   -  

  • Blbl

    blablablabla
    idem mi na živce kad netko počne nabrajat koje su pozitivne točke ulaska u EU haha

    avatar

    18.06.2013. (22:51)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    Semper: ovo tvoje: » ako je netko protiv mog stava on je protiv moje osobnosti« je čest psihološki slučaj: zove se projekcija, odnosno na druge projeciraš svoje probleme.

    Moj blog je prožet mojom osobnošću, naravno. Kako bi drugačije moglo biti, za blog koji vodim pod svojim pravim imenom i prezimenom? Imam recimo blog "Ekološka ekonomija", gdje se vide neki moji stavovi, ali ne i osobnost.

    avatar

    18.06.2013. (23:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...